Celta Vigo – Las Palmas 3:1 (kon.) | Valencia – Rayo Vallecano 4:4 (kon.) | Almería – Real Betis 2:1 (kon.)
Barcelona – Huesca 8:1 (kon.)
konec
Celta de Vigo
3:1 (1:0)
UD Las Palmas
Úterý 16.12.2014, 20:00Španělský pohár
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký úterní večer přeji všem fanynkám a fanouškům španělského fotbalu. Tamní pohárová soutěž má na programu již 4. kolo, v jehož rámci se o postup do další fáze utkají v odvetě Real Club Celta de Vigo a UD Las Palmas. Utkáním, které začíná ve 20 hodin, Vás bude prostřednictvím online reportáže provázet Lukáš Jasoněk.
     
    První zápas

    V úvodním utkání zvítězili na domácí půdě hráči týmu UD Las Palmas, kteří se zásluhou Hernana dostali ve 23. minutě do vedení. Stejný hráč mohl ve druhé půli z pokutového kopu přidat druhou branku, nařízenou penaltu však neproměnil. Mrzet ho to ale nemuselo, jelikož o deset minut později navýšil vedení domácího celku Silva. Hosté přesto díky proměněnému pokutovému kopu Miny dokázali snížit na konečných 2:1.
     
    Rozhodčí

    Nezbytnou součástí každého fotbalového utkání jsou také rozhodčí. Hlavním arbitrem dnes bude třiačtyřicetiletý Fernando Teixeira, jemuž s řízením zápasu budou pomáhat asistenti Victoriano Díaz a Manuel Torre. Čtvrtým delegovaným sudím je pak Leandro Carbajales.
    Příjezd Celty Vigo na Estadio de Balaídos.

     
    Úvodní sestavy:

    Real Club Celta de Vigo: Blanco – Castro, S. Gómez, Fontas, Planas – Álex López, Radoja, Krohn-Dehli – Mina, Larrivey, Nolito
    Náhradníci: A. Fernández, Charles, Orellana, Cabral, Mallo, Hernández

    UD Las Palmas: Raúl – Simon, Silva, Artiles, Angel López – Rodríguez, Mesa, Hernán – Alemán, Araújo, Culio
    Náhradníci: C. Fernández, Padrón, Momo, Valerón, V. Gómez, Tana

    Rozhodčí: Teixeira – Díaz, Torre.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní rozehrávku se postarali fotbalisté domácího celku, kteří nastoupili v modrých dresech, hosté oblékli žluté dresy.
     
    2
    Hráčům Real Clubu Celta Vigo unikl míč v zámezí a zpět do hry jej na útočné polovině vhodí fotbalisté ve žlutých dresech.
     
    4
    Domácí zaútočili podél pravé postranní čáry, kde byl faulován unikající Mina. Rozehrávky standardní situace se zhostil Álex López, ale hráči Realu bránu Raúla neohrozili.
     
    4
    Na opačné straně byla k vidění nepřesná střela v podání hráčů Las Palmasu, míč letěl velmi mimo z dosahu gólmana Blanca.
     
    5
    Mina se prezentoval chytrým přízemním centrem do pokutového území hostujícího celku, který byl tečován na roh. Po něm byl v šestnáctce velký závar, ze kterého však fotbalisté Celty Vigo nedokázali nic vytěžit.
     
    6
    Santi Mina se prezentoval povedenou střelou, která pořádně vystrašila brankáře Raúla, jenž jedovku střílejícího hráče s vypětím všech sil vyrazil.
    Santi Mina vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře Raúla.
     
    7
    Následně se hosté dokázali ubránit ataku útočníků domácího týmu, situaci skvělým způsobem vyřešil Simon, díky kterému může gólman Raúl rozehrát z klidu.
     
    9
    V držení míče jsou fotbalisté hrající ve žlutých dresech, kteří založili útočnou akci, Mesův centr ale skončil přímo v náruči domácího brankáře.
     
    10
    Araújo podstoupil souboj s Gómezem a díky své aktivitě vybojoval pro svůj celek rohový kop. Po jeho rozehrání došlo k zakončení a musel se činit brankář Blanco, který míč vytěsnil na další roh.
     
    11
    Další velká šance hráčů hostujícího celku. Na centr Nauzeta Blanco nedosáhl a nechal tak odkrytou bránu. Míč doletěl až k Silvovi, který však prázdnou svatyni trestuhodně přestřelil. Tato neproměněná šance možná bude hosty velmi mrzet.
    Silva trestuhodně netrefuje odkrytou branku.
     
    13
    Na opačné straně se do střeleckého zakončení zpoza šestnáctky dostal Krohn-Dehli, jeho prudká rána ale mířila jen do středu brány, kde se nacházel připravený gólman Raúl.
     
    15
    V úvodní čtvrthodině byli překvapivě aktivnější fotbalisté hostujícího celku, kteří se nyní opět dostali do zakončení. Nauzetova rána z úhlu ale brankáře Blanca neohrozila. Domácí ale musí svou hru razantně změnit, pokud chtějí pomýšlet na postup do další fáze poháru.
     
    17
    Planas se ve středu hrací plochy dopustil nedovoleného zákroku, po kterém bude míč opět na kopačkách hráčů Las Palmas.
     
    17
    Hostující fotbalisté se po hlavičkované v pokutovém území Celty Vigo opět dostali do střeleckého zakončení. Za obranou se ocitl Araújo, ale míč z bezprostřední blízkosti za záda Blanca propasírovat nedokázal.
    Araújo neproměnil obrovskou šanci.
     
    19
    Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
    Domácí otevírají skóre zápasu a ujímají se vedení! Po několika šancích hostujícího celku se dokázali vymanit z tlaku a přihrávku z levé strany dokázal přesně mířenou střelou z pokutového území zužitkovat JOAQUIN LARRIVEY, proti jehož ráně byl Raúl bez šance.
    LARRIVEY - 1:0
     
    21
    Míč se nyní nachází ve středu hrací plochy, kde o něj probíhají četné souboje, z nich nakonec vycházejí jako vítězové hráči domácího celku.
     
    23
    Hráči v modrých dresech kombinovali v blízkosti pokutového území hostů, ale defenziva Las Palmasu si s jejich útočnými choutkami bez potíží poradila.
     
    25
    Domácí se však prakticky vzápětí vrátili zpět na útočnou polovinu, kde vybojovali rohový kop. Ten rozehrál centrem do pokutového území Álex López. Kapitán Celty Vigo v něm našel hlavu některého ze svých spoluhráčů, jehož pokus mířil vysoko nad břevno.
     
    26
    Střelecký pokus vyprodukoval také Nolito, jehož dalekonosná rána ale neměla příliš velkou šanci na úspěch, když útočník Celty Vigo neměl dostatečně srovnána mířidla a tudíž vypálil velmi nepřesně.
     
    28
    Mina vymyslel chytrou přihrávku do pokutového území pro svého spoluhráče Larriveye, který se pokoušel centrovat míč před bránu, centr mu ale nevyšel podle představ.
     
    28
    Prvním hráčem potrestaným žlutou kartou je hostující Ángel López, kapitán Las Palmasu se provinil šlapákem.
     
    29
    Domácí se dostali do dobré příležitosti, jedovatou střelu ze střední vzdálenosti ovšem stačil vyrazit Raúl, kterého však musejí ruce pořádně štípat ještě v tuto chvíli.
     
    31
    Za námi je půlhodina hry, která nabídla jednu branku. Tu možná překvapivě vsítili fotbalisté Celty Vigo, kteří do úvodního gólu byli pasivnějším celkem.
     
    32
    Ve středu hracího pole došlo k menší roztržce mezi hráči, kterou vyvolal nedovolený zákrok Santiaga Miny, který zasáhl rukou do obličeje jednoho ze svých protihráčů. Žlutá karta je v tomto případě oprávněná, přestože hostující trenér se na střídačce mohutně rozčiloval, nejspíš s rozhodnutím hlavního arbitra nesouhlasil a pro domácího útočníka požadoval kartu tmavší barvy.
     
    34
    Po odraženém míči před pokutovým územím Las Palmasu se vrhl Larrivey, který okamžitě vypálil z první. Jeho střelecký pokus byl ale nepřesný a míč jen prosvištěl kolem pravé tyče Raúlovy svatyně.
     
    36
    K šestnáctce domácího celku pronikli fotbalisté Las Palmasu, po kombinační souhře v tomto území zvolil Culio tvrdou přízemní střelu, po které se Blanco natahoval zbytečně. Rána sice mířila k tyči, ale zhruba o půl metru ji minula.
     
    38
    Alemán v rozporu s pravidly zastavil rozvíjející se útočnou akci domácího celku a za své počínání uviděl žlutou kartu.
     
    40
    Do šestnáctky hostů pronikli fotbalisté Celty Vigo, Minův centr z levé strany však nikoho z hráčů v modrých dresech netrefil a míč pokutovým územím pouze proletěl.
     
    42
    Míč se v těchto chvílích nachází na kopačkách hráčů hostujícího týmu, kteří kombinují jen na vlastní polovině, odkud se pokusí rozvinout ofenzivní akci, ale zatím se jim to příliš nedaří, když jim záložní řada domácího družstva nedovoluje přejít přes středovou čáru.
     
    44
    Hosté po nedovoleném zákroku zahrávali přímý kop pár metrů od středu hrací plochy. Centrovaný míč do vápna však doletěl jen do rukavic připraveného brankáře Blanca, který jej následně rozdal svým spoluhráčům v poli.
     
    45
    Hlavní arbitr nepřidal v prvním poločase ani minutu a po nákopu domácího brankáře ke středovému kruhu ukončil úvodní pětačtyřicetiminutovku.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Statistika držení míče v prvním poločase : 59%:41%
     
    Úvod utkání patřil hráčům hostujícího celku, kteří se dokázali dostat do několika dobrých střeleckých příležitostí, ovšem neproměnili je. A tak domácí trestali, když v 19. minutě vsítit doposud jedinou branku Larrivey. Vstřelená branka dodala fotbalistům Celty Vigo potřebnou energii a ti se ve zbytku poločasu začali více střelecky prosazovat. Gól už však nepadl a tak obě mužstva odcházejí do kabin za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hned v úvodu druhé půle se do útoku vrhli fotbalisté hrající v modrých dresech, hostující defenziva ale jejich útočnou akci zneškodnila.
     
    47
    Domácí nyní kombinovali v obranné části hřiště, kde byli vytrvale napadáni několika vysunutými fotbalisty celku Las Palmas, kterým se však nepodařilo ukořistit míč.
     
    49
    Hostující obránci vyrobili hrubku v defenzivně, když si nedokázali přesně přihrát. Toho využil napadající útočník Nolito, jenž uzmul míč pro sebe. Následně postupoval vpřed k bráně Raúla, ale o míč byl ještě před pokutovým územím obrán a z ofenzivní akce domácího celku tak nakonec nic nebylo.
     
    50
    Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
    Domácí znovu skórují a dostávají se do dvoubrankového trháku! Na hranici šestnáctky vybojoval míč Nolito, který adresoval přesnou přihrávku za obranu na nabíhajícího SANTIAGA MINU, jenž si se zakončením dokázal velmi dobře poradit a k radosti domácích přízivců navýšil vedení svého celku.
    MINA - 2:0
     
    52
    V držení kulatého nesmyslu jsou fotbalisté ve žlutých dresech, ale nedaří se jim proniknout přes středovou čáru, kterou bedlivě střeží hráči Celty Vigo.
     
    53
    Ti po pár vteřinách dokázali ve středu hřiště vybojovat míč a následně pokračovali v útočné akci pomocí rohového kopu, který ale obrana hostujícího celku ubránila.
     
    53
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    Hosté prakticky okamžitě poté založili rychlý protiútok po pravé straně, odkud následoval centr, po kterém míč doletěl až na hlavu NAUZETA ALEMÁNA, jenž se z bezprostřední blízkosti nemýlil a snížil opět na rozdíl jedné branky.
    ALEMÁN - 2:1
     
    54
    Střídání v celku UD Las Palmas: hřiště opouští López, nastupuje Fernández.
     
    55
    Domácí fotbalisté se provinili útočným faulem na polovině celku Las Palmas, s míčem tak mohou hrát hosté.
     
    56
    Hráči hostujícího týmu pronikli až na útočnou polovinu, kde byl jejich průnik zastaven jen za cenu faulu. Po přímém volném kopu ovšem míáč dolétl do náruče připraveného brankáře Blanca, který si míč stáhl ze vzduchu.
     
    58
    U míče jsou hráči v modrých dresech, kteří se snaží najít skulinu v obraně hostujícího celku, zatím však marně.
     
    60
    Žlutou kartou byl po nedovoleném zákroku potrestán Nolito, který se provinil útočným faulem.
     
    62
    Žlutou kartu vidí také hostující hráč Artiles.
     
    63
    Střídání v celku UD Las Palmas: odstupuje Hernán, přichází Momo.
     
    65
    V držení míče jsou v těchto chvílích hráči celku Las Palmas, kteří při rozehrávce neváhají kombinovat i se svým brankářem.
     
    66
    Až překvapivě přesná byla střela v pádu, kterou vyprodukoval Araújo, míč letěl jen těsně vedle tyče.
     
    67
    Toto je nepříjemný moment pro hostující celek. Zastupující kapitán Aythami Artiles zastavil nadějnou útočnou akci domácího celku hrubým faulem zezadu, za který byl potrestán druhou žlutou kartou, po které logicky přišel na řadu kartónek červené barvy. Las Palmas tak bude dohrávat v deseti.
     
    69
    k exekuci nařízeného přímého kopu se postavil Nolito, jehož jedovatá rána jen těsně minula svatyni, kterou hájí Raúl.
     
    71
    Herní převaha je teď jasně na straně domácího celku, který je horlivě podporován svými příznivci. Hosté jsou nuceni se bránit atakům fotbalistů v modrém.
     
    72
    Domácí dosáhli branky! Ta ale nemohla být uznána z důvodu ofsajdového postavení zakončujícího hráče.
     
    73
    Na opačné straně spálil obrovskou šanci Araújo, který se po neproměněné střele musel chytit za hlavu.
     
    75
    Do konce základní hrací doby zbývá více než čtvrthodina hry, podaří se během této doby domácím fotbalistům využít početní převahu či nikoliv?
     
    76
    Hosté zahrávali rohový kop, který ale nedokázali využít, poté vpřed postupovali domácí, ale dopustili se útočného faulu a o míč přišli.
     
    76
    Střídání v celku Real Club Celta de Vigo: Fernández nahradí Castra.
     
    76
    Silva ve středu hracího pole zezadu nešetrně zajel do Santiaga Miny a za svůj prohřešek byl potrestán spravedlivou žlutou kartou.
     
    78
    Střídání v celku Real Club Celta de Vigo: zraněného Santiaga Minu musel nahradit Orellana.
     
    80
    Fotbalisté domácího mužstva obléhají pokutové území Las Palmasu, zatím se však nedaří Celtě Vigo vystřelit.
     
    81
    Přízemní centr z pravé strany hřiště zblokoval první bránící hráč, který míč odkopl do bezpečí.
     
    82
    Střídání v celku UD Las Palmas: pomalu ze hřiště odešel Alemán, nahradil ho Tana.
     
    82
    Střeleckým pokusem se prezentoval Nolito, jeho ránu ale Raúl vyrazil. Domácí přesto pokračují v útočné aktivitě.
     
    84
    Nolito s Planesem kombinovali před pokutovým územím, odkud druhý jmenovaný vyslal centr, na který si naskočil Larrivey. Hlavičkový pokus útočníka domácího celku byl ale zblokován na roh.
     
    85
    Po něm se domácím nepodařilo zakončit, naopak do protiútoku se dostali hosté, kteří na Blanca vyslali tvrdou ránu, ale domáci gólman neměl sebemenší problém střelu zneškodnit.
     
    87
    Suprově si nyní v obraně počínal Simon, který odvrátil centr na rohový kop. Po centru z něj se opět činil některý z obránců, který míč odhlavičkoval opět na roh.
     
    88
    Po jeho rozehrání chytil Raúl míč do rukou a poté upadl na trávník. Na nohy se mu nechtělo, nejspíš si při zákroku poranil záda a tak byl k němu přivolán ošetřující lékař.
     
    89
    Vypadá to, že gólman hostujícího celku bude v pořádku a může dále pokračovat ve hře. Na nohy se mu ale vůbec nechce.
     
    90
    Střídání v celku Real Club Celta de Vigo: na trávník přichází Mallo, opačným směrem putuje Radoja.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavil pět minut nad rámec základní hrací doby.
     
    90+2
    Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
    Domácí se v nastaveném čase ujímají dvoubrankového vedení, které jim zaručuje postup do další fáze poháru! Přesně mířenou střelu vyprodukoval střídající FABIÁN ORELLANA, který rozjásal příznivce domácího týmu. Trenér Celty Vigo tak prokázal vhodný výběr při střídání, které mu vyšlo na jedničku.
    ORELLANA - 3:1
     
    90+5
    Domácí se dostali do další velké šance, tu ale Fernández nedokázal využít, když míč z dobré pozice poslal těsně mimo tři tyče.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    Vigo po dnešní výhře 3:1 postupuje dále do vyřazovacích bojů Copa del Rey.

     
    Je dobojováno! Z postupu do další fáze Copy del Rey se radují fotbalisté Real Clubu Celta de Vigo, kteří v odvetném utkání dokázali porazit UD Las Palmas 3:1. Domácí si vytvořili dvoubrankové vedení, které ale hosté prakticky vzápětí snížili. Hráči hostujícího celku však doplatili na vyloučení Artilese, který se po druhé žluté kartě musel předčasně odebrat pod sprchy. Početní výhody dokázali muži v modrém využít až na konci druhé minuty nastaveného času, kdy vítězství a s ním spojený postup do dalšího kola vystřelil svým barvám střídající Orellana. (21:57:20)

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 19. Larrivey, 50. Mina, 90+2. Orellana – 53. Alemán

    Karty:   32. Mina (CVG), 60. Nolito (CVG) – 28. Angel López (LPA), 38. Alemán (LPA), 62. Artiles (LPA), 76. Silva (LPA)   67. Artiles (LPA)


    Celta de Vigo: Blanco – Castro (76. Fernández), S. Gómez, Fontas, Planas – Álex López, Radoja (90. Mallo), Krohn-Dehli – Mina (78. Orellana), Larrivey, Nolito
    Náhradníci: A. Fernández, Charles, Orellana, Cabral, Mallo, Hernández

    UD Las Palmas: Raúl – Simon, Silva, Artiles, Angel López (Fernández) – Rodríguez, Mesa, Hernán (63. Momo) – Alemán (82. Tana), Araújo, Culio
    Náhradníci: C. Fernández, Padrón, Momo, Valerón, V. Gómez, Tana

    Rozhodčí: Teixeira – Díaz, Torre
    02.12.2014
    Las Palmas - Celta Vigo 2:1

    Branky: 23. Santana HERNÁN, 79. Marcelo SILVA – 82. Santiago MINA (pen.)

    Karty:   59. Castellano (LPA), 75. Hernán (LPA) – 35. Costas (CVG), 56. B. Fernandez (CVG), 66. Planas (CVG), 74. Gomez (CVG), 82. Deli (CVG)

    Neproměněná penalta: 69. Hernán (LPA), mimo

    bahis siteleri