Švédsko – Finsko 2:1 (kon.) | USA – Kanada 0:1 (kon.)
konec
USA
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Kanada
Pátek 21.02.2014, 18:00 • Bolšoj Ice Dome, Soči, Rusko • Olympijské hry - muži
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    58:55
    Quick na střídačce, Američané v šesti!
     
    57:56
    Patrick Kane dostal trochu prostoru na pravém kruhu, tahem protáhl Careyho Price. Kanadská jistota však stále drží v semifinále čisté konto!
     
    54:17
    Kunitz mohl rozhodnout dnešní duel! Střelu Bergerona totiž Quick vyrazil pouze právě ke Kunitzovi, který z bezprostřední blízkosti nedokázal trefit odkrytou klec Spojených států!
     
    49:56
    Nyní se však budou Američané bránit. Přečíslení Kanady zastavil drobným háčkem Phil Kessel (USA), který se nyní bude modlit u časoměřičů. Začíná dnes druhá kanadská přesilová hra.
     
    45:05
    James van Riemsdyk si šikovně najel před brankoviště, po přihrávce Pavelskiho jen lehce namířil puk na branku Price! Kanadský gólman je dnes však nepřekonatelný!
     
    44:07
    Vzápětí byl však kanadský kapitán v mnohem větší příležitosti! Bennovu střelu dokázal Quick vyrazit pouze na stranu, kde byl právě Sidney Crosby. Útočník javorových listů však v pádu netrefil poloprázdnou branku USA!
     
    38:52
    Americká pětice byla příliš dlouho na ledě, po zakázaném uvolnění navíc nemohla vystřídat. I proto si kouč USA bere půlminutku na oddych!
     
    35:23
    Vzápětí však Kunitz (CAN) až příliš dorážel na amerického brankáře, za sekání si kanadský útočník půjde posedět na trestnou lavici.
     
    35:23
    Crosby se elegantně vytočil zpoza branky a ve velké šanci se snažil zamířit na bližší tyč! Quick nyní podržel svůj tým!
     
    34:05
    Po chybě Orpika měla Kanada zajímavou příležitost na zvýšení svého náskoku! Perry vystihl rozehrávku obránce Pittsburghu a nabídl ho jedinému střelci dnešního zápasu Jamiemu Bennovi! Rána útočníka Kanady byla přesná, Quick se však stihl přesunout a vleže sebrat střelu Benna lapačkou!
     
    29:22
    Pacioretty číhal u levé tyčky na nějakou přihrávku, dostal jí od Oshieho z druhé strany brankoviště, skákavý kotouč však před poloprázdnou brankou zasáhnout nedokázal!
     
    23:16
    Ryan Getzlaf (CAN) zasáhl Patricka Kana do obličeje svou holí, následovat bude další americká početní výhoda.
     
    21:41
    Kanada právě vstřelila branku!
    Ani ne dvě minuty po příchodu z kabin zde máme úvodní branku druhého semifinále! Kanaďané se chytře usadili v útočném pásmu, po kombinaci poslal kotouč stříleným centrem před branku Jay Bouwmeester, jeho pas neomylně tečoval JAMIE BENN (2+0), čímž rozradostnil kanadské fanoušky a otevřel střelecký účet zápasu – 0:1! Asistence: Jay Bouwmeester (0+1).
     
    18:36
    Kunitz obdržel kotouč ve středním pásmu od kanadského kapitána Crosbyho, udělal ještě chytrou kličku do středu a poté vypálil. V publiku to pouze zahučelo, rána totiž skončila jen centimetry od šibenice americké branky!
     
    15:58
    Pavelski se nemohl v útočném pásmu dostat ke kotouči kvůli držení Patricka Marleaua (CAN), kanadský útočník si také u časoměřičů odsedí dvě minuty trestu.
     
    13:58
    Corey Perry se nyní skvěle vytočil zpoza branky až do brankoviště a ihned se snažil zasunout puk k bližší tyči! Quick se sice přesunul velmi rychle, kotouč se mu i přesto potácel volný v brankovišti. Američané složitou situaci zvládli!
     
    10:53
    A Jonathan Quick si v následujících minutách rozhodně neodpočine. Pronikající Cartera přidržel Ryan Suter (USA), který si za svůj přestupek bude muset posedět na trestné lavici. Kanada má tak k dispozici úvodní početní výhodu dnešního semifinálového boje.
     
    07:24
    Po zmatcích po vhazování se do šance dostal Patrice Bergeron, Quick roztažený na brankové čáře kotouč za svá záda nepustil!
     
    06:06
    Američané mají v tuto chvíli silný tlak, v dobré šanci se ocitl McDonagh, jenže přes skrumáž těl na kanadském brankoviště puk do sítě propasírovat nedokázal!
     
    05:25
    Tak to byla opravdu první výborná šance dnešního souboje! Kessel chytře zastavil akci Spojených států na modré čáře, křižným pasem vzápětí vybídl ke skórování Carlsona. Z druhé vlny najíždějící si obránce měl na mezikruží spoustu času, svoji ranou však nechal vyniknout Careyho Price!

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 22. Benn (Bouwmeester)


    USA: Quick (Miller) – Suter, McDonagh, Carlson, Orpik, Fowler, Shattenkirk, Faulk – Parise (C), Kesler, Kane – Pavelski, van Riemsdyk, Kessel – Brown, Callahan Backes – Stastny, Oshie, Pacioretty – Wheeler
    Kanada: Price (Luongo) – Keith, Weber, Doughty, Vlasic, Bouwmeester, Pietrangelo, Hamhuis – Kunitz, Bergeron, Crosby (C) – Getzlaf, Benn, Perry – Marleau, Toews, Carter – Duchene, St. Louis, Sharp – Nash

    Rozhodčí: Meier (USA), Sutherland (Kanada) – Dědulja (Bělorusko), Devorski (Kanada)
    bahis siteleri