Motor ČB – Kadaň 6:1 (kon.) | Litoměřice – Šumperk 1:2 (po pr.) | Prostějov – Kladno 3:4 (po pr.)
Ústí n/L – Benátky n/J 3:0 (kon.) | Třebíč – Chomutov 3:7 (kon.) | Jihlava – Havlíčkův Brod 2:1 (po pr.)
Havířov – Most 3:1 (kon.)
po prodl.
HC Dukla Jihlava
2:1 (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)
HC Rebel Havlíčkův Brod
Sobota 17.01.2015, 17:30 • Horácký zimní stadion Jihlava (kapacita: 7 500) • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
    Adam ZEMAN - 2:1
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    63:15
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava rozhoduje o svém dvoubodovém úspěchu. Rychlý brejk znamená to, že Dukla se zcela po zásluze raduje z vítězství. Petr Šidlík vysunul po levém mantinelu do šance ADAMA ZEMANA, který sjel až před Filipa Šindeláře, kterého pokořil nádhernou střelou do horního růžku! Jihlavští tak získávají důležité dva body. Rebely může těšit, že díky jednomu bodu z venkovního ledu tak jejich ztráta na Prostějov nenaroste. Asistence: Petr Šidlík.
     
    62:08
    Velká šance na straně hostů! David Pavlíček si dlouho předával puk s Davidem Skleničkou, který následně vypálil. David Rittich si připsal zákrok betonem a následně výtečně zastavil i dorážku Pavla Sedláčka z bezprostřední blízkosti!
     
    61:06
    Hosté si zahrají přesilovou hru. Adam Zeman (JIH) dostává dvě minuty za sekání.
     
    60:29
    Rebelové se dostali pro propadnutí obrany na modré čáře do brejku. Václav Tomek projel přes celé střední pásmo až na pravý kruh, odkud hledal před brankou Antonína Melku, kterému ale zablokoval puk Adam Zeman.
     
    58:41
    Hosté měli na holi rozhodnutí o osudu duelu. Nejprve pálil z pravé strany jen těsně vedle levé tyče Pavel Sedláček, následně z bezprostřední blízkosti zakončoval Babka. Rittich se ale vytáhl a excelentním přesunem nebezpečí eliminoval.
     
    57:21
    Jiří Dobrovolný dostal puk na levou stranu, kde měl dost prostoru k zakončení. Zkušený zadák si počkal a střelou zápěstím vypálil. Nakonec ale pouze orazítkoval Šindelářovu hruď, od níž se touš odrazil do ochranné sítě. Vhazování po pravé ruce hostujícího mága.
     
    56:45
    Tomáš Čachotský zavezl puk do útočného pásma a následně pálil od modré Tomáš Kaláb! Jeho dělovka se ale otřela jen o boční síťku za Šindelářem! Krásná střela.
     
    56:17
    Teď bude Rebelům pořádně horko. Na trestnou lavici totiž znovu míří Tomáš Rousek (HBR), který se provinil hákováním.
     
    53:26
    Jihlava se mohla přiblížit k vítězství! Jan Milfait svou střelou trefil jen brusle hráče před sebou a následně založil Marek Prokš rychlý protiútok, při němž předložil puk za obranu na Zdeňka Čápa, který se z otočky snažil o blafák, ale Filip Šindelář si připsal bravurní zákrok betonem!
     
    52:48
    Rebelové si vyžádali oddechový čas. Trenér Jeřábek chce za každou cenu ukořistit alespoň bod.
     
    52:48
    Tomáš Čachotský zavezl puk za branku. Posléze vymyslel typickou kulišárnu a poslal pas na hůl Richarda Diviše. Člen první jihlavské formace ale z bezprostřední blízkosti nedokázal Šindeláře překonat, a to ani z následné dorážky.
     
    49:34
    Tomáš Čachotský využil své rychlosti a vydal se směrem na Šindeláře. Hostující brankář ale bekhendovou střelu očekával, a tak si povyjel a zmenšil střelecký úhel. Jihlavský kapitán poté neměl optimální pozici pro zakončení, a tak trefil pouze gólmanovo rameno.
     
    Dnešnímu utkání přihlíží solidních 2545 diváků!
     
    47:19
    Na brankovišti se ocitl nikým nepokrytý Adam Zeman, který se snažil zakončit, ale obětavě mu padl pod nohy Jan Sedlák. Díky tomu tak vznikla protiakce, po níž musel zasahovat David Rittich, který si smlsl na střele z pravého kruhu lapačkou.
     
    45:28
    Tomáš Rousek (HBR) putuje podruhé v utkání na trestnou lavici, tentokráte se provinil hákováním. Jihlavští tak mají další dobrou příležitost.
    Tomáš TROLIGA - 1:1
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    39:42
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové dávají branku do šatny a rázem je na Horáckém zimním stadionu srovnáno! David Minárik odvedl velký kus práce, když se za brankou prodral ke kotouči, který naservíroval vedle sebe stojícímu TOMÁŠI TROLIGOVI, který vypálil k tyči a puk propadl dnes jinak bezchybně chytajícímu Davidu Rittichovi mezi tělem a tyčkou za čáru. Asistence: David Minárik.
     
    36:51
    Pro změnu zase dobrá šance na straně hostů! Jakub Babka vybojoval v rohu pásma kotouč, který cpal před kasu na volného Filipa Semana, který z první trefil jen bleskové betony Davida Ritticha! Derby dostává ten pravý říz.
     
    35:38
    Další velké šance Dukly! Nejprve se na brankovišti nedostal k dorážce za ležícího Šindeláře Adam Zeman. Následně o nepovedeném Melkově brejku pálil ostře z levého křídla Roman Maliník, ale Šindelář jeho ránu vykopl betonem. Hned nato byly nohy maskovaného muže Rebelů znovu v permanenci, když podruhé zkoušel své štěstí Zeman. Jeho dělovka z levého křídla skončila po vyražení betony na holích hostů!
     
    35:18
    Domácí uháněli do přečíslení tří na jednoho. Tomáš Čachotský hledal na levé straně najíždějícího Richarda Diviše či Adama Zemana. Kapitán Dukly nakonec zvolil prvního jmenovaného, avšak oba borci se nedohodli a navzájem si překáželi. Z nadějné pozice tak nebylo zhola nic.
     
    28:20
    Adam Zeman si vypracoval velkou šanci na zápis mezi střelce! Filip Šindelář jeho průlet před branku nejprve zastavil betony a následně rychlým skokem zlikvidoval i dorážku!
     
    24:35
    Další trest na straně Rebelů. Tomáš Troliga (HBR) dostává menší trest za sekání. Jihlavští tak mají k dispozici další přesilovou hru.
     
    21:15
    Rebelové si vypracovali velice slibnou příležitost. Nahození Jakuba Babky z levého křídla vyrazil David Rittich jen před sebe, kde se snažil dorážet Filip Seman. Tomu ale sebral šanci jeho bývalý spoluhráč Rittich, který puk vypíchl hokejkou.
     
    20:10
    Hosté si svou aktivitou vybojovali přesilovou hru. Tomáš Kaláb (JIH) dostává menší trest za sekání. Hosté tak budou hrát chvíli v pěti proti třem.
     
    19:29
    Marek Melenovský společně s Markem Prokšem bojovali za brankou o puk, k tomu se nakonec dostal Jan Milfait a vyslal do ataku Davida Minárika, kterého podržel Roman Čermák (JIH), který už se plouží na trestnou lavici.
     
    16:22
    Rebelové budou znovu hrát ve čtyřech. Za sekání si půjde sednout na lavici pro hříšné muže Tomáš Rousek (HBR).
     
    16:22
    Tomáš Rousek se po pravé straně prohnal do útočného pásma, kde chtěl vypálit přes obránce Dukly. To se mu sice nepodařilo, ovšem kotouč se poté dostal k Martin Parýzkovi, který z vynikající pozice trefil pouze Rittichovu hruď.
    Tomáš ČACHOTSKÝ - 1:0
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    14:53
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští hokejisté jdou zaslouženě do vedení. Richard Diviš dostal od Zemana přihrávku do předbrankového prostoru, odkud se domácí forvard rozmýšlel, zda vypálit či přihrát. Nakonec se rozhodl pro druhou variantu a poslal touš TOMÁŠI ČACHOTSKÉMU. Kapitán domácího celku následně pohodlně zakončil do odkryté branky. Asistence: Richard Diviš, Adam Zeman.
     
    13:33
    Dukla si zahraje další přesilovou hru. Za hákování putuje na trestnou lavici David Minárik (HBR). Posléze se zdálo, že hosté faulovali i podruhé, avšak toto hlavní sudí ponechal bez trestu.
     
    08:33
    Hostující mužstvo se dostalo do zajímavé šance! Obránci Dukly nepokryli unikajícího Jana Milfaita, který následně hledal na brankovišti Václava Tomka, jehož zakončení skončilo na betonech přesouvajícího se Davida Ritticha!
     
    08:05
    Rebelové jsou kompletní a při průniku před Rittichovu svatyni se sekáním prohřešil Marek Melenovský (JIH). První početní převaha pro Havlíčkův Brod.
     
    06:02
    Jan Boček (HBR) si v útočném pásmu počínal u mantinelu příliš důrazně a je za krosček vykázán na trestnou lavici. Dukla má tak další početní převahu.
     
    01:56
    Dukla mohla jít v přesilovce do vedení! Marek Prokš našel křižným pasem na pravém křídle Marka Melenovského, který tvrdou ranou trefil spojnici břevna a tyče! Rebelové se následně osvobozují.
     
    01:42
    Bude se poprvé vylučovat, přesilovou hru si zahraje domácí Dukla. Martin Janáček (HBR) dostává menší trest za hákování. Jak se červenožlutí s touto příležitostí vypořádají?
    Marken.cz

    Libor Kucza

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 15. Čachotský (Diviš, Zeman), 64. Zeman (Šidlík) – 40. Troliga (Minárik)


    HC Dukla Jihlava: Rittich (Sáblík) – Čermák, Dobrovolný "A", Kaláb, Čáp, Schejbal, Šidlík – Diviš, Zeman, Čachotský "C" – Maliník, Důras "A", Semorád – Melenovský, Prokš, Matula – Kuřítko, Malec, Březina
    HC Rebel Havlíčkův Brod: Šindelář (Novák) – Parýzek, Sedlák, Pavlíček, Sklenička, Semrád, Janáček "A" – Tomek, Melka "C", Rousek – Sedláček, Seman, Babka – Milfait, Troliga, Minárik – Chlubna, Boček, Kozlík

    Rozhodčí: Zbyněk Kubičík – Jiří Kašík, Leon Wesley
    bahis siteleri