USA – Česko 3:0 (kon.)
konec
USA
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Česko
Středa 07.01.2015, 01:00Mistrovství světa žen do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Druhý hrací den Mistrovství světa žen do 18 let v Buffalu ve Spojených státech amerických ukončí svůj program očekávaným duelu mezi domácím USA a Českou republikou!
     
    O favoritovi zde pochopitelně nemusí být řeč. Spojené státy společně s Kanadou bez výjimky kralují mládežnickému ženskému hokeji a zde si chtějí dokráčet pro další finálovou účast. Na českých hráčkách byl den před zápas vidět jistý respekt k soupeři. „Musíme hodně zabezpečit obranu a nehnat se dopředu. Přijde mi, že Američanky jsou úplně jinde než my,“ konstatuje autorka doposud jediného českého gólu na turnaji Barbora Patočková.
     
    Češky v úvodním střetnutí na šampionátu nestačily v poměru 3:1 na Rusky, Američanky naopak svedly vyrovnanou bitvu s Kanadou, kterou nakonec předčily až po samostatných nájezdech. Dnes nikdo z domácí fanoušků nepředpokládá, že by jejich hráčky mohly o bodový zisk přijít.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Bugalskiová (Burtová) – Barnesová, Bizalová, Dunneová "C", Marhallová, Gardnerová, Bowlbyová, Steffenová – Norbyová, Wokenová, Goreckiová – Samoskevichová, Roqueová, Gilmoreová – Skarzynskiová, Snodgrassová, Voightová – Lonerganová, Shaverová, Davisová – Praterová. Trenér: Joel Johnson.

    Česko: Škodová (Zechovská) – Zedníková, Zíková, Holá, Jančová, Bartošová, Kosinová, Pytlíková – Patočková, Hymlárová, Pejzlová "C" – Bukolská, Neubauerová, Topolská – Mašková, Forejtová, Pátková – Smetková, Bucifalová, Jůzková. Trenér: Jan Fidrmuc.

    Rozhodčí: Senuková – McMahonová (obě CAN), Te-Ri (KOR).
     
    Čeští trenéři ponechali sestavu stejnou jako ve včerejším zápase. Na druhé straně několik změn oproti včerejšímu zámořskému derby nastalo, nicméně američtí trenéři mají také ještě čas nachystat svůj tým na klíčové zápasy.
     
    Oba týmy za sebou mají své pokřiky. V české brance startuje Blanka Škodová, která se včera při své premiéře na mistrovství světa ukázala ve výborném světle a od svého nástupu do hry ve 26. minutě nepustila ani gól.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Dvě hokejistky Spojených států vtrhly do pásma, ale naše první obrana jim kotouč pozorně vypíchla.
     
    00:49
    Škodová si připisuje první úspěšný zákrok. Ale nevím, jestli se jí započítá, puk šel možná ještě z druhé poloviny hřiště.
     
    01:18
    Dobrým přístupem jsme donutili Američanky v podstatě jen odevzat kotouč, na led jde už třetí formace.
     
    01:58
    Nyní jedna z našich útočnic poslala puk do útočné třetiny. Začátek je velmi klidný, což nám samozřejmě absolutně nemůže vadit.
     
    02:26
    Teď už měla Škodová první těžší práci. Bližší tyčku si ale pohídala a Paige Voightová na ni zblízka nevyzrála.
     
    03:15
    Česká reprezentace následně dostala kotouč do bezpečí a nepřesná rozehrávka Američanek rezultuje v zakázané uvolnění. Na buly Katka Bukolská.
     
    03:28
    USA právě vstřelilo branku!
    Přesně tohle jsme vůbec nechtěli. Američanky otevírají skóre zápasu příliš brzo a nestalo se tak z žádného tlaku, nýbrž ze samostatného úniku hned po vhazování v jejich třetině. České obraně prchla ALEX WOKENOVÁ a než aby vymýšlela něco složitého, zvolila rychlou střelu mezi betony Blanky Škodové – 1:0. Asistence: Mekenzie Steffenová.
    Alex WOKENOVÁ - 1:0
     
    04:22
    Teď se Spojené státy usadily v našem pásmu, zkusily Škodovou překonat dalším výjezdem z úhlu. Neměly ale dost místa na zakončení.
     
    04:58
    Naše gólmanka, která chytá v charakteristické bílé masce, si poradila s nepříjemnou jedovkou Patricie Marshallové z úhlu.
     
    05:28
    Americká střela od modré čáry byla mírně zblokována. Zatím předvádíme ve vlastním pásmu naprosto disciplinovaný výkon.
     
    05:55
    A proč se toho bát! Tereza Topolská výtečně dojela puk za americkou branku a vracela ho Kateřině Bukolské. Bugalskiová musela poprvé zasahovat, moc nechybělo!
     
    06:16
    Bohužel vzápětí následuje první oslabení národního týmu. Na trestnou lavici putuje Tereza Topolská (CZE) za hákování.
     
    06:30
    Martina Zedníková se srdnatě rvala před brankovištěm se soupeřkou a zároveň zblokovala tvrdou střelu do ochranné sítě.
     
    07:08
    Skvěle Anička Zíková! Obrovskou obětavostí dokázala zblokovat dvě americké střely. Naše soupeřky se vehementně tlačí do brankoviště.
     
    07:52
    Ve druhé polovině oslabení předvádíme velmi dobrý výkon. Naše hokejistky dokázaly zblokovat další pokusy.
     
    08:24
    České hokejistky jsou v plném počtu a pomohla jim i velká porce štěstí! Dokázaly naši obranu dvakrát zmást křižnou přihrávkou, ale v obou případech ji napálily těsně vedle branky.
     
    08:59
    Teď se nám snad konečně podaří hru uklidnit, dostáváme kotouč do bezpečí. Oslabení jsme ubránili příkladně.
     
    09:25
    Publikum v Harborcentru roztleskal jeden z fanoušků, který parádně zachytil kotouč vyhozený z ledové plochy. Zdá se, že Blanka Škodová má konkurenci.
     
    10:05
    Další střelecký pokus Spojených států zamířil mimo naši svatyni a další situace český výběr zvládá bez potíží.
     
    10:41
    No a teď bychom zase mohli vystrčit útočné růžky! Melissa Samoskevichová (USA) pyká za krosček, česká reprezentace jde na svou první přesilovku.
     
    11:50
    Američanky nám ale zatím v přesilovce prakticky nic nedovolily. Presley Norbyová teď ještě zvládla svým forčekingem ušetřit řadu cenných vteřinek.
     
    12:41
    Početní výhoda nestačila našim juniorkám k žádnému střeleckému pokusu a vyloučená hokejistka je zpátky na ledě.
     
    13:15
    Dvě Američanky předvedly nacvičenou rotaci v rohu. Musíme pochválit hlavně Dominiku Forejtovou, která si z celé situace nedělala hlavu a hlavně její zásluhou dostáváme kotouč do bezpečí.
     
    14:24
    Škodová vyškrábla schovanou střelu od modré čáry, ale když si před brankoviště najela Gilmoreová, už zasáhnout nestačila. Útočnice Spojených států naštěstí přestřelila branku!
     
    14:59
    Michaela Jančová nedovolila na útočné modré čáře svým soupeřkám rozjet akci, chvíli poté rozehrála český protiútok.
     
    15:16
    Ten však po chvilce skončil odpískaným ofsajdem druhé útočné formace Bukolská – Neubauerová – Topolská.
     
    15:56
    Jedna ze soupeřek nabrala velkou rychlost po levé straně a naše holky si ji samozřejmě musely hledět, bohužel to končí druhým faulem. Karolína Kosinová (CZE) je vyloučena za podražení a čekají nás další horké chvilky.
     
    16:38
    Znovu to byla Anna Zíková, kdo dokázal svou nataženou hokejkou zblokovat americkou přihrávku a další z Češek poslala kotouč do bezpečí. Stihneme i v pohodě vystřídat.
     
    17:18
    Ve druhém oslabení jsme ještě Američanky nepustili k jediné střele, ani slušnější kombinaci. A to se nám moc líbí.
     
    17:51
    Ještě pět sekund. Už už zůstala vpravo před brankovištěm volná Samoskevichová, ale naše hokejistky k ní bleskově přistoupily a Škodová byla tam, kde měla být. Kotouč jsme následně zašlápli za brankou.
     
    18:21
    Česká reprezentace hraje v plném počtu a dostává kotouč do bezpečných partií ledové plochy sportovního komplexu Harborcenter, který je opět solidně zaplněný. Ale vyprodáno jako na včerejší zápas Kanada – USA zdaleka není.
     
    19:13
    Gardnerová si u pravého hrazení počkala na dlouhou přihrávku a potom zkusila štěstí, Škodová ale dokázala vyhlédnout. Skákavý kotouč z hokejky Goreckiové si potom rovněž pohlídala.
     
    19:36
    Uff! Američanky se s pukem navezly až před brankoviště, ale tam jim utekl z hokejek a české hokejistky ho odpálily pryč.
     
    19:55
    Ještě je tady druhá střela českého týmu, znovu se o ni postarala Kateřina Bukolská, která zakončovala přečíslení tři na dva ze středu hřiště. Bugalskiová to ale neměla příliš těžké.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Dobrá první třetina, moc dobrá! Alespoň tedy co se týče práce v obranném pásmu, musíme českým hokejistkám udělit jedničku. Výtečně a obětavě jsme ubránili dvojici oslabení, jinak jsme Američanky v jejich tlaku prakticky do žádných gólových šancí nepustili.

    Situace ze čtvrté minuty se ale postarala o nepříznivý stav. Holky se nestihly zkonsolidovat po útočném buly, za záda jim prchla Alex Wokenová a své sólo zakončila nekompromisně. Musíme ale sportovně dodat, že domácí hokejistky rozhodně nehrají na sto procent, jinak bychom to měli mnohem složitější.

    Druhá třetina začne přibližně v 1:44.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    USA – 11
    Česko – 2
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    První útočná formace národního týmu zahájila druhou třetinu nahozením od modré čáry, Bugalskiová ji s mírnými obtížemi přikryla napodruhé.
     
    20:32
    Vzápětí je hra přerušena pro přihrávku rukou, kterou vyslala Bukolská dopředu svou parťačku.
     
    21:19
    Možná dobře, že také Blanka Škodová dostává po přestávce na rozchytání takový kotouč. Cayla Barnesová napříhla na modré čáře a naše brankářka zasáhla neomylně lapačkou.
     
    21:56
    Američanky se dnes několikrát pokusily zahustit prostor před českou brankou, nahodit kotouč a potom ho tam zkrátka nějak došťourat. Ale čest naší obraně, že tohle zkrátka nedovoluje.
     
    22:32
    Nyní před Blankou Škodovou ani žádná protihráčka nestála, takže si připsala relativně snadný zákrok.
     
    23:09
    Pejzlová se výborně protáhla ke střele, kterou dorážela Bára Patočková. Bugalskiová musela bleskově vykopnout levý beton!
     
    23:09
    Michaela Pejzlová byla při svém bekhendu faulována, což pro nás znamená druhou přesilovku. Sophie Skarzynskiová (USA) – 2 minuty za podražení.
     
    23:58
    Museli jsme ovšem dávat pozor na zadní vrátka. Martina Zedníková bruslařský souboj na hranici pravidel zvládla a pak už zasáhla Škodová.
     
    24:57
    Až teď se národní výběr poprvé usazuje v útočné třetině, nicméně ani tentokrát nám Američanky v početní výhodě zhola nic nedovolují.
     
    25:30
    Spojené státy hrají v plném počtu a hned pílí směrem ke Škodové.
     
    26:05
    Kotouč propadl chumlem hráček k Sophii Shaverové, ta ho ale měla trochu na dlouhou hůl a nedokázala zakončit. Naštěstí.
     
    26:44
    Nápor čtvrté americké formace pokračoval. Škodová už byla na ledě, když jedna ze soupeřek dorážela, jenže puk skončil mimo! Nevím, zda si na něj naše gólmanka sáhla, v tom případě by to byl famózní kousek.
     
    27:30
    Jenom na chvilku dostaly Fidrmucovy svěřenkyně kotouč do bezpečí a už se zase musejí bránit. Americký tlak narůstá.
     
    28:16
    Naštěstí nám blokování střel funguje opravdu výborně. V klíčovém prostoru, na pěti metrech před brankovištěm, máme Američanky v 98 % akcí skvěle pokryté.
     
    29:08
    Když se k tomu navíc přidá velmi dobrý forčeking, k němuž možná trenéři o přestávce trochu vybízeli, Američanky se opravdu docela trápí. Norbyová tak aspoň napálila kotouč od modré čáry na Škodovou, aby mohla její formace vystřídat.
     
    29:46
    Nyní už se jedna z domácích hokejistek nebezpečně dostávala přes svou strážkyni. Na brankovišti ale bylo moc rušno a rozhodčí vykazují hru do středního pásma.
     
    30:28
    Českou obranu chtěla rozhýbat kapitánka Dunneová, pak přišlo přečíslení tři na dva. Ale znovu jsme své soupeřky nepustili do zakončení, Lonerganová nezpracovala přihrávku ideálně!
     
    31:22
    Spojené státy by si nás potřebovaly vytáhnout, nalákat a rozjet rychlý protiútok. Jinak se přes naši zkonsolidovanou obranu zkrátka nemůžou dostat.
     
    31:58
    Před brankovištěm se na pětníku otočila kolem své osy Alyssa Goreckiová. Možná si naše obránkyně pomohla podražením, ale nepíská se a Goreckiová v pádu branku minula.
     
    32:38
    Sérii dlouhých přihrávek přes celé pásmo zakončila střela od modré čáry, kterou měla Škodová rozhodně schovanou. Kotouč byl ale zblokován daleko od její svatyně.
     
    33:41
    Samoskevichová se pokoušela vyzrát na naši pětici individuálně, ale kotouč ji utekl do středního pásma. Hraje se prakticky bez přerušení.
     
    34:49
    Skákavým pukem jsme pozdravili brankářku Brittany Bugalskiovou, která nevypadala dvakrát přesvědčivě a radši hru přerušila.
     
    35:55
    Teď už jsem se bál, že rozhodčí náš zákrok před brankou potrestá, ale buďme vděčni za její velmi mírný metr.
     
    36:39
    Když je pořeba, Blanka Škodová je přesně tam, kde má být! Presley Norbyová vykroužila svižný oblouk z levé strany a pálila k bližší tyčce, kde ale usměvavá gólmanka českého týmu zasáhla vyrážečkou!
     
    37:53
    Teď už je na světě bohužel české vyloučení. Jedna z Američanek se pokusila proniknout mezi našimi hráčkami, Martina Zedníková (CZE) odchází k trestoměřičům za hru tělem. Pojďme to ubránit!
     
    38:25
    Jincy Dunneová poslala puk od modré čáry do ohně, kde ho bojující dvojička zblokovala do rohu.
     
    38:58
    Naše čtveřice čistí prostor před brankovištěm líp než Mr. Proper. Teď měly Češky skvěle rozebrané všechny soupeřky a když přišla další pumelenice od modré, Škodová ji udržela!
     
    39:15
    Hra je přerušena, ještě nám zbývá nějaká půlminuta.
     
    39:28
    Ale Američanky si nyní v kombinaci vůbec nerozuměly, naše hokejistky tak přišly k puku velmi snadno a poslaly ho do bezpečí.
     
    39:49
    Krásná přihrávka uvolnila Alex Wokenovou, jež pálila z první. Proti ní ale stála olomoucká zeď, která stále drží českému týmu nejtěsnější manko!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Neuvěřitelná herní disciplína zdobí náš tým ve vlastní třetině. České hokejistky dodržují přesně to, co jim trenérské duo Jan Fidrmuc – Josef Štoudek naordinovalo, a Američanky dál a dál složitě hledají mezery v naší obraně.

    Pár jich přece jen našly, ale Blanka Škodová si v bráně opět počíná s obrovským přehledem. Její skvělé výkony mě popravdě nepřekvapují, ale rozhodně těší! Před poslední dvacetiminutovkou stále držíme proti favorizovanému soupeři famózní stav 0:1.

    Třetí třetina začne přibližně ve 2:26.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    USA – 10 (21)
    Česko – 2 (4)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:30
    Američanky se utrhly do přečíslení dvou proti jedné. Roqueová procpala přihrávku na Gilmoreovou, ta už se ptala Škodové, kam to chce. Zkusila prostřelit českou brankářku u lapačky, ale ta slupla kotouč jak malinu!
     
    42:14
    Nápor na naše brankoviště dál pokračuje, nejaktivnější útočnicí byla Sophie Skarzynskiová. Ani její šance ale na naší gólmanku nestačí.
     
    42:52
    Uvidíme, jak na tom bude česká sestava se silami, zvlášť po včerejší těžké bitvě s Ruskem. Věřme, že holky udrží tempo.
     
    43:28
    Autorka dosud jediné trefy Wokenová se snažila protlačit českou obranou, sama na to však nestačila a dostáváme hru zase do středního pásma.
     
    44:28
    Tereza Topolská zblokovala americkou střelu a pak se ještě sama vydala dopředu za kotoučem jako hladový buldok, který cítí čerstvé maso.
     
    45:19
    Další možnosti Američanek! Gilmoreová nezvládla zakončit svůj nájezd, její spoluhráčka už ano. Ale to by proti ní musela stát prázdná brána, a ne naše... Blanka!
     
    45:49
    No a první český útok vybojoval početní výhodu, to je velká šance! Abby Roqueová (USA) je vyloučena za podražení.
     
    46:58
    Ouuu! Sledujeme zatím nejlepší českou přesilovku, kterou zakončovala v obrovské šanci Noemi Neubauerová. Možná její střelu vytáhla gólmanka, ale tohle by byl obrovský šok!
     
    47:49
    Vyloučená Američanka už je zpátky na ledě. Škoda!
     
    48:01
    USA právě vstřelilo branku!
    Bohužel, krátce po nevyužité přesilovce přichází druhá branka Spojených států, která může být rozhodující. Američanky spustily v pásmu povedenou rotaci a Davisová vybídla z rohu pásma CAITRIN LONERGANOVOU, jež se výborně opřela do puku z první a na dlouhou tyč odčarovala kouzlo Blanky Škodové – 2:0. Asistence: Samantha Davisová, Sophia Shaverová.
    Caitrin LONERGANOVÁ - 2:0
     
    49:25
    Další desítky sekund už zase zvládáme. Dopředu nyní vyrazila Veronika Bucifalová, loni ještě kapitánka patnáctky, která teď donutila Bugalskiovou vyrazit puk do rohu.
     
    50:28
    Barnesová se Samoskevichovou zaměstnávají českou defenzívu, jenže naše hokejistky jsou okamžitě na svém místě.
     
    50:29
    A dostáváme další početní výhodu! Rebecca Gilmoreová (USA) se dopustila útočného faulu, konkrétně sekání, a už zahřívá lavičku na druhé straně ledu, než by si představovala.
     
    50:59
    Kotouč nejprve vyletěl na americkou střídačku, potom ho naše protivnice dostaly do bezpečí a musíme rozjet nový útočný pokus.
     
    51:34
    Marshallová se v oslabení neústupně tlačila po levé straně až před branku. Šanci ale zastavilo duchapřítomné vypíchnutí v podání Martiny Zedníkové.
     
    52:19
    Jedna z našich hokejistek celkem tvrdě sestřelila svou soupeřku. Bohužel se Češkám teď nedaří dostat k útočné kombinaci, jako tomu bylo v předchozí výhodě.
     
    52:53
    Spojené státy hrají v plném počtu a teď už před českou reprezentací stojí hodně těžký úkol. Ale musíme vydržet do poslední sekundy.
     
    53:55
    Českým pásmem kroužila Sophie Skarzynskiová, ale nebyl z toho žádný nadějný pokus. Až přišla přihrávka zpátky na modrou čáru, prudká rána a další bezchybný zákrok Blanky Škodové.
     
    54:45
    Anička Zíková okamžitě přistoupila ke své protihráčce v rohu pásma, bohužel se naší pětici následně nepodařilo dostat kotouč z obranné třetiny.
     
    55:28
    Rebecca Gilmoreová se zajímavě otáčela mezi kruhy, její bekhendový pokus pak prosvištěl mimo. Před brankou prakticky nikoho neměla.
     
    55:59
    Neposedný kotouč se vykutálel na modrou čáru ke kapitánce Jincy Dunneové, která napřáhla k povedené ráně. Škodová ovšem zvládla vyhlédnout a puk vykopnout.
     
    56:39
    Musím říct, že na americkou územní převahu nacházíme stále vynikající recept. Za poslední minuty neměly Američanky nic než pár střel od modré.
     
    57:33
    Když už byla Paige Voightová blíž české kleci, do trajektorie kotouče zasáhla naše hokejka a poslala kotouč do vzduchu a do rohu pásma.
     
    58:11
    Parádní střídání Martiny Maškové. Nejdřív se dlouhou přihrávkou snažila uvolnit Forejtovou, potom ještě kotouč dojela v útočném pásmu. Střela z toho ale nebyla.
     
    58:44
    Jedna z nejaktivnějších Američanek Abby Roqueová si obhodila puk kolem naší obránkyně, potom už byla Škodové moc blízko na to, aby ji dokázala překvapit.
     
    59:20
    České hokejistky přejely červenou čáru a nahodily puk do pásma, aby mohly střídat.
     
    59:36
    USA právě vstřelilo branku!
    24 sekund před koncem zápasu přichází razítko na americké vítězství. Velkou šikovnost prokázala MELISSA SAMOSKEVICHOVÁ, která si se štěstím obhodila první českou obránkyni, druhé udělala parádní stahovačku a pak přesnou střelou k tyčce zakončila na 3:0. Asistence: Rebecca Gilmoreová.
    Melissa SAMOSKEVICHOVÁ - 3:0
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    České juniorky dnešním výkonem jasně ukázaly: Jsme tady a stejně jako loni jsme připravené hrát s každým soupeřem, aby na to jen tak nezapomněl! Až do 49. minuty držely s americkým superfavoritem nejtěsnější stav 0:1, potom bohužel nevyužily šanci v přesilovce a druhý gól Spojených států zápas definitivně rozhodl.

    Musím ale znovu a znovu zopakovat, že národní tým si v obraně odehrál přesně to, co měl. A v čele naší defenzívy stála Blanka Škodová, jež musela znovu zaujmout všechny pozorovatele, kteří v hale Harborcenter zápas sledovali.
     
    Cenu pro nejlepší českou hráčku zápasu si vysloužila brankářka Blanka Škodová, tady vůbec nebylo co řešit. Na druhé straně přebírá cenný suvenýr Caitrin Lonerganová.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    USA – 13 (34)
    Česko – 4 (8)
     
    Pro dnešek je to od nás vše. Ve středu mají všichni účastníci světového šampionátu v Buffalu den volna a poté se pustí do závěrečných skupinových bojů, naše holky čeká další přetěžký soupeř z Kanady. O den později přijde na řadu čtvrtfinále. Teď už dobrou noc! (03:04:17)

    Petr Dejnožka

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 4. Wokenová (Steffenová), 49. Lonerganová (Davisová, Shaverová), 60. Samoskevichová (Gilmoreová)


    USA: Bugalskiová (Burtová) – Barnesová, Bizalová, Dunneová "C", Marhallová, Gardnerová, Bowlbyová, Steffenová – Norbyová, Wokenová, Goreckiová – Samoskevichová, Roqueová, Gilmoreová – Skarzynskiová, Snodgrassová, Voightová – Lonerganová, Shaverová, Davisová – Praterová. Trenér: Joel Johnson.
    Česko: Škodová (Zechovská) – Zedníková, Zíková, Holá, Jančová, Bartošová, Kosinová, Pytlíková – Patočková, Hymlárová, Pejzlová "C" – Bukolská, Neubauerová, Topolská – Mašková, Forejtová, Pátková – Smetková, Bucifalová, Jůzková. Trenér: Jan Fidrmuc.

    Rozhodčí: Senuková – McMahonová (obě CAN), Te-Ri (KOR)

    Diváci: 902
    bahis siteleri