Rapid – Salzburg 1:2 (kon.)
konec
SK Rapid Vídeň
1:2 (0:0)
FC Red Bull Salzburg
Neděle 28.09.2014, 16:30 • Ernst-Happel-Stadion, Vídeň • Rakouská Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy nashledanou. (18:24:24)

     
    Vše podstatné se odehrálo až v samotném závěru zápasu, kde se diváci dočkali hned třech branek. Salzburg se dostal do vedení díky Brunovi a Alanovi, domácí korigovali v nastavení Prosenikem. Celkově byli hosté lepším týmem a tři body si zasloužili. V tabulce tak odskakují svému soupeři na rozdíl šesti bodů.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    PROSENIK - 1:2
     
    90+4
    Rapid právě vstřelil branku!
    Že by drama? Domácím se podařilo snížit, už ale bude pravděpodobně pozdě. Po rohovém kopu se míč nejprve dostal k Sonnleitnerovi, ten ho následně prodloužil k náhradníkovi PHILLIPPOVI PROSENIKOVI, který ho na hranici malého vápna hlavou protlačil za záda gólmana Gulácsiho. Asistence: Mario Sonnleitner.
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Alan, přichází Laimer.
     
    90+1
    Rapid se ještě tlačí dopředu, je to ale tak trochu marný boj. Střídající Prosenik si naběhl na kolmici, z voleje však zamířil pouze mimo.
     
    90
    Eisner nastavuje tři minuty.
    ALAN - 0:2
     
    89
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Hosté vsítili ještě jednu trefu, teď to na děravou obranu soupeře zahráli velmi dobře. Quaschner popostrčil míč dozadu na Kampla, ten ještě předal balón ke druhé tyčce na úplně volného ALANA, který skóroval do prázdné svatyně. Asistence: Kevin Kampl.
     
    88
    Rapid inkasoval v dost špatnou chvíli. Že by se však výrazným způsobem tlačil dopředu, to se říci nedá. Salzburg dnes hraje prostě lépe.
     
    87
    Kampl toho dnes naběhal opravdu dost. A není divu, že teď na hranici vápna upadl, protože měl méně sil než jeho strážce.
    BRUNO - 0:1
     
    85
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Tak to je střídání jako hrom! MASSIMO BRUNO byl na hřišti teprve pár sekund, ale při svém prvním dotyku s balónem skóroval. Z vápna poslal přízemní pokus přesně k pravé tyči ze svého pohledu, kam se Novota jen marně natahoval. Asistence: Nils Quaschner.
     
    84
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Sabitzer, přichází Bruno.
     
    83
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Berič, přichází Prosenik.
     
    82
    Petsos rozehrál standardku z levé strany, centr ovšem doletěl jen k rukavicím Gulácsiho, který toho na práci opravdu moc nemá.
     
    81
    Na stadionu se zapalují světlice, zpívají oslavné chorály. Ačkoli Rapid hraje o dost hůře než jeho soupeř, diváci se evidentně dobře baví.
     
    79
    Quaschner unikl podél levé strany, přihrál pak na malé vápno, kde se nacházel Alan, ale zezadu na poslední chvíli přispěchal Wydra a míč mu odkopl.
     
    77
    Schwab teď pořádně přibrousil právě přicházejícího Quaschnera. Sudí Eisner vytáhl žlutou kartu.
     
    76
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Soriano, přichází Quaschner.
     
    74
    Uvidíme, jestli se nějakého gólu vůbec dočkáme. Hosté už nejsou tak aktivní jako na začátku druhého dějství, Rapid už vůbec ne. Teď jinak pokazil přihrávku Lazaro.
     
    73
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Kainz, přichází Schobesberger.
     
    71
    Schwab si zpracoval na prsa pas z pravé strany, pak vypálil z half-voleje, jenže jeho střela byla zablokována do zámezí. Jedna z mála možností Rapidu.
     
    69
    První žlutá karta také na domácí straně. Wydra si tentokráte nepočínal v rukavičkách.
     
    68
    Alan si hezky nabíhal na přihrávku z levé strany, na poslední chvíli ale před ním zakročil jeden z obránců. Z rohového kopu se Red Bull neprosadil.
     
    66
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Hofmann, přichází Petsos.
    nepřesný pokus Sabitzera
     
    64
    Další gólová možnost, kterou zazdil Sabitzer! Ten si naběhl hezky do vápna na kolmici od Soriana, zase se však dostal do úhlu, takže jeho přízemní pokus branku pouze minul.
     
    63
    Kampl narazil Schmitzovi, ten z první mířil na vzdálenější tyčku, jenže střela nakonec skončila jen vedle. Novota zasahovat nemusel.
     
    61
    Tohle byla hodně těsná situace. Kainz se snažil ze všech sil zachytit balón na hrací ploše, míč už však podle rozhodčích překročil pomezní čáru.
     
    60
    Ani po přestávce se obrázek hry příliš nezměnil. Salzburg je i nadále lepším mužstvem, aktivnějším směrem dopředu. Rapid se vlastně stále jen brání.
    nůžky Alana
     
    59
    Hezká akce hostujícího celku! Kampl dostal míč na pravou stranu, poté poslal jemný oblouček na Alana, který ovšem nůžkami zakončoval jen nad.
     
    57
    Alan si nedokázal v šestnáctce zpracoval balón na nohu. Takže se nakonec nějakým divným způsobem odskákal pryč.
     
    55
    Gulácsi teď schoval míč do rukavic, nepříjemně mu tam dotíral jeden z protihráčů. Dlouhým nákopem ho poslal následně dopředu.
     
    53
    Oba celky se dostaly k vápnu soupeře, jenže tam vlastně proběhlo pouze jakési obléhání. Ždáná střela oba brankáře neohrozila.
     
    50
    To byla tedy gólovka! Alan se dokázal zbavit svého obránce a pak technicky vypálil ze střední vzdálenosti. Jeho pokus skočil o zem a těsně vedle tyčky, kam se Novota jen marně natahoval.
     
    48
    Ilsanker je dalším potrestaným hráčem na straně hostů. Srazil totiž jednoho z protihráčů, i když se hra odehrávala úplně jinde.
     
    47
    Teď to Salzburg nevymyslel dobře. Byl dlouho ve vápně, až nakonec Alan spíše ukličkoval sám sebe.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nám branku nenabídl. Salzburg si nějaké ty šance vytvořil, naopak Rapid hrál opravdu dost mizerně. Pokud hosté vylepší koncovku, neměli by se o tři body bát. Domácí se musejí výrazně zlepšit především v ofenzívě, jinak vytěží maximálně remízu.
    25.300, zhruba taková je návštěva na dnešním utkání

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    44
    Výkon Rapidu je v první půli zatím jedno velké zklamání. V obraně pracuje solidně, ale směrem dopředu je to zatím velká bída.
    šance Sabitzera
     
    43
    Sabitzer obral soupeře o míč a řítil se podél pravé strany do šance! Nakonec se rozhodl z dost těžkého úhlu vypálit, takže Novota u bližší tyčky dobře zasáhl.
    střela Hofmanna
     
    41
    Tak se konečně podařilo zahrozit také domácím. Hofmann si po přihrávce Beriče popostrčil míč na pravou nohu a za hranicí vápna vypálil, jeho rána ale stejně skončila pouze nad brankou.
     
    39
    To tedy Schaub hodně pokazil. Na pravé straně měl úplně volný prostor, jenže když se vydal do vápna, sebral mu míč obránce jako dospělý malému dítěti lízátko.
     
    38
    Schwab se nyní hodně diví, ale s rozhodnutím rozhodčího už nic neudělá. Neměl by se zbytečně zabývat nějakými fauly na půlce.
    Keita netrefil branku
     
    36
    Keita nyní rozhodně vystrašil obranu Rapidu! Narazil si se spoluhráčem, ocitl se na hranici vápna a vypálil. Jeho první pokus byl zablokovaný, druhý skončil těsně vedle Novotovy svatyně.
     
    35
    Hosté kombinovali na levé straně. Kampl však přihrávku od Sabitzera nezachytil, takže míč pouze přenechali soupeři.
     
    34
    Nevidíme nijak strhující fotbal. Moc šancí si oba týmy nevytvořily. I když Salzburg je o něco nebezpečnější, nějaký tlak na soupeře vyvinout nedokáže.
     
    32
    Rapid se připravoval dlouho na standardku, až nakonec balón nedoletěl ani do vápna. Tohle bylo dost mizerně rozehrané ze strany Schwaba.
     
    30
    Na hřišti je nyní vidět hodně osobních soubojů, rozhodně se přitvrdilo. Sudí Eisner má celkem dost práce.
     
    28
    První žlutá karta tohoto utkání. André Ramalho ve vzduchu opravdu dost tvrdě vrazil do Beriče.
    obrovská šance Soriana
     
    27
    Obrovská tutovka pro hosty! Kampl si vzal míč na své polovině, chvilku s ním pelášil dopředu, až uviděl rozeběhnutého Soriana. Ten se vřítil do vápna, odkud zamířil těsně vedle brány!
     
    23
    Celkem slušná šance pro Salzburg. Na kolmici si do vápna hezky naběhl Soriano, avšak špatně zpracoval, a tak vyběhnuvší Novota míč schoval do rukavic.
     
    22
    Red Bull je směrem dopředu daleko aktivnějším celkem, jenže defenzíva Rapidu pracuje zatím na výtečnou. Možná že by hosté měli spíše zkusit kraje, ve středu hřiště je prostor dost zahuštěný.
    Ernst-Happel-Stadion během utkání

     
    19
    Sabitzer byl u lajny sestřelen soupeřem, rozhodčí Eisner tak nařídil přímý volný kop. Po něm s k hlavičce dostal André Ramalho, ale Novotu neohrozil.
     
    17
    Rohový kop Rapidu nebyl rozehraný nijak tragicky, Gulácsi musel vyběhnout a míč před Sonnleitnerem vyboxovat do bezpečí.
     
    16
    Berič si naběhl na hezkou přihrávku po pravé straně, snažil se ještě míč poslat někam na hranici malého vápna, balón ale nakonec odvrátil do zámezí ve skluzu André Ramalho.
     
    15
    První čtvrthodinka utkání zatím nenabídla jedinou vážnější šanci. Ačkoli se Salzburg tlačí dopředu, zatím gólmana Novotu neohrozil.
     
    13
    Kampl se nyní ocitl v ofsajdu, ale dosti těsném. Salzburg se snažil založit akci po křídle, ovšem praporek asistenta Steinachera jí zastavil.
     
    12
    Následně měl Rapid k dispozici rohový kop, jenže Schaubův centr našel pouze rukavice připraveného gólmana Gulácsiho.
     
    11
    Pavelic dostal pas na pravou stranu, okdud se snažil odcentrovat, míč byl ale soupeřem zablokovaný do zámezí.
     
    9
    Salzburg je na hřišti zatím lepším týmem, je častěji u míče, velmi dobře presuje.
     
    8
    Hosté rozehráli rohový kop nakrátko, následný centr proletěl do vápna, kde ne špatně hlavičkoval Ilsanker. Jenže zaprvé mu střelu polapil Novota, za druhé by gól neplatil pro ofsajd.
     
    6
    ... Salzburg vymyslel originální řešení, vytvořil vlastní zeď, která stála před tou soupeřovou, jenže střela prostě nebyla dobrá.
     
    5
    Sabitzer byl podražený zhruba deset metrů od vápna, pro hosty tak vybojoval dobrou sandardku...
     
    3
    Kampl se snažil prosadit podél levé strany, ale bezúspěšně. Byl ostře atakován soupeřem a podle názoru rozhodčího Eisnera čistě.
     
    2
    Zaplněný Ernst-Happel-Stadion zatím neviděl žádnou vážnější šanci. Ale je videt na projevu obou týmů, že tři body jsou jasnou prioritou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Rapid Vídeň: Novota – Pavelic, Sonnleitner, Dibon, Stangl – Wydra, Schwab – Schaub, Hofmann, Kainz – Berič
    Náhradníci: Grozurek, Marič, Schobesberger, Hofmann, Prosenik, Grahovac, Petsos

    FC Red Bull Salzburg: Gulácsi – Lazaro, Ilsanker, André Ramalho, Schmitz – Kampl, Keita, Leitgeb, Sabitzer – Alan, Soriano
    Náhradníci: Quaschner, Čaleta-Car, Walke, Bruno, Laimer

    Rozhodčí: Eisner – Brandner, Steinacher.

     
    Red Bull naopak v září úplně skomírá. Nedostal se do Ligy mistrů přes Malmö a jako by se přes tenhle neúspěch mužstvo prostě nepřeneslo. V lize Salzburg prohrál třikrát v řadě, naposledy s Austrií Vídeň 2:3. Doma se Celticem uhrál v rámci Evropské ligy jen remízu 2:2.
     
    Vídeňský celek se poměrně rychle oklepal z neúspěchu v Evropské lize, kde vypadl ve 4. předkole s HJK Helsinki. Porazil Grödig, Wiener Neustadt i Wolfsberger, který navíc zaznamenal teprve druhou porážku v sezóně. Rapid tak šlape na paty právě Salzburgu.
     
    Rapid a Salzburg čeká přímý souboj o druhé místo. Pokud domácí prohrají, nechají svého soupeře uniknout na rozdíl šesti bodů. Hosté jsou ale v menší krizi, takže uvidíme, jestli si budou věřit přímo na vítězství. Rakouskou Bundesligu v současné chvíli vede překvapivě Wolfsberger AC.
    Salzburg je v Rakousku hodně populární. Klub se nedávno chlubil faktem, že jeho facebookový profil dosáhl už 300.000 fanoušků.

     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Patrik Sandev

    Branky: 90+4. Prosenik – 85. Bruno, 89. Alan

    Karty:   69. Wydra (RVI), 77. Schwab (RVI) – 28. André Ramalho (SLZ), 48. Ilsanker (SLZ)


    SK Rapid Vídeň: Novota – Pavelic, Sonnleitner, Dibon, Stangl – Wydra, Schwab – Schaub, Hofmann (66. Petsos), Kainz (73. Schobesberger) – Berič (83. Prosenik)
    Náhradníci: Grozurek, Marič, Schobesberger, Hofmann, Prosenik, Grahovac, Petsos

    FC Red Bull Salzburg: Gulácsi – Lazaro, Ilsanker, André Ramalho, Schmitz – Kampl, Keita, Leitgeb, Sabitzer (84. Bruno) – Alan (90+2. Laimer), Soriano (76. Quaschner)
    Náhradníci: Quaschner, Čaleta-Car, Walke, Bruno, Laimer

    Rozhodčí: Eisner – Brandner, Steinacher
    bahis siteleri