Omsk – Vladivostok 4:3 (kon.) | Čeljabinsk – Jekatěrinburg 0:0 (odl.) | Ufa – Barys 3:2 (kon.)
Chanty-Mansijsk – Magnitogorsk 3:0 (kon.) | Soči – Čerepovec 3:2 (po pr.) | Dynamo Moskva – N.Novgorod 5:3 (kon.)
Jokerit – Kazaň 2:4 (kon.) | Viťaz – Atlant 2:1 (2:1 po s.n.) | Riga – Novosibirsk 2:3 (kon.)
HC Slovan – Novokuzněck 5:0 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
3:2 (0:0, 3:1, 0:1)
Barys Nur-Sultan
Pondělí 01.12.2014, 15:00 • Ice Palace Salavat Julaev • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Kontinentální hokejová liga má na programu své další kolo. V jeho rámci změří síly celky Salavat Julajev Ufa a Barys Astana. Úvodní buly bude v Ice Palace Salavat Julajev, tedy domovském stánku Ufy, vhozeno v 15:00. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pohled do statistik

    Ufa si zatím vede poměrně dobře, momentálně se nachází na čtvrté příčce východní konference. Na svém kontě má 52 bodů. V posledním ligovém duelu však neuspěla, na půdě Avangardu Omsk prohrála těsně 1:2.

    Astana je v těsném závěsu, patří jí tak pátá pozice. V dosavadním průběhu soutěže posbírala rovných 50 bodů. V předchozím klání mužstvo z hlavního města Kazachstánu podlehlo v domácím prostředí Vladivostoku 4:5 po prodloužení.
     
    Československá stopa

    Ján Laco (AST)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Salavat Julajev Ufa: Sochatskij (Irving) – Bodrov, Kutuzov, Kulda, Heikkinen, Zubarev, Kolcov, Lekomcev – Chlystov, Dubrovskij, Tolpeko – Hartikainen, Sjomin, Makarov – Pihlström, Kaigorodov, Skačkov – Slepyšev, Gluchov, Pankov

    Barys Astana: Laco (Polujektov) – Dallman, Lundin, Bartulis, Savčenko, Semjonov, Blochin, Ibrajbekov – Dawes, Bochenski, Boyd – Antropov, Puškarjov, Ruděnko – Žajlauov, Upper, Romanov – Poliščuk, Ryspajev, Kvasha

    Rozhodčí: Gusev, Zacharov – Koršak, Černyšev.
     
    Obě mužstva jsou nastoupena na modrých čarách, halou zní národní hymny. Utkání bude za malou chvíli zahájeno.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Hosté se pustili do poměrně aktivního napadání, v němž uspěl především Dawes. Forvard první útočné formace ale o kotouč hnedle vzápětí přišel.
     
    01:06
    Podél levého mantinelu si snažil proklestit cestu Hartikainen. To se mu nepodařilo, leč domácí se přece jenom dostali ke střele. Lehký pokus z pravého kruhu Laco bez větších potíží lapil.
     
    01:48
    Tentokráte si Salavat příliš nerozumněl při přechodu útočné modré čáry. Celou akci zastavilo postavení mimo hru, a tak se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    02:24
    Hned z úvodu duelu je k vidění poměrně aktivní a bruslivý hokej. Ani jedna z družin si ale nevypeacovala žádnou výraznější brankovou příležitost. Uvidíme, co přinesou následující minuty.
     
    03:21
    S kotoučem na holích se prezentuje Ufa, která je přece jenom o něco aktivnějším celkem. Nyní poměrně dlouho betonovala touš za hostující svatyní. Nakonec se ale Barys osvobodil.
     
    04:07
    Nedlouho poté se Astana dostala do první slibné střelecké pozice. Dustin Boyd se po nešťastném odskoku kotouče octl zcela sám před brankářem Ufy. Sochatskij se ale přesunul a švih směřující k tyči pohotově eliminoval.
     
    04:32
    Hostující celek šance nakopla, hokejisté v bílých dresech přece jenom trochu ožili. Stále se však hraje bez branek. Diváci se ale rozhodně nenudí.
     
    05:25
    Po menším tlaku a následném střele Kolcova Barys vyhodil přes všechny čáry. Hra se tak vrací zpět před Jána Laca. Slovenský legionář ale zatím příliš práce neměl.
     
    05:47
    Nyní byl Kolcov blízko k úvodnímu zásahu. Pihlström zavezl puk do útočné třetiny, kde jej předal najíždějícímu spoluhráči. Borec s číslem čtyři na zádech ale poslal kus gumové pryže těsně vedle levé tyče. Laco se za ranou pouze ohlédl.
     
    06:41
    K poměrně velkým zmatkům došlo také na druhé straně ledové plochy, kde Sochatskij musel nakonec sám odpálit puk do klidných vod. Protiofenziva Salavatu se příliš nevydařila.
     
    07:25
    Tempo utkání je skutečně strhující, hraje se nahoru dolů, akce střídá akci. Na výsledkové tabuli však stále svítí bezbrankový stav. Bochensku nyní modrou čáru nepřešel, neboť byl zastaven protihráčem.
     
    08:23
    Již velice dlouho se hraje bez přerušení, momentálně se navíc bojuje ve středním pásmu, kde ani jednomu z celků žádné výraznější nebezpečí nehrozí.
     
    09:11
    Až nyní se bude přerušovat. Romanov objel domácí branku, načež se pokusil bekhendem zakončit. Sochatskij byl ale na svém místě a včas zasáhl. Pokračovat se bude po skončení komerční přestávky. Zatím sledujeme výborné utkání, kterému chybí pouze branky.
     
    09:41
    Z poměrně dobré střelecké pozice pálil ostře Dubrovskij. Branku ale netrefil. Ufa přesto nadále pokračuje v útočném pásmu. Zdá se ale, že se k další šanci již nedostane, neboť má Astana poměrně aktivní přístup.
     
    10:21
    Opět se domácí pokusili probít do útočné třetiny. Tolpeko se nakonec dostal do zakončení, ovšem v pádu se mu nepodařilo umístit kotouč dle představ.
     
    11:43
    Ufa je zatím jednoznačně lepším celkem. Nyní Makarov zavezl puk až za branku, odkud poslal nebezpečný pas do předbrankového prostoru. Tam se ale nikdo v zeleném nenacházel, a tak touš procestoval do středního pásma.
     
    12:07
    Po pohotovém zákroku Sochatského následuje další komerční přestávka. velmi svižné utkání je stále bez branek, leč o něco více ze hry má přece jenom domácí Salavat. Prosadí se ve zbylých minutách první periody?
     
    12:47
    Po delší době o něco málo klidnější pasáž hry. Přesto má puk na svých holích Ufa, která ve vlastním pásmu velmi rozvážně kombinuje a přemýšlí, kterak se probít kupředu.
     
    13:14
    Lekomcev na pravé straně hrací plochy nevěděl, co s kotoučem, a tak se rozhodl jej napálit. Laco celou situace velmi dobře viděl, proto neměl problém touš lapit. Vhazovat se bude po levici slovenského mága.
     
    13:48
    Na druhé straně kluziště si musel Sochatskij poradit se střelou Kvashy. Ani domácí strážce svatyně ale nekapituloval. Buly proběhne v útočném pásmu Astany.
     
    14:21
    Barys poměrně dlouho pobýval v útočném pásmu, kde ale spíše honil kotouč po rozích. Poté se Salavat vydal do protiofenzivy, jejímž vrcholem byl švih Kaigorodova. Laco nakonec vůbec nemusel zasahovat, kotouč mezi tři tyče nezamířil.
     
    15:23
    Domácí byli ve středu pole drsným způsobem zastaveni, ovšem dvojice hlavních arbitrů o uložení trestu neuvažuje. Hrát se tak bude stále v pěti na obou stranách.
     
    16:32
    Stále se hraje převážně ve středním pásmu. První perioda se pomalu, ale jistě blíží ke svému závěru. Zatím jsme nebyli svědky branky, ba dokonce ani příliš velkých šancí. Tempo utkání je však velké.
     
    17:35
    Bochenski vybojoval za brankou kotouč, načež hledal dobře najíždějícího Boyda. Tomu ale puk utekl, a tak ze slibné možnosti nebylo vůbec nic. Ufa se poté osvobodila vyhozením do střední třetiny.
     
    18:26
    Domácí se po přečkání poměrně velkého tlaku vydali vstříc hostující branky, což ale mělo jepičí život. Makarov byl chycen v ofsajdu, který byl navíc posouzen jako úmyslý, proto se bude vhazovat ve středním pásmu, ale blíže brance Ufy.
     
    19:19
    Ufa v závěru periody kombinuje ve vlastním pásmu, přičemž se již kupředu příliš nežene. Zdá se, že na branku si budeme muset počkat až do dalšího dějství.
     
    19:58
    Bude se poprvé vylučovat. Pětiminutový trest + vyloučení do konce utkání za nebezpečnou hru vysokou holí dostává Roman Savčenko (AST). Pokud se nestane zázrak, přenese si Ufa početní výhodu do další periody.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi úvodní část, která přinesla velmi svižný hokej. Na obou stranách došlo k jedné zajímavější situace, ovšem ani jedna nebyla zužitkována. V závěru třetiny došlo k vyloučení, a tak Ufa zahájí prostřední část přesilovou hrou. Jak se bude duel vyvíjet nadále? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 3:8
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:38
    Kolcov si po rychlé přesilovkové kombinaci sjížděl dp vynikající pozice, ovšem hostující zadák jej vybruslil. Obránce Ufy přesto po obkroužení svatyně vypálil. Laco byl ale na svém místě a přerušil hru.
     
    21:15
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácí jdou přesto dovedení! Nahození od modré čárys nebylo nikterak nebezpečné, ovšem Laco touš neudržel ve své moci. V nastalém závaru se poté nejlépe zorientoval a puk za brankovou čáru doklepl JEVGENIJ SKAČKOV. Asistence: Kirill Kolcov, Alexej Kajgorodov.
    Jevgenij SKAČKOV - 1:0
     
    22:26
    Domácí mohli vést o dvě branky! Opět aktivní Jevgenij Skačkov se prohnal mezi dvěma beky soupeře, načež ihned zakončil. Zcela osamocen před Lacem ale nedokázal trefit skulinku mezi betony hostujícího mága.
     
    23:27
    Přesilová hra Ufy je skutečně drtivá, o což se častými pokusy od modré čáry stará Kolcov. Ani jeden se ale zatím neujal, a tak mají hokejisté v zelených dresech stále těsný náskok.
     
    23:53
    Zasahovat ale musel také Sochatskij. Projektil od levého mantinelu ale neměl gólové parametry. Hosté si ale tuto střelu dobruslili, a tak byl domácí mág nucen přerušit hru.
     
    24:34
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tak to je neuvěřitelné. Nedáš, dostaneš. Toto otřepané pravidlo stále platí. Nejprve se v obrovské šanci neprosadili hosté. Následný protiútok Ufy ale skončil brankou. ALEXEJ GLUCHOV z bezprostřední blízkosti překonal Laca. Asistence: Alexandr Pankov, Anton Slepyšev.
    Alexej GLUCHOV - 2:0
     
    25:01
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tak to je skutečně drtivý úvod druhé části v podání Ufy. Na rozdíl tří branek navyšuje ARTURS KULDA. Asistence: Dmitrij Makarov, Teemu Hartikainen.
    Arturs KULDA - 3:0
     
    29:18
    Astana právě vstřelila branku!
    Konstantin Rudenko převzal kotouč v obranném pásmu, dostal se až před branku Ufy, ale nedokázal zakončit. Kotouč sesbíral NIKOLAJ ANTROPOV, který jej nekompromisně poslal pod víko. Bez asistence.
    Nikolaj ANTROPOV - 3:1
     
    30:22
    Bude se vylučovat. Dvě minuty za podražení dostává brankář Ufy Vladimir Sochatskij (UFA). Bary má tak dobrou příležitost k vyrovnání.
     
    32:16
    Hosté operují v útočném pásmu Ufy, ale Sochatskij zatím nemusí řešit nebezpečnější situace.
     
    33:46
    Po divokých minutách se hra poněkud uklidnila, hraje se převážně ve středním pásmu, kde ani jedné z družin žádné výraznější nebezpečí nehrozí.
     
    34:29
    Ranou z mezikruží testoval Sochatského pozornost Andrej Gavrilin. Domácí mág byl ale na svém místě. Nepříliš nebezpečný protiútok poté eliminuje Laco. Následovat bude komerční přestávka.
     
    35:26
    Teemu Hartikainen vybruslil z levého rohu a pokusil se bekhendem překvapit Laca. Ten ale přízemní ránu zastavil bez větších potíží. Ufa pokračuje v útočném pásmu.
     
    36:32
    Ruděnko zkusil své štěstí příklepem na vzdálenější tyč, leč úspěch neslavil. Po následném protiútoku ale nezvedl na hlavu ruce ani Tolpeko.
     
    37:03
    Nyní si domácí nerozumnněli a vyhodili přes všechny čáry. Vhazovat se tak bude po Sochatského pravici. Ve druhé třetině sledujeme vynikající hokej, který je okořeněn brankami.
     
    37:31
    Vzápětí se situace opakuje, puk míří opět až na opačnou stranu ledové plochy. Barys tak má výhodu dalšího vhazování v útočném pásmu.
     
    38:27
    Astana kombinuje v blízkosti branky Ufy. Nakonec se ale nedostala do zakončení, defenziva domácích byla příkladná. Hokejisté v zeleném se tak mohli vydat kupředu.
     
    39:18
    Mike Lundin vyslal od modré razantní střelu, za kterou se ale Laco pouze ohlédl. Barys pokračuje v útočném pásmu, kde soupeři zle zatápí. Druhé dějství se pomalu, ale jistě blíží ke svému konci.
     
    39:37
    Nyní se neujal nejprve pokus Kvashy, který Sochatskij vytěsnil. Následně byl švih Puškarjova tečován do ochranné sítě. Salavat se tak bude muset nadále bránit, neboť se vhazuje v jeho pásmu.
     
    40:00
    V závěru třetiny se bude vylučovat. Alexandr Kutuzov (UFA) dostává dvě minuty za podražení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá perioda je minulostí. Astana zle doplatila na pětiminutový trest, během něhož obdržela dvě branky. Nedlouho po jeho skončení navíc inkasovala potřetí. Ještě před přelomem poloviny utkání Barys korigoval. Více však již nestihl, a tak si Salavat odnáší do třetí části dvoubrankový náskok. Jak se bude duel nadále vyvíjet? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 20:14
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Astana poměrně dobře kombinuje v útočném pásmu, kde se ale nedostává do střeleckých pozic, neboť Ufa velice aktivně bruslí. Uvidíme, co dalšího početní výhoda přinese.
     
    41:05
    Tak to byla obrovská šance domácích. Salavat uháněl do přečíslení tří na jednoho, které se pokusil individuálně zakončit Alexej Gluchov. Obhodil si protihráče a následně poslal bekhend mimo tři tyče.
     
    42:18
    Přesilová hra Barysu již nic zajímavého nepřinesla. Je zřejmé, že Ufa má v tomto duelu navrch ve všech herních činnostech včetně oslabení.
     
    43:06
    Kirill Kolcov je dnes velmi hladový. Vybruslil od pravého mantinelu a střelou přes obránce donutil Laca k zásahu. Slovenský gólman si ale poradil na jedničku s hvězdičkou a přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    43:31
    Astaně se nedá upřít snaha, o tom žádná. Chybí jí ale větší přesnost při kombinaci. Tentokráte hostujícímu celku utekl kotouč při přechodu útočné modré čáry. Hrát tak může opět Ufa.
     
    44:27
    Dmitrij Sjomin se dostal do vynikající palebné pozice, z níž ale nechal vyniknout Laca. Celé situace pomohl hostující zadák, který zmenšil střleecký úhel. Poté měl na modré Ilkka Heikkinen odkrytou část branky, ovšem tvrdou ranou minul.
     
    45:33
    Salavat kombinuje na vlastní polovině, přičemž se chystá k další akci. O tom, kdo kontroluje hru, není nejmenších pochyb. Pokud se bude klání takto vyvíjet nadále, Ufa v poklidu zvítězí. Nyní její akci ale maří ofsajd.
     
    46:17
    Stále stejný obraz hry. Kotouč na holích mají hokejisté v zeleném, tedy Salavat. Barys se zatím pouze marení honí za v pohodě hrajícím domácím týmem.
     
    47:19
    Aturs Kulda přejel modrou čáru, načež bleskově vypálil. Laco ale celou situaci velmi dobře viděl, proto mohl optimálně zasáhnout. Protiútok Astany neměl dlouhého trvání, skončil již ve středním pásmu.
     
    48:09
    Tak to byl velká možnost Barysu. Hosté pelášili do přečíslení dvou na jednoho, načež dostal přihrávku Dustin Boyd. Hostující útočník ale nezakončil přesně. Sochatskij se stihl přesunout k levé tyči a pokus vytěsnit.
     
    48:57
    Nyní již v útočném pásmu operuje opět Ufa. Hartikainen byl ale v pozici levého kruhu obrán o puk. Hosté si tak mohli opět oddechnout. Alespoň na malý moment.
     
    49:25
    Lehké nahození hostí se odrazilo od zadního mantinelu do předbrankového prostoru, kde jej bez problémů ukryl Sochatskij. Poté jej raději podržel ve své moci. Na řadě je komerční přestávka.
     
    49:52
    Jevgenij Skačkov mohl přidat svou druhou branku. Laco poměrně nejistě lapil prudkou střelu, načež autor první branky v utkání z bezprostřední blízkosti dorážel. Slovenský mág ale stihl tuto střelu zastavit a následně přerušit hru.
     
    50:31
    Puškarjov objel branku soupeře, ovšem zakončit nemohl optimálně, neboť byl obtěžováním Artursem Kuldou (UFA). Domácí zadák dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Dobrá možnost pro Ästanu.
     
    51:14
    Ufa ale oslabení zahajuje tím nejlepším možným způsobem. Kotouč vyhodila přes všechny čáry, a tak musí Barys zahájit své ofenzivní snažení takříkajíc od píky.
     
    51:33
    Astana právě vstřelila branku!
    Hosté snižují na rozdíl jedné branky. Po typické přesilovkové kombinaci na modré čáry napříhl KEVIN DALLMAN. Milimetrovou ranou poté trefil skulinu mezi betonem a levou rukou domácího brankáře. Přesilová hra je tak využita. Asistence: Nigel Dawes, Mike Lundin.
    Kevin DALLMAN - 3:2
     
    52:34
    Astana je po vstřelení kontaktní branky velmi aktivní, stále se tlačí do ofenzivy. Zatím se ale nedostává do žádných větších šancí. Uvidíme, co přinesou následující minuty.
     
    53:14
    Po nepříliš obtížném Sochatského zásahu se dostali do křížku Antropov a Hartikainen. Jeden z hlavních arbitrů ale oba kohouty uklidnil a hra může opět pokračovat.
     
    54:28
    Další přechod do útočného pásma v podání Barysu zastavuje postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu. Konec utkání se již nemilosrdně blíží.
     
    55:08
    Ruděnko se od levého mantinelu protlačil do mezikruží, odkud otestoval pozornost domácího brankáře. Sochatskij však byl pozorný a vyrovnání nepřipustil. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    55:49
    Ufa operuje v útočném pásmu. Přesně tak jí to v závěru klání nejvíce vyhovuje. Stále totiž vlastní hubený jednobrankový náskok. Duel slibuje dramatické vyvrcholení.
     
    56:35
    Dawes se zkusil prosadit z pozice pravého kruhu, ovšem branku vůbec netrefil. Barys poté ještě zůstal v útočném pásmu, ovšem příliš starostí zde zadákům Salavatu nepřidělal.
     
    57:10
    Další ránu, tentokráte od modré čáry Sochatskij znovu eliminoval. Brankář je v posledních minutách pro své mužstvo skutečně velkou oporou. Vhazovat se bude v útočném pásmu Barysu.
     
    57:25
    Skutečně mohutná ofenziva v podání Barysu. Antropov se snažil tečovat prudkou ránu z poměrně velké vzdálenosti. Kotouč ale nezasáhl, a tak jej gólman v poklidu lapil.
     
    58:20
    Zakázané uvolnění v podání Ufy. hra se tak opět stěhuje před Sochatského. Jaké bude mít dramatické klání rozuzlení?
     
    58:50
    Antropov napřáhl na modré čáře, ovšem branku netrefil. Hosté to zkoušejí v šesti!
     
    59:18
    Barys kombinuje v útočném pásmu, ale zatím bez střely.
     
    59:33
    Salavat vyhodil přes všechny čáry, ovšem Icing se pískat nebude.
     
    59:40
    Naopak se zakázaným uvolněném provinila Astana, což jí dělá velkou čáru přes rozpočet.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! V utkání měla po celou dobu mírnou převahu domácí Ufa, které pomohla především využitá přesilová hra z úvodu druhé části. Barys se dostal až na rozdíl jedné branky, ovšem více již nestihl. Salavat tak zdolal Astanu těsně 3:2. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 24:26
     
    Československá stopa

    Ján Laco (AST) 21 zásahů, 3 obdržené branky, 87,5% úspěšnost zásahů (17:11:43)

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 22. Skačkov (Kolcov, Kajgorodov), 25. Gluchov (Pankov, Slepyšev), 26. Kulda (Makarov, Hartikainen) – 30. Antropov, 52. Dallman (Dawes, Lundin)


    Salavat Julajev Ufa: Sochatskij (Irving) – Bodrov, Kutuzov, Kulda, Heikkinen, Zubarev, Kolcov, Lekomcev – Chlystov, Dubrovskij, Tolpeko – Hartikainen, Sjomin, Makarov – Pihlström, Kaigorodov, Skačkov – Slepyšev, Gluchov, Pankov
    Barys Nur-Sultan: Laco (Polujektov) – Dallman, Lundin, Bartulis, Savčenko, Semjonov, Blochin, Ibrajbekov – Dawes, Bochenski, Boyd – Antropov, Puškarjov, Ruděnko – Žajlauov, Upper, Romanov – Poliščuk, Ryspajev, Kvasha

    Rozhodčí: Gusev, Zacharov – Koršak, Černyšev
    bahis siteleri