Rakousko – Norsko 3:1 (kon.) | Rusko – Slovensko 1:0 (2:0 po s.n.) | Slovinsko – USA 1:5 (kon.)
Finsko – Kanada 1:2 (po pr.)
po s.n. (2:0)
Rusko
1:0 (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0)
Slovensko
Neděle 16.02.2014, 13:30 • Ledový palác Bolšoj • Olympijské hry - muži
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Ruska.
    Je dobojováno, jedinou trefu a tu rozhodující si připsal ALEXANDR RADULOV, kterému je tak připsána branka, díky které berou domácí dva body. Krásná bitva tak končí. Penaltovou loterii tentokrát Rusko zvládlo, byť na druhý pokus. Trefil se Radulov a poté i Kovalčuk.
     
    A také se tak děje. Kovalčuk si položil Laca a překonal ho přízemní střelou k pravé tyči – 2:0.
     
    Ijla Kovalčuk může rozhodnout.
     
    Alexandr Radulov to udělal parádně. Ukázal své rychlé ruce a krásným zakončením bekhendem překonává poprvé Laca – 1:0.
     
    61:17
    Nejen Ján Laco chytá fantasticky, ale teď i obránce Meszároš si zahrál na brankáře. Pomohl svému parťákovi skvělým zákrokem po dvou střelách Ovečkina, který nejprve trefil Laca a poté před ním byla prázdná klec, ale před ní padl neskutečně slovenský hrdina večera. Slováci si prostě řekli, že budou hrát dnes na krev a daří se to se vším všudy.
     
    57:27
    Vladimír Vůjtek na ten těžký tlak soupeře reaguje oddechovým časem.
     
    57:27
    Ne, Laco připomíná švýcarského démona Hillera, na kterém jsme si včera vylámali zuby. Totéž probíhá v bleděmodrém u Rusů. Laco skvěle zasáhl i po střele Dacjuka.
     
    56:02
    Marián Hossa vyloučen za hákování. Další potíže Slováků pokračují. Jestli přežijí i tohle oslabení, tak klobouk dolů před nimi.
     
    52:08
    U Laca zvoní opět tyč. V závěru přesilovky nevěděl Malkin co udělat s pukem, tak to zkusil švihem a levá tyčka zvoní v uších slovenskému brankáři snad ještě teď.
     
    50:18
    Možná teď, protože budou mít domácí po faulu Meszároše další přesilovku – podražení.
     
    46:58
    Nebude to gól, ale šance to byla obrovská. Sjomin střílel a Radulov před Lacem tečoval do břevna, od něj se pak puk odrazil na tyč a těsně před brankovou čáru. Oba hráči se už radovali, leč marně. Tak to je neuvěřitelné, co Slováci nyní přežili a jaké mají štěstí.
     
    45:18
    Vypadá to, že se bude prohlížet video, protože jeden z ruských hokejistů orazítkoval břevno nebo rovnou vstřelil branku. Diváci se už radovali, síťka se rozvlnila, ale rozhodčí ukazuje jasným gestem, aby se hrálo dál.
     
    43:32
    Michel Miklík vyloučen za hru vysokou holí. Je tu přesilovka pro Rusko.
     
    42:36
    Obrovské šance na obou stranách. Nejprve jel sám na bránu Radivojevič, jenž střílel mezi betony Varlamova, ten vůbec nepředvedl jistý zákrok a smolně hokejou si kotouč srazil mezi betony. Ten se pak došoural těsně mimo. Na druhé straně jel pro změnu sám na Laca útočník Popov, ale ani on v samostatném úniku nedokázal fantasticky chytajícího brankáře nachytat v nedbalkách.
     
    39:44
    Na vyloučené 2:2. V závěru třetiny jde za nedovolené bránění Zdeno Chára.
     
    38:07
    To někdejší liberecký expres Milan Bartovič předvedl své rychlé nohy a vytvořil si největší šanci této třetiny. Už byl ve výhodné pozici, ale ani nadvakrát nepropálil z bezprostřední blízkosti skvělého Varlamova. Ten už ležel, ale přesto zakročil. Rusům pořádně zatrnulo, v závěru třetiny byli kousek od inkasovaného gólu.
     
    32:52
    Slovensko bude hrát přesilovku. Jurčo se takovým manévrem uvolnil přes Jemelina, který jej zapáčil hokejkou a putuje na trestou lavici.
     
    29:46
    Před ruským brankářem Varlamovem byl pořádný šrumec. Puk neustále poskakoval před brankovištěm, kde operoval Záborský a podívejme se na naše sousedy. Nechybí jim odvaha a rozhodně se nebojí zaútočit. Tohle byla další slibná šance na otevření skóre.
     
    26:54
    Teď Laco smolně zasáhl Těreščenka, který nepočítal s tím, že kolem něj projede a takovým bodyčekem jej poslal k ledu. Za nedovolené bránění je slovenský brankář vyloučen a nyní si to bude muset odchytat.
     
    23:49
    Dobrý a rychlý protiútok předvedl Marián Hossa, který se protáhl po pravé straně a nakonec vypálil na Varlamova. Zkusil si to ranou mezi betony, ale ruský brankář byl připraven. A zachránil své mužstvo i o pár vteřin později, kdy na něj střílel útočník Slovanu Miklík.
     
    18:18
    Teď to udělal Radulov velice dobře. Až v závěru si Rusové vytvořili dobrou šanci. Zkušený ruský útočník si najel zpoza brány a hledal prostor u pravé Lacovy tyče. Nakonec ještě zkoušel přihrát zadovkou na Dacjuka, ten byl však pokrytý.
     
    05:07
    Tak to je dvojka. Přesně řečeno druhá tutovka pro Slovensko, kterou si vytvořil Pánik. Na Varlamova centroval Surový a jeho spoluhráč zůstal sám před ruským brankářem, ale nedokázal jej překonat.
     
    01:42
    Slováci jsou snad polití živou vodou. V přesilovce měli obrovskou šanci Michelem Miklíkem, který se dostal až před Varlamova, ale ruský brankář na poslední moment vytrčil svůj levý beton a nepropustil kotouč do své sítě.
     
    01:02
    Bude se poprvé vylučovat. Sjomin se sice dostal ke střele, ale před Lacem clonil a navíc fauloval Jemelin a jde za katr. Přestupek klasifikován jako nedovolené bránění.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: rozh. náj. Radulov


    Rusko: Varlamov (Bobrovskij) – Vojnov, Markov, Medveděv, Jemelin, Nikulin, Tjutin, Nikitin, Bělov – Kovalčuk (A), Dacjuk (C), Radulov – Sjomin, Malkin, Ovečkin (A) – Kuljomin, Anisimov, Tarasenko – Popov, Těreščenko, Ničuškin. Trenér: Zinetula Biljaletdinov.
    Slovensko: Laco (Halák) – Starosta, Chára (C), Baranka, Meszároš, Sekera, Marinčin, Vydarený, Jurčina – Handzuš (A), Marián Hossa (A), Tatar – Jurčo, Záborský, Ölvecký – Surový, Bartovič, Miklík – Pánik, Marcel Hossa, Radivojevič. Trenér Vladimír Vůjtek.

    Rozhodčí: Lars Brueggemann (GER), Kelly Sutherland (CAN) – Chris Carlson (CAN), Andy Mcelman (USA)

    Diváci: 11 097
    bahis siteleri