Kanada – Švédsko 3:2 (po pr.) | USA – Finsko 3:1 (kon.) | Rusko – Německo 3:0 (kon.)
Česko – Norsko 1:0 (kon.)
po prodl.
Kanada
3:2 (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)
Švédsko
Neděle 18.05.2014, 15:45 • Hala Čižovka, Minsk • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    62:38
    Kanada právě vstřelila branku!
    Po velké šanci Axelssona před kanadskou bránou udeřilo na druhé straně. Kanaďané se utrhli do rychlého přečíslení dva na jednoho, z levého křídla předložil Scheifele puk na volného RYANA ELLISE, který jednoduchou tečí překonal brankáře Nilssona. Brankář Švédska během přesunu roztáhl betony a mezi nimi mu puk propadl do svatyně. Asistence: Mark Scheifele, Troy Brouwer.
     
    60:36
    Velká šance Švédů! Po střele Möllera z levého křídla se o dorážku snažil Backlund, brankář Scrivens však dokázal pokrýt oba dva pokusy.
     
    51:11
    Parádní akce Axelssona, který se z mezikruží vydal až k brankovišti Kanady, po cestě oklamal snad tři obránce soupeře společně s brankářem Scrivensem, puk ale do poloprázdné brány nedokázal poslat!
     
    50:24
    Dnešní utkání sleduje 8 453 diváků!
     
    50:24
    Kanada hrála v šesti bruslařích a bude tak hrát v oslabení. Trest za hráčskou lavičku odpyká Scheifele.
     
    48:02
    MacKinnon z přečíslení tři na jednoho vzal celou zodpovědnost na sebe, mířil nad rameno švédského brankáře, který jeho pokus dokázal vyrazit mimo.
     
    43:57
    Přesilovka pro Švédsko. Vyloučen je Myers (CAN) za držení.
     
    41:09
    A přesilovka to bude ještě silnější. Vyloučen je Ericsson (SWE) za podražení. Švédové se budou necelou minutu bránit ve třech.
     
    40:00
    Ještě jedno vyloučení. Klasem (SWE) inkasuje dvě minuty za krosček.
     
    37:27
    Rána Ekholma od modré čáry vypadla Scrivensovi z výstroje, puk nakonec ale zamířil mimo tři tyče jeho brány.
     
    36:54
    Bude se vylučovat. Za nedovolené bránění je vyloučen MacKinnon (CAN).
     
    33:32
    Sjögren ve velké šanci na hranici kanadského brankoviště. Útočník Švédska se snažil dotlačit puk do brány soupeře, nakonec ale ve skrumáži neuspěl.
     
    32:19
    Přesilová hra pro Švédsko. Vyloučen je Ward (CAN) za podražení.
     
    29:07
    Další přesilová hra je tu. Burström (SWE) je vyloučen za hákování.
     
    27:46
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada využívá přesilovou hru a srovnává stav zápasu na 2:2! Na modré čáře napřáhl kapitán KEVIN BIEKSA, který po velkém nápřahu prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Cody Hodgson, Morgan Rielly.
     
    26:40
    Schenn v obrovské šanci! Po dalším tlaku do brány se zjevil sám na hranici brankoviště, v jasné šanci ale trefil jen beton brankáře Nilssona. Kanadský střelec se neprosadil ani z dorážky.
     
    25:55
    Gustavsson (SWE) je vyloučen za vysokou hůl.
     
    23:52
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada snižuje stav bitvy o první místo! Na hranici brankoviště uplatnil svůj důraz BRAYDEN SCHENN a přes několik švédských holích dopravil puk do soupeřovy brány. Kanadská agresivita tak sklízí plody své práce, Kanaďané jsou svému soupeři výsledkově opět v patách. Asistence: Jonathan Huberdeau.
     
    22:51
    Järnkrok v další obrovské šanci svého týmu. Jeho střela z pravého kruhu ale končí na boční síťce kanadské brány!
     
    21:06
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové přidávají na začátku druhé třetiny druhou branku! Nyquist vybojoval za bránou soupeře puk a okamžitě ho poslal před kanadskou svatyni. Zde číhal nikým neatakovaný LINUS KLASEN, který se do puku z první opřel a přesně ho umístil do levého horního rohu kanadské brány. Asistence: Gustav Nyquist, Mattias Ekholm.
     
    16:33
    Skóre se nemění! Huberdeau neprovedl sice svůj nájezd špatně, zvolil Forsbergovu kličku v opačném gardu, položil si brankáře na led a následně mu už dával puk bekhendem do prázdné brány. Nilsson se však ale roztáhl a špičkou lapačky dokázal puk vyrazit mimo!
     
    16:33
    Bylo nařízeno trestné střílení! Huberdeau se dral do samostatného úniku, byl ale faulován Burströmem!
     
    15:36
    Dobrá střelecká pozice pro Franssona, ten však z mezikruží vyprášil jen pravý beton kanadského brankáře!
     
    13:49
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové otevírají brankový účet dnešního duelu! Po nahození Möllera z levého kruhu se k volnému puku mezi kruhy prodral JOAKIM LINDSTRÖM, najel si s ním blíže k bráně a následně bekhendem překonal kanadského brankáře. Ten si na puk sice sáhl, nakonec se mu ale i tak došoural za brankovou čáru! Asistence: Oscar Möller.
     
    13:27
    MacKinnon se zpoza brány natlačil před bránu Švédska, kde byl zcela sám, jeho pohotová střela ale končí opět na Nilssonovi. Ten si dobře vybruslil a zmenšil kanadskému mladíkovi střelecký úhel.
     
    11:31
    Další přesilová hra pro Kanadu. Za nedovolené bránění je vyloučen Andersen (SWE).
     
    08:32
    Obrovská šance Backlunda, který se mezi kruhy dostal k volnému puku! Dokonce byl švédský útočník v mezikruží chvíli sám, jeho střela ale končí na parádním zákroku brankáře Scrivense!
     
    05:24
    První přesilová hra v zápase. Gudbranson (CAN) je vyloučen za držení.
     
    01:45
    Ward se snažil tečovat skákavý puk na hranici brankoviště Švédska, poslal ho ale těsně mimo švédskou bránu.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Pavel Kuba

    Branky a nahrávky: 24. Schenn (Huberdeau), 28. Bieksa (Rielly, Hodgson), 63. Ellis (Scheifele, Brouwer) – 14. Lindström (Möller), 22. Klasen (Nyquist, Ekholm)


    Kanada: Scrivens (Reimer) – Bieksa (C), Garrison, Coburn, Myers, Ellis, Gudbranson, Rielly – Turris, Read, Chimera – Schenn, Huberdeau, MacKinnon – Hodgson, Brouwer, Kadri – Monahan, Ward, Scheifele.
    Trenér: Dave Tippett.

    Švédsko: Nilsson (Eriksson) – Fransson, Ekholm, Burström, Andersen, Erixon, Gustafsson, Nygren – Lindström, Möller, Backlund – Järnkrok, Nyquist, Klasen – Hjalamarsson, Sjögren, Ericsson – Lundqvist (C), Axelsson, Rasmussen – Danielsson.
    Trenér: Pär Mårts.

    Rozhodčí: Olenin (RUS), Rantala (FIN) – Raming (RUS), Suominen (FIN)

    Diváci: 8 453
    bahis siteleri