Vålerenga – Zürich 2:3 (kon.) | Färjestad – Vienna Capitals 1:2 (2:3 po s.n.) | Mannheim – Växjö 1:2 (kon.)
Skellefteå – Krefeld 4:0 (kon.) | SaiPa – Ingolstadt 5:2 (kon.) | IFK Helsinky – SønderjyskE 10:1 (kon.)
Bern – Tappara 4:3 (2:1 po s.n.) | Košice – Liberec 4:3 (kon.) | Stavanger – Třinec 2:3 (kon.)
Briançon – Ženeva 2:7 (kon.) | Fribourg – Zlín 3:2 (2:0 po s.n.) | Zug – Vítkovice 3:2 (kon.)
Sparta – Kuopio 2:3 (kon.)
konec
Skellefteå AIK
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Krefeld Pinguine
Sobota 06.09.2014, 14:35Hokejová Liga mistrů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hodně zážitků měli fanoušci ve Švédsku z dnešního duelu. Skellefteå udržela neporazitelnost v základní skupině, ale vzdorovala Krefeldu, jehož hráči odseděli většinu minut na trestně lavici, zejména prostřední třetina přivanula kupu vyloučení. Tři body zaslouženě zůstávají na severu Evropy. Ode mě je to vše, přeji hezký zbytek dne. (17:10:50)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Hosté v plném počtu, do konce základní hrací doby zbývá jen několik okamžiků.
    Proč takhle Němci proti nám hrají? Polovina týmu bude zraněná, jestli takhle budou pokračovat.

     
    58:34
    Jediný důvod, proč zatím v přesilové hře domácí neskórovali, je i teď muž s maskou Tomáš Duba. Naprosto rozebraná obrana Krefeldu už spoléhá jen na vlastního muže v brankovišti, který drží Němce nad vodou!
     
    57:22
    Neskutečné, kolik trestných minut může nasbírat v jednom hokejovém střetnutí. Hokejista Penguine míří za hákování odsedět dvě minuty strachu o děj před vlastní brankou.
     
    56:25
    Joshua Mayers odchází pykat za hákování, Krefeld opět čeká hra v oslabení.
     
    55:55
    Ačkoli výsledek zápasu zatím hovoří zcela jasně, český gólman Tomáš Duba předvádí kvalitní zákroky a titul nejlepšího hráče urkání na straně Krefeldu by určitě zasloužil.
    Čtvrtá branka, kterou vstřelil Sundqist.
     
    54:42
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Delší domácí čekání na vstřelení branky právě teď končí, z množství přesilových her a šancí, se Skellefteå prosazuje několik minut před koncem základní hrací doby. Pär Lindholm zavezl po pravé straně puk do pásma, následně jej převzal šikovný OSKAR SUNDQVIST. Druhý jmenovaný už s klidem zakončil za záda Tomáše Duby. Asistence: Pär Lundholm, Martin Lundberg.
     
    54:22
    Je to tu znovu! Věčně neukázaný Krefeld možná nasbírá rekordní počet minut na trestné lavici, protože znovu budě pykat! Daniel Pietta dostává 5 minut + osobní trest, dvě minuty navíc pro domácího Niclas Burströma.
     
    54:19
    Widing viděl, že má u pravého mantinelu dostatek prostoru ke střele, zkusil tedy vypálit. Ale kotouč jen sotva trefil zařízení.
    ''Němci jsou opravdu trapní. Neumí hrát hokej, tak nám budou ničit hráče. Holmström musí mít otřes mozku.

     
    53:02
    Skellefteå sbírá drahocenné vteřiny trávením času s pukem na polovině soupeře, sice nemá tolik možností, ale ty nejsou za stavu 3:0 pro Švédy moc potřeba.
     
    52:43
    Teď už Tučňáci ve čtyřech, ale jejich oslabení neustává, jakoby snad ani neměli do konce dnešní bitvy už naskočit v plném počtu.
    Sebastian Aho a jeho parádní klička.
     
    52:31
    Další nepřiměřená hra v podání hostujícího mančaftu. Joel Pearrault předvedl hodně ošklivý faul na Axela Holmströma a plyne z toho opět oslabení. Navíc stejný hráč dostává trest 5 minut + osobní trest za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    52:08
    Zatím vše vypadá, že Skellefteå dokráčí k dalšímu tříbodovému vítězství. Doposud v Lize Mistrů neporažený tým v klidu kombinuje a nemusí nikam extra spěchat.
     
    51:12
    Němci nejhorší přežili a již hrají alespoň ve čtyřech mužích.
     
    50:43
    Krefeld čekají už ve druhé polovině třetí části další obranářské starosti, Švédové chystají přesilovku 5 na 3. Za katr usedá Tyler Beechey za faul loktem.
     
    49:51
    Parádní počin během přesilové hry v podání Sebastiana Aha! Udělal líbeznou otočku pro fanoušky a za podpory spoluhráče Kabanova směroval puk na branku. Prvně zmiňovaný Aho je narozen v roce 1996 a přesto předvádí v Lize Mistrů skvělý výkon!
     
    49:12
    Herberts Vasiljevs z Krefeldu bude dalším návštěvníkem trestné lavice, který na ni dostává vstupenku od rozhodčího. Provinil se držením.
     
    48:52
    Skellefteå znovu v mírném tlaku, Marcus Pettersson vypálil ránu po ledě, Duba vestoje vytasil svou rukavici a v lapačce také na nějakou dobu puk schoval.
     
    47:55
    Hokejista AIK, Daniel Widing, kroužil kolem branky Tomáše Duby a musel tasit hodně hbitě výstroj do pole, aby zastavil náramnou možnost skórovat!
     
    47:15
    Nastalo období, které dnes příliš nesledujeme. Tedy hra v plném počtu na obou stranách. Žádná šance zatím nepřichází.
     
    46:50
    Domácí v plném počtu, ani tato početní výhoda Krefeldu pukem za brankovou čárou nekončí.
     
    46:34
    Teď poprvé Tučňáci v šanci, brankář Markus Svensson byl nucen vytahovat první větší zákrok v této dvacetiminutovce.
     
    45:14
    Poměrně stejný průběh přesilových her Krefeldu, jako diváci viděli v prvních dvou třetinách mače. Švédové v klidu odhazují puky mimo vlastní pásmo.
     
    44:50
    Dlouho netrvalo a hvizd rozhodčího píšťalky se rozlíhá arénou ve Švédsku. Kirill Kabanov dostává dvě minuty za nedovolené bránění, z čehož plyne přesilovka pro Krefeld.
    'Forssel dal 5 gólů a má dvě asistence, Norman dal 4 branky a má dvě nahrávky. Kdo z nich bude králem po sezóně?

     
    44:31
    Sebastian Aho následně opět v příležitost zakončit, z levé strany útočného pásma zkusil napálit puk na lapačku, ale přesně tam měl Duba také svou rukavici v pozoru.
     
    43:01
    Aho z dálky vyzkoušel pozornost Tomáše Duby, ale o žádnou výrzanou šanci se nejednalo, pokrčujeme za stejného výsledku na světelné tabuli.
     
    42:15
    Hra v neutrálním pásmu hrací plochy, také domácí mají teď problém dostat kotouč přes polovinu, ale jejich zvýšenou aktivitu zase teprve očekávejme.
     
    41:41
    Po hodně dlouhé době vidíme hostující družinu v plném počtu, a tak může Krefeld zase chvíli myslet na útočné choutky.
     
    41:31
    Erik Forssell vyslal líbivou příhru přímo na hokejku Adama Petterssona, avšak druhý zmiňovaný nedopravil touš až do sítě. Duba jej zastavil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku po druhé třetině celkem:

    SKELLEFTEÅ AIK: 23

    KREFELD PENGUINE: 9
     
    Máme za sebou hodně hektických dvacet minut hry ve Švédsku. Skellefteå během nich přidala jednu branku a drží poměrně klidný náskok 3:0, nervy na uzdě naopak potřebuje uklidnit Krefeld. Těsmě se na start závěrečného dějství.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    ''Němci mají problém udržet nervy na uzdě. Jsou frustrovaní.'''

     
    39:48
    Nical Burström, jenž dnes má na kontě už dvě asistence, zkusil střelou po ledě prověřit Tomáše Dubu.
     
    39:24
    Pokud nazvu aktuálně hraných dvacet minut na ledě trestovými, nikdo se mi asi divit nebude. Něco málo přes půl minut do konce druhé periody a David Fischer z Krefeldu jde na trestnou lavici. Tam jsou už čtyři hráči německého klubu!
     
    39:12
    Rozdávání trestů jako bonbónů na pouti. Z týmu AIK míří za katr ke své nelibosti Adam Petterson.
     
    38:01
    Skellefteå tedy hraje ve dvojnásobné početní výhodě, Krefeld čekají perné momenty.
    Potyčka u střídaček.
     
    37:40
    Ve stejném čase rozhodčí pokračuje s početným udělováním trestných minut. Nakonec Chirstian Kretschmann (KRF) dostává trest za hrubost, Martin Schynainski (KRF) dokonce inkasuje 2 + 10. Na druhé straně jde pykat Patrik Zackrisson (SKE), dvě minuty za hrubost).
     
    37:40
    Z Krefeldu jde cítit daleko větší frustrace než v první třetině a projevuje se to na agrestivitě. Švédský mančaft hraje v daleko větší pohodě a klidu.
    Erik Forsell skvěle nahrazuje Jimmieho Ericssona a Oscara Möllera, kteří nyní hrají KHL.

     
    36:31
    V závěru druhého dějstvé ještě jedno vyloučení a tím pádem i přesilovka pro AIK. Mike Mieszkowski inkasuje trest za vražení na hrazení.
    Velká šance, nakonec sudí přerušil hru
     
    36:18
    Istvan Sofron tvořil parádní akcičku a posílal touš směrem na branku soupeře, gólman domácích ovšem stihl parádním zákrokem poslat kus černé gumy mimo.
     
    35:21
    Po delším časovém úseku sledujeme na obou stranách barikády plný počet hráčů, Krefel opět nevytvořil v početní výhodně vesměs nic.
     
    34:37
    Ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě branka nepadla, a tak znovu přichází zkrácená přesilovka Krefeldu.
     
    34:19
    Početní výhoda ani teď Švédům moc dlouho nevydržela. Kirill Kabanov dostává od hlavního rozhodčího dvě minuty za držení, i když moc nesouhlasí.
     
    33:58
    Celku Skellefteå nechybí už žádný hráč a užije si necelé dvě minuty dlouho přesilovou hru v závěru druhé části.
     
    33:37
    Mezi mantinely se nám najednou začalo přiostřovat, následujícím důkazem je opětovné vyloučení. Tentokráte dostává trest za hrubost Joel Perrault z Krefeldu, jenž oslabuje tým.
     
    33:01
    Sundqvist a Beechey jsou již na ledě, pokračuje německá přesilovka v klasickém poměru pět na čtyři.
     
    32:28
    David Fischer vytvořil snad největší příležitost dnešního zápasu pro Krefeld, trefil totiž po své ráně tyčku!
     
    31:58
    Teď Krefeld čeká výhodná přesilovka v poměru čtyři na tři, dvě minuty za vysokou hůl inkasuje hráč švédského týmu Patrik Zackrisson.
     
    31:01
    Menší možnost pro Krefeld následně končí vyloučením na obou stranách. Za AIK půjde pykat Oskar Sundqvist, z Němců dostává dvě minuty Tyler Beechey.
     
    28:20
    Pontus Petterström zavezl kus černé gumy až k brance a udělal pořádný hurikán okolo Tomáše Duby. Ve stejné chvíli dorážel také předtím skórující John Norman, ale bez úspěchu.
    Třetí branka domácího výběru
     
    27:52
    Na obou stranách sledujeme plný počet hokejistů, Krefeld úvodní přesilovku utkání nevyužil.
     
    27:13
    Hosté neustále čekají a první větší šanci v početní výhodě, Švédové jsou už skoro v plném počtu a zatím s klidem brání.
     
    25:46
    Jenže zatím měl větší problémy německý Krefeld, Adam Pettersson poslal puk dopředu a mohl málem vytvořit velkou šanci pro domácí ve vlastním oslabení!
     
    25:13
    Skellefteå rázem bude řešit menší komplikace, zahraje si totiž poprvé v oslabení. Dvě minuty za sekání dostává Marcus Pettersson a míří za katr.
     
    23:46
    A branka opravdu platí, jen je změněn její autor!
     
    23:46
    Ale ještě pozor, branka možná padla po zásahu vysoké hole, rozhodčí se společně radí!
     
    23:46
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Strážce svatyně původem z Česka dnes patří mezi hlavní postavy klubu z Německa, ale na vše prostě nestačí. Veškerá aktivita AIK ústí už ve třetí puk v sítí Penguine, nutno dodat, že nynější gólový počin pramenil naprosto zaslouženě. Sebastian Aho vystřelil puk od modré čáry a JOHN NORMAN jej usměrnil tam, kam bylo potřeba. Asistence: Sebastian Aho, Pär Lindholm.
     
    23:39
    Další větší šance pro švédský výběr, avšak Tomáš Duba na poslední chvíli stačil zlikvidovat dorážku Niclas Burstöma!
     
    23:16
    Útočník domácích, Fredrik Lindgren, zkusil zápěstím prověřit Tomáše Dubu, jenže ještě předtím jeden z obránců Krefeldu vytěsnil puk mimo.
     
    22:27
    Švédové nepřestávají velice aktivně forčekovat před soupeřovým brankářem, Erik Forseell, autor druhé dnešní branky, ukázal přehled na pravém křídle.
     
    21:56
    Zatím ale žádné větší příležitosti k duhu fanoušků ve Švédsku. Petterson pouze nahodil puk za bránu a tam o něj domácí družina přichází.
     
    21:11
    Skellefteå začíná druhou část velice podobně, jako tomu bylo na záčátku dějství prvního – s kotoučem na holích a aktivitou v útočném pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V úvodní části hry fanoušci ve Skandinávii viděli hned dvě branky, navíc v těsném časovém sledu. Díky nim vede Skellefteå 2:0 a já se vám na počátku druhého dějství znovu ohlásím.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:56
    Ještě jedna možnost úniku pro hostujícího Hanusche, avšak přes polovinu hřiště nestihl přejet bez zablokování.
     
    17:02
    Hra nyní probíhala převážně ve zúženém středním pásmu, které je podle pravidel od počátku letošní sezóny zkráceno o metr na každé straně.
     
    16:51
    Opět Zackirsson, obrana Němců včas připravena vzdorovat.
     
    15:59
    Zackirsson hned dvakrát mohl vstřelit třetí branku svého týmu v zápase, ale Krefeld opět zachraňuje připravený Duba. Oba zákroky převedl svými betony.
     
    15:02
    Holmström vypálil puk od mantinelu a málem se mu podařilo překvapit brankáře Dubu. Nakonec ovšem trefil pouze boční část branky.
     
    14:43
    Poté, co Zackirsson předal puk špatně spoluhráči zezadu na brusle, proběhe komerční přestávka.
     
    13:30
    Švédové v posledních momentech sice drží touš na vlastních holích, ale žádné obrovské šance z toho nepramení. Výsledek však domácím zatím stačí.
     
    11:52
    Courchaine hledal přihrávkou na pravé straně svého spoluhráče, ale ten nesdílel jeho myšlenku, stav zůstává stále nepříznivý pro Němce.
     
    11:33
    Tentokráte už Tomáš Duba dobře viděl kotouč, který letí přímo na jeho svatyni. Ukryl jej v rukavici.
     
    11:11
    Domácí znovu příliš spěchali přes dělící modrou čáru, čímž zůstávají v postavení mimo hru.
     
    10:00
    Stále sledujeme otevřenou hru, zejména více prostoru dostávají hokejisté AIK. Aho však nyní minul horní tyčku svou střelou zápěstím.
     
    08:01
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Netrvalo to dlouho a hnedka jsou Švédové napřed o dva góly! Nic velkého, ERIK FORSSELL jednoduše překonal v dané situace bezmocného Tomáše Dubu a domácí aréna vře. Před brankou měl český gólman poměrně nepřehledno a touš nepokryl. Asistence: Martin Lundberg, Niclas Burström.
     
    07:04
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Nejdříve Skellefteå neměla dostatečnou příležitost zakončit, ale napodruhé už úspěšně přešla do periody pro útočení a dostává kotouč do sítě. Obrana Krefeldu na chvíli zaspala před Tomášem Dubou, když jako první pro sebe výhodné situace využil PONTUS PETTERSTRÖM, který pěkně tečoval ránu spoluhráče Axela Holmströma. Asistence: Axel Holmström, Niclas Burström.
     
    06:10
    Skellefteå sice dostala kotouč až za modrou čáru, jenže kombinace hodně nepřesná. Hosté vyhazují touš.
     
    04:36
    Máme tu první vyloučení dnešního utkání, kterou si zahrají domácí. Na dvě minuty jde pykat německý Beechey za nedovolené bránění.
     
    03:51
    Nadále marné snažení domácího celku. Ačkoli chtěli Švédové přejít rychle do pásma, zastavuje je zakázané uvolnění.
     
    02:26
    Český brankář Tomáš Duba musel vytáhnout hned dvojitý zákrok po ráně Widinga z pravého křídla.
     
    01:48
    Možn trošku překvapivě je to právě Krefeld, kdo vytváří první tlak na branku soupeře, Beechey ale minul pravou tyčku po tvrdé ráně.
     
    01:07
    Nadruhé straně mohl první puk do sítě propasovat střelou zápěstím připravený Kabanov, avšak ani on neuspěl.
     
    00:42
    Jako první vypálili na branku hosté z německého Krefeldu, ale brankář Hansen okamžitě pozorný lapačkou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Skellefteå AIK: Hanses (Svensson) – Burnstrom, Lindgren, Ševc, Aho, Petterson, Lindholm, Heed, Lundberg – Zackrisson, Pettersson, Widing – Kabanov, Lindholm, Norman – Edstrom, Holmstrom, Sundqvist.

    Krefeld Pinguine: Duba (Klein) – Meyers, Sonnenburg, Fischer, St. Pierre, Mebus, Weihager, Supis, Hanusch – Driendl, Sofron, Vasiljevs – Beechey, Courchaine, Pietta – Long, Perrault, Schymainskyi – Kretschmann, Mieszkowski, Hauner.

    Rozhodčí: Rantala (FIN), Björk (SWE) – Ahlström (SWE), Käck (SWE).
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního online přenosu z Ligy Mistrů, za několik okamžiků přineseme úvodní sestavy obou kádrů.
    Již v pátek dorazil Krefeld do místa utkání a ihned vyzkoušel led v místní aréně.

     
    Vítejte u dalšího hracího dne hokejové Ligy Mistrů, dnes budeme sledovat utkání skupiny J, zápas týmů Skellefteå AIK – Krefeld Pinguine.
     
    SKELLEFTEÅ AIK

    Skellefteå se zatím řadí k výběru klubů, které doposud neztratily ani jediný bod, co se účasti v Lize Mistrů týče. Mistr švédské nejvyšší soutěže z posledních dvou let ke všemu hodlá těžit z výhody domácího prostředí, již minulý duel AIK vyrukovalo ve Skandinávii proti Sønderjyske Vojens, Švédové vzápětí pokračují před vlastními fanoušky s německým Krefeldem. Hned na počátku ligy však Skellefteå mířila zrovna mezi mantinely jejího dnešního soka, kde brala vítězství 2:1, v rámci druhého hracího dne ve své zemi úspěšný mančaft odcestoval do poměrně nedalekého Dánska.

    První střetnutí s Vojensem vyšlo AIK 4:1, což znamenalo tři body do tabulky navíc. Družina ze země Vikingů drží náskok jednoho bodu na prvním místě tabulky, skupiny J, dvojnásobnému mistrovi ELitserien dýchá na záda finský klub IFK Helsinky. Jak vysokých met Skellefteå nakonec dosáhne, můžeme pouze odhadovat. Její aktuální forma v každém případě budí respekt. AIK mimochodem nastřílelo už deset puků do sítí soupeřů a jen třikrát inkasovalo!

     
    KREFELD PINGUINE

    Sestava s tučňákem ve znaku stále očekává přísun prvního zápisu do tabulky úspěšnosti. Krefeld nikterak nedokázal zaskočit své dosavadní vyzyvatele a po odehrané polovině základní skupiny ještě nebodoval. Německý klub paradoxně nejlepší klání sehrál v prvním kole soutěže, když těsným poměrem 1:2 padl s nynějším vůdcem tabulky a dnešním vzdorovatelem Skellefteou. Krefeld se tak pochopitelně s AIK potká během léta už podruhé. Naopak nejproblémovějších šedesát minut Pinguine prožili v zatím posledním utkání s IFK Helsinky, tam podlehli vysoko 1:6.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:35.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 8. Petterström (Holmström, Burström.), 9. Forssel (Lundberg, Burström), 24. Norman (Aho, Lindolm), 55. Sundqvist (Lundholm, Lundberg)


    Skellefteå AIK: Svensson (Hansen) – Burnstrom, Lindgren, Ševc, Aho, Petterson, Lindholm, Heed, Lundberg – Zackrisson, Pettersson, Widing – Kabanov, Lindholm, Norman – Edstrom, Holmstrom, Sundqvist.
    Krefeld Pinguine: Duba (Klein) – Meyers, Sonnenburg, Fischer, St. Pierre, Mebus, Weihager, Supis, Hanusch – Driendl, Sofron, Vasiljevs – Beechey, Courchaine, Pietta – Long, Perrault, Schymainskyi – Kretschmann, Mieszkowski, Hauner.

    Rozhodčí: Rantala (FIN), Björk (SWE) – Ahlström (SWE), Käck (SWE)
    bahis siteleri