Philadelphia – Carolina 5:6 (0:1 po s.n.) | Buffalo – NY Islanders 3:4 (0:1 po s.n.) | Pittsburgh – Ottawa 2:3 (0:2 po s.n.)
Minnesota – Nashville 3:7 (kon.) | Anaheim – Colorado 3:2 (po pr.) | Vancouver – Calgary 5:1 (kon.)
Arizona – Dallas 2:1 (kon.)
po s.n. (0:2)
Pittsburgh Penguins
2:3 (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Ottawa Senators
Pondělí 14.04.2014, 01:40 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Ottawa Senators.
    Autorem vítězné branky v samostatných nájezdech je KYLE TURRIS.
     
    Spezza se rozjel co nejvíce co mohl, aby následně před Zatkoffem zabrzdil a poté si domácího brankáře vymíchal a vstřelil kotouč do odkryté části domácí klece – 0:2.
     
    Následně se nad druhé straně rozjel Turris, jenž trefil přesně pravý horní růžek. – 0:1.
     
    64:29
    Karlsson vystřelil z levé strany a Zatkoff jeho střelu vyrazil před sebe, kde se k puku opět dostával hostující obránce, kterého však zastavil skvěle Letang.
     
    59:56
    V posledních sekundách si domácí hokejisté připravili ještě jednu tutovku, když Jokinen nahrál mezi kruhy Martinovi, který však ve vyložené pozici netrefil bránu Sens!
     
    59:28
    Martin vystřelil od modré a jeho pokus tečoval Kobasew a Lehner dokázal na jeho teč zareagovat na poslední chvíli.
     
    56:02
    Tak to byla obrovská šance Stempniaka! Domácí útočník se nádherně uvolnil mezi kruhy, ale jeho následné bekhendové zakončení dokázal Lehner uchovat ve své náruči.
     
    50:17
    Je tu další vyloučení v utkání, když je na dvě minuty za držení protihráče vyloučen Craig Adams (PIT), a hosté si zahrají první přesilovku ve třetí třetině.
     
    49:14
    Kobasew vystřelil z pravé strany směrem na Lehnera, jenž jeho střelu vyrazil pod sebe a Pyatt se málem dostal k odraženému kotouči, ale hostující brankář nakonec dokázal schovat puk pod svými betony.
     
    47:37
    Ottawa vyvezla kotouč až za bránu Pens, odkud jej Letang vyvážel, ale puk mu ujel z hole přímo na Stona, jenž už byl sám před Zatkoffem, ale domácí brankář jej dokázal vychytat.
     
    37:32
    Ottawa bude hrát další přesilovou hru, protože na dvě minuty za zdržování hry je vyloučen Despres (PIT).
     
    37:14
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators využívají další přesilovou hru! Hosté si vyměňovali kotouč mezi sebou až se nakonec dostal na modrou k Wierciochovi, jehož střelu vyrazil Zatkoff před sebe, kde byl MARK STONE, který nadvakrát procpal puk za záda domácího brankáře. Asistence: Clarke MacArthur, Patrick Wiercioch.
     
    36:37
    Chris Kunitz (PIT) však dostává dvě minuty za hákování a hosté budou hrát další přesilovou hru.
     
    32:34
    Pittsburgh bude hrát další přesilovou hru, když dvě minuty za sekání dostává opět Erik Condra (OTT), který trestnou lavici opustil před pár sekundami.
     
    29:48
    Domácí si nakonec vybojovali přesilovou hru, protože dvě minuty za držení protihráče dostává Erik Condra (OTT).
     
    26:58
    Harry Zolnierczyk (PIT) dostává dvě minuty za držení protihráčovi hole, a tak dostává Ottawa svou druhou početní výhodu.
     
    25:16
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins vyhráli následné vhazování a ke kotouč se dostal Bennett, který nakonec vystřelil z hranice levého kruhu a jeho pokus ještě tečoval LEE STEMPNIAK a puk následně skončil až za zády Lehnera. Asistence: Beau Bennett, Brian Gibbons.
     
    19:57
    Tak ještě tu máme trest pro Colina Greeninga (OTT), jenž si vysloužil dvě minuty za hrubost, a Pens tak na začátku druhé třetiny budou hrát přesilovou hru.
     
    18:39
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators využívají přesilovou hru v její poslední vteřině! Karlsson na pravé straně naznačil střelu, ale nakonec nahrál křižně na KYLEA TURRISE, jenž měl dostatek času, aby si svou střelu připravil a následně prostřelil Zatkoffa mezi jeho betonem a vyrážečkou. Asistence: Erik Karlsson, Mike Hoffman.
     
    16:39
    Tentokrát se bude vylučovat na straně domácích, když je na dvě minuty za sekání vyloučen domácí Harry Zolnierczyk (PIT), a Ottawa tak bude moci rychle vstřelit vyrovnávající branku.
     
    14:46
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins využívají přesilovou hru! Domácí hokejisté vletěli do svého útočného pásma, kde nakonec Kunitz přenechal kotouč za sebou na JUSSIHO JOKINENA, jenž se z pravého kruhu pokoušel nahrát před bránu na Neala, ale pas domácího útočníka si do vlastní brány srazil Gryba. Asistence: Chris Kunitz, Kris Letang.
     
    14:06
    Je tu první regulérní vyloučení v utkání, když na dvě minuty za hákování putuje na trestnou lavici hostující Milan Michálek (OTT), a Pittsburgh si tak zahraje první přesilovou hru v utkání.
     
    10:23
    Zajímavost: Zakončení Bennetta bylo teprve dohromady třetí střelou, které směřovaly na oba brankáře v tomto utkání!
     
    10:23
    Kde se nakonec Pens dostali do první větší šance, když si Karlsson nevšimnul, že je kotouč za ním v rohu obranného pásma, a tak k němu přijel Stempniak, jenž jej nahrál před Lehnera, kde byl Bennett, ale ten svou pohotovou střelou nepřekonal hostujícího brankáře.
     
    09:24
    Máme tu trochu oživení zápasu, když se do sebe pustili Chris Neil (OTT) a Tanner Glass (PIT). Bitku nakonec vyhrál Neil, který složil svého soupeře na lopatky. Nic to však nemění na tom, že si oba posedí pět minuty na trestné lavici.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 15. Jokinen (Kunitz, Letang), 26. Stempniak (Bennett, Gibbons.) – 19. Turris (Karlsson, Hoffman), 38. Stone (MacArthur, Wiercioch), rozh. náj. Turris


    Pittsburgh Penguins: Zatkoff (Fleury) – Orpik, Martin, Letang, Scuderi, Despres, Maatta – Stempniak, Gibbons, Bennett – Kunitz, Jokinen, Neal – Megna, Sutter, Kobasew – Pyatt, Adams, Zolnierczyk.
    Ottawa Senators: Lehner (Anderson) – Methot, Karlsson, Wiercioch, Gryba, Phillips, Ceci – Michálek, Spezza, Hemský – MacArthur, Turris, Stone – Hoffman, Pageau, Neil – Greening, Smith, Condra.

    Rozhodčí: Peel, St. Pierre – Galloway, Cormier.

    Diváci: 18 663
    bahis siteleri