Omsk – Magnitogorsk 1:3 (kon.) | Čeljabinsk – Novokuzněck 3:2 (kon.) | Ufa – Jekatěrinburg 3:5 (kon.)
Chanty-Mansijsk – Novosibirsk 2:4 (kon.) | Toljatti – Vladivostok 2:1 (kon.) | Nižněkamsk – Chabarovsk 2:1 (kon.)
konec
Jugra Chanty-Mansijsk
2:4 (1:1, 0:0, 2:2)
HC Sibir Novosibirsk
Středa 14.01.2015, 15:00 • Arena Jugra • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (17:18:22)
     
    Jugra nakonec důležitý zápas se Sibirem nezvládla. Hosté prostě ve třetí třetině zabrali, a ačkoli se domácím podařilo hned dvakrát srovnat stav, potřetí už se jim to nepodařilo. Zatímco šance Chanty-Mansijsku na play-off se stále zmenšují, Novosibirsk získal další tři body do boje o konečnou druhou příčku ve Východní konferenci.
     
    60:00
    Konec zápasu.
    Patrik HERSLEY - 2:4
     
    59:46
    Sibir právě vstřelil branku!
    Ačkoli byli hosté na ledě jen ve čtyřech hráčích, dokázal PATRIK HERSLEY zamířit do odkryté svatyně. Domácí totiž naprosto zbytečně přišli o puk ve středním pásmu, a soupeř je za to tvrdě potrestal. Asistence: Stěpan Sannikov, Oleg Gubin.
     
    59:36
    Domácí v plném počtu.
     
    59:28
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:28
    Rozhodčí dávají tomuto utkání pořádně grády. Sibir si nepohlídal střídání, takže půjde do čtyřech. Jen 32 sekund před koncem za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    59:22
    Sannikov se ocitl na pravé straně sám, zkusil prověřit Bespalova, ten byl ale mezi třemi tyčemi tam, kde měl být.
     
    58:42
    Magogin se řítil do brejku, Sibir ale tuhle akci bez problémů pohlídal.
     
    58:18
    Enlund kombinuje s Kugryševem v útočním pásmu, oba nemají potřebu někam spěchat. Spíše vyčkávají, až se objeví volný prostor.
     
    57:36
    A možná je definitivně po zápase. Ullström se řítil do brejku a Gusev (JUG) ho zahákoval. Na trestné lavici stráví minimálně 2 minuty.
     
    56:16
    Tyhle velké tutovky můžou domácí hodně mrzet! Lemťugov totiž ležícího Bespalova nedokázal překonat. Bekhend totiž usměrnil pod tlakem po zemi jen vedle.
     
    56:02
    Pohodlný zákrok Bespalova. Bortnikov se svou střelou z pravé strany nemohl uspět, hostující gólman na ní velmi dobře viděl.
     
    55:17
    Koroljuk se snažil u mantinelu vymyslet nějakou kloudnější akci, jenže o puk záhy přišel. Jestli je Sibir v něčem dobrý, tak v bránění. Domácí budou mít hodně složitou situaci.
     
    54:17
    Tenhle gól je rozhodně nepříjemným momentem pro domácí celek. Má zhruba nějakých šest minut na to, aby alespoň vyrovnal.
    David ULLSTRÖM - 2:3
     
    52:22
    Sibir právě vstřelil branku!
    Hersley chytře vyslal stříelnou přihrávku do skrumáže od modré čáry. Hostující obránce prostě dostal až příliš prostoru, a puk přitom následně lehce tečoval DAVID ULLSTRÖM přímo k tyčce nic netušícího Gelašviliho. Druhá využitá početní výhoda Sibiru v tomto duelu. Asistence: Patrik Hersley, Konstantin Aleksejev.
     
    51:57
    Hersley vypálil tvrdě od modré čáry, ale pálil vedle. Škoda pro Sibir, s tímhle by měl Gelašvili velké problémy.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 12. Valentěnko (Gusev), 42. Gubin (Ožiganov), 44. Buljanskij (Gusev, Larsen) – 7. Ullström (Enlund, Aleksejev), 53. Ullström (Hersley, Aleksejev), 60. Hersley (Sannikov, Gubin)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Gelašvili (Gorjačevskich) – Larsen, Melart, Valentěnko, Želdakov, Sergejev, Adamčuk, Rjabykin, Mamkin – Lemťugov, Maxwell, Kašpar – Magogin, Buljanskij, Gusev – Gorbunov, Koroljuk, Bortnikov – Sitnikov, Koreněv, Jacenko
    HC Sibir Novosibirsk: Bespalov (Salák) – Aleksejev, Hersley, Mamašev, Ožiganov, Bělov, Gimajev, Menšikov, Vereščagin – Kugryšev, Ullström, Enlund – Monja, Bobrov, Kopejkin – Gubin, Jefimenko, Sannikov – Šalunov, Vorošilo, Butuzov

    Rozhodčí: Běljaev, Zacharov – Šeljanin, Šichanov