Columbus – NY Rangers 1:3 (kon.) | Chicago – Carolina 3:2 (kon.) | Colorado – Boston 0:2 (kon.)
Calgary – Nashville 5:6 (kon.) | Philadelphia – St. Louis 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Tampa 4:3 (po pr.)
Minnesota – Detroit 2:3 (kon.) | Dallas – Ottawa 3:1 (kon.) | Los Angeles – Florida 4:0 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
HC Škoda Plzeň
Sobota 22.03.2014, 17:00 • KAJOT ARENA (kapacita 7200) • Generali play off Tipsport extraligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:06
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Šok pro KAJOT ARÉNU, Plzeň jde necelou minutu před třetí sirénou do vedení. Kratěna zatáhl puk po pravém křídle a nahrál na střed TOMÁŠI VLASÁKOVI, který tísněn Žižkou dokázal puk nasměrovat za Čiliakova záda. Asi rozhodující chvíle. Asistence: Ondřej Kratěna, Jakub Lev.
     
    57:48
    Káňa nabil mezi kruhy Tomáši Svobodovi, jehož bombu Machovský vykopl doslova špičkou betonu.
     
    54:41
    Velká šance pro Plzeň. Slovákovi se podařilo obejít Žižku, který si následně pomohl hákováním. Dvě minuty teď bude brněnský obránce trnout na trestné lavici.
     
    53:04
    Dnešní utkání sleduje 7200 diváků. KAJOT ARÉNA je tedy vyprodaná.
     
    49:58
    Schleiss si vybruslil mezi kruhy, Čiliak přitom nebyl v ideálním postavení. Proti následně střele ale předvedl akrobatický zákrok a puk zastavil.
     
    49:06
    Ján Sýkora šikovně přenechal puk Kratěnovi, který vypálil zpoza brněnského beka. Čiliak puk zastavil až špičkou své vyrážečky a drží srovnaný stav.
     
    46:22
    Do šance se řítil Káňa a byl přitom hákován Vlasákem, který podruhé v zápase odjíždí na trestnou lavici. Kometa navíc může využít komerční pauzu k domluvě, jak sehrát přesilovku.
     
    42:32
    K velké nelibosti domácího publika se bude vylučovat naopak na druhé straně. Potřetí v utkání míří na trestnou lavici Tomáš Vondráček, tentokrát za vysokou hůl.
     
    40:54
    Duda objel domácí branku a snažil se zakončit k bližší tyči. Čiliak u ní ale neměl žádnou skulinku.
     
    38:29
    Němec se dostával do dobré střelecké pozice a byl seknut Jiřím Hanzlíkem. Ten odjíždí na trestnou lavici a čtyři sekund budou hrát hosté ve třech.
     
    36:33
    A brněnskou aktivitu přerušují hostí jen za cenu vyloučení. Na dvě minuty za držení je poslán na trestnou lavici Michal Moravčík.
     
    35:23
    V další velké šanci se ocitl na kruzích úplně osamocený Zohorna. Chvíli ale zpracovával puk a Machovský se stihl přesunout.
     
    35:03
    Čermák našel křížným pasem rozjetého Žižku, který na pravém křídle z voleje vypálil. Machovský ale předvedl skvělý zákrok lapačkou a drží vyrovnaný stav.
     
    33:08
    Puk poskakoval v brněnském brankovišti a k dorážce se dostával Lev. Na poslední chvíli mu ale ale zablokoval hůl Miller.
     
    32:27
    Čermák už poněkolikáté nabil mezi kruhy Hruškovi. Jeho další volej sice Machovský nejdřív jenom vyrazil následně ho ale ještě dokázal schovat do lapačky před dorážejícím Zohornou.
     
    29:26
    Poprvé se ve druhé třetině vylučuje na domácí straně. Za podražení je dvěma minutami na trestné lavici potrestán Tomáš Vondráček.
     
    26:28
    Čermákovu střelu od modré tečoval těsně před Machovským nebezpečně Hruška, tentokrát ale puk končí ve výstroji gólmana v modrém.
     
    24:05
    Hned po buly v útočném pásmu fauloval Václav Pletka, který je vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    23:39
    Zničehonic velká šance Plzně. Kašpařík z pravého křídla nahrál mezi kruhy rozjetému Schleissovi, ten ještě potáhl kotouč, proti jeho zakončení se ale opět vytáhl domácí gólman Čiliak.
     
    21:04
    Hruška se dostával do slušné střelecké pozice, což se nelíbilo Vlasákovi, který ho zahákoval. Kometa si tedy podruhé zahraje přesilovku.
     
    15:51
    A opět se vylučuje, tentokrát na domácí straně. Za nedovolené bránění je trestán kapitán Komety Leoš Čermák.
     
    15:31
    Kometa právě vstřelila branku!
    Jenže jen, co se tam dostali, se jim také využít svou první přesilovku. A i v tomto případě se jednalo o typický gól z početní převahy. Obránce Kováčik práskl do puku na modré čáře a puk ještě zasáhl LIBOR PIVKO. Na změnu směru letu kotouče už Machovský nemohl zareagovat. Asistence: Jozef Kováčik, Tomáš Svoboda.
     
    14:55
    Následně se strhla pořádná mela, po které se bude vylučovat na obou stranách. Z Plzně půjdou na trestnou dva hráči – Jakub Lev za krosček a Tomáš Slovák za následnou bitku s Tomášem Vondráčkem. Právě ten je jediným vyloučeným z domácího týmu a Kometa si tedy zahraje přesilovku.
     
    14:55
    Na druhé straně mohl hned srovnat Vondráček, který se doslova probil před Machovského. Zblízka ale nenašel žádnou skulinku v jeho výstroji.
     
    14:15
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nakonec se ale hosté v útočném pásmu nejen usadili, ale i vstřelili úvodní gól zápasu. Jednalo se přitom o jednoduchý vzorec Lev nahrál za brankou Kratěnovi a ten rychle přeposlal puk mezi kruhy na volného PAVLA KAŠPAŘÍKA, který se z voleje trefil přesně. Asistence: Ondřej Kratěna, Jakub Lev.
     
    12:49
    Poprvé se vylučuje a to k nelibosti domácích fanoušků. Ryley Miller se po odpískání trochu víc pustil do jednoho ze soupeřů a obdrží dvě trestné minuty za hrubost.
     
    12:03
    Tři na jediného Žižku se rozjeli tři Plzeňané. Straka posílal pas před branku na Jána Sýkoru, kterého ale Žižka dokázal rozhodit a Čiliak následně jeho nedůrazný pokus pokryl.
     
    11:28
    Duda mocně napřáhl u pravého mantinelu a jeho ránu Čiliak vyrazil okrajem své lapačky.
     
    09:29
    Kempný s Němcem najížděli dva na posledního obránce Plzně, tomu se ale podařilo přečíst pas prvně jmenovaného a Němec tak napřahoval naprázdno.
     
    02:54
    Kometa přidala na forčekingu a vybojovala puk. Čermák už mohl pálit z mezikruží, ještě ale přihrál rozjetému Zohornovi, Ten si sice položil Machovského, pálil ale tísněn plzeňskými beky jen mimo branku.

    David Nekvinda

    Branky a nahrávky: 16. Pivko (Kováčik, T. Svoboda) – 15. Kašpařík (Kratěna, Lev), 60. Vlasák (Kratěna, Lev)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Trvaj) – Jan Hanzlík, Miller, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dlapa – Hruška, Čermák (C), H. Zohorna – Káňa, Němec, T. Svoboda – Burian, Koreis, J. Svoboda – Pivko, Mrázek, Vondráček – Raška.
    Trenér: Vladimír Kýhos.

    HC Škoda Plzeň: Machovský (Mensator) – Seman, Jiří Hanzlík, Jeřábek, Slovák, Moravčík, Mozík, Boháč – Pletka, Straka (C), Duda – J. Sýkora, Vlasák, Kratěna – Schleiss, Kašpařík, Indrák – Holec, Lev, Dvořák – Pitule.
    Trenér: Milan Razým.

    Rozhodčí: Hradil, Polák – Hlavatý, Tošenovjan

    Diváci: 7200 (vyprodáno)
    bahis siteleri