Winnipeg – NY Islanders 2:5 (kon.) | Florida – NY Rangers 2:5 (kon.) | Buffalo – Tampa 1:5 (kon.)
Boston – Toronto 3:4 (1:2 po s.n.) | Pittsburgh – Carolina 2:1 (kon.) | Columbus – Minnesota 3:1 (kon.)
Detroit – New Jersey 3:1 (kon.) | Dallas – Arizona 6:0 (kon.) | Anaheim – San Jose 0:3 (kon.)
Colorado – Philadelphia 4:3 (po pr.) | Calgary – Edmonton 4:3 (po pr.) | Washington – Chicago 3:2 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
1:5 (1:1, 0:1, 0:3)
Tampa Bay Lightning
Čtvrtek 01.01.2015, 00:10 • First Niagara Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Nikita KUČEROV - 1:5
     
    58:05
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning nadělují svému soupeři nepopulárního bura! A znovu u toho byla druhá formace Bolts, kdy Palát nachystal branku na stříbrném podnose pro NIKITU KUČEROVA, jenž se prosazuje po druhé v utkání. Asistence: Ondřej Palát, Tyler Johnson.
    Nikita KUČEROV - 1:4
     
    48:40
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bolts se však okamžitě přesunuli do svého útočného pásma, kde Stralman našel parádní přihrávkou Johnsona, jehož střelu z levé strany ještě Enroth vyrazil, ale touš zůstal ležel před brankovou čárou a zde jej už do brány Buffala postrčil NIKITA KUČEROV. Asistence: Tyler Johnson, Anton Stralman.
    Brett CONNOLY - 1:3
     
    45:22
    Tampa právě vstřelila branku!
    Jenže Bolts se přece jen dočkali své třetí branky až po konci své přesilové hry. Palát nahrál na modrou Stralmanovi, který ihned vystřelil a jeho střela byla ještě na své cestě několikrát tečována až se touš ocitl před bránou Buffala, kde se nejlépe zorientoval BRETT CONNOLLY, jenž už dopravil puk za Enrothova záda. Asistence: Anton Stralman, Ondřej Palát.
     
    45:06
    Palát měl nyní na své holi svou druhou branku! Po vyražené střele Kučerova se totiž touš odrazil přesně na hůl českého útočníka, který však ve vyložené šanci trefil přemísťujícího se Enrotha.
     
    43:11
    Nicolas Deslauriers (BUF) znovu oslabuje svůj tým, protože si tentokrát odsedí dvě minuty za držení protihráče.
     
    41:44
    Tampa si však sama zavařila ve vlastním obranném pásmu, avšak domácí toho nedokázali využít, a tak hosté stále vedou o jednu branku.
    Ondřej PALÁT - 1:2
     
    39:02
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning využívají přesilovou hru! Johnson zavezl puk do útočného pásma, kde křižnou přihrávkou našel ONDŘEJE PALÁTA, který se svou střelou z levého kruhu nedal Enrothovi žádnou šanci, a tak se Tampa dostává opět do vedení. Asistence: Tyler Johnson, Nikita Kučerov.
     
    38:09
    Nicolas Deslauriers (BUF) však v závěru druhé třetiny oslabuje svůj celek, protože si odsedí dvě minuty za podražení.
     
    37:05
    Do velmi nebezpečného zakončení se prodral Hodgson, jehož střelu z mezikruží ještě tečoval bránící Barberio, ale Vasilevskij svůj celek podržel.
     
    34:29
    Stamkos ujížděl zcela sám na Enrotha, jenže se skvěle vrátil Gorges, který útočníka Tampy čistě zastavil.
     
    32:17
    Carle vystřelil od modré čáry a jeho pokus byl zřejmě na své cestě ještě tečován, ale Enroth skvěle zareagoval a touš dokázal vyrazit.
     
    31:21
    Znovu Ennis v akci, když se mu podařilo proháčkovat až před brankáře Tampy, kterého chtěl překonat mezi jeho betony, jenže Vasilevskij svou "pátou" díru ucpal včas.
     
    28:29
    Na druhé straně následně Stamkos orazítkoval pravou tyč Ennisovy brány!
     
    28:02
    Tak to byl parádní obranný zákrok Nesterova, protože se z pravé strany už hnal Ennis zcela sám na Vasilevského, ale obránce Tampy parádně zasáhl.
     
    25:03
    Alex Killorn (TBL) znovu oslabuje svůj tým, když tentokrát dostává dvě minuty za podražení.
     
    25:01
    Hosté se z ničeho nic dostali do akce dvou na jednoho, kterou nakonec svou střelou zakončil Palát, jenže jeho pokus letěl přímo do středu brány Buffala.
     
    19:35
    V závěru první třetiny ujeli domácí ve dvou na jednoho, kde chtěl Hodgson dostat puk na Stewarta, jenže jeho pas byl hodně nepřesný.
     
    13:22
    Navíc k tomu hosté dostanou skvělou příležitost, protože si také zahrají svou první přesilovou hru, která však začne až po komerční přestávce. Dvě minuty za nedovolené bránění totiž dostává Patrick Kaleta (BUF).
    Tyler ENNIS - 1:1
     
    12:33
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo využívá přesilovou hru! Nejproduktivnější hráč Sabres TYLER ENNIS vyrovnává stav utkání. Zadorov přihrál svému spoluhráči na pravou stranu, odkud ENNIS vystřelil a jeho pokus ještě tečoval bránící Hedman a puk následně proklouzl Vasilevskému pod jeho rukou. Asistence: Nikita Zadorov, Matt Moulson
     
    10:59
    Girgensons získal pro svůj tým první přesilovou hru, protože si dvě minuty za sekání odsedí Alex Killorn (TBL).
    Matthew CARLE - 0:1
     
    07:48
    Tampa právě vstřelila branku!
    Jenže k puku se poté opět dostali hosté a Palát krásné posunul touš na modrou k MATTHEW CARLEOVI, jehož dělovka skončila až v síti Sabres. Asistence: Ondřej Palát.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 13. Ennis (Zadorov, Moulson) – 8. Carle (Palát), 40. Palát (Johnson, Kučerov), 46. Connoly (Stralman, Palát), 49. Kučerov (Johnson, Stralman), 59. Kučerov (Palát, Johnson)


    Buffalo Sabres: Enroth (Neuvirth) – Pysyk, Gorges, Zadorov, Strachan, Weber, Mezsároš – Moulson, Girgenson, Ennis – Deslauriers, Flynn, Stafford – Hodgson, Grigorenko, Stewart – Larsson, McCormick, Kaleta.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Nabokov) – Stralman, Hedman, Carle, Nesterov, Barberio, Šustr – Drouin, Stamkos, Paquette – Palát, Johnson, Kučerov – Killorn, Filppula, Callahan – Morrow, Boyle, Connoly.

    Rozhodčí: Lee, Kimmerly – Morin, Cormier

    Diváci: 19 070
    bahis siteleri