Buffalo – Boston 0:4 (kon.) | Montreal – Colorado 3:2 (kon.) | Ottawa – Columbus 3:2 (kon.)
New Jersey – San Jose 2:4 (kon.) | Washington – Florida 2:1 (3:1 po s.n.) | Detroit – Toronto 1:0 (po pr.)
Pittsburgh – NY Islanders 3:1 (kon.) | Dallas – Philadelphia 5:6 (po pr.) | Chicago – Nashville 2:1 (po pr.)
Arizona – St. Louis 1:6 (kon.) | Vancouver – Tampa 2:4 (kon.) | Los Angeles – Minnesota 2:1 (kon.)
NY Rangers – San Jose 4:0 (kon.)
konec
Ottawa Senators
3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Columbus Blue Jackets
Neděle 19.10.2014, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Johansen se z bezprostřední blízkosti dostal k puku, ale Karlsson odvedl famózní práci a zblokoval jeho pokus.
     
    59:41
    Wisniewského ránu na poslední chvíli vyráží Lehner!
     
    52:21
    Za napadení jsou na trestnou lavici Mark Borowiecki, který se opřel do Harnella a útočník Blue Jackets si to samozřejmě nenechal líbit.

    Na vyloučení: 5-4.
     
    49:48
    S odpovědí přispěchal Jack Skille, jehož pokus z pravého kruhu končí na Lehnerovi, který si tak připisuje šestadvacátý úspěšný zákrok.
    Jaká to radost Ottawy na jejím Twitteru

    Mike HOFFMAN - 3:2
     
    49:38
    Ottawa právě vstřelila branku!
    David Legwand se po rychlé akci ještě neprosadil a Columbus stačil poslat puk do středního pásma. Jenže krátce poté přišel další útok Senátorů. Dlouhý pas Neila propadl k MIKE HOFFMANOVI, který po šťastném odrazu puku využil zaváhání Johnsona na obranné modré, přešel přes Davida Savarda a u levé tyče Bobrovského posílá domácí bekhendem znovu do vedení. Asistence: Chris Neil.
    Je poměrně jasné, koho nyní Columbus oslavuje. Tři písmena stačí.

     
    44:48
    A útok to mohl být úspěšný. Ceciho nahození se od zadního mantinelu poměrně záhadným způsobem dostalo k Curtisu Lazarovi. Hráč Senators byl poměrně překvapen a nestihl již lépe vystřelit.
     
    38:38
    Minutu a půl před koncem opět operují Modrokabátníci před Lehnerem hlavně díky Johansenovi, který se prodral do útočného pásma, když obešel dva hráče soupeře a až třetí jej před brankou Ottawy zastavil. Hostující kombinaci zakončil Tjutin střelou z levé strany jen do připraveného Lehnera. Tak jako tak ale Tjutin ukázal, že zápěstím umí.
    David SAVARD - 2:2
     
    34:38
    Columbus právě vstřelil branku!
    Kdo by to byl čekal, že za třiačtyřicet vteřin bude vyrovnáno. Po přihrávce Foligna z pravého kruhu propaluje DAVID SAVARD od modré vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Nick Foligno, Ryan Johansen.
    Nick FOLIGNO - 2:1
     
    33:57
    Columbus právě vstřelil branku!
    Po přihrávce Scotta Hartnella se řítil NICK FOLIGNO k Lehnerovi a ač byl faulován, vystřelil. Lehner sice stačil kotouč vytěsnit, ale před dojíždějícím Johansenen si Curtis Lazar srazil puk smolně do vlastní sítě. Gól je připsám samozřejmě Folignovi. Asistence: Scott Hartnell, Tim Erixon.
     
    29:28
    Mike Hoffman z pravého kruhu při svém úniku v oslabení vůbec netrefil branku.
     
    28:52
    Zach Smith poměrně jasně zahákoval po pravé straně pronikajícího Ryana Johansena a Ottawa se bude dvě minuty bránit.

    Na vyloučení: 4-3.
    Snad bude Curtis McElhinney v pořádku

     
    27:02
    Pro Curtise McElhinneyho dnešní zápas končí, gólman Columbusu odchází otřesený do kabin. Jeho místo zaujme Sergej Bobrovskij. Premiéra McElhinneyho mezi tyčemi v letošním ročníku NHL tak nedopadla zrovna dvakrát dobře.
    Erik KARLSSON - 2:0
     
    27:02
    Ottawa právě vstřelila branku!
    ERIK KARLSSON se po pravé straně dostal do útočného pásma a z vrcholu pravého kruhu vystřelil, či spíš střílenou přihrávkou hledal Marka Stona, před kterým se snažil pokrýt puk Nick Foligno, ale útočník hostí srazil puk do branky i s McElhinneym, který je viditelně otřesený. Asistence: Clarke MacArthur.
     
    23:38
    McElhinney se vyznamenal proti střele Zibanejada z vrcholu levého kruhu, který vystřelil z první po pasu Gryby. McElhinney má puk v lapačce.
     
    22:09
    Cam Atkinson zvedá hlavu ke střeše ottawské arény, protože se k němu odrazil puk a měl u pravé tyče Lehnera spoustu místa. Jenže netrefil branku!
     
    20:09
    Kyle Turris se provinil hákováním Matta Calverta, a to krátce po buly. Senators tak nebudou dohrávat přesilovku z konce první třetiny, síly na ledě se srovnají, a to se zrovna dvakrát nelíbí Robinu Lehnerovi, který si nyní se sudími něco vysvětluje.

    Na vyloučení: 3-3
     
    19:40
    Také McElhinney se nyní prezentoval výborným zákrokem. Už střela Bobbyho Ryana zblízka u jeho pravé tyče nebyla na zneškodnění jednoduchá, ale poté Zibanejad našel Ryana na levém kruhu a jeho střelu z první výborně likviduje gólman Columbusu. To už jsou Modrokabátníci ve čtyřech.
     
    19:19
    Ottawu čeká přesilovka pět na tři, protože James Wisniewski dostává dvě minuty za nedovolené bránění Zibanejada.

    Na vyloučení: 2-3.
     
    17:37
    Kyle Turris se jal Jacku Johnsonovi řádně vysvětlit, co si o jeho zákroku myslí. Oba dva tak dostávají dvě minuty za napadení.

    Mimo to je potrestán ještě Johnson za faul kolenem na Marka Stona a Ottawa si zahraje přesilovku.

    Na vyloučení: 2-2.
    David LEGWAND - 1:0
     
    15:47
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ač hosté vyhráli buly, zase neudrželi puk. Hoffman uděla na pravé straně na útočné modré kličku Tjutinovi a poslal kotouč před branku, kde jej DAVID LEGWAND usměrnil za záda McElhinneyho. Asistence: Mike Hoffman, Chris Neil.
     
    11:56
    Mike Hofmann se pokoušel rozpohybovat Curtise McElhinneyho, což se mu ale příliše nepovedlo. Poté již byl Hofmann blízko branky a na gólmana Columbusu si nepřišel.
     
    11:56
    Mike Hofmann ujel dvojici zadáků hostí a Wisniewski jej při zakončení seknul. Jasný trest pro Columbus.
     
    11:56
    Bylo nařízeno trestné střílení pro Ottawu.
     
    11:47
    Neskutečné! Nejprve Lehner nejenže chytil střelu Erixona z vrcholu levého kruhu, poté ještě zblízka zneškodnil dorážku Cama Atkinsona a vyšel bez úhony i z mely před brankou.
    Ottawští si samozřejmě zatím nejlepšího zákroku dosavadního průběhu zápasu všimli

     
    10:34
    Tjutin z vrcholu levého kruhu nahodil puk na Lehnera. Ve zmatečné situaci před brankou se nejlépe zorientoval Alexander Wennberg, ale dorážkou zápěstím Lehnera nepřekonal, protože se gólman domácích natáhl na čáře jako provaz a zneškodnil střelu i za pomocí své hole. Tohle byl skvělý zákrok, hosté už pomalu zvedali ruce nad hlavu.
     
    08:13
    První vyloučení zápasu přichází na začátku deváté minuty. Bobby Ryan (OTT) dostává dvě minuty za vysokou hůl.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    07:07
    Clarke MacArthur byl u levé tyče McElhinneyho sám, ale zblízka neprocpal kotouč nad jeho levý beton.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 16. Legwand (Hoffman, Neil), 28. Karlsson (MacArthur), 50. Hoffman (Neil) – 34. Foligno (Hartnell, Erixon), 35. Savard (Foligno, Johansen)


    Ottawa Senators: Lehner (Anderson) – Philips, Karlsson, Wiercioch, Ceci, Borowiecki, Gryba – MacArthur, Turris, Stone – Ryan, Zibanejad, Chiasson – Michálek, Smith, Lazar – Hoffman, Legwand, Neil.
    Columbus Blue Jackets: McElhinney (28. Bobrovskij) – Johnson, Savard, Tjutin, Prout, Erixon, Wisniewski – Foligno, Johansen, Atkinson – Hartnell, Anisimov, Wennberg – Calvert, Letestu, Skille – Tropp, Chaput, Boll,

    Rozhodčí: Graham Skilliter, Marc Joannette – Michel Cormier, Brian Murphy

    Diváci: 18994
    bahis siteleri