MFK Košice B – Bodva Moldava 1:1 (kon.) | Sereď – Trnava B 2:0 (kon.)
konec
MFK Košice B
1:1 (0:0)
FK Bodva Moldava nad Bodvou
sk Neděle 28.09.2014, 15:00 • Futbalový štadión Barca, Košice • MONACObet liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    MFK Košice B to mal v posledných piatich zápasoch poriadne pestré. Po tom, čo na horúcej pôde Partizána Bardejov podľahol favoritovi pomerom 2:1 si chcel napraviť chúťky v domácom stretnutí s Rimavskou Sobotou. MFK vstúpil do zápasu aktívnejšie a po celý čas bol na ihrisku lepším mužstvom, a tak zaslúžene zvíťazil 2:0. Nasledovala vysoká prehra s MFK Lokomotívou Zvolen (6:1) a výhra nad Slavojom Trebišov (3:0). V poslednom kole cestovala rezerva MFK Košice na derby s Lokomotívou Košice, ktorej po šesťgólovom prvom polčase podľahol pomerom 4:2. MFK patrí aktuálne 8. priečka tabuľky DOXXbet Ligy skupiny "Východ", ktorú okupuje so ziskom 10 bodov a nepriaznivým skóre 15:19.

    FK Bodva Moldava nad Bodvou má len o bod menej, ako jej dnešný súper a patrí jej priebežná 10. priečka tabuľky. Skóre 9:14 je však už pre FK Bodvu menej priaznivé. Pri pohľade na posledných 5 zápasov Bodvy pritom vidíme kolísavé výkony. Najskôr podľahla favorizovanej Lokomotíve Košice 2:1, následne aj MFK Liptovskému Mikulášu (1:0). Potom však prišla dôležitá výhra nad FK Poprad (3:2) na ktorú Bodva nadviazala aj na ihrisku MFK Dolného Kubína (0:1). V poslednom odohratom kole nestačila na MFK Zemplín Michalovce a podľahla mu 0:1.
     
    -9
    Úvodné zostavy:

    MFK Košice B: Ružinský – Hirjak, Jonec, Skvašík, Benetka, Dimun, Vancák, Horodník, Pavúk, O. Diaby, Vansa
    Náhradníci: Leško, Pilipčuk, Jano, Slončák, Gáll, Urban, C. Diaby

    FK Bodva Moldava nad Bodvou: Novák – Kražel. Žebík, A. Ribár, Kónya, Dolutovský, Mensah, Jurko, Chukwuebuka, Kis, Gallo
    Náhradníci: Lukáč, Dzurik, D. Ribár, Kováč

    Rozhodca: Trenčianský – Pozor, Špivak.
    Začíname!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop stretnutia sa nám postarali domáci futbalisti. Tí sa s loptou nikde neponáhľajú a akciu založia v pokoji z vlastnej polovice.
     
    2
    Lopta sa rýchlo presunula za stredovú čiaru na polovicu Moldavy, tam však len lietala vzduchom a ani jeden zo žlto-modrých ju trafiť nedokázal.
     
    2
    Ale pozrime sa na to! Domáci futbalisti sa s loptou dostali pred šestnástku Bodvy, tak sa do nej oprel Skvašík, ktorého skvelý center preskočil nohy dvoch jeho úplne voľných spoluhráčov.
     
    3
    Hostia vyťažili zo svojej útočnej aktivity rohový kop.
     
    4
    A mohlo byť veselo! Center na bližšiu žrď zaletel priamo len k nikým nepokrytému Mensahovi, ktorý zoči-voči Ružinskému neuspel!
     
    6
    Na druhej strane sa do rýchleho protiútoku dostal Dimun, ktorý pálil ľavačkou tesne nad Novákovu bránku.
     
    7
    Úvod stretnutia tak priniesol vysoké tempo, veríme, že jeho svedkami budeme po celých 90 minút zápasu. Odkopávať bude v tejto chvíli Novák.
     
    8
    Jeho spoluhráči si však vpredu absolútne nerozumeli a o loptu prišli po vlastnej chybe.
     
    9
    Skvelá príležitosť sa črtala domácemu Diabymu, ten však s loptou nepochopiteľne zastal a pripravil sa o možnosť skórovať. Navyše, lopta po dotyku domáceho hráča letí za autovú čiaru a MFK tak o ňu príde.
     
    10
    Patrik Vansa bol na útočnej polovici zastavený nedovoleným spôsobom, uvidíme prvý priamy voľný kop v prospech domáceho celku.
     
    11
    Lopta z centra zaplávala na hruď jedného z hráčov odetého v modrom, ten ju však len priťukol obrancom do vnútra šestnástky. Tí si tam s §ou dokázali poradiť.
     
    12
    Roh zahrajú aj domáci, vybojoval ho Benetka.
     
    13
    Hráči MFK však túto štandardku rozohrávali len nakrátko, Modva ich úmysel dobre vystihla a lopta už letí k Ružinskému.
     
    14
    Skvašík vysunul Horodníka, ten o loptu ešte musel zabojovať proti Ribárovi, to sa mu však podarilo. Horodník si ešte vylepšoval streleckú pozíciu, pálil však naslepo a bránku netrafil.
     
    15
    Domáci sa rýchlo vrátili pred Nováka, kde ich tlak ukončil jeden z obrancov Bodvy – rohový kop.
     
    16
    Tentokrát letel od rohovej zástavky centre do vnútra šestnástky, tam si s ním však hostia dokázali bez problémov poradiť. Loptu odkopával Kis.
     
    18
    Kónya bol zastavený čistým spôsobom, domáci futbalisti však ukázali zmysel pre fair-play a loptu športovo odkopávajú za postrannú čiaru.
     
    19
    Po rozohrávke im ju Bodva vrátila. Férové momenty z oboch strán, na toto je radosť sa pozerať.
     
    20
    Zo vzdialenosti asi 25 metrov sa do lopty oprel Dimun, ten ju poslal len nad Novákovu bránku. Po dlhšej dobe sme videli strelecký pokus na bránku hostí.
     
    21
    Čo sa to deje s Diabym? Dnes spálil už druhú gólovú príležitosť, tentokrát ho vysúval Vansa, Diaby si však loptu nepochopiteľne predkopol a v súboji s Novákom o ňu prišiel.
     
    22
    Domáci následne vybojovali ďalší priamy voľný kop.
     
    24
    Ten zahrávali dlho a center zaletel len na hrude obrancov vo vnútri pokutového územia. Lopta sa ešte po dotyku hostí dostala za autovú čiaru, ani z vhadzovania však MFK nevyťažilo nič.
     
    25
    Domáci sú do tejto chvíle neporovnateľne futbalovejší. Hráči Bodvy padajú často na hraciu plochu s domnením, že sa dostanú jednoducho k lopte. Na to im však Trenčianský nenaletí.
     
    26
    Aj teraz to boli domáci, kto sa s loptou pohral v okolí šestnástky. Tam sa do nej oprel Vansa, ktorého center však nenašiel žiadneho z jeho spoluhráčov.
     
    27
    Ďalšia hrúbka DIabyho znamená aut pre hostí. Tí teraz mierne zovreli domácich vo vlastnej šestnástke, do tej sa však s loptou nedostali.
     
    28
    Hra teraz poriadne stratila na tempe, diváci sa na tribúnach začínajú nudiť.
     
    29
    FK Bodva sa tlačila do ďalšej útočnej akcie, z ktorej poľahky vybojovala aspoň aut.
     
    30
    Od postrannej čiary sa však hostia s loptou "odlepiť" nedokázali, šancu tak dostanú opäť hráči MFK.
     
    31
    Ani hráči rezervy Košíc však vpredu nič nevymysleli. Navyše sa dopustili útočného faulu a do lopty si tak po dlhej dobe kopne aj Novák.
     
    32
    Medzičasom sme sa prehúpli do druhej polhodiny hry. Ak som na začiatku zápasu hovoril o vysokom tempe, to teraz postrádame z oboch strán. Hrá sa podpriemerný futbal, akoby už oba celky čakali na prestávku.
     
    33
    Ribár vybojoval rohový kop, uvidíme konečne priame ohrozenie bránky?
     
    34
    Celé zle. Center, ktorý mal letieť do vnútra šestnástky hostia nepochopiteľne pretiahli a sami sa pripravili o možnosť skórovať. Pokračujeme tak vo futbale z donútenia.
     
    35
    Od konca prvej polovice hry nás delí už len 10 minút, ak samozrejme neberieme do úvahy prípadný nadstavený čas.
     
    36
    Komédia menom Diaby píše svoje ďalšie pokračovanie. Tentokrát si nabehol na dlhý pas, ktorý konečne dobre spracoval, obhodil si Nováka, ktorý proti nemu vybehol a následne netrafil úplne prázdnu bránku.
     
    37
    Gallo zachytil na útočnej polovici rozohrávku súpera, zo vzdialenosti asi 20 metrov však pálil len vysoko nad Ružinského bránku.
     
    38
    Hráčom žlto-modrých sa dnes v útoku absolútne nedarí. Teraz prespali ideálnu príležitosť a prišli tak o možnosť skórovať.
     
    38
    Navyše, na zemi ostáva ležať Skvašík, s ktorým to vôbec nevyzerá ružovo.
     
    39
    Skvašík musel byť ošetrovaný za postrannou čiarou, našťastie pre domácich sa však do hry rýchlo vrátil.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva už len 5 minút.
     
    41
    Žltou kartou odmenený kapitán domácich, Pavúk, po tom, čo sa v strede ihriska previnil zbytočným faulom.
     
    42
    Kónya sa skvele obtočil s loptou okolo vlastnej osi, pričom sa zbavil dvoch obrancov a následne vybojoval aj priamy voľný kop. Skvelá práca hráča hostí.
     
    44
    Lopta sa teraz po osi Kónya – Kražel dostala až k Jurkovi, ktorý ju hlavou poslal mimo priestor troch žrdí. Pekná útočná akcia hostí tak ostáva nepremenená.
     
    45
    Nadstavovať sa bude 1 minúta.
     
    45+1
    Hostia ešte vybojovali priamy voľný kop, Dolutovského center však domáci obrancovia bez problémov zachytili a následne odvrátili. Čakáme už len na záverečný hvizd rozhodcu Trenčianského.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Ten prichádza v tejto chvíli. Skončil sa nám prvý polčas, v ktorom si neporovnateľne viac príležitostí vypracovali domáci hráči, tí však v koncovke pohoreli. Azda tri tutovky spálil Diaby, ku ktorému sa neskôr pridal aj Skvašík.

    Druhý polčas sa začne približne o 16:00.
     
    46
    Pred úvodným výkopom druhého polčasu neuvidíme na trávniku žiadne zmeny.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    O úvodný výkop druhej polovice hry sa postarali hostia. Tí sa s loptou okamžite stiahli na vlastnú polovicu, odkiaľ sa smerom dopredu náhliť nebudú.
     
    47
    V úvode druhého polčasu kartovo napomínaný Lazarus Celestine.
     
    48
    K lopte sa tak dostali domáci hráči, tí však Nováka neohrozili. Lopta sa poodrážala len k Ružinskému, ktorý počká na svojich spoluhráčov.
     
    49
    Loptu potiahol Horodník, tomu však vpredu chýbala podpora jeho spoluhráčov. Aj preto ju hostia dokázali bez problémov upratať do bezpečnej vzdialenosti.
     
    50
    Úvodných päť minút druhej polovice máme za sebou, o peknom futbale zatiaľ hovoriť nemožno.
     
    52
    Fantastická útočná akcia Mensaha priniesla vietor pred šestnástku Košíc, nie však nadlho. K lopte sa totiž pruhovaní dostali a dopredu pôjdu oni.
     
    53
    Ani tí však nevymysleli absolútne nič. Pripravuje sa striedanie na strane domácich.
     
    54
    Prvým mužom, ktorý dnes opustí trávnik bude Patrik Vansa. Jeho miesto zaujme po zvyšok stretnutia Boris Gáll.
     
    55
    Domáci vrátili loptu do hry spoza autovej čiary, tam ich však obrana Bodvy zblokovala a nebezpečenstvo na chvíľu odvrátila. MFK však vpredu ostane.
     
    55
    Diaby v ďalšej veľkej príležitosti, jeho tvrdý pokus tentokrát končí na tele obetavého obrancu.
     
    56
    Obrovská šanca Moldavy ostáva nepremenená! Dnes aktívny Mensah sa dostal po peknej akcii k lopte vo vnútri šestnástky, odkiaľ pálil na Ružinského svätyňu. Jeho projektil však opečiatkoval len ľavú žrď Ružinského bránky.
     
    58
    FK Bodva sa mohla tešiť. Potrestať nemohúcnosť MFK v zakončení chcel Mensah, ten sa však teraz hnevá len sám na seba.
     
    59
    Pripravuje sa druhé striedanie na strane košického MFK.
     
    60
    Medzičasom sa ešte domáci dostali do šance, keď si na center najvyššie vyskočil Diaby. Ten však loptu trafil v záklone a presne ju usmerniť nedokázal.
     
    61
    Domáci sa dostali do ešte jednej šance, lopta však priestor troch žrdí nezasiahla. Domáci by už radi striedali.
     
    63
    Teraz prichádza do avizované striedanie domácich. Hirjaka nahradí Urban.
     
    64
    Bodva dala gól!

    Po osi Dolutovský – Kónya sa lopta dostala až k Jurkovi a ROMAN JURKO ju už nemal problém zasunúť za chrbát bezmocného Ružinského.
     
    66
    Tak pozrime sa na to. Jednoznačne futbalovejší domáci futbalisti teraz budú mať čo doháňať, keď inkasovali lacný gól. Ich žalostná efektivita si však tento gól priam žiadala.
     
    67
    Dolutovský následne vybojoval ďalší priamy voľný kop v prospech FK Bodvy.
     
    68
    Z toho hostia nevyťažili nič. Naopak, dopredu pôjdu domáci futbalisti.
     
    68
    Vzadu to však všetko kryl Kis, ktorý si s loptou fantasticky poradil a poslal ju ďaleko od Ružinského bránky.
     
    69
    Pripravuje sa prvé striedanie na strane domáceho celku.
     
    70
    To prichádza po 70 minútach hry. Unaveného Kónyu pritom vystrieda Lukáč.
     
    71
    Do lopty sa oprel Boris Gáll, ktorý chcel vyrovnať. Jeho sympatický pokus však bránku netrafil.
     
    72
    Medzičasom sme sa dostali už do poslednej dvadsaťminútovky, čas na vyrovnanie sa MFK výrazne kráti.
     
    73
    Domácim sa črtala ďalšia príležitosť, na center však tentokrát nedočiahol ani jeden z ich hráčov.
     
    74
    Naopak, dnes veľmi aktívny Mensah predviedol skvelý prehľad o dianí na ihrisku a cez celé ihrisko niekoľkokrát presne odcentroval. Jeho spoluhráči však o loptu jednoducho prišli.
     
    75
    Pripravuje sa posledné striedanie domácich. Ihrisko opustí Diaby, ktorý dnes spálil množstvo gólových šancí.
     
    76
    Diabyho miesto zaujme Slinčák. Uvidíme, či sa toto striedanie ukáže ako správny ťah.
     
    77
    Dnešné stretnutie sleduje 670 divákov.
     
    78
    Striedajúci Slinčák sa okamžite tlačil do zakončenia, bočnú sieť Ružinského svätyne však napol len z vonkajšej strany.
     
    79
    Po druhom striedaní siahol hosťujúci kouč, Galla nahradí Dominik Ribár.
     
    80
    10 minút pred koncom stretnutia žltou kartou napomínaný hosťujúci Filip Kis.
     
    81
    Loptu si na bod vyznačený Trienčianskym postavil Pavúk, ktorý posielal dobrý center, avšak ten zapadol len do rukavíc Nováka.
     
    82
    Už len 8 minút nás delá od záverečného hvizdu. S pribúdajúcim časom to majú domáci ťažšie a ťažšie.
     
    83
    Tí sa teraz navyše dopustili útočného faulu na Mensaha, ktorý teraz odviedol čiernu robotu na výbornú.
     
    84
    domáci hráči sa teraz absolútne nevidia. Benetka prihrával len na brániacu dvojicu, Slinčák zasa nenašiel Benetku.
     
    85
    Po dotyku domácich sa lopta odrazila za bránkovú čiaru, odkiaľ ju do hry môže v pokoji vrátiť Novák.
     
    87
    Hostia teraz loptu takticky držia na polovici súpera, netreba zabúdať ani na fakt, že majú k dispozícii ešte jedno striedanie.
     
    88
    MFK síce kombinuje na útočnej polovici, väčšina hráčov je však výborne pokrytá a rozohrávka je tak veľmi sťažená.
     
    89
    Mensah teraz v kŕčoch padá na trávnik, dnešné stretnutie by však už rád dobojoval.
     
    90
    Dimun pravdepodobne spálil aj posledné nádeje MFK na vyrovnanie. Jeho polus totiž zaplával veľmi vysoko nad bránku hostí. Dimun ešte naznačuje, že pri strele zakopol, to sa však u divákov stretáva s nepochopením.
     
    90
    Mensah napokon s kŕčmi ihrisko opustí, avšak za potlesku domácich tribún. Jeho miesto zaujme po zvyšok stretnutia Dzurik.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú 3 minúty.
     
    90+1
    V tej prvej nevymysleli domáci smerom dopredu nič, na útočnej polovici však ostanú.
     
    90+2
    MFK Košice B dáva gól!
    A pozrime sa na to! ĽUBOMÍR SLINČÁK sa v hodine dvanástej postaral o vyrovnanie a body sa budú zaslúžene deliť!
     
    90+3
    Čaká sa už len na záverečný hvizd Trenčianskeho.
     
    Druhý polčas sa skončil.
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi MFK Košice B a FK Bodva Moldava nad Bodvou, a to výsledkom 1:1. Hostia predviedli v druhom polčase pekný futbal a dostali sa do vedenia, čo mohlo pruhovaných poriadne mrzieť. V hodine dvanástej sa však podarilo vyrovnať Slinčákovi, ktorý rozhodol o tom, že body sa budú deliť.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem ešte pekný zvyšok dňa. Dnešným stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (16:51:11)

    Lukáš Pancurák

    Branky: 90+2. Slinčák – 64. Jurko

    Karty:   41. Pavúk (KEB) – 47. Celestine (MOL), 80. Kis (MOL)


    MFK Košice B: Ružinský – Hirjak, Jonec, Skvašík, Benetka, Dimun, Vancák, Horodník, Pavúk, O. Diaby, Vansa
    Náhradníci: Leško, Pilipčuk, Jano, Slončák, Gáll, Urban, C. Diaby

    FK Bodva Moldava nad Bodvou: Novák – Kražel. Žebík, A. Ribár, Kónya, Dolutovský, Mensah, Jurko, Chukwuebuka, Kis, Gallo
    Náhradníci: Lukáč, Dzurik, D. Ribár, Kováč

    Rozhodčí: Trenčianský – Pozor, Špivak
    bahis siteleri