HK Riga – K. Vary 0:2 (kon.)
konec
HK Riga
0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
HC Energie Karlovy Vary
Úterý 14.10.2014, 18:35 • Inbox.lv ledus halle, Riga • MHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:35.
     
    Vítám vás a přeji příjemný úterní večer, strávený u on-line přenosu 16. kola Mládežnické hokejové ligy. Dnes proti sobě nastoupí na stadionu lotyšského hlavního města domácí celek HK Riga a jimi včera poražená západočeská HC Energie Karlovy Vary. Utkáním vás bude provázet svými slovy Daniel Kot.
     
    Vzájemná utkání:

    2013/2014
    9. kolo
    HK Riga – HC Energie 3:2

    33. kolo
    HC Energie – HK Riga 4:2

    2014/2015
    15. kolo
    HK Riga – HC Energie 3:2

    Celky se spolu v MHL střetli dohromady již třikrát. Lepší bilanci ve vzájemných utkáních má paradoxně tým z lotyšské Rigi, ačkoli je v MHL ve sběru bodů horším z celků. Dnešní domácí si s Vlčí smečkou poradil už dvakrát 3:2 a v jejich vzájemných utkáních to zatím vypadá, že vítězí vždy tým, který hraje na domácí půdě. A proto i dnes je i přes postavení celků v tabulce favoritem domácí tým. Avšak nutno podotknout, že oba celky mají v nohách už vzájemné utkání ze včerejška, uvidíme tedy, jestli to týmy nějak ovlivní, a který více.

    HK Riga:
    Do nového ročníku lotyšský soupeř nenaskočil asi úplně ideálně. Přes úspěch v minulém ročníku, nebo i tom předminulém, kdy se v lize dostal do play-off, pokaždé umístěn v tabulce Západní konference o jednu příčku za svým dnešním soupeřem. Letos je však zatím až ve spodní polovině tabulky, přesněji na čtrnáctém místě s devatenácti body. Forma lotyšské skvadry však v poslední době pomalu a jistě stoupá, což potvrzují i poslední dvě vítězství, tedy výhra nad Dinamem Moskva a právě nad českou lázeňskou metropolí.

    Nejproduktivnější hráči:

    Rudolfs Maslovskis – 14 (5+9)

    Rodrigo Abols – 10 (5+5)

    Deivids Sarkanis – 10 (3+7)

    HC Energie Karlovy Vary:
    Západočeši se v rámci Západní konference drží stále na krásném třetím místě, avšak jejich forma, především v produktivitě v posledních utkáních velmi klesla. Svěřenci trenéra Marišky byli jednou z nejproduktivnějších celků, o čemž mluví jednoznačně i tabulka kanadského bodování MHL, které vévodí Matěj Zadražil. V posledních utkáních to v zakončení však tápe, nejprve Energie padla na domácím ledě 0:1 po samostatných nájezdech s Dinamem Šinnik a se stejným celkem potom zvítězili 1:0, počet mnoha velkých šancí však výsledek nepotvrzuje.

    Nejproduktivnější hráči:

    Matěj Zadražil – 22 (9+13)

    David Gríger – 19 (11+8)

    Tomáš Harkabus – 17 (11+6)
     
    Úvodní sestavy:

    HK Riga: Grinfogels (Balandins) – Golubev, Neimanis, Cypas, Cukste, Zile – Kondrats, Razgals, Ozolinš, Abols, Maslovskis, Mazurs-Mago, Ševčenko, Bogdziul, Elisejev, Galoha, Sprukts, Pankevičs, Ignatovičs, Sarkanis, Visockis

    HC Energie Karlovy Vary: Fučík (Fečo) – Michálek, Šafář, Röthlisberger, Weinhold, Šimek, Běhal, Rulík – Harkabus, Zadražil, Gríger – Beránek, Táborský, Kohout – Osmík, Hroch, Rubeš – Molnár, Vrána

    Rozhodčí: Prokuratov – Briedic, Bogdanov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:48
    Hosté budou dvě minuty zvýhodněni o jednoho hráče na ledě. Proti pravidlům se prohřešil obránce lotyšské Rigy, Kristaps Zile (HRI) a za svou chybu je rozhodčím Prokuratovem potrestán.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Diváci v Inbox.lv ledus halle v první třetině branku neviděli. Hostům se nepodařilo využít ani početní výhody a tak přetrvává stále počáteční stav utkání. Uvidíme, zda se skóre pohne ve druhé třetině.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    24:23
    Na trestnou lavici odcházejí teď rovnou dva hráči najednou, avšak výhodu z toho nevytěží ani jeden z celků. Z řad domácích si odpočine Ruslan Ignatovičs (HRI) a síly vyrovná Čech Ondřej Beránek (KVA).
     
    27:40
    Chvíli poté, co oba hráči naskočili po vypršení trestů na led, nabízí první možnost v podobě početní výhody domácím také útočník Vlčí smečky, Martin Osmík (KVA).
     
    30:43
    Rozhodčí opět vylučuje. Tentokrát se mu zdál proti pravidlům zákrok Erika Golubeva (HRI).
     
    33:55
    Teď už ale zase mohou diváci v ochozech lotyšského stadionu sledovat přesilovku v podání domácích. Tu jim zajistil svým prohřeškem Alexandr Molnár (KVA).
     
    34:22
    A je tu první dvojnásobná početní výhoda. Rozhodčí posílá na trestnou lavici hráče, který má na zádech číslo 75 a na přední straně dresu Vlka. Je tedy jasné, že jde o Jiřího Běhala (KVA), obránce hostů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině musely oba týmy přečkat několik oslabení a Západočeši dokonce i jedno dvojnásobné. Avšak dnes svou mušku forwardi svých skvader stále ještě hledají. V koncovce se týmy trápí a nejsou schopni překonat muže v masce.
     
    Statistiky druhé třetiny:

    Střely na branku: 7:5
    Vhazování: 15:11
    Vyloučení: 2:4

    Už ze statistik je patrné, že se hráči trápí nejen střelecky, ale vůbec s jakýmkoli vytvářením střeleckých příležitostí a výhodných pozic.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    44:05
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A je tu první branka utkání. Za pukem se do sítě za svými zády musí otáčet pokořený a smutný brankář Grinfogels. Kotouč za jeho záda propasíroval přesnou střelou TOMÁŠ HARKABUS. Asistence: David Gríger, Matěj Zadražil
     
    44:50
    Ale okamžitě po první brance, nabízí svým druhým vyloučením hostům vyrovnání Jiří Běhal (KVA).
     
    44:59
    Přesilovka domácích však trvala jen krátkou dobu, přesněji devět sekund. Síly na ledové ploše se díky faulu Karlise Ozolinše (HRI) vyrovnají. Verdikt rozhodčího? Hra vysokou holí!
     
    Lotyšský celek stále nedokázal Fučíka překonat, a tak si, teď už v nouzové situaci, bere oddechový čas.
     
    58:11
    A Grinfogels rovnou zůstává na střídačce, domácí hrají v šesti.
     
    58:57
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Opět zaúřadovalo nejproduktivnější karlovarské ofenzivní trio. Po přihrávkách Zadražila a Harkabuse, trefuje DAVID GRÍGER opuštěnou svatyni domácích. Asistence: Matěj Zadražil, Tomáš Harkabus
     
    59:36
    Ještě chvíli před konce hlavní sudí vylučuje jednoho z hráčů hostů, přesněji Martina Osmíka (KVA), který už se dnes nejspíš do hry nezapojí.
     
    59:36
    Opět power play! Grinfogels sedí na střídačce.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Karlovarský celek dnes Rigu na jejím stadionu porazit dokázal. O obě branky utkání se postaralo opět nejproduktivnější trio Energie a brankář Fučík si připíše čisté konto. Tři body tedy putují do lázeňské metropole.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera a u dalších on-line přenosů zase někdy "napočtenou"! (20:44:35)

    Daniel Kot

    Branky a nahrávky: 45. Harkabus (Gríger, Zadražil), 59. Gríger (Zadražil, Harkabus)


    HK Riga: Grinfogels (Balandins) – Golubev, Neimanis, Cypas, Cukste, Zile – Kondrats, Razgals, Ozolinš, Abols, Maslovskis, Mazurs-Mago, Ševčenko, Bogdziul, Elisejev, Galoha, Sprukts, Pankevičs, Ignatovičs, Sarkanis, Visockis
    HC Energie Karlovy Vary: Fučík (Fečo) – Michálek, Šafář, Röthlisberger, Weinhold, Šimek, Běhal, Rulík – Harkabus, Zadražil, Gríger – Beránek, Táborský, Kohout – Osmík, Hroch, Rubeš – Molnár, Vrána

    Rozhodčí: Prokuratov – Briedic, Bogdanov
    bahis siteleri