Ufa – Soči 6:2 (kon.) | Viťaz – Dynamo Moskva 0:1 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
6:2 (2:0, 3:0, 1:2)
HK Soči
Pondělí 10.11.2014, 15:00 • Ice Palace Salavat Julaev • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Kontinentální hokejová liga má na programu své další kolo. V jeho rámci změří síly celky Salavat Julajev Ufa a HK Soči. Úvodní buly je v Ice Palace Salava Julajev, tedy domovském stánku Ufy, naplánován na 15:00. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pohled do statistik

    Ufa se momentálně nachází na páté příčce Východní konference, na svém kontě má 40 bodů. V posledním ligovém duelu ale utrpěla krutý debakl, na ledě Dinama Moskva prohrála vysoko 0:6.

    Soči si vede podstatně hůře, 27 bodů mužstvu přisuzuje předposlední příčku Západní konference. V předchozím kole ale nováček soutěže uspěl, zvítězil na půdě Nižněkamsku v poměru 6:3.
     
    Československá stopa

    Tomáš Pöpperle (SOC)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Salavat Julajev Ufa: Sochatskij (Irving) – Zubarev, Bodrov, Kutuzov, Heikkinen, Kolcov, Kulda, Lekomcev – Chlystov, Tolpeko, Sjomin – Slepyšev, Hartikainen, Makarov – Kaigorodov, Skačkov, Pihlström Dubrovskij, Gluchov, Stěpanov

    HK Soči: Pöpperle (Gavrilov) – Wilson, Derlyuk, Koledov, Ščitov, jarvinen, Whitney – Petersson, Emmerton, Ljuduchin – Ignatuškin, Kosticyn, Krikunov – Krjukov, Warn, Krutov – Ščerbina, Anisin, Achmetov, Lapenkov

    Rozhodčí: Jeřábek, Odins – Aljošin, Sazonov.
     
    Oba celky už pomalu, ale jistě nastupují na hrací plochy, zápas bude za malou chvíli zahájen.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Domácí se pokusili o první rychlou ofenzivní akci, ovšem zastavil je hvizd pomezního arbitra, který viděl ofsajd. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    01:14
    Ilja Krikunov chtěl přejít modrou čáru podél levého mantinelu. Proti ale byla obrana Ufy, která jej odstavila. Akce ale pokračovala, po Krutovově pasu pálil Warn. Sochatskij byl ale připraven a ránu v poklidu lapil.
     
    02:38
    Emmerton ihned po přejetí do útočného pásma adresoval přihrávku Peterssonovi, jemuž ale puk sjel z čepele. Poté se domácí osvobodili. Soči vstoupilo do zápasu velmi neohroženě.
     
    03:10
    Tentokráte si ale hostující ekipa příliš nerozumněla, následuje zakázané uvolnění, po kterém se bude vhazovat v útočném pásmu Salavatu.
     
    03:40
    Obrovská šance Ufy! Teemu Hartikainen vybruslil z pravého rohu do střelecké pozice, načež z pozice pravého kruhu zamířil do horního růžku branky Soči. Pöpperle se ale zaskvěl výtečným semaforem. Nebezpečnou ránu Whitneyeho na druhé straně hrací plochy lapil Sochatskij.
     
    04:10
    Antti Pihlström pláchl hostující defenzivě. Na levé straně útočného pásma poté dostal poměrně dost prostoru ke střele, který tak využil. Pöpperle byl ale pozorný a ihned přerušil hru.
     
    05:18
    Ufa právě vstřelila branku!
    Nyní již jdou ale domácí do vedení! Velkou chybu v obraně Soči vystihl Alexej Gluchov, který pohotově přiklepl kotouč JEGORU DUBROVSKIJOVI. Domácí útočník poté neotálel a bleskově překonal zaskočeného brankáře hostí. Asistence: Alexej Gluchov.
    Jegor DUBROVSKIJ - 1:0
     
    06:32
    Domácí jsou opět nastěhovaní v útočném pásmu, kde soupeři značně zatápí. Do výraznější střelecké pozice se ale zatím nedostali. Hokejisté Soči mají problémy především s pohybem svého soupeře.
     
    07:28
    A další zajímavá střelecká pozice, v níž se octl Kolcov. Od modré čáry však trefil pouze prvního před sebou stojícího obránce. Poté se hosté alespoň na malou chvíli osvobodili.
     
    08:41
    Soči njyní neví, kde mu ruce a nohy stojí. Na branku hostí se valí jeden ofenzivní válec za druhým. Z pozice pravého kruhu pálil opět velmi nebezpečeně Dubrovskij, jehož ránu ale přemístivší se Pöpperle zneškodnil.
     
    09:42
    Další velmi nebezpečná akce, tentokráte se těsně před brankou hostí zjevil Tolpeko. Předvedl se ale opět výtečný Tomáš Pöpperle, který zlikvidoval prudkou střelu na vzdálenější tyč. Akce ale pokračuje.
     
    10:21
    Až nyní se Soči dostalo z velkého tlaku. Nakonec se outsider zápasu propracoval až ke střeleckému pokusu, který nebyl nikterak nebezpečný. Sochatskij si jej pohlídal a přerušil hru. Následuje komerční přestávka, po níž se bude vhazovat v útočném pásmu hostí.
     
    11:38
    Rychlá rozehrávka Soči končí zakázaným uvolněním, po němž proběhne buly před Pöpperlem. Sledujeme velmi aktivní utkání, které zatím probíhá dle předpokladů, místy až drtivou převahu má domácí Ufa. Nyní hostující brankář raději vyjel až k mantinelu, kde kotouč ukryl do své moci.
     
    12:35
    Zakázaným uvolněním se provinil také Salavat. Hra se momentálně trochu uklidnila, k vidění již není zběsilá ofenziva hokejistů v zeleném. Uvidíme, co přinesou následující minuty. Po následném zákroku Sochatského následuje další komerční přestávka.
     
    13:16
    Před dotírajícím Chlystovem Pöpperle raději ukryl kotouč a opět přerušil hru. Buly tak proběhne v útočném pásmu Ufy.
     
    14:13
    Bude se porpvé v utkání vylučovat, na trestou lavici zamíří za hákování Alexej Krutov (SOC). Jak se hosté s tímto početním deficitem vypořádají?
     
    15:30
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácí přesilovou hru využívají. Kolcov se na modré čáře velmi dobře zorientoval a poslal přihrávku na pravou stranu, kde číhal ALEXEJ KAJGORODOV. Útočník Ufy poté z voleje vymetl levý horní růžek hostující svatyně. Vynikající trefa. Asistence: Kirill Kolcov.
    Alexej KAJGORODOV - 2:0
     
    16:17
    Další ofenzivní výpad Ufy nyní zastavuje postavení mimo hru, po kterém se bude vhazovat ve středním pásmu, blíže k brance Soči. Hra má stále stejný obraz, a to velkou převahu Ufy.
     
    17:12
    Petersson se řítil do zajímavého protiútoku, který nakonec vyřešil střelou z pozice levého kruhu. Sochatskij nakonec musel zasahovat. Následný atak Ufy v podání Skačkova zase eliminoval Pöpperle.
     
    18:28
    Soči momentálně kombinuje v obranném pásmu a nikam se nežene. Zdá se, že hosté chtějí dohrát první periodu s dvoubrankovým mankem, které jeho pro nováčka KHL ještě milosrdné.
     
    19:25
    Bodrov se vydal na útočný výlet a zavezl pukl do blízkosti branky Soči. Další pas mu ale nevyšel dle představ. Hokejisté Soči se nakonec dokázali osvobodit a vycestovat do střední třetiny.
     
    20:00
    Ufa zahájí druhou část v početní převaze, Nikita Ščitov (SOC) dostává dvě minuty za hru vysokou holí. Hostující borec dostává hned čtyřminutový trest.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi úvodní perioda, která přinesla velkou převahu Ufy. Domácí se také dvakrát prosadili, trefili se Dubrovskij a Kajgorodov. Jak se bude utkání vyvíjet nadále, podaří se Soči zlepši svůj výkon? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 10:9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:38
    Ufa soupeři v útočném pásmu zle zatápí, ovšem do vážnější situace se zatím nedostala. Nyní se hostující ekipa osvobozuje vyhozením přes všechny čáry.
     
    21:32
    Znovu je touš až u Sochatského. Hosté mají za sebou téměř půl oslabení. Uvidíme, kterak se vypořádají s další dvouminutovkou.
     
    22:37
    Nyní již Pihlströmovu střelu z poměrně velkého úhlu Pöpperle raději lapil do své moci a přerušil hru. Vhazovat se bude po pravici českého brankáře. Hosté si tak mohou alespoň trochu odpočinout.
     
    23:37
    Kolcov nahodil kotouč od modré čáry, ovšem hostující brankář celou situaci velmi dobře viděl, a tak mohl optimálně zasáhnout.
     
    24:02
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tak to je velká škoda pro Soči. Když už hosté přežili oslabení, inkasují těsně po jeho skončení. Na přihrávku z levé strany si sjel KIRILL KOLCOV, který poté z voleje rozsvítil červené světlo. Asistence: Jevgenij Skačkov, Alexej Kajgorodov.
    Kirill KOLCOV - 3:0
     
    24:51
    Nepříliš nebezpečnou ránu Chlystova Pöpperle bez sebemenších problémů kryje a následně přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce. Ufa je tak znovu nastěhovaná v útočném pásmu.
     
    25:30
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácí skórují počtvrté. Opět po chybě obrany Soči. Teemu Hartikainen přihrál od pravého mantinelu křížem přesně na hůl ANTONU SLEPYŠEVOVI, který nekompromisně zavěsil. Pöpperle neměl nárok. Asistence: Teemu Hartikainen, Dmitrij Makarov.
     
    25:30
    Hosté střídají brankáře. Místo Tomáše Pöpperleho naskočí do hry Andrej Gavrilov.
    Anton SLEPYŠEV - 4:0
     
    26:31
    Soči se snaží o rychlou odpověď, ovšem hostujícímu celku se zatím vůbec nic nedaří, Ufa se dnes představila v precizní formě.
     
    28:04
    Po lehkém Sochatského zásahu následuje komerční přestávka. Stále sledujeme naprostou dominanci Ufy, který je lepší ve všech ohledech. Vhazovat se bude v útočné třetině Soči.
     
    29:41
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tak to je skutečně obrovský debakl. Další rychlý útok domácích končí brankou, ALEXEJ KAJGORODOV dostal v útočném pásmu přihrávku, po níž se nerozpakoval a přesně vymetl levý horní růžek svatyně Soči. Gavrilovovi tak čisté konto příliš dlouho nevydrželo. Asistence: Arturs Kulda, Jevgenij Skačkov.
    Alexej KAJGORODOV - 5:0
     
    30:28
    Warnovu střelu z pozice levého kruhu nyní musel likvidovat Sochatskij. S nepříliš ostrým pokusem si ale poradil a následně přerušil hru. Buly bude vhozeno po jeho pravici.
     
    31:41
    Kajgorodov se dostal do další zajímavé střelecké pozice, z níž ale Gavrilova nepropálil. Ufa svého soupeře opět přehrává a má mnohem více ze hry.
     
    32:24
    Kolcovovu tvrdou ránu nyní Gavrilov vytěsnil do ochranné sítě. Následně je hra přerušena a následuje komerční přestávka. Vhazovat se bude v útočném pásmu Ufy.
     
    33:42
    Ignatuškinovu ránu z pozice pravého kruhu Sochatskij vytěsnil. Domácí brankář zatím příliš práce nemá, Soči se do ofenzivních akcí nedostává.
     
    34:33
    Po dlouhé době se hosté na malou chvíli usadili předbrankářem Ufy. Źádný větší rozruch zde ale nevytvořili, domácí byli při defenzivě pozorní.
     
    35:38
    Hra se poněkud uklidnila, momentálně se bojuje převážně ve střednímn pásmu, kde ani jedné z družin žádné větší nebezpečí nehrozí.
     
    36:11
    Jegor Dubrovskij se pokusil zaskočit Gavrilova ranou z velkého úhlu, ovšem brankář Ufy si celou situaci pohlídal a prostor u levé tyče nenechal. Následně přerušil hru.
     
    37:05
    Dělovkou ze střední vzdálenosti se prezentoval Krikunov, nicméně jeho střelecký pokus zamířil jen k zadnímu mantinelu.
     
    38:25
    Na protější straně to zkusil Harikainen, ale ani tato rána nezpůsobila žádné větší potíže. Domácí jsou i nadále u puku.
     
    39:12
    Najetého Ignatuškina hledal Krikikunov, nicméně druhý zmiňovaný poslal nepřesnou přihrávku a kotouč zachytil jeden z domácích hráčů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    I ve druhé periodě byli domácí hráči jasně lepším týmem a zatím prokazují svojí výbornou produktivitu. Ufa přidala další tři góly a o vítězi dnešního střetnutí je tak rozhodnuto. Vidět je především Kajgorodov, který dva góly dal a na dva další přihrál. Třetí perioda začne přibližně v 16:38.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:37
    Nepovedená rozehráva Ufy. Do útočného pásma si sjížděl Slepyšev, jenže nepřesná přihrávka Zubareva způsobila zakázané uvolnění. Hra se vrátí před branku Salavatu.
     
    41:12
    Vedoucí tým vyhrál vhazování a vydal se do protiútoku. Od modré čáry napřáhl až ke stropu Bodrov, jenže Gavrilov zakročil včas betonem.
     
    42:18
    Achmetov dostal nabito do jízdy od Anisina a tvrdě vystřelil z vrcholu kruhu. Sochackij je dnes nepřekonatelný a poradil i s touto ranou.
     
    43:01
    Ufa právě vstřelila branku!
    Je tu další gól v síti hostů. Po rychlé kombinační souhře se za obranu hostů dostal DENIS TOLPEKO, který si bekhendovým blafákem položil Gavrilova a poté bez potíží usměrnil kus černé pryže do prázdné branky.
     
    43:12
    Soči právě vstřelilo branku!
    Pár vteřin na to ale hosté svůj debakl trochu zmírnili. Krutov obkroužil branku s cílem zakončit k bližší tyči. Sochatckij puk nezachytil a odražený kotouč se dostal k mezikruží, kde číhal ARŤJOM KRJUKOV, a ten se tvrdou střelou do odkryté části domácí svatyně nemýlil. Asistence: Alexej Krutov.
     
    45:17
    V této fázi hry se hraje poměrně plynule. Nikdo nikam nespěchá. Ufa hraje ve velké pohodě a domácí fanoušci si zápas užívají.
     
    46:23
    Sražená střela Sjomina způsobila přečíslení Soči, jenže již ve středním pásmě nedokázal Kosticyn zpracovat skákavý puk a chvíli na to o něj přišel.
     
    46:54
    Soči právě vstřelilo branku!
    Lapenkov si nabruslil od mantinelu, otočil se kolem vlastní osy a poté přihrál na střed útočného pásma na ANDRÉHO PETERRSONA, který z těžké pozice dokázal vypálit z bekhendu, ale pro překvapení všech usměrnil puk k pravé tyči, kterou nestihl Sochackij svým betonem včas pokrýt. Asistence: Jevgenij Lapenkov.
     
    47:56
    Nutno dodat, že Soči se snaží a i za takového výsledku útočí. Ščerbina střílel z úhlu a poté i Anisin. Ani jedna rána ale mezi tři tyče nezamířila.
     
    50:41
    Koledov hledal přihrávkou přes dvě čáry nastartovaného Krjukova, který ale přihrávku ne zachytil. Do útoku míří domácí.
     
    52:15
    Prohrávající tým se nevzdává. Soči dvě vstřelené branky hodně nabudily, ale Ufa se v této chvili brání velice dobře.
     
    54;35
    Hraje se dlouho bez přerušení. Je již jisté, že dnes domácí zvítězí za tři body.
     
    55:03
    Přichází vyloučeni na domácí straně. Chlystov dostane 2 minuty za sekání.
     
    58:23
    Další vyloučeni Ufy. Za držení hole dostane menší trest Hartikainen.
     
    60:00
    Konec zápasu. (17:18:49)

    Libor Kucza

    Martin Doležal

    Branky a nahrávky: 6. Dubrovskij (Gluchov), 16. Kajgorodov (Kolcov), 25. Kolcov (Skačkov, Kajgorodov), 26. Slepyšev (Hartikainen, Makarov), 30. Kajgorodov (Kulda, Skačkov), 44. Tolpeko – 44. Krjukov (Krutov), 47. Pettersson (Lapenkov)


    Salavat Julajev Ufa: Sochatskij (Irving) – Zubarev, Bodrov, Kutuzov, Heikkinen, Kolcov, Kulda, Lekomcev – Chlystov, Tolpeko, Sjomin – Slepyšev, Hartikainen, Makarov – Kajgorodov, Skačkov, Pihlström Dubrovskij, Gluchov, Stěpanov
    HK Soči: Pöpperle (26. Gavrilov) – Wilson, Derlyuk, Koledov, Ščitov, jarvinen, Whitney – Petersson, Emmerton, Ljuduchin – Ignatuškin, Kosticyn, Krikunov – Krjukov, Warn, Krutov – Ščerbina, Anisin, Achmetov, Lapenkov

    Rozhodčí: Jeřábek, Odins – Aljošin, Sazonov
    bahis siteleri