USA – Česko 3:0 (kon.)
konec
USA
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Česko
Středa 07.01.2015, 01:00Mistrovství světa žen do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro dnešek je to od nás vše. Ve středu mají všichni účastníci světového šampionátu v Buffalu den volna a poté se pustí do závěrečných skupinových bojů, naše holky čeká další přetěžký soupeř z Kanady. O den později přijde na řadu čtvrtfinále. Teď už dobrou noc! (03:04:17)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    USA – 13 (34)
    Česko – 4 (8)
     
    Cenu pro nejlepší českou hráčku zápasu si vysloužila brankářka Blanka Škodová, tady vůbec nebylo co řešit. Na druhé straně přebírá cenný suvenýr Caitrin Lonerganová.
     
    České juniorky dnešním výkonem jasně ukázaly: Jsme tady a stejně jako loni jsme připravené hrát s každým soupeřem, aby na to jen tak nezapomněl! Až do 49. minuty držely s americkým superfavoritem nejtěsnější stav 0:1, potom bohužel nevyužily šanci v přesilovce a druhý gól Spojených států zápas definitivně rozhodl.

    Musím ale znovu a znovu zopakovat, že národní tým si v obraně odehrál přesně to, co měl. A v čele naší defenzívy stála Blanka Škodová, jež musela znovu zaujmout všechny pozorovatele, kteří v hale Harborcenter zápas sledovali.
     
    60:00
    Konec zápasu.
    Melissa SAMOSKEVICHOVÁ - 3:0
     
    59:36
    USA právě vstřelilo branku!
    24 sekund před koncem zápasu přichází razítko na americké vítězství. Velkou šikovnost prokázala MELISSA SAMOSKEVICHOVÁ, která si se štěstím obhodila první českou obránkyni, druhé udělala parádní stahovačku a pak přesnou střelou k tyčce zakončila na 3:0. Asistence: Rebecca Gilmoreová.
     
    59:20
    České hokejistky přejely červenou čáru a nahodily puk do pásma, aby mohly střídat.
     
    58:44
    Jedna z nejaktivnějších Američanek Abby Roqueová si obhodila puk kolem naší obránkyně, potom už byla Škodové moc blízko na to, aby ji dokázala překvapit.
     
    58:11
    Parádní střídání Martiny Maškové. Nejdřív se dlouhou přihrávkou snažila uvolnit Forejtovou, potom ještě kotouč dojela v útočném pásmu. Střela z toho ale nebyla.
     
    57:33
    Když už byla Paige Voightová blíž české kleci, do trajektorie kotouče zasáhla naše hokejka a poslala kotouč do vzduchu a do rohu pásma.
     
    56:39
    Musím říct, že na americkou územní převahu nacházíme stále vynikající recept. Za poslední minuty neměly Američanky nic než pár střel od modré.
     
    55:59
    Neposedný kotouč se vykutálel na modrou čáru ke kapitánce Jincy Dunneové, která napřáhla k povedené ráně. Škodová ovšem zvládla vyhlédnout a puk vykopnout.
     
    55:28
    Rebecca Gilmoreová se zajímavě otáčela mezi kruhy, její bekhendový pokus pak prosvištěl mimo. Před brankou prakticky nikoho neměla.
     
    54:45
    Anička Zíková okamžitě přistoupila ke své protihráčce v rohu pásma, bohužel se naší pětici následně nepodařilo dostat kotouč z obranné třetiny.
     
    53:55
    Českým pásmem kroužila Sophie Skarzynskiová, ale nebyl z toho žádný nadějný pokus. Až přišla přihrávka zpátky na modrou čáru, prudká rána a další bezchybný zákrok Blanky Škodové.
     
    52:53
    Spojené státy hrají v plném počtu a teď už před českou reprezentací stojí hodně těžký úkol. Ale musíme vydržet do poslední sekundy.
     
    52:19
    Jedna z našich hokejistek celkem tvrdě sestřelila svou soupeřku. Bohužel se Češkám teď nedaří dostat k útočné kombinaci, jako tomu bylo v předchozí výhodě.

    Petr Dejnožka

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 4. Wokenová (Steffenová), 49. Lonerganová (Davisová, Shaverová), 60. Samoskevichová (Gilmoreová)


    USA: Bugalskiová (Burtová) – Barnesová, Bizalová, Dunneová "C", Marhallová, Gardnerová, Bowlbyová, Steffenová – Norbyová, Wokenová, Goreckiová – Samoskevichová, Roqueová, Gilmoreová – Skarzynskiová, Snodgrassová, Voightová – Lonerganová, Shaverová, Davisová – Praterová. Trenér: Joel Johnson.
    Česko: Škodová (Zechovská) – Zedníková, Zíková, Holá, Jančová, Bartošová, Kosinová, Pytlíková – Patočková, Hymlárová, Pejzlová "C" – Bukolská, Neubauerová, Topolská – Mašková, Forejtová, Pátková – Smetková, Bucifalová, Jůzková. Trenér: Jan Fidrmuc.

    Rozhodčí: Senuková – McMahonová (obě CAN), Te-Ri (KOR)

    Diváci: 902
    bahis siteleri