Hr. Králové – Bohem. Pr. 2:1 (kon.) | Chorzów – Prešov 0:0 (kon.) | Fehérvár – Jablonec 1:1 (kon.)
HFK Olomouc – Opava 0:4 (kon.) | Č. Budějovice – Brno 2:1 (kon.) | Varnsdorf – Bohemians 1905 0:1 (kon.)
Hr. Králové – Pardubice 0:1 (kon.) | Olomouc – Zlín 3:0 (kon.) | Třinec – Trnava 3:1 (kon.)
Znojmo – Brno 4:0 (kon.) | Chrudim – Slavia B 4:3 (kon.) | Teplice – Kolín 3:1 (kon.)
Vlašim – Vyšehrad 3:3 (kon.) | Kaiserslautern – Most 5:0 (kon.) | Neftçi Baku – Příbram 0:0 (zruš.)
Mladá Boleslav – Concordia Chiajna 1:2 (kon.)
konec
FK Třinec
3:1 (1:0)
FC Spartak Trnava
Středa 09.07.2014, 17:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2200 míst) • Přípravný zápas
     
    Máme za sebou další z mnoha letních přípravných zápasů, které můžete na našem serveru sledovat. Třinec bude hrát příště už v sobotu 12. července, kdy se střetne znovu se slovenským soupeřem, tentokrát z Nitry. Trnavské A mužstvo hraje již zítra odvetu 1. předkola Evropské ligy proti maltskému Hibernians FC. Věřím, že si některý z našich přenosů vyberete, na počtenou! (18:50:53)
     
    Druhý poločas nabídl zajímavější průběh než půle první. Třinec vyběhl na trávník s desíti novými hráči a ti začali okamžitě úřadovat. Ceplák si pohrál s trnavskými obránci a přichystal zakončení do prázdné branky Dedičovi. V 59. minutě pak byla po faulu Grmana nařízena penalta, kterou suverénně proměnil Ceplák a Třinec si hýčkal už tříbrankové vedení. Další příležitosti domácího celku zahodili Dedič a Švábík a v 81. minutě přišel trest. V posledních minutách sympaticky hrající Trnava snížila nádhernou ranou z přímého kopu v podání Remeně. Větší drama mohl zařídit ještě v 89. minutě Ondra, ale Palečka nepřekonal. Utkání skončilo zaslouženým vítězstvím Třince.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Jouklův centr stáhl ze vzduchu Hrivňák a výkopem pravděpodobně založí poslední útok dnešního propršeného mače.
     
    89
    Jenomže přišla další chyba domácích v rozehrávce a mohlo být o drama postaráno! Matoušek fauloval unikajícího Hrebíka, ale sudí ponechal výhodu pro Ondru, který však Palečka prostřelit nedokázal!
     
    88
    Utkání se už jenom dohrává, Trnava se nemůže po vstřelené brance vůbec dostat před Palečka, Třinec kontroluje dvoubrankové vedení.
     
    87
    Galba byl sražen k zemi Dedičem, ale rozhodčí to jako faul nevyhodnotili. Třinečtí vracejí sportovně balon Trnavě.
     
    86
    Dedič se v ostrém souboji zbavil bránícího Hlavny, tomu však přispěchal na pomoc Jakabovič a stačil zablokovat tvrdý pokus Dediče.
     
    85
    A znovu Remeň vtipnou patičkou na Hlavnu. Je to sice pěkné, ale Trnava je výrazně vzdálena od Palečkovy svatyně, kam by se potřebovala dostat.
     
    84
    Remeně vstřelená branka očividně povzbudila, jelikož teď třineckým fandům předvedl efektní dribling s míčem a následně byl opět faulován.
     
    83
    Ceplák zastavil rozehrávajícího Remeně jen za cenu nedovoleného zákroku, ale Třinečtí míč vybojovali zpět po nepřesném nákopu Slováků.
     
    82
    Remeň vykřesal pro své mužstvo jakousi jiskřičku naděje, protože do konce utkání zbývá zhruba deset minut a Spartak nehraje v posledních okamžicích vůbec špatně.
     
    81
    Trnava právě vstřelila branku!
    Hosté jsou za svou snahu přece jenom odměněni brankou! Po faulu na Bašu rozehrávala Trnava nebezpečný přímý kop zpoza šestnáctky a LUKÁŠ REMEŇ se přes zeď trefil náramně – 3:1!
     
    80
    Teď to Třinečtí s tou bohorovností při rozehrávce trochu přehnali, Matouška obral Hrebík, ale naštěstí pro domácí následný centr na Košťála přetáhl.
     
    79
    Na dnešní přípravné utkání hrané za psího počasí si našlo cestu 50 diváků, kteří teď přihlížejí poklidné třinecké kombinaci.
     
    78
    Ceplák rozehrál přímý kop nakrátko se Sporyszem, který si připravil palebnou pozici, ale branku Hrivňáka neohrozil.
     
    77
    Hrivňák se musel vydat z branky, aby odehrál balon do zámezí před nabíhajícím Jouklem, a opravdu to před třineckým hráčem stihl.
     
    76
    Baša přihlíží kombinaci Palečka s Matouškem, ti si třikrát vyměnili balon, než brankář Třince rozehrál dopředu na útočníky.
     
    75
    Sledujeme sympatickou snahu hostů, kteří stále chtějí se zápasem něco udělat. Třinečtí však poctivě brání a do šancí bílé anděly nepouštějí.
     
    74
    Pokud nechce trenér Bartoš vystřídat i brankáře, pak střídala Trnava naposledy. Stažen byl středopolař Ujlaky, kterého nahradil Jakabovič.
     
    73
    Voves zastavil Hlavnu nepovoleně a Třinec bude muset čelit přímému kopu hostí. Ten rozehrál Košťál a Třinečtí dokázali odkopnout ze skrumáže před Palečkem.
     
    72
    Hupkovu nepřesnou rozehrávku zachytil ve středu hřiště Hlavna, avšak o míč okamžitě přišel. Trnava je aktivní a snaží se o čestný zásah, Třinec může hrozit z protiútoků.
     
    71
    Malíř nalezl přesným centrem sluzujícího Joukla, jehož zakončení ještě brankář Hrivňák vytáhl před sebe, ale na Švábíkovu hlavičku by neměl nárok, kdyby posledně jmenovaný dokázal trefit branku! Obrovská šance Třince!
     
    70
    Realizační tým Trnavy přichystal další dvě změny. Hřiště opouští duo Kasaj, Obradovič, do hry vklouzli na posledních dvacet minut Baša a Saša.
     
    69
    Ujlakymu nevyšel záměr zahrát na housle Matouškovi, ten se totiž nachytat nenechal a nepustil míč mezi svýma nohama. Trnava však nadále hraje s míčem.
     
    68
    Joukl si obhodil skluzem přijíždějícího Galbu, ale píchl si míč moc daleko a Hrebík už stihl odkopnout do autu. V Třinci se pořádně rozpršelo.
     
    67
    Oblouček před branku Palečka v podání Ujlakyho odvrátil hlavou Hupka, v dalším souboji posunul do zámezí Janec a Trnava pokračuje v útočném snažení.
     
    66
    Třinečtí mohli zůstat i nadále v držení míče, ale zradila je nepřesnost Dediče. Trnavský odkop však vrátil zpět hlavou Sporysz.
     
    65
    Voves klasickou českou uličkou, přestože šlo o souhru dvou Slováků, prostrčil míč Dedičovi, ten postupoval sám na branku, ale rozvlnil jen boční síť!
     
    64
    Technicky rozehranou standardní situaci z kopačky Ujlakyho vyrazil Paleček, i když měl co dělat s nepříjemnými protihráči.
     
    63
    Spartak poprvé v zápase střídá, a to dvojnásobně. Odchází Osmagič a Rehák, přišli Hlavna s Košťálem.
     
    62
    Kasaj pouštěl přihrávku některého ze svých spoluhráčů za svá záda, ale tento záměr zůstal u zbytku mužstva nepochopen.
     
    61
    Dedič sklepával balon na Joukla, ale do cesty se mu připletl Grman a domácí budou místo rychlého kontru jen vhazovat.
     
    60
    Trnavští hráči se cítí ukřivděně a spílají rozhodčímu, že podobnou situaci v první půli přehlídl. Nyní už prohrávají o tři branky a Třinec má průběh utkání pevně v moci.
     
    59
    Třinec právě vstřelil branku!
    MIROSLAV CEPLÁK si na penaltu věřil a gólmanovi Hrivňákovi nedal nejmenší šanci! Brankář hostí se vrhl doprava, míč zamířil do opačného koutu branky – 3:0!
     
    59
    Byla nařízena penalta. Grman stáhl na zem hned dvojici hráčů Třince po Malířově přímém kopu a míč si na penaltový puntík staví Ceplák!
     
    58
    Pronikajícího Dediče stáhl k zemi Galba a po zásluze byl odpískán faul. Trnavský kapitán protestuje zbytečně.
     
    57
    Malíř dlouho srdnatě bojoval se slovenskou přesilou, balon však nakonec přece jenom vybojoval Rehák. Trnava však chvíli nato faulovala a rozehrává Ceplák.
     
    56
    Ze střední vzdálenosti napřáhl na opačně straně Obradovič, do jeho rány však padl Hupka a chystá se roh pro Trnavu.
     
    55
    Další Malířův rohový kop vyboxoval Hrivňák, míč se dostal k Jancovi, ten jej vrátil Malířovi, ale také jeho druhý pokus v řadě Hrivňák pokryl.
     
    54
    Malířův centr před branku se odrazil od chumlu hráčů za šestnáctku, kde míč ve snaze o střelu ideálně netrefil Ceplák a hráči Trnavy odkopli míč daleko.
     
    53
    Ceplák otáčel hru dlouhým nákopem na Malíře, před nímž však dokázal odhlavičkovat Rehák. Trnava se ubránila jen na chvíli, následuje rohový kop.
     
    52
    K zakončení hlavou se vyšplhal Remeň, ale měl to velmi těžké a branku Palečka se mu ohrozit nepodařilo. Útočí Třinec.
     
    51
    Osmagič připravil o balon Malíře a přihrál Ujlakymu. Jeho centr však před Palečka nepustil Hupka a hosté budou rozehrávat rohový kop.
     
    50
    Kasaj motá hlavy třineckým obráncům na levém křídle, ale k centru se zatím nepropracoval. Naposledy jeho snahu zmařil Sporysz.
     
    49
    Hrebík rozehrál standardní situaci hostí stříleným centrem, který však nikdo z jeho spoluhráčů nezasáhl a míč pokryl Paleček.
     
    48
    Slezané vstoupili do druhého poločasu s obrovskou chutí a prakticky z první útočné akce udeřili. Nyní se ke slovu dostává zase Trnava.
     
    47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Čerství třinečtí hráči okamžitě navyšují vedení! Joukl postrčil míč do běhu na Cepláka, ten si balon zastavil na čáře, zhodnotil situaci, přihrál před prázdnou branku na RENÉHO DEDIČE, který rozvlnil síť trnavské brány podruhé – 2:0!
     
    47
    Bílí andělé z Trnavy pokračují beze změn, nyní musí čelit nájezdu Joukla po pravém křídle.
     
    46
    Druhý poločas začal o něco rychleji, přestávka trvala necelých deset minut. Třinečtí udělali o pauze hned deset změn, na hřišti zůstal z prvního poločasu pouze Michal Janec. Došlo i k výměně brankářů.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Rozhodčí nenastavil nad rámec pětačtyřiceti minut vůbec nic, a tak odchází oba týmy do šaten za stavu 1:0 ve prospěch Třince. Utkání mělo značně divoký začátek, kdy střídavě útočila obě mužstva. Postupem času začali třímat otěže zápasu domácí a v 8. minutě se radovali z dosud jediné branky. Zawada obešel trnavské obránce, míč se v šestnáctce poodrážel až ke Smetanovi a ten jej uklidil do sítě. Třinec nadále tlačil, ale vyrovnáno mohlo být po šanci Hrebíka. Tu zneškodnil vynikajícím zákrokem gólman Bruk. Hra se v dalších minutách vyrovnala, největší příležitost pak měl na noze třinecký Trajkovski, když si z druhé vlny naběhl na centr Kundrátka, ale přestřelil svatyni Hrivňáka. Očekává se, že Třinec prostřídá mnoho hráčů, uvidíme s čím vyrukuje na svého soupeře ve druhé půli Trnava.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:06.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Kapitán Trnavy Galba zůstal ležet na půli hřiště po jednom ze soubojů. Galba byl ošetřen a následně už odešel za postranní čáru.
     
    44
    V závěru poločasu u míče Trnavané, kteří se snaží gólem do šatny vyrovnat. Obránci Slezanů však hosty k zakončení nepouštějí.
     
    43
    Hrebík předal balon Osmagičovi, ten z prvního doteku nabízel zakončení Obradovičovi, jenž byl ovšem uhlídán třineckým Čelůstkou. Hosté reklamovali Čelůstkův faul a penaltu marně.
     
    42
    Zawada ještě v obtížné situaci obstál a před Osmagičem posunul míč na Motyčku. Kapitán Třince už přesný nebyl a jeho přihrávku vystihl Hrebík. Vhazují domácí.
     
    41
    Málek rozehrával standardní situaci Třince v blízkosti branky Trnavy, ale z těžkého úhlu. Centr před branku přelétl třinecké nájezdníky a někdo z hosté odhlavičkoval pryč.
     
    40
    Málek v situaci dvou na dva prostrkával míč mezi dvěma trnavskými stopery na Smetanu, ale Galba si adresáta přihrávky pohlídal a nebezpečí zažehnal.
     
    39
    Zawada je na pravé straně hodně agilní a byl namočený i v další nebezpečné akci Třince. Naneštěstí pro domácí si pro jeho bochánek před branku došel gólman Hrivňák.
     
    38
    Motyčka nedokázal přesně přihrát na nikoho ze spoluhráčů a pouze odevzdal míč Osmagičovi. Na nepřesnostech však ztroskotal i útok Trnavy.
     
    37
    Zawadova přihrávka lemující postranní čáru tentokrát na Kundrátka až moc dlouhá, hra se trochu zklidní a od své branky vykopne Hrivňák.
     
    36
    Po delší odmlce jsou u míče hosté a přibližují se k Brukovi. Třinečtí jejich rozehrávku ale velmi agresivně napadají.
     
    35
    Kundrátek přihrál do křídla Zawadovi, ten však podklouzl a do zámezí odehrál balon pro jistotu hostující Hrebík. Třinec pokračuje v náporu.
     
    34
    Do poslední desetiminutovky první půle jde s iniciativou na kopačkách znovu Třinec. Domácí fotbalisté opět dostávají Trnavu pod tlak.
     
    33
    Gulajev obral o míč Osmagiče a vydal se dopředu. Ten samý hráč však Gulajeva stínoval a jeho individuální akci díky několika šťastným odrazům ukončil.
     
    32
    Kundrátek se díky své lví bojovnosti probil přes Osmagiče a Galbu, poslal míč naslepo před branku Trnavy, kam si naběhl z druhé vlny Trajkovski a trestuhodně o několik metrů přestřelil!
     
    31
    Gulajev chtěl na půlce hřiště posunout do samostatného úniku Kundrátka, ale to dobře přečetl hostující Galba a srazil míč za postranní čáru.
     
    30
    Kundrátek přešel přes Reháka, který na něj prostě rychlostně nestačil. Následně však třinecký záložník odcentroval přímo do náruče brankáře Hrivňáka. Na druhé straně střílel mimo zpoza šestnáctky Obradovič.
     
    29
    Třinecký tlak a kontrola hry ochably a hosté z jihozápadu Slovenska se Třinci pomalu vyrovnávají. Hra se nyní opět přelévá ze strany na stranu.
     
    28
    Osmagičův nebezpečný centr odehrál trochu kuriózně ramenem do bezpečných míst Čelůstka, Slezané okamžitě založili útočnou akci, na jejímž konci stál nepřesný centr Gulajeva na Smetanu.
     
    27
    Galba zastavil další třineckou akci po pravé straně už poněkolikáté jen za cenu vhazování domácích. Ti tak zůstávají v ofenzivě.
     
    26
    Ujlaky vytáhl míč z obranné poloviny Trnavy do útoku, přihrál Hrebíkovi, jehož centr však Obradoviče nenašel. Hrotový útočník Trnavy se skácel po souboji s Jancem, ale vše se obešlo bez faulu.
     
    25
    Málkův milimetrově přesný rohový kop nalezl na úrovni penalty Gulajeva, ten hlavičkoval směrem na branku, ale míč zastavily nohy stopera Grmana.
     
    24
    Třinečtí úspěšně rozehráli od brankáře Bruka i přes velmi kousavé napadání Trnavy. Janec po chvilce odcentroval na Gulajeva, před nímž zahrál na roh Rehák.
     
    23
    Janec posouval v těžké pozici hlavou míč na Trajkovského, ale kluzký trávník byl znovu rychlejší. Cestu míče do autu v klidu ustrážil Grman.
     
    22
    Motyčkova dlouhá nabídka Kundrátkovi na mokrém povrchu sjela a míč zamířil jen do zámezí. Vhazuje hostující Rehák, Třinec se snaží zatlačit Trnavu na její polovině.
     
    21
    Centr Kundrátka srazil některý z obránců Trnavy na rohový kop. Ten rozehrál Janec, ale Smetana trefil při snaze vrátit míč do ohně jen soupeře Osmagiče.
     
    20
    Zčistajasna mohli hosté vyrovnat! Po chybě v třinecké rozehrávce obešel Kubáně Hrebík a tváří v tvář Brukovi volil okamžité zakončení! Třinecký gólman šanci zneškodnil!
     
    19
    Čelůstkův nákop na Jance byl nepřesný a levý obránce Slezanů už míč nestihl na hrací ploše. Do útoku postupuje Trnava.
     
    18
    Trajkovski svou rychlou kličkou v rohu hřiště vyzrál na hostujícího Ondru, ale přesný centr navrch své akce nepřidal. Gulajeva ve vápně nenašel a rozehrává Hrivňák.
     
    17
    Zawada s Kundrátkem na pravé straně hřiště zaměstnávají trnavské obránce. Naposled zastavoval druhého jmenovaného za cenu autového vhazování Třince Galba.
     
    16
    Hrebík se octl s balonem na hranici šestnáctky a prudce vracel míč pod sebe na Osmagiče. Dráhu letu si však vyčíhal domácí Janec a odvrátil do bezpečí.
     
    15
    Zatímco Třinec se postupnou kombinací dostává až před branku Trnavy, hosté o míč většinou kvůli nějaké nepřesnosti ihned přijdou.
     
    14
    Málkův pas přes celou šíři hřiště se pro Kundrátka ukázal jako příliš dlouhý a centr mladého hráče Třince už přišel zpoza čáry.
     
    13
    Třinečtí měli možnost rozehrávat přímý kop z míst rohového praporku a na starost si to vzal Trajkovski. Jeho centr mířil do ohně, ale míč odhlavičkoval Remeň.
     
    12
    Janec měl kolem sebe hodně místa, ale míč si kopl až příliš od nohy a trnavský Osmagič ho o kulatý nesmysl nadvakrát připravil.
     
    11
    Gulajev zkoušel sklepnout míč na Kundrátka patou, ale jeho efektní záměr se mu nepodařil a k míči se dostávají hosté. Po delší době mohou ulevit svým obráncům.
     
    10
    Po divokém úvodu zápasu se začíná jazýček na vahách přiklánět na stranu domácích, kteří nepůjčují míč Trnavě. Hosté budou nejspíš hrozit jen z brejků.
     
    9
    Dvojice trnavských stoperů má zatím s bráněním vysokým třineckým útočník problémy. Kapitán Galba před Gulajevem odkopával jen do zámezí.
     
    8
    Třinec právě vstřelil branku!
    V posledních minutách Třinec Trnavu zamkl a zaslouženě vytěžil vedoucí branku. Zawada si udělal mezi slovenskými obránci slalom, jeho střílený centr se odrazil od Málka k nehlídanému ONDŘEJI SMETANOVI a ten už měl pozici jednoduchou – 1:0!
     
    7
    Roh z kopačky Jance přilétl přímo na hlavu Motyčky, jeho zakončení zpacifikoval brankář Hrivňák a ke všemu byl ještě faulován Smetanou.
     
    6
    Zatím se hraje atraktivní fotbal ve stylu nahoru a dolů, Kundrátek utekl hostům po křídle, ale už neměl síly na kvalitní centr. Galba srazil na roh.
     
    5
    Janec se dostal k míči na levé straně, s ničím neváhal a okamžitě centroval na Smetanu. Hostující Galba balon netrefil, ale mrzet ho to nemuselo, vytáhlý domácí útočník byl v ofsajdu.
     
    4
    Slezané nechali na ose hřiště příliš prostoru Ujlakymu, který prošel až před pokutové území a proti jeho nepříjemné ráně zasahoval Bruk.
     
    3
    Zawada přihrál do křídla Kundrátkovi, jeho centr pak našel hlavu Smetany, ale ten nenašel hlavou nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    2
    Trnava se poprvé dostala k balonu a hned z toho mohla být nebezpečná šance. Kasaj prostrčil středem hřiště míč na Obradoviče, toho však zradilo zpracování.
     
    2
    Rohový kop rozehrál docela povedeně Trajkovski, ale míč prošel malým vápnem bez povšimnutí. S míčem pokračují domácí.
     
    1
    Třinečtí vstoupili do utkání velice aktivně. Janec pláchl Trnavským po levé straně a jeho přízemní centr odvracel na roh Galba.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy čekají za slabého deště u střídaček. Domácí mužstvo bude hrát celé v červeném, Trnavští navlékli bílé dresy a trenýrky stejné barvy. Nyní už na trávníku schází pouze trio rozhodčích.
     
    Třinečtí mají na střídačce hned devět hráčů do pole a náhradního brankáře a dá se předpokládat, že se všichni tito fotbalisté z lavičky dostanou na hřiště. Naproti tomu trnavští mladíci mohou vystřídat brankáře a pět dalších mužů do pole.
     
    Spartakovci nepřijeli podle očekávání s nejsilnějším mužstvem, ale do Třince dorazil druholigový celek do 23 let. Dnešní zápas tak můžeme brát jako malé srovnání druhé nejvyšší soutěže v České republice a na Slovensku.
     
    Třinec nastoupí oproti poslednímu přípravnému zápasu v Ostravě s několika změnami. Na soupisku se dnes nevlezl brankář Pavel Rohel a nahradil ho Václav Bruk. Slezané se dnes budou muset obejít také bez zkušeného Benjamina Vomáčky, Petra Lisického a nenastoupí ani zkoušení Jan Lukáš s Filipem Molnárem. Novými muži v sestavě jsou naopak posily z Baníku Ostrava Patrik Kundrátek a Jan Zawada. Zahrají si i Martin Sporysz a Marek Švábík, kteří v Ostravě chyběli.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Bruk – Zawada, Kubáň, Čelůstka, Janec – Kundrátek, Málek, Motyčka (C), Trajkovski – Gulajev, Smetana. Trenér: Marek Kalivoda.
    Náhradníci: Paleček – Voves, Sporysz, Joukl, Matoušek, Malíř, Švábík, Hupka, Ceplák, Dedič.

    FC Spartak Trnava: Hrivňák – Ondra, Grman, Galba (C), Rehák – Kasaj, Remeň, Osmagič, Hrebík – Ujlaky – Obradovič. Trenér: Pavol Bartoš.
    Náhradníci: Švábek – Hlavna, Košťál, Jakabovič, Baša, Saša.

    Rozhodčí: Tacina – Duda, Galásek.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k přípravnému zápasu mezi Třincem a Trnavou, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Týmy Třince a Trnavy se v novodobé historii ještě nikdy nestřetly, a tak půjde v tomto letním přípravném utkání o první vzájemný souboj obou mužstev.
     
    FC SPARTAK TRNAVA

    Trnava patří mezi tradiční slovenské fotbalové týmy, ačkoliv ještě nikdy v éře samostatného Slovenska domácí soutěž neovládla. Svůj kvalitní standard odvedli bílí andělé, jak se fotbalistům Trnavy přezdívá, i v minulé sezoně a obsadili 3. místo ve slovenské Corgoň lize. Umístění na bronzovém stupínku kvalifikovalo svěřence Juraje Jarábka do 1. předkola Evropské ligy. Odvetu dobře rozehraného dvojzápasu hrají Trnavané už ve čtvrtek a v Třinci se nejspíš budou muset obejít bez těch nejlepších hráčů.

    Příchody a odchody

    Spartak před nadcházejícím ročníkem nově přejmenované Fortuna ligy a také před svou účastí v Evropské lize pořádně posílil. Z Myjavy přišel obránce Matej Siva a z pražské Slavie se na Slovensko vrátili stoper Milan Bortel a levý obránce Matúš Čonka. O něco později se Trnava dohodla s Miroslavem Kasajem ze Seredi a mladým talentem Nikolasem Špalekem z Nitry.

    Bílé anděly naproti tomu opustil Andrej Hodek a Nigérijec Peter Nworah. Výměnou za Sivu zamířil do Myjavy Radoslav Ciprys a na zkoušce ve Spartaku neuspěli Srb Marko Pavičevič, Černohorec Jovan Nikolič ani Nigérijec Daniel Philemon.

    Přípravná utkání a 1. předkolo Evropské ligy

    Slovenská nejvyšší soutěž tradičně končívá dříve než ligy v České republice, a proto odehrál Spartak první přípravné utkání již v polovině června. Třetiligová Sereď byla hostitelem Trnavy, po poločase vedla 2:1, ale nakonec skončilo utkání remízou. Sereď – Trnava 3:3.

    V další přípravě hráli trnavští fotbalisté na domácí půdě v Červeníku proti Senici. Dlouho vyrovnaný zápas rozlouskl až v 74. minutě nádhernou trefou po rohovém kopu domácí Sabo. Trnava – Senica 1:0.

    Koncem června byli bílí andělé na soustředění v Rakousku a domluvili si tam přátelské utkání s ázerbajdžánským Interem Baku. Spartak nad nevyzpytatelným soupeřem po první půli držel jednobrankový náskok, Baku sice vyrovnalo, ale vedení zpět na stranu Slováků strhl Nworah. Trnava – Inter Baku 2:1.

    Dosud poslední přípravný zápas absolvovala Trnava v Maďarsku, kde se utkala s Haladasem Szombathely. Maďaři vedli už o dvě branky, avšak Spartak nic nevzdal a ve druhém poločase dokonal málo vídaný obrat. O vítězství Trnavy rozhodl v 87. minutě Casado. Haladas Szombathely – Trnava 2:3.

    Ve čtvrtek 3. července nastoupila Trnava k prvnímu soutěžnímu utkání nové sezony. Na Maltě byl jejím soupeřem v 1. předkole Evropské ligy celek Hibernians FC. Spartakovci na soupeře vlétli a po poločase byli vepředu o tři branky. Hibernians však na začátku druhé půle dokázali dvakrát kontrovat a klid dodal Trnavě až v 88. minutě Mikinič. Do odvety půjdou bílí andělé v roli velkého favorita. Hibernians FC – Trnava 2:4.
     
    FK FOTBAL TŘINEC

    Třinec hrál vloni po postupu ze třetí nejvyšší soutěže ve Fotbalové národní lize roli nováčka a v konečném účtování obstál velice dobře. Po podzimní části byli Slezané sice namočení v sestupových vodách, ale na jaře se jim podařilo zabrat především před vlastním publikem a po odehrání posledního zápasu jim patřila solidní 9. pozice. Co se týče cílů do dalších let, chce se Třinec ve Fotbalové národní lize stabilizovat a časem možná pomýšlet na postup mezi českou smetánku.

    Změna trenéra, odchody a příchody

    Po většinu uplynulého ročníku vedl třinecké mužstvo trenér Karel Kula, který však zároveň vykonával také funkci generálního manažera a ředitele klubu. Na počátku letní přípravy před následující sezonou si uvědomil časové zaneprázdnění a trenérské křeslo opustil. Nahradil ho Marek Kalivoda, ten už během své trenérské kariéry koučoval Karvinou nebo Zlín a naposledy starší dorost Třince. Asistenty jsou i nadále Martin Zbončák a Jakub Kafka.

    Ke změnám došlo také v hráčském kádru. Třinec opustili Marek Kyselý, Petr Wojnar a také útočníci Roman Haša a Tomáš Gavlák, přičemž poslední jmenovaný se vydal na zkoušku do Frýdku-Místku. Slezané naopak definitivně podepsali Benjamina Vomáčku a Tomáše Vovese z Baníku Ostrava a momentálně zkouší i Jana Lukáše ze Slovácka, Ondřeje Smetanu z německého Elversbergu, slovenského mládežnického reprezentanta Filipa Molnára a dvojici Jan Zawada, Patrik Kundrátek z ostravského Baníku. Kromě Vovese se do přípravy zapojili i další tři junioři, a sice Dino Trajkovski, Radek Hála a Marek Švábík. Vedení Třince nezaujal Slovák Ľuboslav Laura a po dvou přípravných zápasech se se Slezany rozloučil.

    Přípravná utkání

    Třinečtí začali s přípravou v pondělí 23. června a hned v sobotu odehráli na Slovensku úvodní přátelské utkání léta proti Liptovskému Mikuláši. Skóre otevřel v 7. minutě domácí Balúch proměněnou penaltou, hosté stihli vyrovnat dvě minuty před koncem Gulajevem a zápas skončil smírně. Liptovský Mikuláš – Třinec 1:1.

    O prvním červencovém víkendu se Třinec představil v Ostravě, kde se postavil prvoligovému Baníku. Domácí fotbalisté v utkání jednoznačně kralovali a po první půli vedli po brance Kukece. Svého soupeře Ostravané přehráli i ve druhém dějství a další góly vstřelili Baránek a Petrus. Baník Ostrava – Třinec 3:0.
     
    Příjemné letní odpoledne a vítejte při sledování textového online přenosu! Letní příprava je v plném proudu, a přátelskými zápasy se to v posledních dnech proto jen hemží. Prostřednictvím tohoto přenosu dnes můžete sledovat česko-slovenský souboj mezi týmy FK Fotbal Třinec a FC Spartak Trnava. Za normálních okolností by byl favoritem hostující celek, avšak Trnavu čeká již ve čtvrtek odveta úvodního předkola Evropské ligy, a tak do Třince nejspíš nepřijede s tím nejsilnějším. V dresu Třince se zase představí pár nových tváří, které bojují o angažmá. Utkání začne v 17:00 na stadionu Rudolfa Labaje v Třinci a vy jste srdečně zváni ke sledování online přenosu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 8. Smetana, 47. Dedič, 59. Ceplák (pen.) – 81. Remeň


    FK Třinec: 1. poločas: Bruk – Zawada, Kubáň, Čelůstka, Janec – Kundrátek, Málek, Motyčka (C), Trajkovski – Gulajev, Smetana. 2. poločas: Paleček – Sporysz, Hupka, Matoušek, Janec – Malíř, Voves, Ceplák, Švábík – Dedič, Joukl. Trenér: Marek Kalivoda.
    Náhradníci: Paleček – Voves, Sporysz, Joukl, Matoušek, Malíř, Švábík, Hupka, Ceplák, Dedič.

    FC Spartak Trnava: Hrivňák – Ondra, Grman, Galba (C), Rehák (63. Košťál) – Kasaj (70. Baša), Remeň, Osmagič (63. Hlavna), Hrebík – Ujlaky (74. Jakabovič) – Obradovič (70. Saša). Trenér: Pavol Bartoš.
    Náhradníci: Švábek – Hlavna, Košťál, Jakabovič, Baša, Saša.

    Rozhodčí: Tacina – Duda, Galásek

    Diváci: 50
    bahis siteleri