Chabarovsk – Omsk 0:4 (kon.) | Vladivostok – Barys 3:2 (kon.) | Novokuzněck – Ufa 3:2 (kon.)
Čeljabinsk – Riga 2:1 (2:1 po s.n.) | Chanty-Mansijsk – Petrohrad 3:4 (kon.) | Jaroslavl – Jekatěrinburg 2:0 (kon.)
Nižněkamsk – Jokerit 5:7 (kon.) | Soči – Kazaň 0:5 (kon.) | Dynamo Moskva – Magnitogorsk 0:1 (0:2 po s.n.)
konec
Metallurg Novokuzněck
3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Salavat Julajev Ufa
Středa 17.09.2014, 14:00 • Palác sportu kuzněckého Metallurgu • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:01
    Panečku, to byla gólovka! Romanov z rohu kluziště vybídl najíždějícího si Gavrilyčeva, který mířil mezi betony Sochatského. Málem uspěl. Tohle by byla pro Ufu asi konečná rána do zad.
    Šance Sjomina
     
    53:21
    Ufa mohla záhy znovu vyrovnat! Sjomin se prodral podél pravé strany až před Sorokina, zkusil na něj kličku z forhendu, ale jeho beton zkrátka neprostřelil.
    GALIMOV - 3:2
     
    52:24
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Domácím se podařilo bleskově navrátit vedení na svou stranu. ANSEL GALIMOV si na své konto připisuje druhou branku utkání. Komaristyj ho nastartoval výtečnou přihrávkou, domácí forvard se následně prodral mezi dvěma obránci a své sólo zakončil přesně. Asistence: Alexandr Komaristyj.
     
    51:20
    Výtečná prudká přihrávka přes celou šíři kluziště, kterou z levé strany předvedl Malcev. Ten našel volného Malinovského, jenž pálil z první. Sochatskij se ale stačil přemístit a puk polapil.
    KOLCOV - 2:2
     
    49:34
    Ufa právě vstřelila branku!
    Salavat srovnává stav. KIRILL KOLCOV byl velmi nedůrazně bráněný, dostal se tedy do pravého kruhu před ležícího Sorokina, který na jeho kličku již nedokázal zareagovat. Střela z blízkosti skončila přesně pod břevnem. Asistence: Jevgenij Skačkov, Antti Pihlström.
     
    46:37
    Máme tu první vyloučení této třetiny. Krosčeku se nyní dopustil Pihlström (UFA).
     
    39:15
    Menší závar před Sorokinem dopadl pro Metallurg nakonec dobře! Kolcov našel přihrávkou od modré čáry skrz kluziště volného Makarova, který ale z blízkosti domácího gólmana nepřekonal. Skačkov se ještě poté pokusil o střelu nad lapačku, ale neúspěšně.
     
    37:51
    Špatná rozehrávka znamená vyloučení na straně Metallurgu. Komaristyj (NOV) zatáhl za zárchrannou brzdu ve středním pásmu. Jeho trest zní podražení.
     
    36:00
    Ufa jako by neunášela současnou situaci. Na trestné lavici je nyní také Sjomin (UFA), jenž se dopustil sekání.
    GALIMOV - 2:1
     
    35:33
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Domácí otáčejí průběh zápasu, také oni využívají přesilovku. ANSEL GALIMOV se dostal k odraženému puku v levém kruhu po neúspěšné přihrávce O'Briena a ihned z první ho tahem poslal za záda Sochatského. Pro novokuzněckého forvarda poměrně šťastný gól. Asistence: James O'Brien.
     
    35:13
    Rozhodčí po delší odmlce zasahují do hry. Na trestnou lavici posílají Bodrova (UFA) za zdržování hry.
    KOSOUROV - 1:1
     
    30:39
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Nádherná kombinace Metallurgu. Obrana Ufy byla rozebraná jako stavebnice z lega snadno a rychle. A u levé tyčky z pohledu Sochatského se najednou zjevil úplně osamocený ALEXEJ KOSOUROV, který zakončil pohodlně nad jeho beton. Asistence: Cade Fairchild, Vitalij Zotov.
     
    22:29
    Ufa právě vstřelila branku!
    Dvojnásobnou početní výhodu Salavat přetavil v branku. Kajgorodov našel těsně před modrou čárou najíždějícího si Višněvského, který vystřelil, a před Sorokinem puk chytře tečoval ANTTI PIHLSTRÖM. Zamířil nad pravý beton domácího gólmana. Asistence: Ivan Višněvskij, Alexej Kajgorodov.
    PIHLSTRÖM - 0:1
     
    21:46
    Další nešťastné vyloučení ze strany domácích. Lashoff (NOV) vyhodil puk mimo hrací plochu a dostává 2 minuty za zdržování hry.
     
    21:05
    Rozhodčí posílají Metallurg znovu dop čtyř. Během předchozího závaru před brankou se sekání dopustil Kuklev (NOV).
    Šance hostů
     
    20:57
    Ufa měla na závěr pesilovky jednu velkou možnost! Sorokin tečovaný puk vyrazil pouze na druhou stranu, kde stál volný Kajgorodov. Stál ale zády k brance, takže se jeho následná bekhendová střela neujala.
     
    19:09
    Máme tu na závěr ještě jedno vyloučení. Za nedovolené bránění dostal menší trest Bělochvostikov (NOV).
    Skačkovova možnost
     
    16:39
    Jeden z hostujících útočníků, konkrétně Skačkov, se dostal po dlouhé přihrávce, která se ještě odrazila od mantinelu, do prostoru před Sorokinovu branku. Ale nakonec z blízkosti špatně vystřelil, neboť mu puk sjel z hokejky.
     
    13:51
    Sorokinův skvělý zákrok! Metallurg chyboval ve vlastním pásmu v rozehrávce, takže Gluchov se dostal do dobré střelecké pozice. Domácího gólmana ale nakonec nepřekonal.
     
    10:11
    Hákování se dopustil Zubarev (UFA) a odchází na 2 minuty na trestnou lavici.
     
    05:31
    Rachůnek (NOV) dostává první trest tohoto zápasu, dvě minuty mu rozhodčí vyměřili za sekání.
     
    04:15
    Na druhé straně měl dobrou možnost Hartikainen! Ten dostal přihrávku zpoza branky a jen tak ťukl do puku, jeho polostřela se nakonec došourala těsně vedle levé tyčky.
    Šance Plotnikova
     
    03:22
    Z ničeho nic se dostal do obrovské šance Plotnikov! Ten se objevil za obranou a řítil se sám na Sochatského, ten ale jeho kličku vystihl a betonem puk vyrazil.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 31. Kosourov (Fairchild, Zotov), 36. Galimov (O'Brien), 53. Galimov (Komaristyj) – 23. Pihlström (Višněvskij, Kajgorodov), 50. Kolcov (Skačkov, Pihlström)


    Metallurg Novokuzněck: Sorokin (Chakimov) – Makarov, Kuklev, Bělochvostikov, Gavrilyčev, Zotov, Fairchild, Lashoff, Kamalov – Galimov, O'Brien, Komaristyj – Romanov, Kurepanov, Rachůnek – Kosourov, Stoa, Kaprizov – Malcev, Malinovskij, Plotnikov
    Salavat Julajev Ufa: Sochatskij (Koval) – Kutuzov, Bodrov, Višněvskij, Heikkinen, Kolcov, Zubarev, Lekomcev – Hartikainen, Makarov, Tolpeko – Ankudinov, Sjomin, Dubrovskij – Skačkov, Kajgorodov, Pihlström – Stěpanov, Gluchov, Slepyšev

    Rozhodčí: Vasiljev, Oskirko – Menšich, Nazarov

    Diváci: 3503
    bahis siteleri