Lorient – Saint-Étienne 0:1 (kon.) | Ajaccio – PSG 1:3 (kon.) | Lille – Bordeaux 1:1 (6:5 po pen.)
Lyon – Monaco 1:1 (4:5 po pen.)
konec
AC Ajaccio
1:3 (1:0)
Paris Saint-Germain
Středa 17.12.2014, 21:00 • Stade Francois Coty, Ajaccio • Francouzský Ligový pohár
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy nashledanou. (22:53:38)
     
    Pořádně mizernou první půli nakonec Pařížané po přestávce rozhodně vylepšili, vstřelili tři góly a otočili zápas na svou stranu. Korsický celek sehrál výbornou první pětačtyřicetiminutovku, jenže ta druhá mu vůbec nevyšla. A hosté se tak mohli i bez pomoci Zlatana Ibrahimovice radovat z postupu do čtvrtfinále Coupe de la Ligue.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Pařížané zase kombinují na vlastní polovině. Míč se od Davida Luize přes Digneho dostal k Marquinhosovi. Domácí se ani nesnaží příliš napadat.
     
    90+1
    Ajaccio a jeho jedna z posledních standardek. Cavalli z rohového čtvrtkruhu našel svým centrem pouze hlavu protihráče. PSG bez problémů brání v posledních několika minutách.
     
    90
    Druhý poločas je nastavený o tři minutky.
     
    89
    Utkání se dohrává už jen z povinnosti. Nevěřím tomu, že by i sudí Lannoy měl jakýkoli zájem zbytečně nastavovat druhý poločas.
     
    88
    PSG v klidu drží míč na kopačkách, nyní vybojoval faul, takže na vlastní polovině bude rozehrávat David Luiz.
     
    87
    Střídání v týmu AC Ajaccio: ze hřiště odchází Pedretti, přichází Coulibaly.
    Serge Aurier vsítil rozdílový gól. Bude nakonec vítězný? Do konce utkání nezbývá mnoho:

     
    85
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Lucas, přichází Kimmakon.
    Jean-Christophe BAHEBECK - 1:3
     
    84
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Tohle je asi poslední hřebíček do rakve Ajaccia. Lucas se řítil do šestnáctky, odkud mohl vypálit. Nebyl však žádný sobec a přihrávkou u druhé tyčky vybídl JEANA-CHRISTOPHEHO BAHEBCKA, jenž ve skluzu uklidil balón do prázdné branky. Asistence: Lucas Rodrigues Moura da Silva.
     
    83
    Uvidíme, jestli se Ajaccio z tohohle gólu oklepe. Má na to ještě nějakých deset minut. Ve druhé půli nehraje aktivně a dí se říci, že právě díky tomu prohrává.
    Serge AURIER - 1:2
     
    81
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    To je velká rána pro Ajaccio. Bahebeck rozehrál rohový kop někam na hranici malého vápna, kam si naběhl SERGE AURIER, jenž hlavou z blízkosti překonal bezmocného brankáře Scribeho. Asistence: Jean-Christophe Bahebeck.
     
    80
    Digne dostal pěknou přihrávku do šestnáctky. Jenže moc dlouho otálel se střelbou, takže se stačil vrátit Kanté a na poslední chvíli odkopl míč do bezpečí.
     
    79
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Chantome, přichází Matuidi.
    Cabayeho nepřesná střela ze standardky
     
    78
    Na druhé měli k dispozici přímý kop hosté. Místo Davida Luize ho nakonec kopal Cabaye, jehož střela přeletěla zeď, ale pod břevno nakonec nezapadla. Scribe by měl jinak velké potíže.
    Madriho nebezpečný pokus
     
    76
    Tohle byla ostrá jedovka, jakou nyní vyslal Madri. Pálil ze střední vzdálenosti, kde byl úplně sám, daleko byl i David Luiz. Jeho pokus skončil těsně vedle, Douchez se natahovat k tyčce nemusel.
     
    75
    ... Lucas přeběhl půl hřiště a dostal se až na hranici vápna. Balón pak stačil předložit Bahabeckovi, jehož centr byl ovšem zablokovaný.
     
    74
    Cavalli si ukousl příliš velké sousto. A nakonec o míč snadno přišel. PSG se díky tomu dere do brejku...
     
    73
    Lavezzi ze hřiště musel pravděpodobně kvůli zranění. Na střídačce má staženou štulpnu a je tam vidět nějaký šrám. To není příliš dobrá zpráva pro Blanca.
     
    72
    Chantome s Rabiotem se řítili dopředu, nakonec se míč dostal do šestnáctky ke Cavanimu, jenž však následně ukličkoval spíše sám.
     
    70
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Lavezzi, přichází Bahebeck.
     
    69
    Davidu Luizovi jako by se nechtělo rozehrávat. A tak balón poslal zpátky na Doucheze. Stejně musel o chvilku později odcentrovat, ovšem nepřesně. PSG díky tomu přišel o míč.
     
    68
    Cavalli z levé strany z přímého kopu posílal ostrý balón do brány a gólman Douchez musel krotit balón až na druhý pokus.
     
    66
    Cavani v akci pokračovat nemohl, ocitl se totiž v ofsajdu. Hra se v posledních minutách srovnala, PSG jako by se po vstřeleném gólu zase zklidnilo.
     
    65
    Střídání v týmu AC Ajaccio: ze hřiště odchází Oliech, přichází Lesoimier.
     
    64
    Další žlutá karta, tentokráte pro Madriho (AJC). Lavezziho ošklivě kopl do nohy.
     
    64
    Pedretti rozehrál na druhé straně rohový kop, nicméně Marquinhos dokázal míč odvrátit do autu. PSG se bude muset stále bránit.
     
    63
    Po faulu na Davida Luize měli hosté k dispozici přímý volný kop. Lavezzi ho ovšem rozehrál nedobře, z téhle akce nebezpečí nehrozilo.
     
    62
    Domácí chtěli zahrozit z brejku, poprvé se musel ukázat také brankář Douchez. Ale míč dokázal zkrotit a schoval ho do rukavic.
     
    61
    Střídání v týmu AC Ajaccio: ze hřiště odchází Marester, přichází Abergel.
     
    59
    Jestliže byl korsický celek v r první půli lepší, teď je to PSG, kdo utkání naprosto dominuje. Domácí se vlastně jenom brání.
     
    58
    Scribe nyní musel hodně z branky! Lavezzi na něj nepříjemně dotíral, naštěstí byl u míče dřív a odkopl ho do bezpečí.
     
    57
    Lucas se zase ocitl v dobré pozici, nicméně jeho pokus byl zablokovaný do zámezí. PSG navyšuje tlak. I když z následného rohového kopu se prosadit nedokázal.
    Edinson CAVANI - 1:1
     
    55
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Hosté načali druhou půli lépe a zatažené Ajaccio za jeho neaktivitu potrestali. Cabaye posunul balón doprava na Lucase, ten kolmicí našel v šestnáctce nehlídaného EDINSONA CAVANIHO, jenž podél vyběhnuvšího Scribeho skóroval. Asistence: Lucas Rodrigues Moura da Silva.
     
    53
    Lavezzi (PSG) ví, že s intenzitou zákroku to přehnal. Nesmyslně zaskluzoval do soupeře, i když věděl, že balón nemůže získat. Za své počínání se protihráči omluvil.
     
    51
    Lavezzi zakombinoval na levé straně se svým spoluhráče, snažil se odcentrovat před bránu Scribeho, jenže míč skončil pouze v zámezí.
     
    50
    Lavezzi se hnal do šestnáctky, nicméně nebyl u balónu včas. Takže defenzíva Ajaccia mohla zase zasáhnout.
    Marquinhosova zablokovaná střela
     
    49
    Lucas odcentroval z pravé strany do šestnáctky. Míč se dostal po několika odrazech k Marquinhosovi, jenž se ocitl v celkem solidní možnosti, jenže napálil jen obránce před sebou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    PSG potvrzuje, že je v menší krizi. Druholigové Ajaccio je daleko hladovější po úspěchu a po právu vede. Hosté měli několik šancí na vyrovnaní, jenže nevyužili je. I proto, že z jejich hry opravdu není cítit nějaké velkolepé nadšení. Kouč Laurent Blanc bude muset v kabině asi zvýšit hlas, jinak se jeho týmu Coupe de la Ligue týkat nebude.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Diop nakonec opustil hrací plochu po svých, ale moc se mu nechtělo. Hra se nyní malinko pozdržela.
     
    45
    Tady nebylo co řešit. Ajaccio se hnalo do brejku, a to dosti zajímavého. A Chantome (PSG) zatáhl za záchrannou brzdu. Diopovi se ze hřiště zvedat vůbec nechce.
     
    44
    Lavezzi měl k dispozici rohový kop, tentokráte však žádného spoluhráče nenašel.
     
    43
    Frustrace PSG z matného výkonu se trošku projevuje. Lavezzi nyní drcl do svého soupeře, nechal se zbytečně vyprovokovat. Lannoy celou situaci řešil bez osobního trestu.
     
    42
    Lavezzi znovu zahrál standardku z pravé strany nesmírně zajímavě a našel hlavu Davida Luize. Ten ovšem branku Scribeho těsně minul.
     
    39
    Madri s Goncalvesem se snažili kombinovat na levé straně, jenže bez úspěchu. Hostující obrana si poradila díky tvrdé hře.
     
    38
    Sudí Lannoy poprvé sahal do kapsičky. Goncalves (AJC) nepříjemně stáhl na zem svého soupeře a obdržel žlutou kartu.
     
    37
    A Ajaccio zahrozilo z brejku! Nejprve se do šestnáctky vřítil Oliech, který se snažil najít přihrávkou svého spoluhráče. O pár vteřin později se ve vápně PSG objevil díky elegantní kličce také Madri. Pařížská defenzíva měla četné problémy, aby nebezpečnou situaci vyřešila.
     
    36
    ... a Lavezziho centr nebyl vůbec špatný! Nepříjemně poskakoval v šestnáctce Ajaccia. Korsická obrana si nakonec poradit dokázala.
    Jeden z fanoušků má jasno. Výsledky PSG letos nejsou konzistentní:

     
    35
    Chantome vypálil znovu, tentokráte po zemi, jenže jeho pokus byl tečovaný. Hosté budou mít k dispozici rohový kop...
     
    34
    Cavani sice upadl někde na hranici šestnáctky, sudí Lannoy ale ponechal výhodu. K míči se dostal Lavezzi, jenž ho vrátil Chantomemu a ten z otočky vypálil. Bohužel pro hosty mířil hodně nepřesně.
     
    33
    Ajaccio se i nadále tlačí dopředu. Opravdu nemá co ztratit. Předvádí zatím velmi, velmi sympatický výkon.
     
    32
    Rabiot to zkusil v šestnáctce soupeře individuálně. Jednoho protivníka se kličkou zbavil, pak už u něho včas byl Kanté, jenž mu zamezil v podnikání.
     
    30
    Lavezzi zahrál standardku z pravé strany na zadní tyč, tam se objevil Marquinhos, jenže z voleje branku netrefil. Cavani se přitom dožadoval penalty, ale u brankového sudího nepochodil.
     
    28
    Uvidíme, jak PSG na situaci zareaguje. Kouč Laurent Blanc zatím zůstává na lavičce klidný. Ale jeho mužstvo musí hrát lépe, jinak v tomhle utkání nemusí uspět.
    Johan CAVALLI - 1:0
     
    27
    Ajaccio právě vstřelilo branku!
    JOHAN CAVALLI se z bílého puntíku nezmýlil. Ačkoli mu Douchez vystihl směr střely, u pravé tyčky ze svého pohledu prostě nebyl včas.
    Lannoy nařídil pokutový kop za tento zákrok
     
    26
    Byla nařízena penalta. Bude jí zahrávat Ajaccio! Domácí podnikli rychlý brejk, po němž se Madri snažil dostat ke střele. Jenže zakopl o nohu Auriera, takže sudí Lannoy ukázal na značku pokutového kopu.
     
    24
    Cavalli se snažil najít Oliecha, nicméně Marquinhos záměr soupeře pochopil a odkopl míč do bezpečí.
     
    23
    PSG to nyní zkoušel nejprve na levé straně, pak i na pravé, jenže Lucas nakonec balón zavezl do středu hřiště. A tam ho ztratil Rabiot.
     
    21
    Lucas byl zezadu podražen Cavallim, jeho protihráč se mu omluvil. Následná standardka byla nebezpečná, jenže Lucasova přihrávka z pravé strany Davida Luize nenašla.
     
    20
    Lavezzi se snažil kolmicí najít Cavaniho, ten měl ovšem dále k míči než gólman Scribe, který ho ve skluzu sebral v pohodě do náruče.
     
    19
    Tempo hry je dosti pomalé. Ostatně to dokazuje i hra obranné čtyřky hostů, která si mezi sebou přihrává, aniž by rychleji postupovala směrem dopředu.
     
    17
    Aurier se snažil kombinovat na levé straně s Cavanim, nakonec musel centr do šestnáctky Ajaccia likvidovat odkopem pryč do bezpečí Pedretti.
     
    16
    Pařížané nyní v posledních několika málo minutách drží více míč na kopačkách. Snaží se sice prosadit, chybí ale jakýsi větší hlad po úspěchu.
    nepřesná střela Chantomeho
     
    14
    První náznak větší šance. Rabiot pěkným centrem za obranu našel v šestnáctce volného Chantomeho, ten pálil z voleje z dobré pozice, ale zamířil jen mimo tři tyče.
     
    13
    Korsický celek se hnal zase do útoku, tentokráte však Goncalvesovo počínání zastavil ofsajd.
     
    11
    Marester se snažil najít centrem z pravé strany najít své spoluhráče, nicméně Aurier míč dokázal odkopnout. Pouze však k nohám Cavalliho, jehož přízemní střela zamířila jen do zámezí.
     
    10
    Uplynulo deset minut a zatím jsme neviděli jediný náznak šance. Ajaccio přitom pouze nebrání, snaží se tlačit dopředu, jenže ani domácí zatím Doucheze výrazněji neohrozili.
     
    9
    Digne dostal těžký balón, ve vzduchu ho dokázal zpracovat, ale do špatného místa. Nakonec na gólmana Scribeho zatlačil ještě Cavani, ten však stačil balón odkopnout do bezpečí.
     
    8
    Utkání je zatím hodně, hodně vyrovnané. PSG není rozhodně tím dominantním celkem, jak by se od něj dalo očekávat.
     
    6
    Cavalli si dokázal tělem odstavit Cabayeho, takže ho na poslední chvíli musel zastavit Aurier. Následnou standardku musel likvidovat Douchez.
     
    4
    Lucas rozehrál standardku z pravé strany, Pařížané se z ní ovšem prosadit nedokázali.
     
    3
    Goncalves se snažil u lajny prosadit přes Marquinhose, pařížský stoper si však balón pohlídal.
     
    2
    Cavalli dostal přihrávku na levou stranu, snažil se odcentrovat do šestnáctky, jenže Douchez byl u tyčky připravený.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Ajaccio: Scribe – Babiloni, Marester, Kanté, Perozo – Goncalves, Cavalli, Pedretti – Oliech, Diop, Madri
    Náhradníci: Habi, Abergel, Coulibaly, Quintilla, Remiti, Lesoimier, Deville

    Paris Saint-Germain: Douchez – Aurier, Marquinhos, David Luiz, Digne – Rabiot, Cabaye, Chantome – Lucas, Cavani, Lavezzi
    Náhradníci: Sirigu, Camara, van der Wiel, Kimpembe, Matuidi, Bahebeck, Kimmakon

    Rozhodčí: Lannoy – Aube, Lang.
     
    Utkání bude řídit zkušený sudí Stéphane Lannoy spolu s asistenty Julienem Aubem a Gillesem Langem. Čtvrtým rozhodčím byl delegován Eric Danizan.
     
    Zatímco pro PSG bude osmifinále Coupe de la Ligue vstupem do této soutěže, Ajaccio už muselo projít přes Troyes a Montpellier. V obou případech hrálo venku a především skalp na půdě druhého jmenovaného klubu, jenž působí v Ligue 1, byl hodně cenným úspěchem.
    Hostující trenér Laurent Blanc přiznal: "Uděláme velkou rotaci v sestavě."

     
    Domácí dokázali na svém stadionu před bouřlivými korsickými fandy hrát s francouzským gigantem vždy vyrovnanou partii. Ačkoli v tomhle souboji budou jasným outsiderem, připomeňme, že od sezóny 2012/13 s Pařížany sehráli čtyři utkání a jen v jednom případě s ním padli. Hned třikrát přitom uhráli remízu.
     
    Ajaccio ještě loni hrálo s PSG, tentokráte však působí v druhé nejvyšší soutěži. A zatím to nevypadá, že by se mělo mezi smetánku vrátit, v současné chvíli je totiž na 12. místě. O víkendu dokázalo doma skolit Nancy 2:0, a přerušilo tak sérii dvou utkání bez výhry.
     
    Mužstvo kouče Lauranta Blanca mělo po reprezentační přestávce velmi náročný program, hrálo prakticky každé tři dny, a možná že i únava se projevila na porážkách na Barceloně v Lize mistrů a v rámci ligy na půdě zachraňujícího se Guingampu. Hostující lodivod by měl nyní dát šanci méně vytěžovaným hráčům. Sestava může vypadat opravdu hodně zajímavě.
    Ajaccio na toto utkání sehnalo dokonce speciálního sponzora. Na jeho dresech bude figurovat logo zahrádkářské a zemědělské firmy Gamm Vert:

     
    PSG nezažívá nejlepší období své sezóny. V posledních dvou zápasech totiž dvakrát prohrál a připsal si na své konto vůbec první dva neúspěchy v tomto ročníku. Napravit situaci se bude snažit v Ajacciu v rámci Coupe de la Ligue. Domácí ještě loni hráli nejvyšší soutěž, ale spadli do Ligue 2.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Patrik Sandev

    Branky: 27. Cavalli (pen.) – 55. Cavani, 81. Aurier, 84. Bahebeck

    Karty:   38. Goncalves (AJC), 64. Madri (AJC) – 45. Chantome (PSG), 53. Lavezzi (PSG)


    AC Ajaccio: Scribe – Babiloni, Marester (61. Abergel), Kanté, Perozo – Goncalves, Cavalli, Pedretti (87. Coulibaly) – Oliech (65. Lesoimier), Diop, Madri
    Náhradníci: Habi, Abergel, Coulibaly, Quintilla, Remiti, Lesoimier, Deville

    Paris Saint-Germain: Douchez – Aurier, Marquinhos, David Luiz, Digne – Rabiot, Cabaye, Chantome (79. Matuidi) – Lucas (85. Kimmakon), Cavani, Lavezzi (70. Bahebeck)
    Náhradníci: Sirigu, Camara, van der Wiel, Kimpembe, Matuidi, Bahebeck, Kimmakon

    Rozhodčí: Lannoy – Aube, Lang
    bahis siteleri