Hr. Králové – Bohem. Pr. 2:1 (kon.) | Chorzów – Prešov 0:0 (kon.) | Fehérvár – Jablonec 1:1 (kon.)
HFK Olomouc – Opava 0:4 (kon.) | Č. Budějovice – Brno 2:1 (kon.) | Varnsdorf – Bohemians 1905 0:1 (kon.)
Hr. Králové – Pardubice 0:1 (kon.) | Olomouc – Zlín 3:0 (kon.) | Třinec – Trnava 3:1 (kon.)
Znojmo – Brno 4:0 (kon.) | Chrudim – Slavia B 4:3 (kon.) | Teplice – Kolín 3:1 (kon.)
Vlašim – Vyšehrad 3:3 (kon.) | Kaiserslautern – Most 5:0 (kon.) | Neftçi Baku – Příbram 0:0 (zruš.)
Mladá Boleslav – Concordia Chiajna 1:2 (kon.)
konec
Ruch Chorzów
0:0 (0:0)
FC Tatran Prešov
sk Středa 09.07.2014, 15:00 • NTC Poprad • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    Vitajte pri sledovaní on-line prenosu! V popradskom národnom tréningovom centre je na programe ďalší prípravný zápas. Ruch Chorzów sa dnes predstaví proti Tatranu Prešov. Začiatok zápasu je stanovený na 15:00 a bude vás ním od začiatku až do konca sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Ruch Chorzów
    Poľský celok z najvyššej poľskej súťaže Estraklasy už pod Tatrami odohral pár prípravných zápasov. Najprv sa v prvý júlový deň predstavil proti Trenčínu, s ktorým prehral 2:4, následne remizoval s Banskou Bystricou 2:2 a naposledy cestoval do Ružomberka, kde prehral tesne 1:0.

    1. FC Tatran Prešov
    Slovenský druholigista zatiaľ odohral jeden prípravný zápas, a to v domácom prostredí, keď podľahol rumunskému Otelulu Galati 1:3. V minuloročnom vydaní druhej ligy skončil Prešov na štvrtom mieste zo ziskom 60 bodov. Na prvú Podbrezovú strácal 22 bodov.

    Ako sa bude prípravný zápas medzi Chorzówom a Prešovom vyvíjať, sa môžete dozvedieť prostredníctvom nášho prenosu. Príjemný a ničím nerušený športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    Ruch Chorzów: Kamiński – Konczkowski, Malinowski, Stawarczyk, Dziwniel, Surma, Starzyński, Kowalski, Jurčo, Zieńczuk, Kuświk
    Náhradníci: Lech, Gieraga, Helik, Gigolajew, Karahmet, Urbańczyk, Babiarz, Rzuchowski, Janik, Wlodyka, Efir

    1. FC Tatran Prešov: Talian – Jacko, Krajnik, Petráš, Belejik, Dzurik, Lipták, Poliaček, Micherda, Hruška, Ivanko-Macej.
     
    -2
    Prešovčania aj hráči poľského Chorzowa sú už pripravení na zápas. Podali si ruky a začínajú sa rozmiestňovať na ihrisku.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prípravný zápas medzi Prešovom a Ruchom Chorzów zahájila dvojica hráčov poľského celku. Tatran útočí zľava doprava. Pri lopte hneď súper z Poľska.
     
    2
    V prvom útoku boli futbalisti Chorzówa, no tí sa pri rohovej zástavke zamotali a od brány bude odkopávať brankár Talian.
     
    3
    Prešovčania získali lacnú loptu v strede ihriska a snažia sa pokračovať do prvej útočnej kombinácie. Defenzíva Chorzówa je však pozorná.
     
    4
    Vzhľadom na to, že novinárom neboli vystavené súpisky tímov, budem poľských hráčov označovať číslami. Hráči Tatrana majú na dresoch aj mená.
     
    5
    Po pravej strane ihriska sa teraz pretláčal Prešovčan Poliaček, ale jeho pozoruhodný prienik zastavil hráč Chorzowa s číslom 2.
     
    6
    Hráč označený číslom 25 sa snažil loptu z priestoru pri rohovej vlajke dostať do šestnástky, no zabránil mu v tom jeden z prešovských obrancov. Teraz je tu však štandardka pre Chorzów z cca 25 metrov.
     
    7
    Futbalista s číslom 5 to však napálil priamo do múru. Prešov je v týchto chvíľach pri lopte, no musí o ňu bojovať v strede ihriska.
     
    8
    Prešovčania sa ocitli asi v šestici pred šestnástkou, no potom už nevymysleli žiadnu konštruktívnu prihrávku, ktorá by skončila strelou na bránku.
     
    9
    Hráči Chorzowa teraz začali vyššie napádať a Prešovčania sa museli s loptou stiahnuť až pred vlastné pokutové územie. Nakoniec sa podarilo poľskému súperovi loptu v strede ihriska vybojovať.
     
    10
    Hruška šprintoval po pravej strane po prihrávku od Poliačeka, no nestihol ju už dobehnúť.
     
    11
    Dzurikova prihrávka na útočnej polovice neprešla cez hráča súpera s číslom 10. Chorzów v útoku.
     
    12
    Okrem krátkej výmeny lopty medzi hráčmi s číslami 9 a 5 si Chorzów žiadnu ďalšiu akciu nevytvoril.
     
    12
    Dzurik urobil chybu v spracovaní lopty vo vlastnej šestnástke a loptu zachytil hráč s číslom 9, ktorý pálil pravačkou, no jeho pokus skončil iba na prešovskom obrancovi. Roh pre Chorzów.
     
    13
    Poľský celok ho rozohral nakrátko a streleckým pokusom to nepokračovalo.
     
    14
    Poliaček bežal po pravej strane za prihrávkou od Ivanka-Maceja, no nemal šancu proti obrancovi Chorzowa s číslom 3. Out pre Prešov.
     
    15
    Prešovčania vyslali zo zadných radov center na hrotového útočníka, ale ten bol postavený v ofsajde.
     
    17
    Spoza šestnástky si loptu pripravil hráč Chorzowa s číslom 9, no jeho prudká strela len tesne minula ľavú žrď!
     
    18
    Na opačnej strane sa predviedli aj futbalisti Tatrana. Ivanko-Macej vyslal do šestnástky center, ktorý sa najprv odrazil od Liptáka, no napokon skončil na kopačke Poliačeka, ktorý pálil z hranice šestnástky, no jeho tvrdá strela smerovala mimo ľavej žrde!
     
    19
    Prešovčania sa teraz na moment pohneval kvôli verdiktu hlavného rozhodcu, ktorý prisúdil outové vhadzovanie hráčom Chorzówa.
     
    20
    Poľskí hráči si teraz loptu dobre prihrali pred šestnástkou, poslali ju na pravú stranu, ale odtiaľ prišiel už len center, ktorý zastavil obranca Prešova Petráš. Tatran smeruje do útoku.
     
    20
    Dzurikov center spoza polovice ihriska však bezpečne zachytil brankár Kamiński na hranici pokutového územia.
     
    21
    Poliaček nasmeroval z priestoru pri rohovej vlajke nepríjemný center do vápna, no tam dobre zakročili obrancovia Chorzowa, ktorí loptu odpratali ďaleko od brány.
     
    22
    Hráči Chorzowa budú mať v týchto chvíľach k dispozícii rohový kop.
     
    22
    Hráč s číslom 10 si ešte vymenil loptu so spoluhráčom a potom poslal loptu k vzdialenejšej žrdi, no tam už nebol nikto z jeho spoluhráčov.
     
    23
    Krajnikov center spoza polovice ihriska na ľavú stranu skončil napokon až za postrannou čiarou, pri lavičke Chorzowa.
     
    24
    Lipták teraz z pravej strany vyslal pekný center na vzdialenejšiu žrď, kde hľadal Micherdu, no ten zakončoval iba nepresne.
     
    25
    Máme za sebou 25 minút hry. Zatiaľ sme nevideli veľmi konštruktívne nápady z pohľadu oboch tímov. Uvidíme ako sa bude ďalej vyvíjať prvé dejstvo.
     
    26
    Dzurik si teraz príliš nerozumel v kombinácii s Belejikom, ktorý čakal center do tesnej blízkosti brány, no prvý menovaný mu prihrával do voľného priestoru, kde však bol o malý moment brankár Kamiński a jeho ruky.
     
    27
    Poľskí hráči sa teraz na malú chvíľu museli brániť, no nakoniec sa im loptu podarilo odohnať od vlastnej šestnástky výkopom za postrannú čiaru.
     
    28
    Na výkon hráčov môže mať podiel aj počasie. Pod Tatrami sa teraz spustil silný lejak, ktorý výrazne komplikuje obom tímom hru. Uvidíme, ako to bude pokračovať.
     
    29
    Ruch Chorzów má k dispozícii štandardku asi z 30 metrov.
     
    29
    Poľský celok ju však rozohral nakrátko a nepúšťal sa do zakončenia veľmi intenzívne.
     
    30
    Hráči Chorzowa sa teraz ocitli v ofsajdovom postavení.
     
    31
    Ivanko-Macej vysielal z pravej hranice šestnástky center bližšie pred bránu, no ten dokázal hráčov Chorzowa s číslom 5 bezpečne odpratať na rohový kop pre Prešov.
     
    33
    Prešovčania sa dopustili jemného faulu v strede ihriska, čo znamená darovanú loptu pre súpera.
     
    35
    Dzurik teraz z outu prihral Petrášovi, ktorému sa však nevydaril odkop a trafil len konštrukciu tribúny.
     
    36
    Hráč s číslom 3 to teraz z ľavej hranice šestnástky skúšal centrom na hráča s číslom 5, ten sa pripravoval na nožnice, no loptu netrafil.
     
    37
    Prešovčania majú k dispozícii rohový kop.
     
    37
    Poliaček vyslal center približne do stredu pokutového územia, kde celkom pekne našiel Belejika, ktorý odhlavičkoval, no jeho zakončenie putovalo nad bránu.
     
    38
    Poliaček stihol na pravej strane ľahký center a snažil sa predĺžiť na stred pred vápno, kde mal Belejika, no vyslal mu nepresnú prihrávku.
     
    39
    Micherda teraz inkasoval nepekný úder od hráča s číslom 15, a tak majú Prešovčania štandardku z pomerne nebezpečnej vzdialenosti.
     
    40
    Poliaček loptu poslal k pravej žrdi, kde hľadal Krajnika, no ten sa v hlavičkovom súboji zrazil s hráčom Chorzowa, ktorý má číslo 9. Obaja sú už v poriadku a hra pokračuje.
     
    41
    Petráš to teraz chytro skúšal prihrávkou na Belejika pred šestnástku, ale tento pas a Belejik boli v jasnom, viditeľnom ofsajde.
     
    42
    Hráč s číslom 15 si teraz pekne pripravil loptu na pravej strane šestnástky a pálil, no brankár Talian výborne zasiahol a loptu fantasticky vyrazil!
     
    43
    Petráš bol nepekne zastavený poľským hráčom s číslom 15 a Prešovčania budú mať v závere polčasu štandardku.
     
    44
    Poliaček dokázal vo vápne pekne nájsť Belejika, no ten hlavičkou mieril len tesne nad bránu!
     
    45
    Beží nám posledná minúta prvého polčasu. Do útoku sa ešte snažili ísť futbalisti poľského celku, no ich prienik dokázali Prešovčania vystihnúť a sú to oni, ktorí sa postarajú o poslednú akciu polčasu.
     
    45
    Ich rýchla kontra však skončila len za bránkovou čiarou. Odkopuje brankár Kamiński.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodných 45 minútach sme videli pomerne nezaujímavý futbal, len pár šancí na oboch stranách. Preto je stav po prvom polčase nerozhodný 0:0.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    O výkop na začiatku druhého polčasu sa postarala dvojica prešovských hráčov. Počasie sa už trošičku ustálilo, neprší veľmi intenzívne.
     
    48
    Hráč s číslom 7 sa teraz dostal do možnosti, keď sa snažil páliť z hranice šestnástky, no jeho strela zasiahla len prešovského obrancu s číslom 34.
     
    49
    Belejik sa teraz ocitol s loptou vo vápne a snažil sa páliť po prihrávke z pravej strany, no napokon jeho zakončenie skončilo len na hráčovi Chorzowa. Roh pre Tatran.
     
    50
    Defenzíva poľského celku loptu bezpečne odpratala mimo ohrozenia Kamińskeho.
     
    51
    Poliaček sa teraz dostal do šance, keď pálil z pravej strany, no len do brankára Chorzowa. Potom mal loptu v strede vápna k dispozícii Leško, no jeho pokus, keď stál osamotený pred Kamińskim skončil na nohách poľského brankára!
     
    52
    Brankár Talian teraz loptu bezpečne odkopol z hranice vápna za postrannú čiaru.
     
    53
    Hráč Prešova s číslom 34 teraz dobre zasiahol proti hráčovi s číslom 6 a loptu mu doslova odstrelil za krajnú čiaru. Potom sa lopta dostala až ku brankárovi Tatrana.
     
    54
    Prešovský brankár teraz musel hasiť druhý center do šestnástky, no zatiaľ sa mu to darí ukážkovo. Prešovčania teraz loptu len odkopávajú od svojej brány a čakajú na chyby súpera.
     
    56
    Poliaček si zbiehal po center pred pokutové územie, ale napokon mu jeho spoluhráč vyslal len nepresnú loptu, ktorá skončila u poľského gólmana.
     
    57
    Krížny center z polovice ihriska od hráča s číslom 9 skončil len za bránkovou čiarou prešovskej strany.
     
    58
    V Poprade sa nám počasie už trochu ustálilo. Lejak sa zastavil a hráčom sa zlepšili podmienky pre hru.
     
    59
    Z pravej strany vyslal hráč s číslom 6 do šestnástky center, ktorý našiel územie nikoho, brankár loptu zachytil.
     
    60
    Na strane Chorzowa sme teraz videli štvorstriedanie hráčov.
     
    61
    Prešovskí hráči budú mať v týchto chvíľach k dispozícii štandardku. Zahráva ju Leško.
     
    61
    Leško poslal center priamo a nepríjemne pred malé vápno, ale tam loptu stihli hráči Ruchu odpratať.
     
    62
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza ?, prichádza Šafranko.
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza ?, prichádza Luberda.
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza ?, prichádza Katona.
     
    63
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza ?, prichádza Poremba.
     
    64
    Brániaci hráč Prešova s číslom 34 loptu spred pokutového územia odkopol až za postrannú čiaru. Pri lopte však znovu poľský celok.
     
    65
    Po outovom vhadzovaní Chorzowa loptu skončila v mláke mimo ihriska. Ruch však má k dispozícii roh.
     
    65
    Hráč s číslom 8 to nasmeroval na vzdialenejšiu žrď, kde hľadal spoluhráča s číslom 27, no ten z tesnej blízkosti brány hlavičkoval iba ponad ňu.
     
    66
    Útočným faulom sa teraz previnil hráč s číslom 10 na prešovského hráča s číslom 34. Prešovčania to zahrali okamžite dopredu, no bez presnosti.
     
    69
    Hráči Chorzowa sa teraz dostali s loptou do šestnástky, no všetko musel pri ľavej žrdke zachraňovať Poremba, ktorý odkopol na rohový kop.
     
    69
    Hráč s číslom 10 vyslal ku bližšej žrdi jemný center, ktorý však Prešovčania s prehľadom odpratali do bezpečia za postrannú čiaru.
     
    70
    Hráč s číslom 11 teraz v šestnástke nebezpečne vyzerajúco poslal k zemi jedného z Prešovčanov, no napokon to bolo len jemné.
     
    71
    Konečne sme po dlhšom čase videli strelu na bránu. Šafranko si v šestnástke pripravil loptu, pootočil sa, ale jeho strelecký pokus smeroval vedľa ľavej žrde.
     
    73
    Prešovčania vyslali z priestoru pri rohovej vlajke center do šestnástky, no všetko uhasil brankár Kamiński.
     
    75
    Hráč Chorzowa s číslom 8 vyslal do pokutového územia center, ktorý však smeroval do priestoru, kde nebol žiaden hráč poľského celku a loptu tak bezpečne odkopol prešovský futbalista s číslom 34 na drese.
     
    76
    Leško si pekne pripravil loptu na hranici šestnástky a pálil, no jeho strelecký pokus s istotou zachytil brankár Kamiński.
     
    77
    Šafranko teraz nepríjemne skopol hráča Chorzowa, ktorý pomaly odkrivkáva, no zapája sa do hry.
     
    78
    Prešovčania loptu teraz z vlastnej polovice odkopli bezvýznamne až ku Kamińskemu.
     
    79
    Leško sa teraz pekne uvoľnil cez stred ihriska, zasekol si protihráča pred šestnástkou a pravačkou pálil z hranice vápna, no jeho strela smerovala nad hornú tyč!
     
    80
    Hráč Prešova s číslom 34 teraz pekne získal loptu sklzom pri bránkovej čiare a šikovne ihneď rozohral.
     
    82
    Prešovčania si v týchto chvíľach vybojovali roh.
     
    83
    Luberda teraz z vlastnej polovice neprihral svojmu spoluhráčovi brankárovi príliš presvedčivo. Loptu mu poslal takmer za bránkovu čiaru a brankár Prešova si teraz vcelku dobre zabehal.
     
    86
    Hráč Chorzowa s číslom 13 teraz odišiel z ihriska s veľkými bolesťami ruky.
     
    87
    Hráč Chorzowa s číslom 26 si teraz zasekol protihráča na pravej strane šestnástky a potom sa snažil loptu preniesť bližšie ku bráne do ďalší prešovský hráč mu loptu vyrazil.
     
    89
    Dvojica Prešovčanov si teraz nerozumela v kombinácii. Lopta skončila za bránkovou čiarou.
     
    90
    Začala sa nám pravdepodobne posledná minúta tohto stretnutia.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Napokon sme ani v druhom dejstve gól neuvideli.

    Ja sa s vami z popradského NTC lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa. Ďakujem za pozornosť. (16:42:51)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky:


    Ruch Chorzów: Kamiński – Konczkowski (46. Helik), Malinowski, Stawarczyk, Dziwniel, Surma, Starzyński, Kowalski, Jurčo (46. Babiarz), Zieńczuk, Kuświk
    Náhradníci: Lech, Gieraga, Helik, Gigolajew, Karahmet, Urbańczyk, Babiarz, Rzuchowski, Janik, Wlodyka, Efir

    FC Tatran Prešov: Talian – Jacko, Krajnik, Petráš, Belejik, Dzurik, Lipták, Poliaček, Micherda, Hruška, Ivanko-Macej
    bahis siteleri