test – Argentina 0:0 (2.tř) | Třinec – Slavia 4:0 (kon.) | K. Vary – Pardubice 2:4 (kon.)
Sparta – Vítkovice 7:6 (kon.) | Mountfield HK – Zlín 3:2 (kon.) | Litvínov – Liberec 1:4 (kon.)
Plzeň – Olomouc 2:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
HC Slavia Praha
Neděle 12.10.2014, 15:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V Třinci už tedy utkání jedenáctého kola skončilo, Oceláři potvrdili roli favorita a pražskou Slavii porazili 4:0. Třinečtí zvítězili posedmé v řadě a udrží se na čele extraligové tabulky. Sešívaní se po druhé ztrátě po sobě naopak z prostředku pořadí nedostanou. Oceláři budou svou vítěznou sérii obhajovat v úterý na mistrovském ledě Zlína, kde nastoupí od 17:30. Slavia bude hrát taky již za dva dny, v úterý se od 18:00 představí na ledě brněnské Komety.

    Brankář Hrubec tradičně oslavil čisté konto a vítězství tanečky s třineckými diváky a pak už se Werk Arena začala vylidňovat. Loučit se budu také já. Přeji vám pohodový zbytek neděle a víkendu, příště se zase těším, na počtenou! (17:41:35)
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 29 (10, 11, 8) – 27 (6, 14, 7),
    střely mimo: 14 (2, 8, 4) – 7 (3, 0, 4),
    hity: 17 (6, 7, 4) – 24 (9, 7, 8),
    vyhraná vhazování: 43/74 (15, 15, 13) – 31/74 (9, 7, 15),
    úspěšnost na vhazování: 58% – 42%,
    trestné minuty: 24 (16, 4, 4) – 28 (16, 8, 4).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Daniel Rákos – TRI (2+1),
    Michal Poletín – SLA (0+0).

    O nejlepším hráči na straně domácích není pochyb. Rákos vstřelil dvě branky, z nichž ta první byla vítěznou a třetí gól svou asistencí připravil. Ze strany Slavie byl vybrán Poletín, který se snažil hrát aktivně a na začátku třetí třetiny byl smolně zasažen do obličeje střelou spoluhráče Nováka. Přesto zápas dohrál.
     
    Je hotovo a utkání mezi Třincem a Slavií Praha končí vítězstvím domácího mužstva. Oceláři šli do třetí třetiny s dvoubrankovým náskokem a v třiačtyřicáté minutě jej ještě navýšili. Orsava se protáhl po levé straně slávistického obranného pásma a prostrčil puk mezi Svobodovými betony. Pak měli Třinečtí dvě velké příležitosti v oslabení, ale Irgla vychytal Svoboda, po zakončení Draveckého byla odpískána posunutá branka. O minutu později měli štěstí zase Slezané, když Weissmann netrefil odkrytou svatyni Hrubce. Sedm minut před koncem neudržel Svoboda střelu Polanského a bylo definitivně rozhodnuto. V posledních minutách si Třinec hlídal sedmé vítězství v extralize v řadě a Hrubec dokráčel ke své čtvrté nule v sezoně.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Vypadá to vypadá, že Třinec nejenže zvítězí posedmé v řadě, ale Hrubec si připíše již čtvrtou nulu. Kryl totiž také střelu Klhůfka.
     
    59:19
    Orsava pronikl po pravém kraji a ještě se snažil vylepšit střeleckou pozici pro Žejdla. Toho ale ke střele nepustili hostující zadáci.
     
    58:40
    Po zakázaném uvolnění z hole Noska se chystá vhazování před Hrubcem. Na dnešní utkání si našlo cestu 4971 diváků.
     
    58:24
    Irgl střílel po nabídce zpoza Svobodovy branky vedle, a Oceláři tak musejí znovu dozadu, kde budou bránit útok Pražanů.
     
    57:50
    Hraje se ve středním pásmu a Třinci teď jde hlavně o čisté konto Hrubce. Do konce utkání zbývá odehrát zhruba dvě minuty.
     
    57:26
    Po sérii šťastných odrazů se Oceláři dostali do útočného pásma, ale Slavia se k puku následně dostala. Dohrávají se poslední minuty.
     
    56:30
    Hrubec dobře viděl na střelu Weissmanna z úhlu a vyrážečkou raději vyrazil za branku. Třinečtí fanoušci se pokoušejí rozjet mexickou vlnu.
     
    55:49
    Žejdl byl v mezikruží a znovu se chystal vystřelit, ale na poslední chvíli mu hůl zablokoval některý z bránících slávistů.
     
    55:06
    Klesla se rozhodl od modré čáry vypálit, ale jeho tvrdý pokus skončil vedle Svobodovy branky. Oceláři ale mají hlad po dalších gólech.
     
    54:32
    Po přihrávce Weissmanna se ke střele dostal Novák, ale nastřelil pouze Linharta před Hrubcem. Od třineckého obránce se puk odrazil ke Slezanům.
     
    54:08
    Nahození Stránského ze středního pásma končí v Hrubcově lapačce. Na vhazování po jeho pravici se sjíždějí Kreps a Weissmann.
     
    53:34
    Zdá se, že o sedmém vítězství třineckých barev v řadě je rozhodnuto. Do konce utkání zbývá šest minut a Oceláři vedou o čtyři góly.
    Jiří POLANSKÝ - 4:0
     
    52:57
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slávisté už jsou v pěti, ale počtvrté inkasují! Adamského přihrávka od hrazení nalezla před brankou JIŘÍHO POLANSKÉHO a ten vypálil z první na Svobodu! Zdálo se, že gólman Slavie kotouč kontroluje, ale vypadl mu a doklouzal za čáru – 4:0! Asistence: Martin Adamský, Zbyněk Irgl.
     
    52:49
    Tato přesilovka se Ocelářům tolik nepovedla a Slavia je kompletní. Svoboda stáhl puk po bombě Adamského do lapačky a je ohlášena komerční přestávka.
     
    52:10
    Sešívaní ušetřili cenné sekundy v útočném pásmu a ke střele se dokonce dostal Kolařík, jenomže nezacílil přesně.
     
    51:39
    Po vyhození Slavie se Hrubec snažil hru okamžitě vrátit do útočného pásma Slezanů, ale Trončinského zastihl v úmyslném ofsajdu.
     
    51:15
    Orsava po dlouhém váhání nahodil puk od mantinelu před branku, ale nastřelil pouze spoluhráče Žejdla. Pak odpálil do rohu bránící Novák.
     
    50:40
    Sotva naskočili na led Kindl s Novákem, je tady další vyloučení. David Štich (SLA) musí za katr na dvě minuty. V souboji s Ruferem za bránou Svobody si pomohl držením svého protihráče.
     
    50:09
    Linhart dostal přihrávku od Adamského přímo před Klhůfka, a tak puk pouze posunul do útočného pásma, kde se jej zmocnili hosté.
     
    49:19
    Po buly v obranném pásmu Ocelářů Hrubce trochu netradičně zaměstnal jeho spoluhráč Polanský, když poslal puk na branku, místo za ni. Ale třinecký gólman byl ve střehu.
     
    49:06
    Hraje se ve čtyřech na každé straně. Těžký zákrok si připsal gólman Třince Hrubec, když musel betonem vykopávat ránu Valacha.
     
    48:26
    Máme tady vyloučení na obou stranách. Domácí Denis Kindl (TRI) si odpyká dvě minuty za držení hole, slávistický obránce Jan Novák (SLA) obdržel dvě minuty za hákování.
     
    48:02
    V posledních chvílích se často přerušuje, prim hrají oba brankáři. Aby nevyšel ze cviku ani Svoboda, zaměstnal ho svou střelou Rákos.
     
    47:54
    Hrubec se teď musí mít stále na pozoru. Naposled zalehl přihrávku Poletína před dotírajícím Stránským. Při zákroku mu pomohl obránce Roth.
     
    47:43
    Obránce Slavie Krejčí se prezentoval hezkou individuální akcí, kdy se propracoval až k tvrdé střele, kterou ovšem bránící M. Doudera tečoval do ochranné sítě za bránou.
     
    47:08
    Ve třetí třetině sledují diváci ve Werk Areně pohledný a svižný hokej. Svoboda akrobaticky vyrazil Orsavův pokus, střela Kolaříka skončila v lapačce Hrubce.
     
    46:29
    Teď stálo štěstí pro změnu na straně Třince! Novákovo nahození se odrazilo k Babkovi, ten ještě posunul na Weissmanna, ale slovenský útočník nedokázal puk trefit, a tedy ani zasunout do klece!
     
    46:17
    Nyní už jsou Oceláři v plném počtu, ale byli to právě oni, kdo si v oslabení vypracoval dvě velké šance. Po střele Weissmanna zasáhl bez potíží Hrubec a je tady komerční přestávka.
     
    45:46
    Další velká příležitost domácích v oslabení! Linhart přihrál v oslabení Ruferovi, ten předával před odkrytou branku Draveckému, Svoboda však při zalehnutí bránu posunul a bekhendový blafák Draveckého ukončil hvizd sudího! Teď měli slávisté štěstí.
     
    45:16
    Slezané se zatím brání v oslabení bez jakýchkoliv problémů. Několikrát se osvobodili, nyní za Svobodou rozehrává Novák.
     
    44:42
    Na druhé straně je hra přerušena poté, co byl Poletín bolestivě trefen do obličeje střelou svého spoluhráče Nováka. Ale slávistická čtyřiačtyřicítka je v pořádku a odjíždí na střídačku.
     
    44:06
    Do úniku v oslabení ihned vyrazil Irgl, najel si na střelu, dokázal přes clonícího Krejčího opravdu vypálit, ale Svoboda zasáhl vyrážečkou!
     
    43:47
    Pražané dostávají možnost přesilové hry. Jiří Polanský (TRI) si v souboji s Kolaříkem u mantinelu pomohl faulem a je potrestán dvěma minutami za držení hole.
     
    43:29
    V další situaci Novák na útočné modré čáře odstavil Draveckého, ale při předávce puku s kapitánem Slavie Bednářem byl odpískán ofsajd.
     
    43:06
    Sklenář si nedokázal zpracovat prudkou přihrávku od Nováka a puk se od hrazení odrazil k Hrubcovi. Ten se rozhodl jej raději schovat pod lapačku.
     
    42:39
    Rákos si tak ke dvěma brankám připisuje také asistenci. Slávistického útočníka Čermáka brání za brankou Hrubce domácí Trončinský.
    Jakub ORSAVA - 3:0
     
    42:05
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nádherná akce Ocelářů končí třetím gólem! Rákos předal ve středním pásmu puk rozjetému JAKUBU ORSAVOVI, ten se prodral po levé straně, natlačil se před branku a postrčil puk mezi betony Svobody – 3:0! Asistence: Daniel Rákos.
     
    41:48
    Hrubec pokryl střelu Poletína, když schoval puk do lapačky. Vhazuje se po pravé ruce třineckého gólmana.
     
    41:30
    Nepovedené rozehrávky Třince využívají hosté a osvobozují se podruhé v řadě. Navíc už na led naskočil Beňovič a Slavia je v plném počtu.
     
    40:50
    Orsava střílel vedle, pak nabil na střelu Kleslovi a jeho vysoký pokus srazil bránící Krejčí jen těsně mimo Svobodovu klec.
     
    40:23
    Třinečtí tedy zahajují třetí třetinu přesilovou hrou. Roth poslal puk po mantinelu a na druhé straně jej zachytil Klesla.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely: 21 (10, 11) – 20 (6, 14),
    střely mimo: 10 (2, 8) – 3 (3, 0),
    hity: 13 (6, 7) – 16 (9, 7),
    vyhraná vhazování: 30/46 (15, 15) – 16/46 (9, 7),
    úspěšnost na vhazování: 65% – 35%,
    trestné minuty: 20 (16, 4) – 24 (16, 8).
     
    Oceláři vstoupili do druhé třetiny skvěle a ve dvaadvacáté minutě se ujali vedení. Přihrávka Žejdla z rohu ledové plochy se odrazila přímo k Rákosovi a ten vymetl pavučinku v horním rohu Svobody branky. O šest minut později ujel Vasovi po levém křídle Kreps a předložil kotouč znovu právě Rákosovi, ten tentokrát zamířil přesně k tyči a přidal svou druhou branku. Oceláři se dostali do pohody a mohli přidat další góly. Žejdl však na Svobodu ani nadvakrát nevyzrál. Pět minut před koncem druhé periody pak Weissmanna vychytal Hrubec, hned z protiútoku přestřelil odkrytou klec hostí Rufer a Kreps střílel jen do tyče. Slavia měla největší šance při přesilové hře, ale Oceláři několik závarů před svou bránou přežili bez úhony. Do třetí části vstoupí domácí s dvoubrankovým náskokem, navíc budou na začátku dohrávat ještě sedmaosmdesát sekund přesilové hry.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:54.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Bednář po buly odstavil od puku v osobním souboji Rákose a umožnil Novákovi vyhodit až do obranného pásma Ocelářů.
     
    39:27
    Na konci druhého dějství je ještě vyloučen Tomáš Beňovič (SLA) na dvě minuty za hákování, kterým se pokoušel zastavit Draveckého.
     
    38:58
    Žejdl nastřeloval puk na zadní tyč, kam si sjížděl Kreps. Přihrávka vyšla přesně, ale Kreps branku o fous přestřelil.
     
    38:27
    Polanský na modré čáře přešel přes Beňoviče, ale maďarský hokejista Vas už jej zkrotil, poslal na mantinel a k puku se dostali jeho spoluhráči.
     
    37:48
    Třinec kombinuje s pukem ve středním pásmu. Noskovu přihrávku vrátil Adamský zpět na beky. Do konce třetiny zbývá něco přes dvě minuty.
     
    37:10
    Je tomu tak, Oceláři oslabení přečkali bez inkasované branky a jsou v plném počtu. Dravecký nestihl přihrávku Rotha a je pískáno zakázané uvolnění.
     
    36:34
    Slavia nehraje přesilovku vůbec špatně, ale už to vypadá, že zůstane bez využití. Hrubec totiž vyrazil i Valachovu střelu.
     
    35:48
    Další Štichovo nahození se nebezpečně odráželo před Hrubcem a situace mohla skončit i vlastní brankou! Puk nakonec odskákal mimo a po nepřesnosti Krejčího vyhodil Linhart.
     
    35:12
    Slávisté zamkli Slezany a už si vypracovali dvě dobré šance. Vas střílel bekhendem z blízkosti těsně vedle. Šticha ke střele nepustili obránci.
     
    34:39
    Přesilovou hru si zahraje pražská Slavia. Vyloučen je Vladimír Dravecký (TRI) na dvě minuty za podražení.
     
    34:28
    Obrovské šance během půlminuty na obou stranách! Hrubec nejdříve fantasticky vykryl střelecký úhel Weissmanna a dopředu vyrazili Oceláři! Kreps přihrál před odkrytou bránu Ruferovi, ten však přestřelil! Pak střílel z mezikruží pro změnu Kreps a po odrazu od tyčky si puk konečně našel Svoboda!
     
    33:49
    Poletínův tvrdý pokus se odrazil od bruslí Rotha do rohu kluziště. Slavia ale nepříjemně napadá Oceláře a drží hru před Hrubcem.
     
    33:19
    Jašek puk ztratil, pak o něj obral Poletína, aby následně znovu nepřesně přihrál. Přesto dál bojuje a napadá rozehrávku slávistů.
     
    32:58
    Žejdl si ve středním pásmu přebral přihrávku Orsavy, prosvištěl kolem obránců Slavie, ale Svoboda jeho střelu nadvakrát vyrazil! Dorážka Rákose už nebyla tak razantní a brankář Slavie dokázal hru přerušit.
     
    32:38
    Orsava zakončil svůj průnik nahozením na Svobodu a brankář Pražanů puk na dva pokusy v lapačce udržel. Po komerční pauze bude čelit vhazování ve své obranné třetině.
     
    32:26
    Právě Slovák Weissmann se dral k zakončení před Hrubcem, jenomže puk ideálně netrefil. Mezitím se na led vrátili Roth i Valach.
     
    31:53
    Před Svobodu chtěl puk na Polanského zase tlačit Nosek, ale také on byl ubráněn hostujícím hoekjistou, a to Weissmannem.
     
    31:24
    Vas chtěl od mantinelu přihrávat zpět na svého kapitána Bednáře, ale trefil pouze rukavici Noska a u puku jsou domácí Oceláři.
     
    30:33
    Na pravém křídle nabral rychlost Rákos, ale přes Šticha nepřešel. Dynamický útok Krejčího zastavil na opačné straně zase M. Doudera.
     
    30:07
    Přesilová hra Ocelářů ale končí. Na trestnou lavici odjel Vladimír Roth (TRI) a kvůli faulu vysokou holí tam stráví dvě minuty. Hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    29:50
    Irgl udržel puk v boji se slávistickými obránci a přihrál na střelu Kleslovi. Třinecký kapitán však nemířil přesně a ještě k tomu vyhnal Slezany z útočné třetiny.
     
    29:15
    Orsava střílel z docela nebezpečné pozice jen vedle Svobody branky, puk si znovu našel obránce Novák a osvobodil Slavii vyhozením.
     
    28:33
    Slávisté začínají oslabení dobrým způsobem. U střídačky přetlačili Oceláře, Klhůfek sklepl puk Novákovi a ten jej poslal až před Hrubce.
     
    28:16
    Rákos tedy během šesti minut zaznamenal dvě branky a ukazuje, v jaké formě poslední dobou hraje. Pro Slavii je tady navíc další komplikace. Juraj Valach (SLA) je vyloučen na dvě plus dvě minuty za zásah vysokou holí do obličeje protihráče.
    Daniel RÁKOS - 2:0
     
    27:56
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí ujeli do brejku a přidávají druhou branku! Kreps nastartoval na levé straně své rychlé nohy, zbavil se bránícího Vase a přichystal zakončení DANIELU RÁKOSOVI! Rákos byl přímo před Svobodou a trefil se přesně k tyči – 2:0! Asistence: Kamil Kreps, Vladimír Dravecký.
     
    27:42
    Jenže Oceláři chybovali v rozehrávce, chybu pak odčinili a Weissmanna do zakončení nepustili. Následnou lehčí střelu od mantinelu v podání Bednáře Hrubec v pohodě kontroloval.
     
    27:04
    Třetí formace Ocelářů činí slávistům před Svobodu velké komplikace. Také nyní se hosté stěží ubránili a puk pouze odevzdali.
     
    26:45
    Hosté už jsou v plném počtu a na konci oslabení přečkali ještě jednu svízelnou situaci. Rothův tečovaný pokus Svoboda jen vyrazil a pak měl se svými obránci co dělat, aby k dorážkám nepustil Polanského s Adamským. Rozhodčí po chvilce přerušili a je tady komerční přestávka.
     
    26:33
    Klesla přihrál ke střele Adamskému, ten si ještě vše rozmyslel a nabízel svou přihrávkou teč Irglovi. Toho ovšem dobře uhlídal Štich a po jeho teči skončil puk až v ochranné síti.
     
    25:47
    Oceláři byli nastěhováni před Svobodou, ale nakonec se o útočné pásmo připravili vinou vlastní nepřesnosti.
     
    25:27
    Nosek střílel ihned po buly a Svoboda s problémy vyrazil do bezpečí. Další pokus Noska tečoval někdo z obránců nad bránu.
     
    24:43
    Třinec pokračoval v náporu a k zakončení se tlačili Rákos s Orsavou. Žejdla nakonec fauloval Ronald Knot (SLA) a odpyká si dvě minuty za držení protihráče.
     
    24:17
    To se nepovedlo ani Polanskému na straně opačné. Také jeho svižná střela ze strany minula Svobodovu svatyně.
     
    23:46
    Tomek si zpracoval přihrávku Weissmanna a pronikl po levém křídle. Zkoušel střílet příklepem, jenomže nezacílil přesně.
     
    23:18
    Vzruch přivezli před třineckou branku v dalším útoku zase slávisté. Poletín nejdříve pálil mimo, později vyskočil puk mimo hrací plochu.
     
    22:50
    Na druhé straně vyrazili do přečíslení Jašek s Rothem. Druhý jmenovaný byl obsazený, a tak zkoušel Jašek střílet bekhendem. Branku Slavie minul.
     
    22:25
    Pražané uspěli na buly a od modré čáry vypálil Valach. Před Hrubcem tečoval Sklenář, ale nakonec prolétl kotouč těsně vedle branky.
     
    22:11
    Kindl se sice zbavil napadajících slávistů za Hrubcovou brankou, ale přesnou přihrávku na spoluhráče nepřidal. Oceláři se provinili zakázaným uvolněním.
    Daniel RÁKOS - 1:0
     
    21:42
    Třinec právě vstřelil branku!
    Už se zdálo, že to Oceláři v rohu kluziště překombinovali, ale nakonec je z této akce úvodní branka! Přihrávka Žejdla se trochu se štěstím odrazila přímo k DANIELU RÁKOSOVI, ten si puk zpracoval a poslal jej do horního rohu brány – 1:0! Bez asistence.
     
    21:05
    Poletín zalehl puk před Irglem v rohu za Svobodou a hra je přerušena. Chystá se další buly v obranném pásmu slávistů.
     
    20:44
    Irgl mířil z prostoru mezi kruhy znovu těsně vedle, od hrazení pak zkoušel vystřelit M. Doudera. Svoboda puk nadvakrát zkrotil.
     
    20:34
    Krejčího rozehrávka nezastihla nikoho v sešívaném dresu a pískáno je zakázané uvolnění. Vhazuje se před Svobodou.
     
    20:10
    Domácí už jsou v plném počtu, ale přihrávka Draveckého mířila na Krepse pouze do ofsajdu, a tak domácí kotouč Slavii odevzdali.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely: 10 – 6,
    střely mimo: 2 – 3,
    hity: 6 – 9,
    vyhraná vhazování: 15/24 – 9/24,
    úspěšnost na vhazování: 63% – 37%,
    trestné minuty: 16 – 16.
     
    Máme za sebou úvodních dvacet minut, v Třinci se hraje zajímavý hokej, ale branku ještě diváci neviděli. První šanci vytvořili pro hosty sami Oceláři, když měl Hrubec co dělat, aby Rothovu malou domů udržel před brankovou čarou. Až videorozhodčí musel potvrdit, že se to opravdu podařilo. V osmé minutě měli Třinečtí obrovský tlak při přesilové hře, ale Svoboda vychytal rány Trončinského i Noska, Irgl zase z mezikruží mířil vedle. Za dalších sedm minut se Irgl octl znovu ve velké příležitosti, ale na Svobodu nevyzrál ani bekhendovým blafákem. Na konci první části se na ledě jiskřilo, když Rufer v pěstní bitce pomstil ostrý faul Beňoviče na Polanského. Druhou periodu začnou Oceláři ve čtyřech, ale Žejdl se do hry po dvou sekundách vrátí. Po první dvacetiminutovce zůstává ve Werk Areně vše otevřené.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:59.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:33
    Teď se ale sami připravili o možnost tlaku špatnou rozehrávkou, která končí zakázaným uvolněním. Půlminutu před koncem třetiny se vhazuje před Svobodou.
     
    19:16
    Bednář připravil v útočném pásmu palebnou pozici pro Krejčího. Jeho pokus zastavil znovu až Hrubec. Pražané hrají stále přesilovou hru.
     
    18:43
    Slavia hraje v plném počtu a začíná jí zkrácená přesilová hra. Mezitím její obránci uťali odvážný průnik Draveckého středem kluziště.
     
    18:07
    Hned po buly před třineckou brankou se kotouč dostal k obránci Novákovi a ten vyslal na Hrubce prudký projektil. Domácí gólman ale zasáhl pomocí lapačky.
     
    18:03
    Přesilová hra Třince končí kvůli technickému prohřešku. Oceláři hráli v šesti a jsou potrestáni dvouminutovým trestem. Ten odpyká Lukáš Žejdl (TRI).
     
    17:49
    V poslední situaci dokonce samotný Svoboda vyjel za branku a vyhodil do bezpečí. Nosek si poradil s Bednářem na zádech a rozehrál.
     
    17:21
    Svoboda měl co dělat také s dalším pokusem Rotha, ale puk nakonec vyrazil. To střela Klesla byla nepříjemně sražena, Svoboda si ovšem skákavý puk znovu našel a podržel Slavii.
     
    17:06
    Oceláři tedy budou hrát po dobu dvou minut přesilovou hru pěti proti čtyřem. Od modré pálil velmi ostře Roth, Svoboda byl připraven.
     
    16:34
    Tomáš Beňovič (SLA) je za svůj atak na Polanského vyloučen na dvě plus deset minut za útok na oblast hlavy a krku, navíc další dvě minuty za hrubost. Tresty odpykají Daniel Krejčí a Tomáš Babka, Beňovič totiž musel po bitce s Ruferem na ošetřovnu. Adam Rufer (TRI) je vyloučen na dvě plus deset minut za hrubost. Za Rufera si odsedí dvouminutový trest Lukáš Jašek.
     
    16:34
    Beňovič u mantinelu tvrdě srazil k ledu Polanského, pak si ho ale našel domácí Rufer a ostrý zákrok pomstil nejlepším způsobem! V pěstní bitce uspěl domácí Rufer a vysloužil si potlesk celého stadionu. Samozřejmě se bude vylučovat.
     
    16:16
    Kreps si sice obkroužil Valacha a stihl puk za brankou Svobody, tam ovšem prohrál souboj s Beňovičem a u kotouče jsou Pražané.
     
    15:32
    Stránský se cpal ke střele, ale při stahovačce jej o puk připravil vracející se Kindl a následně přesně rozehrál. Třinečtí mohou dopředu.
     
    15:10
    Po dlouhé fázi je hra přerušena po ofsajdu domácího mužstva. Po druhé komerční přestávce první třetiny se bude vhazovat ve střední třetině.
     
    14:42
    Také další šance a střelu Adamského slávisté přečkali a vydali se na útočný výlet. Tam se ale do zakončení nedostali a musejí zpět.
     
    14:20
    Polanský uvolnil v rámci přečíslení domácích Irgla, ten zkoušel na Svobodu blafák do bekhendu, ale mezírku mezi betony hledal marně!
     
    13:49
    Trončinský byl při rozehrávce zezadu atakován Vasem, ale podle rozhodčích se o faul nejednalo a pokračuje se ve hře.
     
    13:25
    Kreps se štěstím probil skoro až do útočného pásma, tam ovšem sebral puk Klhůfek a vyrazil dopředu. Ani on ale Hrubce střelou neohrozil.
     
    12:36
    Čermák obral o puk rozehrávajícího M. Douderu a přihrál na modrou čáru Krejčímu. Mladý obránce Slavie však nastřelil jen Růžičku.
     
    11:53
    Vas se prosmýkl po levém křídle, ale zakončení mu nevyšlo podle představ. Totéž se dá tvrdit o Sklenářovi, jehož rána mířila mimo.
     
    11:26
    Kleslův oblouček do útočné třetiny přebral Sklenář, ale nedokázal přesně rozehrát. Oceláři se rychle nasunuli dopředu a napadají.
     
    10:47
    V rovnovážném stavu hráčů na obou stranách tlak Třince přeci jen opadl a zase se hraje nahoru a dolů. Nyní útočí Oceláři.
     
    10:13
    Výpad Čermáka zpoza brány kryl Hrubec na dva pokusy a hra je přerušena. Vhazuje se před třineckou brankou po levici brankáře.
     
    09:58
    Po delší době se do útočného pásma podívala Slavia, ale přihrávka na modrou čáru Šticha nezastihla a hosté museli z pásma ven.
     
    09:31
    Nyní už jsou hosté v plném počtu a s vypětím všech svých sil první oslabení ubránili. Oceláři ale pokračují s pukem na holích.
     
    08:53
    Klesla nabil na tvrdou ránu Orsavovi a někteří fanoušci už zvedali ruce. Jenomže puk proťal pouze boční síť. Střelu Rákose pak Svoboda vykopl betony.
     
    08:14
    Třinečtí pokračovali dále v kombinaci, protože Svoboda nedokázal hru přerušit. Učinil tak až po ráně Trončinského, kterou ukryl v lapačce.
     
    07:54
    Oceláři mají obrovský nápor! Svoboda už vychytal Trončinského, Noska a Irgl ve velké příležitosti střelou z mezikruží minul bránu Slavie!
     
    07:08
    Jenomže Oceláři znovu získali puk a dál motali hlavy obráncům z Prahy. Vše končí vyloučením Tomáše Beňoviče (SLA) na dvě minuty za hákování. Beňovič fauloval Draveckého.
     
    06:47
    Klesla nahazoval bekhendem nepříjemně puk před Svobodu, tam se kotouče zmocnil Rufer, ale byl ubráněn hostujícím Holubem.
     
    06:30
    Kotouč se znovu octl mimo ledovou plochu a je ohlášena první komerční přestávka. Díky přesilové hře měla zatím více ze hry pražská Slavia.
     
    06:15
    Čermák si v útočném pásmu šikovně zpracoval puk a obtočil se kolem bránícího Oceláře, ale nepřihrál pak nikomu ze svých spoluhráčů.
     
    05:32
    Pak ale sudí kombinaci hostí přerušili kvůli jejich přihrávce rukou. Na vhazování ve střední třetině uspěli Slezané a Galvas vyhodil.
     
    05:12
    Valach střílel od modré čáry dvakrát do toho stejného místa vedle třinecké branky, ale Slavia zůstává na kotouči a pokračuje v tlaku.
     
    04:31
    Roth tečoval přihrávku slávistů před Poletínem na třineckou střídačku. Oba týmy proto střídají a chystá se buly po pravici Hrubce.
     
    04:08
    Vas se středem útočného pásma probíjel do zakončení, ale v poslední chvíli mu padl pod nohy Galvas. Následně byla hra přerušena pro postavení Poletína v brankovišti.
     
    03:41
    Slávisté hned po vyhraném vhazování zamkli Oceláře před Hrubcem a vykoledovali si faul. Prvním vyloučeným je Martin Adamský (TRI), který obdržel dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    03:16
    Rozhodčí vyjel z boxu časoměřičů a rozpažil! Hrubec podle všeho nepříjemnou situaci zvládl a skóre zůstává neměnné! Po zakázaném uvolnění Třince se vhazuje před bránou Ocelářů.
     
    03:16
    Při přerušení hry jede hlavní rozhodčí celou situaci přezkoumat se svým kolegou u videa. Puk v inkriminovaném momentu poskakoval po brankové čáry mezi Hrubcovými betony.
     
    03:04
    Roth měl na zádech Bednáře, a proto volil trochu netradiční malou domů na Hrubce, který si se skákavým pukem neporadil zrovna nejlépe a situace téměř skončila vlastní brankou!
     
    02:31
    Postavením mimo hru se následně provinili i hokejisté pražské Slavie. Třinec na dalším buly uspěl a nyní rozehrávají Klesla s Rothem.
     
    02:00
    Hra je přerušena po odpískání ofsajdu Třince. Na vhazování ve středním pásmu zkříží hole domácí Kreps a hostující Vas.
     
    01:34
    Kombinující dvojice Rákos se Žejdlem trochu zamotala hlavy slávistickým obráncům, ale puk se naštěstí pro hosty odrazil k Čermákovi.
     
    01:08
    Hrubec si po dalším ataku Pražanů připsal o něco složitější zákrok, ale vše zvládl. Do lapačky ukryl ránu Šticha od modré čáry.
     
    00:44
    Na druhé straně střílel od modré čáry po přihrávce M. Doudery Adamský, ale pokus mu ideálně nesedl a Svoboda bez potíží rozehrál.
     
    00:14
    Utkání začalo. Sklenář se v prvním útoku pokoušel uvolnit centra první formace Vase, ale byl zablokován domácími obránci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Slávisté v bílých dresech nastupují na led trochu se zpožděním, hned po nich přijíždějí domácí Oceláři v červené barvě.
     
    Ani dnes nepřijdou diváci v Třinci o úvodní 3D mapping ledu, který je ve Werk Areně k vidění před každým zápasem.
     
    Závěrečná rozbruslení obou mužstev se chýlí ke konci, nejmladší hráči posbírají puky a zmizí v kabinách. Mezitím se začínají plnit ochozy třinecké Werk Areny. Utkání odstartuje přibližně za dvacet minut.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Sešívaní svého brankáře překvapivě vyměnili také a v Třinci začne od první minuty zkušený Adam Svoboda. Na střídačce bude na případnou šanci čekat mladší Dominik Furch. Kouč Lubina dnes nemůže počítat s obráncem Jindřichem Barákem, místo něj do Slezska přijeli Jan Novák a Tomáš Beňovič. Slavii dnes bude chybět také Tomáš Micka, místo něj Pražané žádnou náhradu nepřivezli. Ke změně došlo mezi první a druhou útočnou formací, svá místa si vyměnili Jakub Sklenář a Michal Poletín. Sklenář bude hrát v elitní útočné trojici s Vasem a Bednářem, Poletín ve druhém útoku po boku Klhůfka a Stránského.
     
    V sestavě Ocelářů došlo k zásadní změně na postu prvního brankáře. V Brně chytal slovenský brankář Peter Hamerlík, ale dnes se mezi tři tyče vrací Šimon Hrubec. Obrany zůstávají nepozměněny, v ofenzivě udělal trenér Kalous rošádu v první formaci, kde dnes s Draveckým a Krepsem nastoupí Adam Rufer. Ze soupisky však znovu úplně vypadl Tomáš Plíhal.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Klesla (C), Roth, M. Doudera, Galvas, Linhart, Nosek, Trončinský – Dravecký, Kreps, Rufer – Adamský, Polanský (A), Irgl – Orsava, Žejdl, Rákos – Kindl, Růžička, Jašek. Trenér: Jiří Kalous.

    HC Slavia Praha: Svoboda (Furch) – Krejčí, Kolařík (A), Holub, Valach, Štich (A), Novák, Beňovič, Knot – Sklenář, Vas, Bednář (C) – Poletín, Klhůfek, Stránský – Tomek, Weissmann, Čermák – Andres, Babka. Trenér: Ladislav Lubina.

    Rozhodčí: Čech, Homola – Hlavatý, Tošenovjan.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Slavií Praha, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY Z MINULÉ SEZONY

    Poprvé se oba týmy v sezoně 2013/14 střetly v rámci desátého kola v Třinci. Oceláři byli na začátku října v dobré formě a tu potvrdili i proti sešívaným. Skóre otevřel hned v první minutě Rus Gorškov, Pražané vyrovnali po deseti minutách Doležalem. Ještě do konce první části vrátil Ocelářům vedení Rufer. Ve druhé periodě hosté opět vyrovnali, to když se trefil Stránský. Vyrovnaný stav vydržel pouhou minutu, do vedení šli Třinečtí opět po brance Martina Růžičky. Tento stav pak vydržel až do konce zápasu. Třinec – Slavia Praha 3:2.

    Také druhé vzájemné utkání obou mužstev se v rámci třiadvacátého kola hrálo v třinecké Werk Areně. Oceláři vedli po první dvacetiminutovce díky dvěma zásahům Adamského, ve druhé části snížil domácí náskok V. Růžička. Netrvalo to ale ani minutu, na 3:1 zvyšoval Orsava. Ve třetí třetině se gólově prosadil ještě Peterek, Slavia znovu snížila Klhůfkem, ale na body to z její strany nestačilo. Definitivní pojistku vítězství Třince přidal tři minuty před koncem Květoň. Třinec – Slavia Praha 5:2.

    Na začátku ledna se mužstva Slavie a Třince střetla v Praze. Oceláři šli brzy do vedení zásluhou Květoně a hubený náskok si pak dlouho kontrolovali. Na konci druhé části jej ještě navýšil Roth, hned o minutu později však domácí snížili zpět na rozdíl jediné branky, trefil se Kolařík. Drama Oceláři ve třetí periodě rezolutně odmítli a góly Orsavy a Bonka si pojistili klidné vítězství. Slavia Praha – Třinec 1:4.

    Napínavé utkání bylo v moderní O2 Areně k vidění tři kola před koncem základní části. První dvacetiminutovka vypadala dlouho na to, že skončí bez branek. Ale v osmnácté minutě vystřelil Třinci vedení Hrňa a Slavia ještě v téže minutě díky Kadlecovi vyrovnala. Chvilková kanonáda nekončila a po dorážce Martina Růžičky Oceláři znovu vedli. Všechny tři branky padly v rozmezí dvaasedmdesáti sekund. Ve druhé části navýšili Slezané své vedení, opět se přesně trefil Martin Růžička. Slavia reagovala gólem Šticha na konci druhé třetiny. Ve třetí periodě si domácí vytvořili místy drtivý tlak, ale vyrovnat už se jim nepodařilo. Slavia Praha – Třinec 2:3.

    Oceláři tak ze vzájemných zápasů proti pražské Slavii vytěžili maximální možný počet dvanácti bodů.
     
    ZAJÍMAVOSTI

    Nejproduktivnějším hokejistou Třince nadále zůstává Zbyněk Irgl (6+6), předsezonní posila z Dinama Minsk. Irgl se trefil i naposled proti Kometě a v kanadském bodování extraligy je na druhé pozici. Největším kanonýrem Ocelářů je ale Martin Adamský (7+2), střelec vítězného gólu v Brně. Adamský je na třetí příčce mezi nejlepšími střelci extraligy. Pozadu tradičně nezůstává ani Jiří Polanský (4+5) nebo Jakub Orsava (4+3). Obráncům Třince pak bodově vládne Vladimír Roth (2+5), v konkurenci ostatních extraligových beků je v produktivitě na třetím místě. Největším třineckým bojovníkem Třince v Radegast indexu je důrazný zadák Lukáš Galvas s osmatřiceti nasbíranými body.

    Brankářské statistiky celé Tipsport extraligy ovládá třinecký Šimon Hrubec. Hrubec doposud odchytal sedm zápasů a jednu třetinu, udržel tři čistá konta a má impozantní průměr 0,95 obdržené branky na zápas. Mezi gólmany je nejlepší i v procentuální úspěšnosti zákroků, kde u něj najdeme číslo 96%. V Brně však celé utkání hájil třineckou branku Slovák Peter Hamerlík. Ten dosud chytal ve dvou zápasech a dalších dvou třetinách, na stadionu Komety nepodal rozhodně špatný výkon. Uvidíme, kdo dostane mezi tyčemi prostor proti pražské Slavii.

    Co se týče produktivity sešívaných, je na tom podle očekávání nejlépe Jaroslav Bednář (3+9), jenž zatím góly spíše připravuje. S devíti asistencemi je nejlepším slávistickým nahrávačem a s olomouckým Rácem se v této statistice dělí o vedení v rámci celé soutěže. V kanadském bodování extraligy patří Bednářovi zatím bronzový stupínek. Druhým nejproduktivnějším hokejistou Pražanů je slovenský obránce Juraj Valach (5+3), který je vůbec bodově nejplodnejším zadákem celé Tipsport extraligy. O post nejlepšího střelce Slavie se právě Valach dělí s Michalem Poletínem (5+0). Zmínit můžeme ještě bodové příspěvky Tomáše Vlasáka (2+3) a Jana Stránského (2+3). Ve statistice Radegast indexu je na tom ze slávistů nejlépe bek Jan Holub se ziskem čtyřiatřiceti bodů.

    Naprostou většinu zápasů Slavie Praha odchytal v letošní sezoně Dominik Furch a v tabulkách gólmanů uzavírá elitní desítku. Furch chytá s procentuální úspěšností zákroků 91,11%, průměr inkasovaných branek u něj činí 2,7 gólů na zápas. Furch zatím udržel jedno čisté konto. Do třech zápasů naskočil náhradní gólman Adam Svoboda, proti Hradci Králové ovšem kompletních šedesát minut patřilo Furchovi.

    Tomáš Micka a David Štich z pražské Slavie patří k nejtrestanějším hráčům celé soutěže. Oba nashromáždili po jednatřiceti trestných minutách. Nejvylučovanějším Ocelářem je s čtyřiadvaceti trestnými minutami Tomáš Linhart.

    Třinec je druhým nejlepším mužstvem extraligy ve hře v oslabení. Oceláři ubránili 90,77% oslabení, mnohokrát navíc gólově udeřili. V početní nevýhodě se trefil také Adamský naposledy v Brně.

    V kádru Slavie najdeme jediného maďarského hokejistu v české Tipsport extralize. Je jím útočník János Vas, jenž před sezonou přišel z francouzského Rouenu. Doposud vstřelil Vas jednu branku a na dva góly přihrál.

    Na marodce Ocelářů zůstává už pouze Radim Matuš, jenž se stále vzpamatovává z následků těžkého otřesu mozku. Naproti tomu útočník Tomáš Plíhal už má své koleno v pořádku a na ledě Komety nastoupil. Problémy Polanského a Žejdla už byly rovněž zažehnány. Slavia má na marodce tři forwardy. Kvůli zranění v posledních zápasech nehráli Tomáš Vlasák, Marek Tomica, ani Jiří Doležal.

    Zajímavé utkání čeká na dvojici hráčů obou týmů. Slávistický obránce Daniel Krejčí byl v minulé sezoně na hostování právě v Třinci, ale do Slavie se vrátil. Opačným směrem putoval před novou sezonou útočník Lukáš Žejdl, jenž se nově zabydlel v sestavě Ocelářů.
     
    HC SLAVIA PRAHA

    V předešlé sezoně se mladé slávistické mužstvo dostalo pouze do předkola play-off, a to z desáté příčky. V něm svedlo vyrovnaný, ale nakonec neúspěšný souboj s Pardubicemi. Před novou sezonou udělali v Praze několik zásadních změn, odešel zkušený obránce Kadlec, útočníci Žejdl, Jelínek, Krenželok a Skokan. Novými posilami se naopak stali Vlasák, Maďar Vas nebo z hostování se navrátivší Krejčí a Micka. Důležité bylo, že v týmu kouče Lubiny zůstal útočník Bednář. První kola extraligy zachytila Slavii v dobré pohodě a sešívaní na úvod dvakrát zvítězili. Dále se však začali potýkat s nevyrovnaností svých výkonů a výsledky v dalších kolech byly jako na houpačce. Slavia střídá výhry s porážkami, z posledních tří zápasů ale dokázala dvakrát zvítězit. V tabulce najdeme Pražany na 7. pozici se ziskem čtrnácti bodů. O bod před Slavií jsou Karlovy Vary, třináct bodů mají na kontě zase Plzeň a Mladá Boleslav.

    V poslední zářijový den hostili slávisté v dohrávce šestého kola na vlastním ledě Vítkovice. Na začátku druhé třetiny se vedení ujali hosté z Ostravy, ale ve druhé půlce této periody dokázali hokejisté z hlavního města skóre otočit dvěma zásahy. Vítkovice se ovšem nevzdaly, v úvodu třetího dějství vyrovnaly a pak to dlouho vypadalo na remízu. Jenže Slavia udeřila hned dvakrát až v poslední minutě zápasu a díky tomuto počinu triumfovala 4:2. Za dalších pět dní cestovali hráči Slavie do Mladé Boleslavi, kde se utkali s tamními Bruslaři. Karty byly od první minuty rozdány jasně a Pražané diktovali tempo hry, přičemž po dvaceti minutách o dva góly vedli. Ve druhé třetině branka nepadla, ale v té třetí se domácí na žádný obrat nezmohli, ba naopak ještě znovu dvakrát inkasovali. Mladá Boleslav doma podlehla sešívaným jednoznačně 0:4. Povzbuzeni dvěma výhrami hráli slávisté naposled před vlastním publikem proti Hradci Králové. Po bezbrankové první části udeřil dvakrát Mountfield, Slavia snížila, ale ještě do druhé sirény stihla obdržet třetí gól. V poslední třetině si Východočeši vedení hlídali, navíc přidali další pojišťující branky a z Prahy odjeli s pohodovým vítězstvím. Slavia prohrála s Hradcem Králové 1:5.

    V první opatrné třetině zápasu mezi pražskou Slavií a královéhradeckým Mountfieldem diváci gól neviděli, více ze hry měli ale hosté. Svou převahu proměnili v branky lvi až ve druhé části. Nejprve ujel domácí obraně Dej a blafákem překonal Furcha, o minutu později zvyšoval náskok povedenou dorážkou Mertl. Na začátku druhé poloviny utkání napřáhl zostra Valach a Kantor byl proti jeho ráně bezmocný. Slávisté si ale dvoubrankové vedení vzali zpět, když v síti Furcha skončila teč šikovného Knotka. Na začátku třetí třetiny spálil velkou šanci Pražanů Vas, to hosté se radovali z další branky. Nehlídaný Červený doklepl puk do sítě a bylo rozhodnuto. Osm minut před koncem se prosadil ještě hostující Mertl a podtrhl výrazné vítězství Mountfieldu. Slavia Praha – Hradec Králové 1:5.
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC

    Slezané skončili v loňské sezoně v semifinále play-off v souboji s pozdějším mistrem ze Zlína a kádr doznal před novým ročníkem mnoha změn. Třinec opustili Zíb, Růžička, Polák, kariéru zase ukončili zkušení útočníci Varaďa, Peterek a Bonk. Oceláři ale také značně posílili a přivedli do nové Werk Areny Irgla, Kleslu, bratry Douderovy, Žejdla, nebo Krepse s Plíhalem. Vstup do extraligy pak vyšel svěřencům trenéra Kalouse na výbornou a na úvod dvakrát vyhráli. Potom ovšem přišly dvě porážky a Třinec se musel vrátit nohama na zem. To se povedlo, díky čtyřem v řadě vyhraným zápasům doma se dotáhl na vedoucí Litvínov, nyní drží dokonce šestizápasovou šňůru tříbodových výher a v tabulce je na 1. místě s pětadvaceti body. Druhá Verva ztrácí tři body, ale musíme podotknout, že má odehráno o dvě utkání méně.

    Na přelomu září a října hráli Třinečtí hned čtyřikrát v řadě na vlastním ledě a vždy dokázali tuto výhodu přetavit v tříbodový zisk. To se jim povedlo i proti Karlovým Varům. Tehdy zápasu jednoznačně dominovali a rozhodli již v první třetině, kdy se prosadili ve dvou případech. Do dalších dvou částí si parta kolem kapitána Klesly rozdělila další dvě branky a nakonec s Energií jednoznačně zvítězila 4:0. Za další dva dny hostili Oceláři v defenzivní činnosti velmi silný Mountfield. Jenomže ve Werk Areně se obrana Východočechů rozsypala jako domeček z karet. Už po první periodě vedli Třinečtí o tři góly a byli jasně na koni. Převaha Ocelářů nepolevila ani v dalších třetinách, Mountfield zkusil i vystřídat brankáře, ale nic nepomohlo. Suverénní Třinec přehrál Hradec Králové i díky Adamského hattricku 6:0. V rámci desátého kola zajížděl Třinec konečně na cizí led, a to do brněnského Ronda. Od začátku byli hosté mírně lepší a po prvních dvaceti minutách zaslouženě vedli. Na konci druhého dějství zvýšili náskok gólem v oslabení, ovšem v úvodu třetí třetiny vstřelila Kometa kontaktní branku. To bylo ale všechno, na co se Jihomoravané zmohli a ve formě hrajícímu Třinci doma podlehli 1:2.

    Kometa chtěla vstoupit do utkání s Třincem aktivně, ale prosadit se nedokázala. To se podařilo Ocelářům v sedmé minutě, kdy chytře vystřídali, Irgl jel sám na Čiliaka a mistrovsky provedenou kličkou na něj vyzrál. Vyrovnání měl o chvíli později na holi Čermák, ale přestřelil odkrytou branku Hamerlíka. V dalším průběhu třetiny měli navrch hosté, ale branku už nepřidali. Druhá třetině příliš hokejové krásy nenabídla, až na devětatřicátou minutu. Adamský tehdy využil chyby brněnské obrany, v oslabení jí ujel a se štěstím prostřelil Čiliaka. Ve třetí periodě dokázalo Brno rychle snížit, když využil přesilovku po přihrávce Němce Ton, ale více už toho Třinečtí Kometě nedovolili. Kometa Brno – Třinec 1:2.

    Třinec v Lize mistrů

    Mezi zápasy s Hradcem Králové a brněnskou Kometou si Oceláři odskočili do finského Tampere k poslednímu utkání své skupiny E v Lize mistrů. V mírně oslabené sestavě ale Třinečtí na svého soka v žádné činnosti nestačili a brzy bylo o výsledku utkání rozhodnuto. Důležitý boj o postup zvládla lépe finská Tappara a Slezany přehrála 5:1. Jedinou branku Třince zaznamenal Kreps. Ze skupiny E postopila dále pouze Tappara, Slezané ukončili svou účast v Lize mistrů třetím místem ve skupině.
     
    Sportu zdar a lednímu hokeji zvlášť! Zdravím všechny hokejové příznivce a jedním dechem vás vítám při sledování textového online přenosu z hokejové Tipsport extraligy. Česká nejvyšší soutěž má dnes na programu hned sedm utkání kompletního jedenáctého kola a vy můžete být díky našemu serveru u toho. V tomto přenosu se zaměříme na souboj mezi týmy HC Oceláři Třinec a HC Slavia Praha. Třinec drží šestizápasovou sérii vítězství a je na čele tabulky, naproti tomu sešívání se potýkají s nevyrovnanými výkony a nalezneme je přesně uprostřed extraligového pořadí. Favoritem budou domácí Oceláři, ale ve vyrovnané extralize člověk nikdy neví. Zápas v třinecké Werk Areně začne vůbec nejdříve ze všech utkání kola, a to již v 15:00. Pokud se na stadion nedostavíte, ale jste třeba fanouškem jednoho z klubů, pak si rozhodně nenechte ujít náš online přenos! Jste k jeho sledování srdečně zváni!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 22. Rákos, 28. Rákos (Kreps, Dravecký), 43. Orsava (Rákos), 53. Polanský (Adamský, Irgl)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Klesla (C), Roth, M. Doudera, Galvas, Linhart, Nosek, Trončinský – Dravecký, Kreps, Rufer – Adamský, Polanský (A), Irgl – Orsava, Žejdl, Rákos – Kindl, Růžička, Jašek. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Slavia Praha: Svoboda (Furch) – Krejčí, Kolařík (A), Holub, Valach, Štich (A), Novák, Beňovič, Knot – Sklenář, Vas, Bednář (C) – Poletín, Klhůfek, Stránský – Tomek, Weissmann, Čermák – Andres, Babka. Trenér: Ladislav Lubina.

    Rozhodčí: Čech, Homola – Hlavatý, Tošenovjan

    Diváci: 4971
    bahis siteleri