Martin – Košice 3:4 (0:1 po s.n.) | Zvolen – Nitra 0:2 (kon.)
po s.n. (0:1)
HK VITAR Martin
3:4 (0:2, 1:1, 2:0 - 0:0)
HC Košice
sk Čtvrtek 13.03.2014, 17:00Tipsport Liga (SR) play-off
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Dlho očakávaný zápas v Martine. Aj tak by sa to dalo ohodnotiť, čo sme mohli vidieť v prvom domácom zápase pre MHC. Všetko pripravené, aj keď sa čakali plnšie divácke tribúny, keď bolo vyše 1000 voľných miest, tak atmosféra bola slušná a zapájali sa aj ostatné časti – nielen tie z južnej tribúny. Martin nastúpil aj s Markovičom, ktorý hral so sebazaprením a predsa len to mierne na ňom počas zápasu bolo vidieť.

    Niekto by mohol ohodnotiť tento duel, že je to typický zápas Martina s Košicami, ktorý máme možnosť vidieť hlavne na martinskom štadióne. Domáci sú ako vždy namotivovaní, no predsa len v rozhodujúcom okamihu napriek aktivite strácajú skúsenosti, ktoré právom vyťahujú vždy v správny čas Košičania, ktorí ich majú dostatok. Martin dlho dobýjal košickú hradbu, v polovici zápasu domáci dlho neprechádzali ku Staňovi, ktorý predviedol perfektný výkon, aj tak však mohli diváci domácich odmeniť aspoň za bojovnosť.

    Hostia napriek maródke predviedli skúsený, obetavý výkon, ktorý dokumentovali aj dvaja hráči, ktorí sa vhodili do striel Ivana Ďatelinku asi pol minúty pred koncom stretnutia, keď hrali Martinčania powerplay, a tak si pripísali dôležité a zaslúžené tretie víťazstvo a majú tri tzv. tenisovou terminológiou – mečbaly. Keď si odmyslíme niektoré chyby v košickej hre a dodáme, že Staňa podá opäť štandartný výkon, ktorý Košičania podporia skúsenosťou dobrou obranou a stabilne dobrým útokom, zistíme že štvrtý zápas môže mať rovnaké dejstvá ako ten tretí s tým rozdielom, že martinská psychika je mierne nalomená dvomi dobrými výkonmi, a predsa im to nemohlo stačiť. Košice sú tak opäť tým favoritom, ktorý to bude chcieť využiť a ukončiť sériu už pod Turcom a získať tak oddych pred semifinále.
     
    Úvodné zostavy:

    MHC Mountfield (Martin): Dzubina (Marton) – Ďatelinka, Tupý – Markovič, Galamboš, Važan – Matejka, Brcko – Cíger, Fujerík, Suja – Novotný, Rusina – Themár, Kolena, Klíma – Perniš, Popela – Rožník, Pokrivčák, Dírer

    HC Košice: Staňa (Hylák) – Kolba, Klouček – Bicek, Hrnka – Bartánus – Černák, Štrbák – Svatoš, Bartoš, Jenčík – Cebák, Deyl -Skalický, Češík, Sojčík – Macejko, Hinďoš, Chovan, Jokeľ.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:44
    Martinčanom chýba zatiaľ z nezistených príčin legionár – Finsterle. Domáci hrajú podobne ako včera od začiatku aktívne.
     
    01:30
    Strela od Martina Štrbáka priamo do lapačky Michala Dzubinu.
     
    02:05
    Vhadzuje sa pred Dzubinom, domáci sa teraz iba bránia.
     
    02:55
    Martinčania však predsa len už nehrajú tak nabudene ako včera, chýba im väčšia chuť na korčuliach.
     
    03:15
    Marek Bartánus dostal veľa priestoru a takmer prekonal Dzubinu, no v rozhodujúcej fáze trafil mimo.
     
    03:55
    Radek Deyl sa ocitol v gólovej šanci. Zoči-voči však Dzubinovi nepochodil.
     
    05:00
    Martinčania sa teraz bránia košickému útoku, v útočnom pásme je práve štvrtá formácia východniarov, ktorá hrala včera v slušnej forme.
     
    06:25
    Dve minúty pre hráča Košíc – Hinďoš – 2. min. nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    07:00
    Markovič hľadal Ďatelinku, ten sa mu puk snažil vrátiť, no už to nebolo také presné a Košice sa v pohode oslobodili.
     
    07:45
    Skvelá bojovnosť Kolenu spôsobila fakt, že Martinčania sa dostali do mierneho tlaku, v ktorom si vypracovali dve slušné šance. Našťastie pre brankára Staňu, ani jedna z nich nesmerovala k jeho bránke.
     
    08:25
    Hostia v plnom počte.
     
    08:44
    A ďalšia presilová hra pre domácich – Oliver Jokeľ 2. min. opäť pre nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    09:10
    Suja sa takmer pretlačil až ku bránke Košíc. Mohol svoju šancu doraziť, no pozorní obrancovia hostí ho odzbrojili.
     
    10:15
    V ostatných sekundách početnej výhody si domáci nerozumeli a nezúročili tak túto vzácnu výhodu v skorých minútach štvrtého štvrťfinále.
     
    10:44
    Hostia v plnom počte.
     
    11:14
    Važan sa taktiež nepretlačil cez zhustenú defenzívu vicemajstra.
     
    11:55
    Tomáš Klouček 2. min. krošček – hostia sa dopúšťajú zbytočných nedovolených zákrokov. Treba však povedať, že si ich vynucujú Martinčania aj aktívnym pohybom.
     
    12:14
    Vhadzuje sa pred martinským brankároom, čo odrzrkadľuje fakt, že sa domácim v presilovkách až tak nedarí, ako by si želali oni sami a ich diváci.
     
    12:44
    Košice dali gól!
    Zbytočná chyba v martinskej obrane, obranca si nerozumel s brankárom Dzubinom, ktorý to nezahasil a naopak čelil PETROVI SOJČÍKOVI, ktorý dostal ideálnu prihrávku od Mateja Češíka a trafil už len do prázdnej bránky. Asistencia: Češík.
     
    13:55
    Hostia v plnom počte.
     
    15:00
    Domáci absolútne prehajdákali tri presilovky, v ktorých mohli dať nejaký ten gól, no čo nechceli – stalo sa. Dzubina nahral nepresne priamo na hokejku Češíkovi a bolo vymaľované.
     
    16:44
    Martin sa teraz bude brániť – 2. min. pre Petra Galamboša hákovanie.
     
    17:13
    Košice dali gól!
    Úplne jednoduché riešenie početnej výhody. Laxnejší prístup využil Svatoš, ktorý naznačil strelu, posunul voľnému spoluhráčovi Petrovi Bartošovi, ktorý to prehodil ku RICHARDOVI JENČÍKOVI, ktorý prestrelil Dzubinu strelou z pár metrov. Asistencie: Marek Svatoš, Peter Bartoš
     
    18:29
    Domáci sú evidentne bez takej chuti bojovať ako vo včerajšom zápase. Po týchto dvoch góloch sa domáci budú musieť otriasť a v druhej časti začať opäť bojovať a napádať hráčov Košíc. Inak tento zápas môže skončiť väčším rozdielom – víťazstvom Košíc.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 17:50.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:30
    Martin je usadený v pásme, Klíma vystrelil na Staňu, no ten nemal problém so zákrokom a pohodlne chytil.
     
    21:25
    Vidíme vlažné stretnutie, ktorému chýba mierny náboj. Teraz sa hostia dostali do úniku a Sojčík bol zahákovaný – nasleduje samostatný nájazd.
     
    22:04
    Košice dali gól!
    Skúsený útočník PETER SOJČÍK sa presadil strelou ponad vyrážačku brankára Dzubinu a zdá sa, že je rozhodnuté. Bez asistencie.
     
    23:01
    Košičania nenechávajú nič na náhodu a stále útočia, napriek celkom pohodlnému náskoku vďaka ktorému môžu uplatňovať svoje skúsenosti.
     
    23:30
    Hinďoš dobre napádal martinskú obranu, cez ktorú sa takmer dostal do gólovej šance, napokon dobre zasiahol obranca Ďatelinka.
     
    24:15
    Markovič ihneď po buly pálil na Staňu ten v pohode chytil a ukázal svoju skúsenosť, keď napriek nie veľkému počtu striel – stále chytá v tej istej koncentrovanosti.
     
    26:22
    Martin dal gól!
    Domáci predsa len stále žijú. O iskierku nádeje sa postaral MILAN KOLENA, ktorý dostal dobrú prihrávku po tom, čo Košičania zaspali na obrannej modrej a nechali domácim veľa priestoru. Martinčan predviedol skvelý blafák a Staňa je v Martine prvýkrát prekonaný. Asistencia: Andrej Novotný
     
    27:00
    Uvidíme v nasledujúcich minútach či tento gól bude tou pravou živou vodou, ktorou môže pokropiť svojich spoluhráčov Milan Kolena.
     
    27:55
    Michal Važan dostal dobrú prihrávku do otvoreného priestoru, do ktorého ho dostal Markovič. Važan nastrelil Staňove betóny.
     
    28:14
    Markovič bol dobre postavený spoza bránky a snažil sa nájsť ideálne postaveného Galamboša, no bekhendom nepretesnal prihrávku na svojho kolegu, Košičania zblokovali nahrávku na zakázané uvoľnenie.
     
    29:30
    Sojčík mal obtiažnu pozíciu v strede kruhov, no takmer sa dostal do bejzbolovej pozície, no napokon mu puk ušiel z hokejky. Neskôr pálil aj Klouček, no Dzubina pozorne poslal puk vďaka chráničom k mantinelu do bezpečia.
     
    30:47
    Teraz sú nasťahovaní Košičania, domáci však začínajú hrať dôraznejšie a tak im to pomaly aj prináša ovocie, keď vyhrávajú osobné súboje pred vlastnou bránkou.
     
    31:51
    Hostia napriek zmiernenej aktivite kontrolujú vývoj tohto stretnutia. Síce už nie sú tak forčekujúci, no stále majú rýchlosť a hrozia Martinčanom z každej možnej pozície.
     
    32:35
    Teraz bol Suja dobre postavený, solídnu šancu však nepretavil do víťaznej koncovky, streľbu mu sťažil obranca hostí, ktorého včase náprahu napádal.
     
    33:30
    Tupý nahadzoval na košickú bránku, tam bol dobre postavený Suja, no Staňa opäť nevyrazil puk a prerušil včas hru.
     
    33:54
    Brcko šikovne posunul Markovičovi, ktorý sa snažil strieľať no trafil košickú hradbu, puk sa ešte šťastne odrazil ku Važanovi, ktorý rýchlo strieľal, no to už hostia zblokovali strelu na ochrannú sieť.
     
    34:42
    Hostia majú puk na svojich hokejkách, teraz sa Češík uvoľnil a dostal ku strele – Dzubina ukázal šikovnosť svojej vyrážačky.
     
    36:14
    Peter Galamboš mohol vyskúšať svoju švihovku, chvíľku váhal, pretože mal výhodne postaveného spoluhráča Važana, no napokon vystrelil, no opäť len do nôh brániaceho hráča Košíc.
     
    37:30
    Kolena strieľal na pripraveného Staňu, ten ukázal dobrý a rýchly zákrok – ako obvykle.
     
    38:30
    Teraz sa domáci tlačia do koncovky – dobrý tlak vytvoril najmä Jakub Suja, ktorý si vynútil faul.
     
    38:59
    Marek Svatoš 2. min. seknutie. Martinčania môžu vsietiť hosťom gól do šatne.
     
    39:41
    Markovič sa so šťastím uvoľnil a dostal do slušnej šance takmer svojho spoluhráča, k nemu sa však puk nedostal – skĺzol a odrazil sa ku brankárovi Košíc, ten si ho sám nevrazil do siete a opäť bez problémov prikryl puk.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 18:35.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:15
    Martin pokračuje v početnej výhode. Zatiaľ bez tlaku.
     
    41:02
    Martin dal gól!
    Už bol na ľade vracajúsi hráč Košíc Svatoš a LUKÁŠ MATEJKA to trafil parádne – najprv nastrelil brvno a potom sa puk odrazil do pleca Staňu, od ktorého puk pomaly dokĺzal za bránkovú čiaru. Asistencia: Andrej Themár.
     
    42:20
    Aj keď Martin nevstúpil do tretej tretiny až tak aktívne ako do predchádzajúcich dvoch, no kontaktný gól Matejku im predsa len môže dať určitú nádej a hlavne chuť korčuľovať, napádať a zrážať sa.
     
    42:55
    Kolena neúspešne útočil, potom však Themár dvakrát pálil. Martin hrá asi najlepšie minúty v dnešnom zápase. Zobudili sa aj diváci.
     
    43:51
    Domáci korčuľujú a konečne v dnešnom stretnátí je na nich vidieť aj skutočný hlad po víťazstve.
     
    44:44
    Peter Bartoš už len vyhodil puk na martinskú bránku a Martinčania zakladajú útok z vlastnej obrannej modrej.
     
    45:41
    Teraz pritlačili hostia zásluhou Bartoša, ktorý si predĺžil striedanie. Neprestriedaní Martinčania tak musia zachytávať dobre korčuľujúcich hráčov Košíc. Dzubina prikryl puk a opäť sa vhadzuje pred ním – jeho spoluhráči však mohli aspoň prestriedať.
     
    46:15
    Hostia sú v tlaku a domáci sa bránia len tak tak. Sojčík mal tutovku, no svoj druhý súboj proti Dzubinovi nevyhral.
     
    47:33
    Košičania sú už viac stiahnutí vo svojej polovici a snažia sa číhať na Martinčanov, ktorí riskujú stredné pásmo a vydávajú sa viacerí do útoku.
     
    48:28
    Češík zobral zodpovednosť prečíslenia do vlastných rúk a vystrelil, no mimo a tak martinský brankár nemusel zasahovať.
     
    49:35
    Vhadzuje sa pred bránkou Košíc. Martinčania tam majú svoju druhú formáciu. Pálil Brcko, no kúsok mimo.
     
    50:25
    Suja sa dvakrát šikovne zbavil košického beka a keď boli všetci možní spoluhráči obsadení, skúsil vystreliť z uhla a takmer prekvapil Staňu.
     
    50:49
    Teraz sa pre zmenu vhadzuje pred Dzubinom. Nebezpečne strieľal Štrbák, po ktorého strele a zákroku brankára MHC sa opäť vhadzuje pred martinskou svätyňou.
     
    51:35
    Séria zakázaných uvoľnení. Unavení hráči Košíc okolo prvej formácie pod vedením Štrbáka sa musia brániť pred druhou martinskou.
     
    52:32
    Domácim sa kráti čas, kedy by mohli vsietiť vyrovnávajúci gól. Kým počas včerajšieho zápasu sa im to nedarilo dlhé minúty, teraz majú na to necelých sedem minút.
     
    53:53
    Košičania predvádzajú skutočne lahôdkové bránenie, nedovolujú domácim dstať sa čo i len ani na dostrel bránky.
     
    54:15
    Košice mohli isť do dvojnásobného vedenia, dobrú pozíciu na streľbu nezúročil dobre postavený Košičan pred Dzubinom.
     
    54:59
    Vhadzuje sa na polovici Martina. Domáci sa len občasne dostávajú k bránke Košíc s výnimkou prvých piatich minút.
     
    55:42
    Markovič nahadzoval na bránku hostí, tam sa rútil Ďatelinka na prípadnú dorážku. Podľa očakávania Staňa puk prikryl a zabránil dorážke.
     
    55:50
    Martin dal gól!
    Dalo by sa ohodnotiť, že z ničoho nič sa presadili domáci po tom, čo dostal MILAN KOLENA nádhernú prihrávku, ktorú ideálne zúročil a prekonal Rastislava Staňu strelou pomedzi betóny. Asistencia: Andrej Themár.
     
    56:00
    Tréneri domácich sa snažia skľudniť svojich zverencov tým, že zobrali oddychový čas, ale asi to nebude jednoduché. Teraz sa pridávajú aj diváci, ktorí mohutne skandujú.
     
    57:15
    Zlá rozohrávka Košíc a takmer mohol Markovič rohodnúť. Puk sa ku nemu dostal, no bol v ťažkej pozíci, no aspoň si obhodil Staňu.
     
    58:31
    Vhadzuje sa pred bránkou Martina, domáci sa však rýchlo oslobodili. A opäť sú pred Staňom nadostrel. Záver bude ešte veľmi dramatický.
     
    59:12
    Obrovský tlak Martina – skvelé napádanie Matejku, Cígera a Fujeríka spôsobilo šancu Jakuba Suju – ten ale bekhendom neprekonal dobre postaveného Staňu.
     
    59:32
    Važan rýchlou strelou zápästím neprekonal Staňu, no opäť sa dejstvo hry odohráva pred jeho bránkou.
     
    59:39
    Važan ihneď po vyhratom buly nahodil, tam už bol Galamboš, ktorý napádal pred bránkou Košíc.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Po úprave ľadu nasleduje desať minútové predĺženie. Nebude sa hrať približne desať minút.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:31
    Na začiatku predĺženia sa obidve mužstvá najprv oťukali, no potm vystrelil tvrdo Ďatelinka, Staňa sa musel skloniť, aby strelu v pohode chytil.
     
    61:30
    Nešťastný moment na ľade, Češík bol čisto atakovaný pri mantineli a rozhodca musel prerušiť hru po tom, čo zbadal na jeho hlave krvavý šrám.
     
    62:21
    Aktívny Kolena sa nepredral cez dobre pracujúcu obranu Košíc. Konečne vidíme hokej, ktorý je po všetkých stránkach hodný play off súboja.
     
    63:15
    Hráme 4:4 a tak vidíme aj viac nepresností, pretože žiadna obrana nechce prepadnúť a dovoliť tak svojmu protivníkovi pohodlnú cestu ku súperovej bránke.
     
    64:49
    Markovič spolu s Kolenom napádali hosťujúcu obranu, no bez úspechu. Treba však poznamenať, že domáci sú výrazne aktívnejší, tak ako aj ku koncu tretej časti, tak aj teraz v celom predĺžení.
     
    66:06
    Hostia sú si možno aj vedomí svojej sily na samostatných nájazdoch alebo tiež chcú využiť otvorenú obranu Martina, ktorá však zatiaľ neprišla.
     
    66:43
    Neskutočne aktívny a dobre pohybujúci kolena si vypracoval slušnú šancu, vystrelil z priestoru spoza kruhov, no Staňa bol ideálne postavený, a tak gól nemohol prísť
     
    68:00
    Rozhodcovia teraz nechali odpískať offside po tom, čo domáci hráč nebol mimo hrá, preto bolo po čase trošku viac vzrušenia.
     
    68:40
    Jenčík si vypracoval dobrú šancu, Dzubina skvele zasiahol.
     
    69:05
    Košice mohli teraz viackrát udrieť, šancu mal aj Bartánus, no pred Dzubinom neuspel.
     
    70:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Začínajú hráči Košíc – Bartoš ako prvý.
     
    Peter Bartoš predviedol svoju typickú koncovku pomedzi betóny. Skóroval.
     
    Za Martin aktívny hráč zápasu Milan Kolena.
     
    Kolena skúsil forsbergovu kľučku, no na Staňu nevyrástol.
     
    Bartánus ako druhý hráč Košíc nedal.
     
    Markovič môže vyrovnať.
     
    Jeho strela neprešla pomedzi betóny Staňu.
     
    Marek Svatoš ako tretí v poradí. Dzubina predviedol skvelý zákrok lapačkou.
     
    Koniec zápasu.
     
    70:00
    Košice dali gól!
    Rozhodujúci gól strelil v nájazdoch Peter Bartoš. (19:40:24)

    Jozef Čelestiak

    Branky a nahrávky: 27. Kolena (Novotný), 42. Matejka (Themár), 56. Kolena (Themár) – 13. Sojčík (Češík), 18. Jenčík (Svatoš, Bartoš), 23. Sojčík, 70. Bartoš


    HK VITAR Martin: Dzubina (Marton) – Ďatelinka, Tupý – Markovič, Galamboš, Važan – Matejka, Brcko – Cíger, Fujerík, Suja – Novotný, Rusina – Themár, Kolena, Klíma – Perniš, Popela – Rožník, Pokrivčák, Dírer
    HC Košice: Staňa (Hylák) – Kolba, Klouček – Bicek, Hrnka – Bartánus – Černák, Štrbák – Svatoš, Bartoš, Jenčík – Cebák, Deyl -Skalický, Češík, Sojčík – Macejko, Hinďoš, Chovan, Jokeľ

    Diváci: 2500
    bahis siteleri