Olomouc – Č. Budějovice 5:0 (kon.) | HC Plzeň – Pardubice 1:3 (kon.) | Havířov – Kladno 2:5 (kon.)
Vsetín – Písek 4:2 (kon.) | Liberec – Zlín 5:3 (kon.) | Poruba 2011 – PZ Kladno 3:1 (kon.)
Chomutov – Vítkovice 6:2 (kon.) | Sparta – Kometa Brno 1:0 (kon.) | Slavia – Hr. Králové 5:4 (kon.)
K. Vary – Třinec 0:2 (kon.) | Jihlava – HC Litvínov 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Letňany 6:5 (po pr.)
konec
Piráti Chomutov
6:2 (1:0, 4:1, 1:1)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 12.12.2014, 17:30 • SD ARÉNA • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    58:45
    Josef Toman nejprve vystřelil sám, ale jeho pokus z horní strany olízl břevno, poté domácí útočník přihrál zcela volnému Tůmovi, který z levého kruhu trefil tyč.
     
    54:13
    Vítkovice mají další šanci na korekci skóre. Hlaváček (CHM) dostává dvě minuty za podražení, což se však vůbec nelíbí domácí lavičce, která reklamuje, že hráč zasáhl při zákroku nejprve puk.
     
    54:06
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Spratek vypálil z pravého kruhu, Strejc puk neudržel a nejlépe se před brankou zorientoval JOSEF DANIELČÁK. Asistence: Daniel Spratek, Jakub Ďurčák.
     
    52:54
    Hřebíček (CHM) držel soupeře a odchází na trestnou lavici.
     
    50:02
    Hosté si znovu zahrají ve třech. Tentokrát 17 vteřin. Vondál dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    49:29
    Rindoš (CHM) a Štěpánek (VIT) se u mantinelu tak dlouho navzájem, osekávali, až je hlavní sudí poslal oba na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    49:11
    Před branku si na přihrávku z rohu sjel Lyszczarczyk, ale trefil jen Šimečka do hrudi.
     
    48:19
    Hra se přenesla na druhou stranu kluziště, kde Gabrhelík (VIT) fauloval kolenem a dostává dvě minuty.
     
    47:12
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak domácí přesilovku přece jen využívají a JOSEF TOMAN kompletuje hattrick. Po pravém křídle vjel do útočného pásma, odmítl si obránce a překonal Šimečka. Bez asistence.
     
    45:47
    Hosté budou hrát 39 vteřin ve třech. Čechman (VIT) předvedl stejně prohřešek proti pravidlům jako jeho spoluhráč, tedy krosček, a jde na trestnou lavici.
     
    44:21
    Štěpánek (VIT) jde na dvě minuty za katr poté, co krosčekoval jednoho ze soupeřů.
     
    42:50
    Piráti už s chutí kombinují. Josef Toman přihrál křížem do levého kruhu na Tůmu, který hledal u protější tyče Rindoše, jenž však zakončit nestačil.
     
    37:30
    Pěknou individuální akci nyní předvedl hostující Radim Toman. Protáhl se kolem obránce, z levé strany vypálil a Strejcovi možná zvoní v uších ještě nyní poté, co puk zamířil jen do tyče.
     
    33:01
    Piráti právě vstřelili branku!
    Vypadá to, že sledujeme klíčovou pasáž utkání, v níž domácí odskakují na rozdíl čtyř gólů. MATYÁŠ SVOBODA dostal mezi kruhy přihrávku z rohu od Lyszczarczyka a nedal Šimečkovi šanci přesnou ranou. Asistence: Alan Lyszczarczyk, Tom Polák.
     
    32:17
    Piráti právě vstřelili branku!
    JOSEF TOMAN je dnes při chuti. Ve středním pásmu nakopl vrtuli, po přejetí modré na nic nečekal a napálil puk pod horní tyčku, o kterou se kotouč lehce otřel. Domácí útočník má nyní v utkání bilanci 2+2. Asistence: Josef Rindoš.
     
    30:02
    Piráti právě vstřelili branku!
    Jenže hosté nezvládli vyhodit ani vyvézt puk, o který je za brankou obral Josef Toman, naservíroval jej před branku JOSEFU RINDOŠOVI, který ranou z pravé strany na vzdálenější tyč vrací Pirátům dvougólový náskok. Asistence: Josef Toman.
     
    27:31
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Před Strejcem se strhla "trma-vrma", ve které se nejlépe zorientoval hostující JOSEF DANIELČÁK a snižuje. Asistence: Radim Toman, Ondřej Gabrhelík.
     
    25:17
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští rychle přenesli hru do útočného pásma, kam vjel Tůma po pravém křídle, odkud stihl posunout před branku JOSEFU TOMANOVI, který z první trefil horní roh Šimečkovy branky. Asistence: Martin Tůma, Josef Rindoš.
     
    19:58
    Těsně před sirénou se do zakončení v prostoru mezi kruhy natlačil domácí kanonýr Lyszczarczyk, ovšem jeho rána jen prolétla kolem Šimečkovy pravé tyče.
     
    18:01
    Po Tomanově nahození si puk před brankou našel Adama Novák, jenže nikým neatakovaný poslal puk jemným bekhendem mimo branku.
     
    17:27
    Tak teď Strejc svůj tým podržel. Spratek nastartoval ve vlastním oslabení motor, na útočné modré se zbavil bránícího hráče a uháněl sám na domácího gólmana. Ten si zákrok lapačkou vychutnal a efektně zasáhl.
     
    16:12
    S důrazem to nyní přehnal Stupka (VIT), který na obranné modré sestřelil Adámka, což rozhodčí posoudil jako hrubost a hostující útočník dostává dvě minuty,
     
    12:59
    Přesilovku si vyzkouší také domácí. Gabrhelík (VIT) dostává dvě minuty za držení protihráče.
     
    10:53
    Piráti právě vstřelili branku!
    TOM POLÁK dostal pas do jízdy, přebruslil obránce a sám před Šimečkem nezaváhal, překonal jej povedenou bekhendovou střelou. Asistence: Martin Tůma, Josef Toman.
     
    08:21
    Další velká šance hostujícího týmu. U tyčky číhal jeden z útočníků, ale netrefil kotouč, který by dával do zcela odkryté branky.
     
    07:35
    Hůře už si počínal Daniel Novák (CHM), který při snaze o vyhození poslal puk mimo mantinely a dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    04:23
    Raška přebruslil na pravém křídle obránce, ale Strejcův beton byl na správném místě.

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 11. Polák (Tůma, J. Toman), 26. J. Toman (Tůma, Rindoš), 31. Rindoš (J. Toman), 33. J. Toman (Rindoš), 34. M. Svoboda (Lyszczarczyk, Polák), 48. J. Toman – 28. Danielčák (R. Toman, Gabrhelík), 55. Danielčák (Spratek, Ďurčák)


    Piráti Chomutov: Alex Strejc – Lidák, Hlaváček, O. Dvořák, T. Běhula, D. Novák, A. Novák, Hajič – J. Toman, Polák, Lyszczarczyk, Kulich, Palička, M. Svoboda, Túma, Rindoš, Hřebíček, Adámek
    HC Vítkovice Ridera: Šimeček – Gabrhelík, Veřmiřovský, Štěpánek, Ďurčák, Čechman, Krčmář, Slíž – Franz, Raška, Malina, Maxner, R. Toman, Vondál, Bernát, Slánský, Spratek, Stupka, Danielčák, Hartmann, Šala

    Rozhodčí: Vojtěchovský – Kokrment, Buček
    bahis siteleri