Hr. Králové – Bohem. Pr. 2:1 (kon.) | Chorzów – Prešov 0:0 (kon.) | Fehérvár – Jablonec 1:1 (kon.)
HFK Olomouc – Opava 0:4 (kon.) | Č. Budějovice – Brno 2:1 (kon.) | Varnsdorf – Bohemians 1905 0:1 (kon.)
Hr. Králové – Pardubice 0:1 (kon.) | Olomouc – Zlín 3:0 (kon.) | Třinec – Trnava 3:1 (kon.)
Znojmo – Brno 4:0 (kon.) | Chrudim – Slavia B 4:3 (kon.) | Teplice – Kolín 3:1 (kon.)
Vlašim – Vyšehrad 3:3 (kon.) | Kaiserslautern – Most 5:0 (kon.) | Neftçi Baku – Příbram 0:0 (zruš.)
Mladá Boleslav – Concordia Chiajna 1:2 (kon.)
konec
FK Třinec
3:1 (1:0)
FC Spartak Trnava
Středa 09.07.2014, 17:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2200 míst) • Přípravný zápas
     
    Máme za sebou další z mnoha letních přípravných zápasů, které můžete na našem serveru sledovat. Třinec bude hrát příště už v sobotu 12. července, kdy se střetne znovu se slovenským soupeřem, tentokrát z Nitry. Trnavské A mužstvo hraje již zítra odvetu 1. předkola Evropské ligy proti maltskému Hibernians FC. Věřím, že si některý z našich přenosů vyberete, na počtenou! (18:50:53)
     
    Druhý poločas nabídl zajímavější průběh než půle první. Třinec vyběhl na trávník s desíti novými hráči a ti začali okamžitě úřadovat. Ceplák si pohrál s trnavskými obránci a přichystal zakončení do prázdné branky Dedičovi. V 59. minutě pak byla po faulu Grmana nařízena penalta, kterou suverénně proměnil Ceplák a Třinec si hýčkal už tříbrankové vedení. Další příležitosti domácího celku zahodili Dedič a Švábík a v 81. minutě přišel trest. V posledních minutách sympaticky hrající Trnava snížila nádhernou ranou z přímého kopu v podání Remeně. Větší drama mohl zařídit ještě v 89. minutě Ondra, ale Palečka nepřekonal. Utkání skončilo zaslouženým vítězstvím Třince.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Jouklův centr stáhl ze vzduchu Hrivňák a výkopem pravděpodobně založí poslední útok dnešního propršeného mače.
     
    89
    Jenomže přišla další chyba domácích v rozehrávce a mohlo být o drama postaráno! Matoušek fauloval unikajícího Hrebíka, ale sudí ponechal výhodu pro Ondru, který však Palečka prostřelit nedokázal!
     
    88
    Utkání se už jenom dohrává, Trnava se nemůže po vstřelené brance vůbec dostat před Palečka, Třinec kontroluje dvoubrankové vedení.
     
    87
    Galba byl sražen k zemi Dedičem, ale rozhodčí to jako faul nevyhodnotili. Třinečtí vracejí sportovně balon Trnavě.
     
    86
    Dedič se v ostrém souboji zbavil bránícího Hlavny, tomu však přispěchal na pomoc Jakabovič a stačil zablokovat tvrdý pokus Dediče.
     
    85
    A znovu Remeň vtipnou patičkou na Hlavnu. Je to sice pěkné, ale Trnava je výrazně vzdálena od Palečkovy svatyně, kam by se potřebovala dostat.
     
    84
    Remeně vstřelená branka očividně povzbudila, jelikož teď třineckým fandům předvedl efektní dribling s míčem a následně byl opět faulován.
     
    83
    Ceplák zastavil rozehrávajícího Remeně jen za cenu nedovoleného zákroku, ale Třinečtí míč vybojovali zpět po nepřesném nákopu Slováků.
     
    82
    Remeň vykřesal pro své mužstvo jakousi jiskřičku naděje, protože do konce utkání zbývá zhruba deset minut a Spartak nehraje v posledních okamžicích vůbec špatně.
     
    81
    Trnava právě vstřelila branku!
    Hosté jsou za svou snahu přece jenom odměněni brankou! Po faulu na Bašu rozehrávala Trnava nebezpečný přímý kop zpoza šestnáctky a LUKÁŠ REMEŇ se přes zeď trefil náramně – 3:1!
     
    80
    Teď to Třinečtí s tou bohorovností při rozehrávce trochu přehnali, Matouška obral Hrebík, ale naštěstí pro domácí následný centr na Košťála přetáhl.
     
    79
    Na dnešní přípravné utkání hrané za psího počasí si našlo cestu 50 diváků, kteří teď přihlížejí poklidné třinecké kombinaci.
     
    78
    Ceplák rozehrál přímý kop nakrátko se Sporyszem, který si připravil palebnou pozici, ale branku Hrivňáka neohrozil.
     
    77
    Hrivňák se musel vydat z branky, aby odehrál balon do zámezí před nabíhajícím Jouklem, a opravdu to před třineckým hráčem stihl.
     
    76
    Baša přihlíží kombinaci Palečka s Matouškem, ti si třikrát vyměnili balon, než brankář Třince rozehrál dopředu na útočníky.
     
    75
    Sledujeme sympatickou snahu hostů, kteří stále chtějí se zápasem něco udělat. Třinečtí však poctivě brání a do šancí bílé anděly nepouštějí.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 8. Smetana, 47. Dedič, 59. Ceplák (pen.) – 81. Remeň


    FK Třinec: 1. poločas: Bruk – Zawada, Kubáň, Čelůstka, Janec – Kundrátek, Málek, Motyčka (C), Trajkovski – Gulajev, Smetana. 2. poločas: Paleček – Sporysz, Hupka, Matoušek, Janec – Malíř, Voves, Ceplák, Švábík – Dedič, Joukl. Trenér: Marek Kalivoda.
    Náhradníci: Paleček – Voves, Sporysz, Joukl, Matoušek, Malíř, Švábík, Hupka, Ceplák, Dedič.

    FC Spartak Trnava: Hrivňák – Ondra, Grman, Galba (C), Rehák (63. Košťál) – Kasaj (70. Baša), Remeň, Osmagič (63. Hlavna), Hrebík – Ujlaky (74. Jakabovič) – Obradovič (70. Saša). Trenér: Pavol Bartoš.
    Náhradníci: Švábek – Hlavna, Košťál, Jakabovič, Baša, Saša.

    Rozhodčí: Tacina – Duda, Galásek

    Diváci: 50
    thejrc.org