Vålerenga – Zürich 2:3 (kon.) | Färjestad – Vienna Capitals 1:2 (2:3 po s.n.) | Mannheim – Växjö 1:2 (kon.)
Skellefteå – Krefeld 4:0 (kon.) | SaiPa – Ingolstadt 5:2 (kon.) | IFK Helsinky – SønderjyskE 10:1 (kon.)
Bern – Tappara 4:3 (2:1 po s.n.) | Košice – Liberec 4:3 (kon.) | Stavanger – Třinec 2:3 (kon.)
Briançon – Ženeva 2:7 (kon.) | Fribourg – Zlín 3:2 (2:0 po s.n.) | Zug – Vítkovice 3:2 (kon.)
Sparta – Kuopio 2:3 (kon.)
konec
Stavanger Oilers
2:3 (2:2, 0:1, 0:0)
HC Oceláři Třinec
Sobota 06.09.2014, 17:30 • DNB Arena, Stavanger, Norsko (kapacita: 4377 míst) • Hokejová Liga mistrů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ve Stavangeru už je dobojováno, na další porci přenosů z Ligy mistrů se můžete na našem serveru těšit již zítra. Co se týče dnešních soupeřů, tak těm začínají během pracovního týdne jejich domácí soutěže. Stavanger přivítá na začátku cesty za obhajobou domácího titulu ve čtvrtek 11. září od 18:00 tým Frisk Asker, Třinec bude hostit v pátek 12. září od 18:20 v rámci prvního kola Tipsport extraligy Pardubice.

    V Lize mistrů bude Stavanger pokračovat v úterý 23. září, kdy se představí od 19:45 v bernské PostFinance-Areně. Oceláři budou hrát v tentýž den v domácí Werk Areně proti mužstvu Tappara Tampere, a to od 17:30.

    Pro dnešek je to ode mě všechno, přeji vám příjemný zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů se těším, na počtenou! (20:08:23)
     
    3551 diváků v norské DNB Areně sledovalo zajímavé a napínavé utkání mezi Stavangerem a Třincem. Totéž se dá říci ale o fanoušcích v Bernu. Druhé utkání skupiny E nabídlo tříbrankové vedení Bernu, které dokázala finská Tappara smazat až v posledních osmi minutách zápasu. V prodloužení gól nepadl a v nájezdech vystřílel švýcarskému celku vítězství P. Berger. Tabulka skupiny E proto před posledními dvěma hracími koly vypadá takto:

    1. HC Oceláři Třinec, 9 bodů, skóre 18:7,
    2. Tappara Tampere, 5 bodů, skóre 14:14,
    3. Stavanger Oilers, 5 bodů, skóre 12:15,
    4. SC Bern, 5 bodů, skóre 9:17.

    Třinec je přímému postupu nejblíže, další tři týmy jsou seřazeny na pětibodové úrovni. Nejmenší šanci na postup ze skupiny má se svým mizerným skóre Bern, ale stát se může cokoliv.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 25 (5, 13, 7) – 28 (8, 9, 11),
    úspěšnost střelby: 8% – 10,71%,
    zákroky brankářů: 25 (6, 8, 11) – 23 (3, 13, 7),
    úspěšnost zákroků: 89,29% – 92%,
    trestné minuty: 20 (4, 12, 4) – 14 (4, 4, 6).
     
    Je hotovo, Třinec dokázal uhájit své hubené vedení i ve třetí třetině a z Norska si poveze všechny tři body. V poslední periodě mohl zvýšit vedení hostů mladý Jašek, ale nastřelil jen Smitha. V osmačtyřicáté minutě ujela v oslabení dvojice domácích hokejistů, jenomže zakončení Soarese zneškodnil Hrubec. V závěrečné desetiminutovce sílil tlak Olejářů, Roksethova tečovaná rána šla jen velmi těsně kolem tyče třinecké branky, Daoustovi zase gólové zakončení znemožnil Žejdl. V samém závěru zkoušel Stavanger hru bez brankáře, Hrubec ale skvělým zákrokem vyrazil střelu Kissela a v posledních sekundách už se Třinec ubránil.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Máme tu úplný závěr třetí třetiny. Polanský prostrčil puk do středního pásma. Pak spadl Klesla do Plastinovy rány a kotouč odskákal znovu daleko od Hrubce.
     
    59:30
    Polanský netrefil svým vyhozením prázdnou branku, a proto se jedná o zakázané uvolnění. Třinečtí si vybírají možnost oddechového času.
     
    59:12
    Domácí hrají bez brankáře v pěti proti čtyřem! Mezitím měl Stavanger obrovskou šanci na vyrovnání! Kissel vystřelil z nepřehledné situace a Hrubec skvěle vykopl betonem!
     
    58:37
    Kissel se točil před Hrubcem a střílel bekhendem těsně vedle. Třinečtí pak dostrkali puk alespoň do střední třetiny.
     
    58:21
    Oceláři jeli ve třech proti dvěma hráčům Stavangeru, Irgl se rozhodl pro střelu na jistotu. Smith kotouč podržel ve výstroji.
     
    57:38
    Síly se vyrovnají. Oba týmy budou hrát ve čtyřech, protože Rostislav Klesla (TRI) trefil jednoho z domácích vysokou holí.
     
    57:29
    Jean-Michel Daoust (STV) byl kvůli zahozené šanci asi značně frustrovaný a Žejdla poslal k zemi. Kanaďan vyloučen za podražení.
     
    57:19
    Nepříjemná skrumáž před Hrubcem a velká šance pro domácí! Puk se nakonec odrazil k Daoustovi, toho ale Žejdl nepustil do zřejmě gólového zakončení!
     
    56:56
    Hraje se docela dlouhou dobu bez přerušení a pro Oceláře utíká čas velmi příjemně. Linhart s Polanský vyrazili dopředu.
     
    56:31
    Rufer posbíral nějaký ty sekundy v útočném pásmu, ale Olejáři jsou v posledních chvílích aktivnější a tlačí se dopředu.
     
    55:42
    Třinec se dlouho nemohl vymanit z náporu Stavangeru, nakonec se to podařilo Douderovi, který objel soupeře z pravé strany, ale střelu namířil jen do Roksetha.
     
    54:57
    Oceláři znovu vyhazují a zároveň jsou již v plném počtu. Do konce chybí pět minut a dá se očekávat tlak domácího mužstva.
     
    54:28
    Dravecký na hraně faulu obral o puk na modré čáře Kissela a poslal puk do středního pásma. Stavanger je ale brzy zpět v útoku.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 5. Trettenes (Kissel, Daoust), 12. Kissel (Kristiansen, Daoust) – 4. Irgl (Polanský, Rufer), 19. Irgl (Žejdl), 32. Dravecký (Kreps)


    Stavanger Oilers: Smith (Holm) – Solberg, Plastino, Hjelm, Veideman, Mostue, Rokseth, Sveum (A) – Dahl-Andersen, Forsberg, Soares – Kissel, Daoust (A), Kristiansen – Trettenes, David, Lorentzen – Hoygard, Huse, Hallem (C) – Roste Fossen. Trenér: Petter Thoresen.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Roth, Klesla (C), Linhart, Nosek, Trončinský, M. Doudera, Galvas – Dravecký, Pílhal, Kreps – Rufer, Polanský (A), Irgl – Orsava, Žejdl, Jašek – Kindl, Matuš, Cienciala – Chmielewski. Trenér: Jiří Kalous.

    Rozhodčí: Mikael Sjöqvist (SWE), Stian Halm (NOR) – Jon Kilian (NOR), Thomas Pettersen (NOR)

    Diváci: 3551
    thejrc.org