Chabarovsk – Nižněkamsk 0:2 (kon.) | Vladivostok – Toljatti 3:0 (kon.) | Novokuzněck – Chanty-Mansijsk 0:1 (kon.)
Novosibirsk – Čeljabinsk 0:1 (kon.) | Čerepovec – Soči 2:3 (0:2 po s.n.) | Minsk – Ufa 4:0 (kon.)
Záhřeb – Barys 3:5 (kon.) | HC Slovan – Omsk 3:5 (kon.)
konec
Amur Chabarovsk
0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Neftěchimik Nižněkamsk
Pondělí 08.12.2014, 10:00 • Platinum Arena Zolotoj • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    Rastislav Špirko (CHA) 0+0, čas na ledě: 23:05, 2 střely
    Marcel Haščák (CHA) 0+0, čas na ledě: 19:38, 3 střely
    Michel Miklík (CHA) 0+0, čas na ledě: 22:49, 5 střel (12:18:39)
     
    Je dobojováno! Utkání se zlomilo ve třetí periodě, kdy se v početní výhodě zásluhou Jegora Milovzorova Igor Makarov2:0. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 30:30
     
    60:00
    Konec zápasu.
    Igor MAKAROV - 0:2
     
    59:14
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Hosté zachytili rozehrávku soupeře a vydali se kupředu. IGOR MAKAROV poté navzdory ataku od svého soka dopravil kotouč od odkryté klece. Bez asistence.
     
    59:08
    Stále Chabarovsk kombinuje ve vlastním pásmu, což pochopitelně velmi vyhovuje Neftěchimiku.
     
    58:47
    Hosté ale ihned vyhazují, domácím se příliš nedaří zahájit ofenzivní akci.
     
    58:24
    Stále se domácím nepodařilo nikterak vážněji zahrozit. Lodivod Amuru si tak bere oddechový čas. Domácí celek zkusí hru v šesti, Murygin míří na střídačku.
     
    56:31
    Další lehké nahození z levé strany, o které se postaral Lugin. Sudnicin byl ale pozorný a nadále drží čisté konto. Do konce utkání již příliš mnoho času nezbývá.
     
    56:02
    Haščák hledal zpoza branky najíždějícího Špirka. Tomu ale v rozhodující chvíli přeskočil kotouč hůl, a tak ze slibné šance nakonec vůbec nic nebylo.
     
    55:08
    Další pokus o atak v podání Chabarovsku maří postavení mimo hru. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu, kde ani jedné z družin větší nebezepečí nehrozí.
     
    54:21
    Z tribun se ozývá poměrně hlasitý pískot. Miláčkům domácího publika se totiž vůbec nedaří, a to ani usadit se v útočné třetiny. Nižněkamsk směřuje za těsným vítězstvím.
     
    53:41
    Po rychlé kombinaci pálil z pozice levého kruhu z voleje Marcel Haščák. Dělovka slovenského útočníka ale mezi tři tyče nezapadla.
     
    52:23
    Domácí sevřeli celek v bílém za jeho svatyní. Hosté však velmi rychle bruslí, a tak se Amuru nedaří dostat do výraznější pozice. Nakonec pálil z velkého úhlu Lugin, jehož pokus ale Sudnicin eliminoval.
     
    51:38
    Orlovova rána od modré čáry byla zblokována. Hnedle poté se hosté osvobodili. Nižněkamsk se zatím brání bez sebemenších problémů.
     
    50:59
    Před brankou Neftěchimiku nastal drobný závar, který ale nakonec hosté uhasili. Stále tak drží těsný náskok. Amuru bude čas utíkat stále rychleji.
     
    50:11
    Loginov vyslal jedovatý pokus od modré čáry, který si ale cestu za Sudnicinova záda nenašel. Hostující brankář je dnes velmi spolehlivý. Následuje komerční přestávka.
     
    49:23
    Lehkou Mnichovičovu ránu z pozice levého kruhu Murygin bez větších potíží lapil a následně podržel ve své moci. Vhazovat se tak bude po jeho pravé ruce.
     
    48:12
    Michel Miklík je dnes skutečně ověnčen velkou porcí smůly. Nní pelášil zcela sám na Sudnicina, kterého se pokusil překonat rychlou střelou. Skulinu mezi betony hostujícího brankáře ale nenalezl.
    Jegor MILOVZOROV - 0:1
     
    47:20
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení. JEGOR MILOVZOROV se na pravé straně útočného pásma dostal ke kotouči, dvakrát zakroužil, načež vypálil přesně k pravé tyči. Bez asistence.
     
    46:30
    Bude se vylučovat také na domácí straně. Alexandr Junkov (CHA) dostává menší trest za hákování. K tomu ale přidává také desetiminutový osobní trest.
     
    45:49
    Po skončení přesilové hry se bojuje převážně ve středním pásmu, kde ani jedné z družin žádné nebezpečí nehrozí. Uvidíme, kterak se bude utkání nadále vyvíjet.
     
    45:12
    Z tribun se ozývá písko, fanoušci si přejí branku. Zatím se ale nezdá, že by se domácí dostávali do nějaké slibnější střelecké pozice.
     
    44:48
    Neftěchimik se brání velmi dobře, nyní dokonce vybojoval vhazování v útočném pásmu, čímž pošetřil cenné vteřinky. Stále čekáme na úvodní branku duelu.
     
    43:36
    Bude se vylučovat, v početní výhodě si zahraje Amur. Za podražení putuje na trestnou lavici Maxim Rybin (NIZ). Jak domácí s touto možností naloží?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá dvacetiminutovka je minulostí. Ani tentokráte jsme se branky nedočkali, i když k ní bylo velmi blízko. A to především v úvodu třetiny, kdy měli domácí velkou převahu. Ani jednomu z celků se však otevřít skóre nepodařilo. Rozhodně třetí část? Sledujte i nadále náš on-line přenos!

    Střely na branku: 23:23
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:12
    Chabarovsk nyní opět operuje v útočném pásmu, kde ale žádné větší nebezpečí nevytváří. Za malou chvíli bude prostředn perioda u konce.
     
    38:23
    Tak to byla pro hosty velká škoda, Anderson se octl v mezikruží zcela sám. Ve vynikající pozici ale selhal a napálil Murygina přímo do hrui. Domácí brankář poté přerušil hru.
     
    37:48
    Další atak domácí ekipy zastavuje postavení mimo hru, po kterém se bude vhazovat ve středním pásmu, blíže hostující svatyni. Druhá část se blíží ke svému konci.
     
    36:58
    Opět domácí hokejisté, tentokráte pálil tvrdě z mezikruží Michel Miklík. Sudnicin se měl co otáčet, ovšem i tentokráte si poradil na výbornou a střelecký pokus eliminoval.
     
    36:07
    Loginov pálil velmi tvrdě od modré čáry, ovšem Sudnicin střelu dobře viděl. Následný protiúok s nepříliš razantním zakončením vyřešil pohotvý Murygin, který posléze přerušil hru.
     
    35:23
    Znovu se bude vylučovat, a to na obou stranách. Tim Stapleton (NIZ) dostává dvě minuty za sekání. Současně je potrestán také Tuukka Mäntylä (CHA), který se po Stapletonovi velmi nevybíravě ohnal. Uvidíme, kterak se celkům povede hra ve čtyřech.
     
    34:49
    Nižněkamsk je v plném počtu, Chabarovsk prakticky vůbec nezahrozil. I po skončení přesilové hry ale operuje v útočném pásmu.
     
    34:03
    Nyní se navíc provinil zakázaným uvolněním, a tak se vešekeré dění stěhuje až před Murygina, konkrétně po jeho pravici. Domácí ekipa tak musí své ofenzivní snažení zahájit od píky.
     
    33:28
    Amuru se ale zatím vůbec nedaří usadit v útočném pásmu, Nižněkamsk vyhazuje jeden kotouč za druhým. Takto si Chabarovsk jistě svou početní výhodu nepředstavoval.
     
    32:49
    Bude se opět vylučovat. Na trestou lavici odjíží Dan Sexton (NIZ), který se provinil hákováním. Poračovat se bude po komertční přestávce, a to vhazováním před Sudnicinem.
     
    31:28
    Taimi si ve vynikající pozice horlivě klepal o přihrávku, načež ji také dostal. Tvrdou ranou poté donutil Sudnicina k rozkleku. Po delší době se tak hostující strážce svatyně opět dostal do akce.
     
    30:12
    Sudnicin lapil další lehkou střelu z levého kruhu. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Příchozí fanoušci si na své rozhodně nepřijdou, utkání po nadějném začátku druhé periody upadá stále více do šedivého průměru.
     
    29:21
    Chabarovsk krouží v útočném pásmu, ovšem větší zmatky zde vyvolat zatím nedokáže. Obrana Neftěchimiku poměrně aktivně bruslí.
     
    28:39
    Ofenzivní pokus Nižněkamsku zastavuje postavení mimo hru, po kterém se bude vhazovat ve středním pásmu, blíže domácí svatyni. Za námi je téměř polovina základní hrací doby duelu.
     
    28:06
    Před dotírajícími domácími borci Sudnicin raději ukryl kotouč. Vhazovat se tak bude v útočném pásmu Chabarovsku, konkrétně po levici hostujícího muže v masce.
     
    27:34
    Chabarovsk je již znovu v útočném pásmu, z pozice levého kruhu pálil Litovčenko. Ani on ale skóre neotevřel, a tak nadále čekáme na branku, která by utkání patřičně rozproudila.
     
    26:47
    Již po skončení přesilové hry pálil ihned po přejetí útočné modré čáry Jegor Milovzorov. Murygin letící projektil vytěsnil pomocí své rukavice.
     
    26:03
    Hostující Žukov zachytil na modré čáře ofenzivu domácích, čehož využil k úniku. Nakonec alespoň pošetřil cenné vteřiny v útočném pásmu.
     
    25:19
    Tvrdá Luginova rána od pravého mantinelu skončila těsně nad. Amur ale pokračuje v útočném snažení, přičemž se z tribun ozývá hlasité povzbuzování.
     
    24:41
    Poprvé ve druhém dějství se bude vylučovat. za sekání odchází pykat Igor Makarov (NIZ). Jak Chabarovsk s touto možností naloží? Dočkáme se konečně otevření skóre?
     
    24:29
    Michel Miklík se octl v další velké šanci, a to když sám vypíchl rozehrávku hostujícího celku. Poté se ale zřejmě nabídnuté příležitosti zalekl, neboť s ní naložil velice zbrkle. Sudnicin pak přízemní ránu lapil do své moci.
     
    24:12
    Tečovaná rána Chabarovsku končí v ochranné síti. To vše s přispěním hostujícího zadáka, což znamá vhazování v útočném pásmu Chabarovsku.
     
    23:27
    Druhé dějství má podstatně větší grády než perioda předchozí. Jaroslav Alševskij ujel po levém křídle, načež se octl zcela sám před Muryginem. Rozhodl se vypálit, leč neúspěšně. Poměrně razantní projetil zamířil těsně nad.
     
    22:17
    Vzrušení také na druhé straně ledové plochy. Ivano zkusil své štstí z pozice pravého kruhu, což ale Murygin očekával. Proto byl schopen blesově zasáhnout a přerušit hru.
     
    21:23
    Další velká příležitost domácích, kteří uháněli do přečíslení dvou na jednoho. Špirko chtěl přihrávkou přes obránce nalézt Miklíka, ovšem k tomu se puk nedostal. Nakonec celou situace ukončil Sudnicin.
     
    20:21
    Hosté se ihned v úvodu prostřední části vydali do útočného pásma, kde ale příliš problémů nezpůsobili. Lehkou střelu od levého mantinelu Murygin pokryl.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi úvodní perioda, která příliš zajímavých událostí nepřinesla. Dvě větší příležitosti měli domácí, ovšem využít je nedokázali. Utkání veskrze odpovídá předpokladům, nevidíme nikterak zajímavou podívanou. Dojde v následujícím dějstív ke změně? Sleudjte i nadále náš on-line přenos!

    Střely na branku: 11:11
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:23
    První dějství se dohrává v poklidu, bojuje se převážně ve středním pásmu, kde ani jednomu z celků výraznější nebezpečí nehrozí.
     
    18:37
    Chabarovsk se opět snaží útočit, ovšem hosté si zatím obranné pásmo hlídají tím nejlepším možným způsobem. Uvidíme, co přnesou následující okamžiky.
     
    17:42
    Již po skončení oslabení pelášili domácí do rychlého protiútoku, do kterého se zapojil již i Michel Miklík. Nedávno trestaný forvard ale v zajímavé pozici minul.
     
    16:48
    Neftěchimik poměrně dobře kombinuje v útočném pásmu. To je však vše, co v dané oblasti provádí, neboť jej domácí borci aktivně vybruslují. Celou akci končí opět Muryginův zákrok, tentokráte proti pokusu Milovzorova.
     
    16:11
    Lehké Andersonovo nahození od pravého mantinelu Murygin lapil. Poté raději podržel kotouč ve své moci a dovolil tak svým spoluhráčům vystřídat.
     
    15:40
    Nižněkamsk si zahraje další přesilovou hru. Nedovoleným bráněním se provinil Michel Miklík.(CHA). Slovenský forvard si to už šine na lavici hanby.
     
    15:02
    Přes Sudnicinem stínil velmi dobře Tarasov, ovšem ani jemu se nepodařilo usměrnit ránu od modré do branky Neftěchimiku. Vhazovat se bude po pravici hostujícího brankáře.
     
    14:27
    Neftěchimik nyní sevřel svého soka v obranném pásmu. Spíše však honil kotouč po rozích. Finišem celé akce je střela zápěstím v podání Sextona. Tu Murygin lapil, čímž odstartoval další reklamní pauzu.
     
    13:57
    Kalašnikov dostal nabito na modrou čáru, ovšem rána byl zblokována pozorným obráncem Amuru. Poté Chabarovsk vyvezl puk pryč z defenzivy.
     
    13:13
    A znovu. Zdá se, že ani tato početní výhoda nebude využita. Sledujeme tak stále bezbrankový duel. Více příležtisotí ke vstřelení gólu měli domácí.
     
    12:51
    A znovu letí kotouč přes všechny čáry, Chabarovsk se nemůže usadit v útočné třetině. Nakonec se přece jenom dostal do blízkosti branky Nižněkamsku. Sudnicin ale lehký pokus z pravého kruhu likviduje a přerušuje hru.
     
    12:08
    Hosté se ale brání se zvětších problémů, nyní v poklidu kombinují ve středním pásmu, kde jim pochopitelně žádné nebezpečí nehrozí.
     
    11:33
    Vylučovat se bude také na hostující straně. Za hákování dostává menší trest Jaroslav Alševskij (NIZ). Domácí mají dobrou příležitost k otevření skóre.
     
    10:11
    Chabarovsk je o něco lepším celkem, o tom není sporu. Přesto utkání odpovídá papírovým předpokladům, sledujeme nepříliš atraktivní hokej hodný celkům ze spodních pater tabulky.
     
    09:25
    Další zajímavá pozice, v níž se octl Dmitrij Lugin. Domácí útočník ale z mezikruží bekhendem červené světlo nerozsvítil. Sudnicin si pomohl svým levým betonem.
     
    08:41
    Hosté zkusili zahrozit nahozením od modré čáry, ovšem vůbec netrefili branku. Murygin se za kotoučem pouze ohlédl, zasahovat nemusel.
     
    08:02
    Alexandr Junkov zachytil hostující rozehrávku, načež se ihned vydal do útočného pásma. Z vynikající pozice na hranici levého kruhu ale vyslal pouze ledabylý střelecký pokus, s nímž neměl Sudnicin potíže. Z velké šance tak nebylo zhola nic.
     
    07:16
    Chabrovsk byl chycen v ofsajdové pasti. Následuje úvodní komerční přestávka, po níž se bude vhazovat ve středním pásmu. Utkání zatím atraktivitou příliš neoplývá.
     
    06:39
    Přesilová hra je u konce. Krom Sextonovy možnosti si Nižněkamsk nic závažnějšího nevytvořil. Pokračuje se tak opět v plném počtu na obou stranách.
     
    05:58
    V obrovské příležitosti se octl Dan Sexton! Hostující forvard dostal přihrávku do předbrankového prostoru, ovšem Murygin se stihl k pravé tyči přesunout a inkriminovaný prostor pokrýt. Poté přerušil hru.
     
    05:12
    Amur se zatím brání velmi dobře, soupeři prakticky nedovolil vystřelit. Nakonec vybojoval také buly v útočném pásmu, čímž pošetřil cenné vteřinky.
     
    04:37
    Bude se vylučovat. Na lavici hanby putuje za hákování domácí Rastislav Špirko (CHA). Jak se Nižněkamsk s touto situací poapsuje?
     
    04:12
    Fišenko se řítil do zajímavé střelecké pozice, ovšem v rozhodující chvíli mu utekl kotouč. Nižněkamsk se tak osvobodil, leč vyhození přes všechny čáry nakonec není pískáno jako ofsajd.
     
    03:34
    Při přechodu středního pásma skončil kotouč po odrazu v hledišti. Hlavní sudí tak nařizuje vhazování ve středovém kruhu.
     
    02:59
    Další přechod do ofenzivy v podání Neftěchimiku zastavuje postavení mimo hru. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu, blíže domácí svatyni.
     
    02:18
    Chabarovsk je stále aktivnějším mužstvem, nyní kombinuje v útočném pásmu. Příliš nebezpečí zde ale nevytvořil, Nižněkamsk se velmi záhy osvobodil.
     
    01:14
    Na druhé straně ledové plochy dorážel z těsné blízkosti Michel Miklík. Ani on ale nedokázal rozsvítit červené světlo. Vybojoval alespoň buly v útočném pásmu.
     
    00:32
    Jako první se kupředu vydali hosté. Bilalovovu ránu od modré čáry ale domácí muž v masce s přehledem zlikvidoval. Poté ihned rozehrál.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Amur Chabarovsk: Murygin (Borisov) – Mäntylä, Taimi, Loginov, Velikov, Ježov, Pěretjagin, Těrjajev – Fišenko, Lugin, Tarasov – Haščák, Miklík, Špirko – Junkov, Litovčenko, Orlov – Železnov, Jakovlev, Baškirov, Maljovany

    Neftěchimik Nižněkamsk: Sudnicin (Kolppanev) – Bilalov, Kalašnikov, Eronen, Rjasenskij, Berezin, Kosmačjov – Alševskij, Chochrjakov, Mnichovič – Anderson, Sexton, Stapleton – Polygalov, Ivanov, Milovzorov – Žukov, Rybin, Makarov

    Rozhodčí: Kiseljov, Rogačjov – Koršak, Černyšev.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa

    Rastislav Špirko (CHA)
    Marcel Haščák (CHA)
    Michel Miklík (CHA)
     
    Pohled do statistik

    Chabarovsk si zatím příliš dobře nevede, momentálě se nachází na poslední příčce Východní konference. Na svém kontě má pouhých 29 bodů. V posledním ligovém duelu utrpěl debakl na půdě Petrohradu, kterému podlehl vysoko 1:7.

    Nižněkamsku patří předposlední pozice taktéž Východní konference, přičemž doposud posbíral rovnýcch 30 bodů. V předchozím kole kapituloval v domácím prostředí, když nestačil na Jekatěrinburg, a to v poměru 1:4.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Kontinentální hokejová liga má na programu své další pokračování. V jeho rámci změří síly celky Amur Chabarovsk a Neftěchimik Nižněkamsk. Úvodní buly bude v Platinum Areně Zolotoj, tedy domovském stánku Amuru, vhozeno v 10:00. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 48. Milovzorov, 60. Makarov


    Amur Chabarovsk: Murygin (Borisov) – Mäntylä, Taimi, Loginov, Velikov, Ježov, Pěretjagin, Těrjajev – Fišenko, Lugin, Tarasov – Haščák, Miklík, Špirko – Junkov, Litovčenko, Orlov – Železnov, Jakovlev, Baškirov, Maljovany
    Neftěchimik Nižněkamsk: Sudnicin (Kolppanev) – Bilalov, Kalašnikov, Eronen, Rjasenskij, Berezin, Kosmačjov – Alševskij, Chochrjakov, Mnichovič – Anderson, Sexton, Stapleton – Polygalov, Ivanov, Milovzorov – Žukov, Rybin, Makarov

    Rozhodčí: Kiseljov, Rogačjov – Koršak, Černyšev

    Diváci: 5200
    bahis siteleri