Chabarovsk – Dynamo Moskva 2:3 (kon.) | Vladivostok – Soči 1:0 (3:2 po s.n.) | Novokuzněck – Jaroslavl 0:1 (kon.)
Novosibirsk – Viťaz 2:3 (kon.) | Čerepovec – Jekatěrinburg 3:2 (1:0 po s.n.) | Jokerit – Ufa 2:4 (kon.)
N.Novgorod – Kazaň 3:2 (kon.) | Petrohrad – Omsk 3:2 (po pr.) | Riga – Barys 2:3 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
2:4 (0:2, 1:2, 1:0)
Salavat Julajev Ufa
Neděle 19.10.2014, 15:00 • Hartwall Areena, Helsinki • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:58
    Domácí to ještě zkusí! Mají prádznou branku, Helenius je na střídačce.
    MOSES - 2:4
     
    57:43
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Že by ještě drama? Jokerit teď naprosto vyšachoval soupeřovu obranu. A znělka z filmu Rocky zní celou arénou. Kombinace na jeden ťukes se nakonec dostala až ke STEVEMU MOSESOVI, jenž pohodlně zakončil za Irvinga. Asistence: Petr Koukal, Linus Omark.
     
    54:06
    Rozhodčí vylučují opět na straně Ufy. Makarov (UFA) dostává 10 minut za projevy nesportovního chování. Zřejmě sudím něco ošklivého řekl.
     
    52:34
    Bylo nařízeno trestné střílení.
    hrubice Bodrova, únik Sallinena
     
    52:34
    Velký zmar v koncovce Jokeritu! Bodrov udělal obrovskou hrubici, když ztratil puk, Sallinen pak svého strážce jednoduchou kličkou obehrál a řítil se na Irvinga. Byl ovšem hákovaný, takže na hostujícího brankáře nevyzrál.
    dorážka Ben-Amora skončila na tyči
     
    50:15
    To snad není možné, co Jokerit nyní neproměnil! Jaakolovu přihrávku od modré čáry Karalahti vrátil na Ben-Amora, jehož dorážka za brankovou čáru o kousek neskončila. Puk skončil na tyčce.
     
    46:55
    Višněvskij (UFA) je dalším, kdo si na trestné lavici odpočine. Dopustil se držení.
    Chlystovova tutovka
     
    46:32
    Obrovská možnost pro Chlystova! Ten dostal parádní přihrávku bekhendem od Tolpeka, jenže puk následně špatně trefil, takže Helenius nakonec dokázal zasáhnout.
     
    43:11
    Lekomcev (UFA) odešel na trestnou lavici za držení.
     
    40:48
    Lekomcev (UFA) je dalším vyloučeným na straně Salavatu. Dopustil se hákování.
     
    39:04
    Ještě jedno vyloučení na straně hostujícího mužstva. Skačkov (UFA) dostává dvě minuty za podražení.
    Pankovova nebezpečná střela
     
    38:40
    No, prosím! Ještě rozhodně není konec této části. Pankov vystřelil ihned z první a Heleniuse trefil do betonu. Puk se šoural, šoural, ale k určenému cíli se nedošoural.
     
    35:58
    Bodrov (UFA) je prvním vyloučeným tohoto utkání na straně hostí. Počínal si hodně nevybíravě, faul kolenem na koleno. Dost nepříjemné. Od rozhodčích si vysloužil dvě minuty za podražení.
    HEIKKINEN - 1:4
     
    30:31
    Ufa právě vstřelila branku!
    ILKKA HEIKKIEN a jeho druhý zásah v tomto utkání. Obrana domácích jako by si ho vůbec nevšímala, takže Fin stačil objet branku, v pohodě si připravil svou střelu, kterou pak usměrnil nad lapačku Heleniuse. Asistence: Děnis Tolpeko, Alexandr Mereskin.
    dorážející Moses s Lajunenem
     
    28:58
    Jen díky velkému důrazu se Salavatu podařilo ubránit dvoubrankové vedení. Tohle byla pohledná akce ze strany domácího mužstva. Před hostující brankou se pak trestuhodně ocitli volní Moses a Lajunen, kteří zběsile macháli hokejkama, ale puk za brankovou čáru nedotlačili.
    HEIKKINEN - 1:3
     
    27:00
    Ufa právě vstřelila branku!
    Další finský střelec se dokázal prosadit proti Jokeritu. ILKKA HEIKKIEN pálil prakticky z totožné pozice, jako jeho spoluhráč Višněvskij, a jeho pulemice od modré čáry zase zapadla za Heleniuse. Asistence: Alexandr Kutuzov, Dmitrij Sjomin.
     
    26:05
    Hákování se dopustil Ohtamaa (JOK) a půjde si odsedět minimálně dvouminutový trest.
    tísněný Hartikainen se neprosadil
     
    26:03
    Hartikainen se dostal k doržanému puku a mohl dorážet za ležícího Heleniuse! Jenže byl zezadu faulován. Salavat bude mít k dispozici přesilovku 5 na 3.
     
    25:16
    Väänänen (JOK) je dalším vyloučeným na straně domácího celku. Dostává dvě minuty za vražení na hrazení.
    skvělý zákrok Irvinga
     
    24:25
    Utkání začíná mít pořádné obrátky! Jokerit mohl vyrovnat, ale Irving nakonec skvěle zasáhl. Todd parádní přihrávkou z levé strany našel u tyčky volného Omarka, který nezakončil přesně.
    OMARK - 1:2
     
    21:36
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí z ničeho nic snižují stav. LINUS OMARK si vzal puk za brankou, Koukal mu skvěle odstavil protihráče, takže domácí forvard pak vybruslil do mezikruží, odkud zamířil přesně pod břevno. Asistence: Steve Moses, Petr Koukal.
     
    20:15
    Hosté se dostali do další gólové možnosti! Helenius však položil beton ke své levé tyčce a nikoho z první lajny soupeře ke gólu nepustil.
     
    18:10
    Další vyloučení na straně Jokeritu. Podražení se dopustil Koukal (JOK), domácí budou dohrávat třetinu o čtyřech.
    VIŠNĚVSKIJ - 0:2
     
    17:39
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hosté využili hned svou první přesilovku. Na bombu od modré čáry od IVANA VIŠNĚVSKÉHO nemohl Helenius vůbec reagovat. Na střelu skoro neviděl, navíc byla naprosto přesná. Asistence: Kirill Kolcov, Alexej Kajgorodov.
     
    16:05
    Karalahti (JOK) je na trestné lavici, obdržel menší trest za držení.
    PIHLSTRÖM - 0:1
     
    08:41
    Ufa právě vstřelila branku!
    Menší tlak přetavili hosté v branku. Rychlou akcí na tři rychlé přihrávky vymazali obranu Jokeritu. Skačkov si pak počkal na najíždějícího si ANTTIHO PIHLSTRÖMA, který před Heleniusem lehce tečoval. Asistence: Jevgenij Skačkov, Kirill Kolcov.
    závar před Heleniusem
     
    04:50
    Velký závar před brankou Heleniuse! Ten vůbec nevěděl, kde má kotouč. Nejprve vypálil Pihlström z blízkosti, poté se puk dostal ke Kajgorodovi, jenž ho vracel před brankoviště a tam se nakonec nedokázal prosadit Skačkov.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 22. Omark (Moses, Koukal), 58. Moses (Koukal, Omark) – 9. Pihlström (Skačkov, Kolcov), 18. Višněvskij (Kolcov, Kajgorodov), 27. Heikkinen (Kutuzov, Sjomin), 31. Heikkinen (Tolpeko, Mereskin)


    Jokerit Helsinky: Helenius (Karlsson) – Gunderson, Väänänen, Karalahti, Ohtamaa, Lajunen, Jaakola – Aaltonen, Kapanen, Sallinen – Todd, Harju, Mäki – Moses, Koukal, Omark – Pöysti, McLean, Ben-Amor
    Salavat Julajev Ufa: Irving (Sochatskij) – Kutuzov, Lekomcev, Kulda, Heikkinen, Kolcov, Višněvskij, Bodrov, Setdikov – Hartikainen, Sjomin, Makarov – Mereskin, Chlystov, Tolpeko – Skačkov, Pihlström, Kajgorodov – Gluchov, Slepyšev, Pankov

    Rozhodčí: Rogačjov, Naumov – Sazonov, Balodis

    Diváci: 9583
    bahis siteleri