L. Mikuláš – Michalovce 0:3 (kon.) | Dolný Kubín – MFK Košice B 3:0 (kon.) | Poprad – Prešov 1:3 (kon.)
Dubnica – Nitra 1:2 (kon.) | Šaľa – Žilina B 3:0 (kon.) | Trnava B – Skalica 0:3 (kon.)
konec
FK Poprad
1:3 (1:1)
FC Tatran Prešov
sk Sobota 11.10.2014, 14:30 • NTC Poprad • MONACObet liga
Předzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme videli dva góly, a to oba do siete popradskej brány. Zisk troch bodov zabezpečil Prešovu Pavol Šafranko, ktorý skóroval v 76. a aj 85. minúte.

    Prešovčania si teda z Popradu odnášajú plný bodový zisk.

    S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa a aj celého víkendu. Ďakujem za pozornosť, vážení športoví priatelia. (16:23:30)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Filip Voda hľadal spoluhráčov v šestnástke, no napokon sa mu nepodarilo vyslať presnú prihrávku. Útočiť ešte môžu domáci.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú dve minúty.
     
    90
    Brankár Huszárik si na konto pripísal dobrý zákrok, keď dokázal vyraziť strelu od Dávida Leška z tesnej blízkosti!
     
    88
    Po treťom strelenom prešovskom góle začali niektorí diváci na tribúne opúšťať svoje sedadlá s vedomím toho, že ich chlapci už nemajú šancu na otočenie tohto zápasu. To môžem potvrdiť aj ja, keďže hostia hrajú naozaj sebavedomo a súpera nepúšťajú blízko ku bráne.
     
    87
    Milanovi Ondrušovi sa podarilo na obrannej polovici ihriska odzbrojiť čistým spôsobom Ľubomíra Ivanka Maceja.
     
    85
    Prešov dal gól!
    Prešovčania strieľajú aj tretí gól v tomto zápase a vyzerá to tak, že tri body majú v suchu. Pilát stratil loptu na útočnej polovici, na pravej strane sa jej zmocnil Dávid Leško, ktorý pokračoval smerom po pravej hranici šestnástky a vtedy poslal prízemnú prihrávku do malého vápna, kde našiel PAVLA ŠAFRANKA a ten už nemal najmenší problém so zakončením do prázdnej popradskej brány!
     
    84
    Palutka sa už nedostal ku Ramsovmu centru z obrannej polovice. Zastavil ho v prieniku Peter Leško. Následne hostia odkopli loptu.
     
    83
    Jakubovi Korenkovi sa už nepodarilo dobehnúť prihrávku smerujúcu po ľavej strane ihriska. Odkopávať od brány bude brankár Tatrana Prešov, Adam Jakubech.
     
    81
    Rohový kop Tatrana Prešov dokázal hlavičkou eliminovať popradský futbalista Maroš Pilát. Prešovčania stále na útočnej polovici
     
    79
    Korenko najprv pekne prešiel po ľavej strane ihriska cez jedného protihráča, posunul na stred Sedlákovi, ten venoval loptu na pravú stranu Pilátovi, no jeho následná prihrávka na Korenka nebola presná.
     
    78
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Orenič, prichádza Jakub Korenko.
     
    76
    Prešov dal gól!
    Prešovskí futbalisti sa znovu dostávajú do vedenia po sebavedomej kombinácii! Dzurík poslal z hornej hranice šestnástky prihrávku na kraj, kde bol kapitán Leško, ten vystrelil na Huszárika, ktorý vyrážal pred seba a v týchto priestoroch už bol pripravený PAVOL ŠAFRANKO, ktorého strela znamená druhý gól Tatrana v tomto zápase!
     
    73
    Dominik Orenič zakončoval spoza pokutového územia, no jeho strela bola nepresná. Nasledovať bude odkop od Jakubechovej brány.
     
    73
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Dupkala, prichádza Ľubomír Ivanko Macej.
     
    72
    Patrik Jacko si pred šestnástkou pekne narazil loptu s Petrom Katonom, napokon to bol druhý menovaný, ktorý strieľal z pravej strany vápna, no nepodarilo sa mu trafiť bránu.
     
    70
    Pavol Šafranko chcel znovu už strieľať na bránu, no ani počas tejto príležitosti sa Prešovčania nedostali ku koncovke, keďže sme videli odmávaný ofsajd.
     
    68
    Martin Dupkala sa v šestnástke už otáčal, aby zakončoval, no jeho spracovanie lopty už bolo v ofsajdovom postavení.
     
    67
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Maliňák, prichádza Maroš Pilát.
     
    65
    Pavol Rams vyslal na bránu prízemný projektil spoza šestnástky, ktorý však veľmi neohrozil Jakubecha, keďže nebol dostatočne razantný. Následne prešovský brankár rozohral útočnú akciu.
     
    64
    Huszárik teraz pochybil v rozohrávke, loptu zachytil pred pokutovým územím Katona, ktorý posunul nakrátko Pavlovi Šafrankovi, no jeho projektil pekne dokázal popradský brankár vyraziť smerom dopredu a teda napravil svoje zlyhanie v podobe zlej rozohrávky.
     
    63
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Poliaček, prichádza Filip Voda.
     
    62
    Palutka na pravej strane nasadil jasličky Petrovi Leškovi, no následne ho už Leško čisto telom zastavil a nepustil popradského futbalistu k lopte.
     
    60
    Poliaček odkrivkáva mimo ihriska a vyzerá to tak, že má niečo so zadnou časťou tela, presnejšie je to chrbtová kosť.
     
    59
    Sedlák teraz nepríjemne zasiahol voči Miroslavovi Poliačkovi, ku ktorému prichádza lekárska pomoc.
     
    58
    Palutka poslal dobrý center na ľavú stranu do vnútra šestnástky, kde hľadal Lukáša Kubusa, no pred ním stihol bezpečne zasiahnuť brankár Adam Jakubech, keďže loptu vyboxoval preč zo šestnástky.
     
    57
    Po rohovom kope nastal v šestnástke zmätok, ktorý však nedopadol tak, aby hostia ohrozili bránu, všetko vyriešil odstránením lopty z pokutového územia Tomáš Sedlák.
     
    56
    Peter Leško nastrelil na útočnej polovica Pavla Ramsa, od ktorého lopta smerovala za bránkovú čiaru, hostia majú rohový kop.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1533 divákov.
     
    55
    Peter Katona získal loptu v šestnástke, zakončoval z tesnej blízkosti, no Huszárik dokázal loptu vyraziť s istotou pred seba a potom sa jej už zmocnili jeho spoluhráči.
     
    53
    Tatran vykombinoval domácu obranu pred šestnástkou nejakými prihrávkami, následne Poliaček centroval ku ľavej žrdi, no lopta len preletela cez bránkovú čiaru a odkopávať sa teda bude od Huszárika.
     
    52
    Martin Dupkala vyslal z pravej strany center do pokutového územia, ktorý však nejako výrazne neohrozil Huszárika, pretože smeroval priamo na neho a v okolí nebol žiaden prešovský hráč.
     
    51
    Jediné, čo sa podarilo hosťujúcim futbalistom počas tejto akcie vyprodukovať bola strela od Dominika Jacka, ktorá však bola nepresná.
     
    50
    Prešovčania sú nasťahovaní na útočnej polovici a tam sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ si len posúvajú loptu medzi sebou.
     
    48
    Ferenc poslal center ku bližšej žrdi, kde si zbiehal Milan Ondruš, no zasiahol iba súperovho hráča a Poprad teda získava rohový kop.
     
    47
    Peter Leško poslal v priestore rohovej zástavky k zemi Maliňáka, domáci teda získavajú štandardku.
     
    46
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Štefančík, prichádza Pavol Šafranko.
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Ujčík, prichádza Dominik Orenič.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom dejstve zápasu sme videli najprv rýchly gól Katonu zo štvrtej minúty, potom to na trávniku poriadne iskrilo, keď v 16. minúte inkasoval červenú kartu Bendík, no a v 35. minúte sa podarilo vyrovnať domácim zásluhou Ujčíka. Zápas je teda znovu otvorený, no väčšiu šancu majú na úspech hostia, keďže Popradčania sú oslabení o jedného hráča.
    Druhý polčas sa začne približne o 15:34.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Huszárik s istotou zachytil do rúk zrazený center od Leška, následne vyrazil dopredu Kubus, no neúspešne.
     
    45+1
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    45
    Prešovčania sa ešte usilujú o jednu šancu v priebehu prvého dejstva.
     
    44
    Brankár Huszárik dostal po zachytenej lopte v šestnástke pokyn od trénera, aby loptu ešte chvíľu podržal, a tak rozohral smerom dopredu.
     
    43
    Tá však nepriniesla nebezpečenstvo pre Poprad na čele s brankárom Huszárikom, hostia získali aut na súperovej polovici.
     
    42
    Sedlák si teraz mierne vysvetľoval s Poliačkom, ako sa veci majú. Po menšej prudkej výmene názorov budú hostia zahrávať štandardku.
     
    41
    Lukáš Kubus si pripravil loptu za šestnástkou, vystrelil prízemný projektil, ktorý smeroval len tesne vedľa ľavej žrde.
     
    40
    Ferenc zahrával následne ďalší voľný kop domácich, pred šestnástkou sa lopty dotkol Kubus, no po ňom aj prešovský hráč, ktorý ju odrazil za bránkovú čiaru, a to znamená rohový kop pre Poprad.
     
    39
    Popradskí futbalisti nám teraz ukázali pekné prenesenie hry hneď dvakrát za sebou, keď si najprv loptu cez obrancov prehodili z pravej strany na ľavú a následne Kubus posielal center spätne napravo na Palutku.
     
    37
    Obrovská šanca pre domácich! Lukáš Kubus nádherne nasadil jasličky pred vápnom Jackovi, potom sa ešte šikovne uvoľnil až ku bránkovej čiare a prihrával nebezpečne pred bránu, no odtiaľ loptu odkopol už prešovský hráč!
     
    35
    Poprad dal gól!
    Domáci futbalisti vyrovnávajú stav tohto stretnutia! Marián Ferenc poslal spoza ľavej krajnej hranice šestnástky center pred malé vápno, kde bol ideálne postavený RÓBERT UJČÍK, ktorý hlavičkou skóroval smerom k pravej žrdi!
     
    34
    Hostia teraz pochybili v obrane, Palutka dokázal nádherne vysunúť Maliňáka, ten sa však mierne s loptou zamotal a následne bol v šestnástke zrazený k zemi, no hlavný rozhodca penaltu pre domácich neprisúdil.
     
    33
    Nasledujúcu štandardku spoza šestnástky nepríjemne odcentroval Ferenc, ktorý pri vzdialenejšej žrdi trafil Štefančíka, od ktorého sa lopta ešte odrazila k opačnej tyči, kde bol Kubus, no ten dotykom usmernil loptu tesne vedľa ľavej žrde!
     
    32
    Z nasledujúcej štandardnej situáciu spoza šestnástky vyslal nebezpečnú strelu Tomáš Sedlák, no svojím tvrdým projektilom mieril do priestoru nad bránou Tatrana Prešov.
     
    31
    Na Ferencov center zo štandardky si nikto nenaskočil, no celú situáciu upokojil brankár Jakubech, ktorý loptu bezpečne zachytil a následne rozohral.
     
    30
    Prvé kartové potrestanie na strane hostí. Žltú kartu za nepekný zákrok dostal Matúš Štefančík.
     
    29
    Prešovčania si teraz vypracovali perfektnú šancu! Dupkala posunul voľnému Jánovi Dzuríkovi loptu priamo pred malé vápno, Dzurík si loptu dokázal spracovať, no následne mu protismerne vybehol Huszárik, ktorý celú akciu Tatrana s istotou zastavil!
     
    27
    Pavol Rams vypálil spoza pokutového územia, no jeho prudké zakončenie smerovalo vysoko nad bránu.
     
    26
    Ferenc si svojím ťahom s loptou na ľavej strane ihriska napokon nevypýtal rohový kop, keďže sa ako posledný dotkol lopty práve on. Odkop bude realizovať brankár Adam Jakubech.
     
    25
    Ferenc poslal nebezpečnú loptu priamo pred bránkovú čiaru, kde si miesto hľadal Janigloš, no pred ním stihol bezpečne zakročiť brankár Jakubech.
     
    24
    Maliňákovu nevydarenú prihrávku zblokoval v šestnástke na pravej strane Jacko, nasleduje rohový kop pre Poprad.
     
    22
    Marián Ferenc poslal z priestoru pri rohovej zástavke center ku vzdialenejšej žrdi na Erika Maliňáka, no tento popradský hráč si nespracoval túto loptu, iba sa od neho odrazila za bránkovú čiaru.
     
    20
    Martin Dupkala si nabehol po ľahký center do šestnástky, dostal sa sám na Huszárika, napokon to nebol ofsajd, zakončoval ľavačkou, no nepodarilo sa mu trafiť priestor brány.
     
    19
    Kubus si nabiehal na ľavej strane po Janiglošov center, no napokon ho nestihol dobehnúť. Popradskí futbalisti to teda teraz majú ťažké, keďže hrajú bez jedného hráča. Ich snaha na vyrovnanie sa poriadne znížila.
     
    18
    Popradský hráč Maliňák si nedokázal spracovať loptu na pravej strane, získali ju tak prešovskí futbalisti, ktorí pomaly budú začínať novú akciu z vlastnej polovice.
     
    16
    Popradskému kapitánovi Matúšovi Bendíkovi teraz poriadne praskli nervy, keď najprv nepekne poslal k zemi Dávida Leška a následne sa ešte pustil do hráčov Prešova, za čo ho hlavný arbiter stretnutia predčasne poslal pod sprchy.
     
    15
    Ujčík loptu iba odrazil ďalej od brány, kde bol Rams, no jeho zakončenie letelo veľmi ďaleko brány, následne bude odkopávať Jakubech, a tak si môže Tatran vydýchnuť od dusného priestoru v ich pokutovom území.
     
    14
    Po rohovom kope od Ferenca sa lopta trmácala v šestnástke, k strele sa dostal asi len Ondruš, no mieril do prešovských hráčov a následne je tu ďalší rohový kop pre Poprad.
     
    14
    Tomáš Sedlák vyslal z hornej hranice vápna nepríjemnú strelu a poriadne dokázal natiahnuť brankára Jakubecha, no ten vyrážal s istotou na rohový kop.
     
    13
    Sedlák preniesol hru na pravú stranu pozdĺž stredovej čiary, kde hľadal Milana Ondruša, ten si jeho loptu sklepol, no usmernil ju už za postrannú čiaru, a tak ostalo divácke publikum mierne nahnevané.
     
    12
    Miroslav Poliaček tvrdo a nebezpečne vypálil spoza pokutového územia, no lopta napokon letela len vedľa pravej žrde a odkopávať bude popradský brankár Huszárik.
     
    11
    Hostia sa dostali k šestnástke súpera, tam boli popradskí futbalisti pozorní a loptu odkopli za autovú čiaru.
     
    10
    Na Ferencov center si v pokutovom území dokázal pekne naskočiť Róbert Ujčík, no jeho hlavičkové zakončenie smerovalo asi dva metre nad bránu.
     
    9
    Domáci futbalisti získavajú roh po tom, čo Maliňák nastrelil protihráča v šestnástke a lopta sa odrazila mimo ihriska.
     
    8
    Palutka s Mariánom Ferencom vymýšľali ako prekabátiť súpera na ľavej strane ihriska, no futbalisti Tatrana boli v týchto priestoroch vo väčšom počte a bez problémov dokázali eliminovať prihrávky.
     
    7
    Lukáš Kubus dokázal na ľavej strane čisto odzbrojiť Miroslava Petka, no hostia získavajú aut a stále majú loptu vo svojej moci.
     
    6
    Hráči Tatrana už znovu nasťahovaní na súperovej polovici pred pokutovým územím, no zatiaľ sa im nič nedarí vyprodukovať.
     
    4
    Prešov dal gól!
    Hosťujúci futbalisti sa dostávajú do vedenia pomerne rýchlo. Poprad pravdepodobne v tejto sezóne prvýkrát prehráva na domácom trávniku. Pravidlo nedáš, dostaneš sa potvrdilo aj v tomto prípade, keď Kubus nepremenil tutovku a na opačnej strane loptu na ľavej hranici šestnástky získal PETER KATONA, ktorý prízemnnou strelou prekonal Huszárika!
     
    3
    Lukáš Kubus sa dostal do skvelej šance, keď smeroval sám na Jakubecha, pred šestnástkou sa mu však lopta zaplietla medzi kopačkami, ale stihol si ešte vypracovať pozíciu na zakončenie, no brankár Tatrana strelu úspešne zachytil!
     
    2
    Kubus sa snažil na ľavej strane popri rohovej zástavke prejsť cez Miroslava Petka, no ten jeho pohyb s loptou vystihol a loptu získal.
     
    1
    Úvodný výkop zahrávali domáci futbalisti, ktorí začínajú krátkymi prihrávkami z vlastnej polovice z môjho pohľadu sprava doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Príjemný dobrý deň z Popradu! Pod Tatrami máme momentálne pekné počasie, teplota sa pohybuje okolo 20 stupňov Celzia. Oba tímy pomaly vychádzajú na ihrisko, domáci futbalisti sa predstavia v bielych dresoch a "koňare" ukážu svoje kvality v zelených dresoch.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Huszárik – Ondruš, Bendík ("C"), Janigloš, Rams, Sedlák, Palutka, Marián Ferenc, Maliňák, Ujčík, Kubus
    Náhradníci: Orenič, Korenko, Pilát, Tomáš Ferenc, Šuľa, J. Tropp, Rušin
    Tréner: Vladimír Lajčák

    1. FC Tatran Prešov: Jakubech – Petko, Jacko, Dupkala, D. Leško ("C"), Dzurík, Štefančík, Poliaček, Katona, P. Leško, Jacko
    Náhradníci: Maroš Ferenc, Krajník, Šafranko, Voda, Eliaš, Kraľovič, Ivanko Macej
    Tréner: Stanislav Varga

    Rozhodca: Ľuboš Kačenga – Peter Jenčura, Peter Ličko.
     
    Vítam vás pri sledovaní našej druhej najvyššej futbalovej súťaže – DoXXbet ligy! Dnes sa v Národnom tréningovom centre v Poprade stretnú domáci celok FK Poprad proti 1. FC Tatran Prešov. Zápas sa začne o 14:30 (prvý ligový zápas, ktorý v Poprade nebude pod umelým osvetlením, dôvodom je presun trafo-stanice v rámci výstavby druhej etapy NTC, teda nie je možné svietiť) a sprevádzať ním vás bude Lukáš R. Ovšonka.

    FK Poprad
    Domácim futbalistom patrí pred dvanástym kolom solídna piata priečka so ziskom 17 bodov a nie priveľmi solídnym skóre 19:19. Aktuálna forma Popradu: prehra, prehra, výhra, prehra, prehra. Práve naposledy doma Popradčania bodovali, keď zdolali "béčko" MFK Košice tesne 1:0. Návšteva na tento duel už bola o niečo nižšia než po minulé stretnutia, tento zápas videlo 1580 divákov.

    1. FC Tatran Prešov
    Prešovskí futbalisti sa nachádzajú v tabuľke o dva miesta nižšie, čiže na siedmej pozícii a majú na konte 12 bodov. Prešovčania majú o niečo slabšiu formu, a to: prehra, prehra, prehra, výhra, remíza. V poslednom zápase DoXXbet ligy si delili body po 90 minútach spoločne s Moldavou nad Bodvou, na ktorej ihrisku odohrali vyrovnaný zápas.

    Tento zápas bude určite špecifický, keďže tieto tímy sa už v tejto sezóne stretli. A nie raz. Najprv v úvodnom kole Prešov doma zmietol Poprad 5:1 a zároveň v 2. kole Slovnaft Cup-u Podtatranci doma zvíťazili 3:2 po penaltovom rozstrele.

    Čo sa týka vzájomných zápasov, s víťazstvom sú na rade hosťujúci futbalisti. Podarí sa im pod Tatrami bodovať naplno alebo si Popradčania aj naďalej udržia neporaziteľnosť na domácom ihrisku?

    Odpoveď na túto otázku a ešte mnoho viac sa dozviete, ak budete sledovať náš on-line prenos, na ktorý vás srdečne pozývam a prajem vám príjemný športový zážitok, vážení priatelia!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 35. Ujčík – 4. Katona, 76. Šafranko, 85. Šafranko

    Karty:   30. Štefančík (PRE)   16. Bendík (PPD)


    FK Poprad: Huszárik – Ondruš, Bendík ("C"), Janigloš, Rams, Sedlák, Palutka, Marián Ferenc, Maliňák, Ujčík, Kubus
    Náhradníci: Orenič, Korenko, Pilát, Tomáš Ferenc, Šuľa, J. Tropp, Rušin
    Tréner: Vladimír Lajčák

    FC Tatran Prešov: Jakubech – Petko, Jacko, Dupkala, D. Leško ("C"), Dzurík, Štefančík, Poliaček, Katona, P. Leško, Jacko
    Náhradníci: Maroš Ferenc, Krajník, Šafranko, Voda, Eliaš, Kraľovič, Ivanko Macej
    Tréner: Stanislav Varga

    Rozhodčí: Ľuboš Kačenga – Peter Jenčura, Peter Ličko

    Diváci: 1533
    bahis siteleri