Slavia – Trenčín 1:2 (kon.) | Jihlava – Brno 1:1 (kon.) | Slavia – Varnsdorf 2:3 (kon.)
Senica – Třinec 1:1 (kon.) | Frýdek-Místek – Hlučín 6:1 (kon.) | Nitra – B. Bystrica 2:1 (kon.)
Jablonec – Miedź 3:1 (kon.) | Sparta – Žilina 1:1 (kon.) | Karviná – Bílsko-Bělá 0:0 (kon.)
Slovácko – Kroměříž 7:1 (kon.) | Myjava – Topoľčany 5:0 (kon.) | Vlašim – Benešov 3:2 (kon.)
Brno – Líšeň 2:0 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
1:2 (0:0)
AS Trenčín
Středa 21.01.2015, 10:05 • UMT EDEN • Přípravný zápas
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.
     
    Zápas zřejmě začne o malou chvilku později. Na vině jsou drobné technické potíže.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Rakovan – Mikula, Latka, Fialka, Švec – Deli, Piták – Bazal, Kenia, Prošek – Škoda.
    Náhradníci: Berkovec – Červenka, Juhar, Mihajlovič.

    AS Trenčín: Šemrinec – Rundić, Rabiu, Jairo, Holúbek, Kingsley, Čögley, Guba, Bero, Lobotka, Kleščík.
    Náhradníci: Vozár – Bariš, Ranko, Mišák, Holiček, Frimmel, Mondek..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Trenčín se dostal k exekuci rohového kopu. V šestnáctce se ale nejvýše vyšplhal jeden ze slávistů, který odvrátil balon do bezpečí.
     
    3
    Hned nato se hosté ze Slovenska cpali do další šance. Dobrý obranný zákrok si ale připsal Švec, který zastavil Jairův průnik.
     
    4
    Nebezpečně vypadal souboj Mikuly s Kingsleyem. Oba hráči do sebe narazili svými hlavami a trenčínský hráč zůstal ležet na zemi. Nakonec ale otřesen vstal a pokračuje ve hře.
     
    6
    V úvodu zápasu hýří větší aktivitou slovenské mužstvo, které je rozehrané ze včerejšího zápasu s Libercem. Slavia, pro níž je to první duel v rámci zimní dřiny, se moc ke kulatému nesmyslu nedostává.
     
    7
    Další atak Trenčína vedl Holúbek. Jeho snažení ale bylo utnuto praporkem asistenta rozhodčího, který šachovnicový čtvercový kus plátna zvedl na znamení ofsajdu.
     
    9
    Osmělili se i sešívaní a před velkým vápnem byl faulován Bazal. Hlavní rozhodčí neváhal a nařídil přímý volný kop. K jeho exekuci se postavil Kenia, který notně protáhl trenčínského brankáře. Šemrinec ale svůj úvodní zákrok ustál bez potíží a dobře mířenou střelu k pravé tyči vyrazil efektivním zákrokem na roh.
     
    10
    Další standardka pro Slavii. Přímý kop z pětadvaceti metrů tentokrát zahrával zkušený mazák Piták, který však nemířil tak přesně, jako jeho kolega před ním, a balon o metr přeletěl břevno.
     
    12
    Pražský celek se začíná po rozpačitějším úvodu dostávat do tempa a postupně přebírá iniciativu.
     
    14
    Jenže sešívaní si musí dávat pozor na zadní vrátka. Trenčínský mančaft založil rychlý útok, který ale vinou nepřesné nahrávky skončil odkopem od Rakovanovy svatyně.
     
    16
    Svěřenci Martina Ševely se znovu ocitli v šanci. Holúbek posílal centr do velkého vápna, ale Slavii zachránil Martin Latka, který se vyšplhal do výše a odhlavičkoval balon mimo místa, odkud by mohl Trenčín ohrozit Rakovanův čistý štít.
     
    18
    Špatná domluva mezi dvěma hráči domácích dala Trenčínu šanci. Fialka se Švecem se srazili poblíž brankové čáry, když se snažili doběhnout míč. Ten se tak dokutálel za brankovou čáru a hosté mají roh.
     
    19
    Rohový kop nakonec zaměstnal brankáře Mateje Rakovana. Ten se musel po vysokém balonu natáhnout a vyboxovat jej mimo pokutové území.
     
    21
    Duel zatím přináší radost příznivcům Fanklubu defezivního fotbalu. Hraje se totiž spíše do obrany, k vidění nejsou náznaky větších šancí a když už letí do šestnáctky nějaký ten centr, zaúřadují defenzivní štíty.
     
    23
    Trenčínští dostali výhodu dvou rohových kopů. Ten první odvrátila obrana červenobílých znovu na roh. Napodruhé už slávističtí beci našli správný směr, kterým by měl letět míč, a ten se dostal daleko za vápno.
     
    24
    Hra se přelévá ze strany na stranu. Momentálně to jsou opět hosté ze Slovenska, kdo se častěji mazlí s míčem. Slávisté v roli lišek na čekané sledují, co Trenčínští s balonem vyvedou.
     
    27
    Kingsley Madu si dvakrát narazil na velkém vápně balon s Jakubem Holúbkem. Snad by to udělali i potřetí, kdyby jejich exhibice nezačala nudit Martina Latku, který v roli hlavního strážce pořádku zasáhl a míč jim sebral.
     
    29
    Hosté se snaží hrát hodně vzduchem. Holúbek odcentroval balon do šestnáctky, kde se k hlavičce propracoval Čögley, ale balon se snesl jen daleko od Rakovanovy levé tyče.
     
    31
    Trenčín se snaží o líbivý útočný fotbal. Ten ale nepřináší potřebný efekt a mnohem větší úspěšnosti a ohlasu u diváků dosahuje slávistická defenzivní hra. Sešívaní v zadních řadách pracují spolehlivě a hostům toho moc nepovolují.
     
    32
    Říká se, že trpělivost přináší růže. Slávisté toto přísloví málem potvrdili. Po dobré defenzivní práci si Deli všiml do uličky nabíhajícího Škody, kterému hned adresoval balon, leč jeho pas nebyl z nejpřesnějších a místo toho, aby běžel sešívaný kanonýr sám na branku, skončil míč u Šemrince v rukavicích.
     
    34
    Kingsley Madu našel okénko v obraně Slavie, naběhl si na přihrávku a když už to vypadalo, že se dostane do zajímavé příležitosti, zkazil mu radost praporek pomezního arbitra.
     
    35
    Pražané se dostali k rohovému kopu. Ten se jim ale absolutně nepovedl a svěřenci Miroslava Beránka z něj nevytěžili zhola nic.
     
    37
    Sešívaní dostali výhodu standardní situace. Z pravé strany centroval do ohně Kenia, ale v šestnáctce zaúřadoval Rundić, který svou lebeční skrání odvrátil nebezpečí.
     
    40
    I když se Trenčín snaží hrát do útoku, tak se mu nedaří výrazněji ohrozit Mateje Rakovana. Tomu významně pomáhá přítomnost Martina Latky na stoperu, který ničí šance svého soupeře tak hravě, jako hurikán domečky na pobřeží.
     
    42
    První poločas se již chýlí ke svému konci a víceméně se jen dohrává. Balon se drží na středu hřiště a ani jeden z celků nechce udělat chybu a inkasovat branku "do šatny".
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první polovinu duelu. Více práce směrem do útoku odvedl Trenčín, ale proti bezchybně pracující obraně Slavie se nedokázal dostat do žádného většího zakončení. Po krátké pauze budeme pokračovat druhou půlí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Bazal, přichází Mihajlovič.
    Střídání v týmu AS Trenčín: ze hřiště odchází Rundič, přichází Mišák.
     
    46
    Střídání v týmu AS Trenčín: ze hřiště odchází Rabiu, přichází Bariš.
    Střídání v týmu AS Trenčín: ze hřiště odchází Jairo, přichází Frimmel.
     
    47
    Sešívaní naskočili do duelu mnohem aktivněji než jejich soupeř. Oproti hře předváděné v prvním poločase se zdá Slavia býti jako vyměněná.
     
    49
    Kenia se prodíral skrze soupeře na polovině hřiště. Ten ho ale nedovoleným zákrokem poslal k zemi a Slavia tak získává balon zpět na své kopačky.
     
    51
    Slavia právě vstřelila branku!
    Ohromná hrubka brankáře Igora Šmerince! Jeden z jeho spoluhráčů mu poslal lehkou malou domů. Gólmana Trenčína šel stínovat LEVAN KENIA, který udělal dobře! Šmerinec si totiž nedokázal lehký míč zpracovat, respektive si jej ukopl před sebe, kde ale číhal slávistický záložník. Mladý Gruzínec pak neměl problém s tím, aby trefil prázdnou bránu.
     
    53
    Trenčín právě vstřelil branku!
    Záhy je ale na umělém trávníku stadionu v Edenu srovnáno! Obrana pražského "S" si vybrala slabší chvilku, když nechala za svými zády zcela volného MATÚŠE BERU, který si hodil míč na silnou nohu a ranou o tyčku nedal svému krajanovi, toho času ve službách Slavie, Mateji Rakovanovi jedinou šanci na zásah.
     
    55
    Slavia se však chce vrátit zpět do vedení. Sešívaní poslali z pravého křídla centr do šestnáctky, kde si pro hrací předmět vyskočil Igor Šmerinec, který tak ze tří procent napravil svoji předešlou megahrubku.
     
    58
    Sešívaní pokračují ve své aktivní hře a snaží se o dobytí Šemrincovy brány. V tom jim ale zatím brání spolehlivá obrana Trenčína, která maří jednu šanci za druhou. Podobně jako slávistická defenziva v první půli.
     
    60
    Na druhé straně se propracoval do šance Jakub Holúbek. Ač byl tísněn zezadu obráncem, dokázal vystřelit. Jeho pokus ale přeletěl horní tyčku domácí svatyně.
     
    61
    Slovenské mužstvo se v posledních momentech vrhá směrem dopředu a je po zásluhze odměněno. Trenčín si kopne roh.
     
    62
    Trenčín mohl jít do vedení! Peter Kleščík se nyní ukázal jako zkušený zedník, protože zazdil tutovku! Po rohovém kopu k němu propadl míč a slovenský player měl dost času na to, aby si vybral, kam zakončí, leč jeho střela nakonec minula o milimetry levou tyč.
     
    63
    Obrana Slavie začíná polehoučku, potichoučku hořet. Nyní přiložil další polínko do ohně Patrik Mišák, který svou pumelicí orazítkoval tyč Rakovanovy branky. Nakonec by se díky přičinění asistenta rozhodčího a jeho zvednutého praporku dala celá akce nazvat jedním dílem Williama Shakespeara "Mnoho povyku pro nic".
     
    65
    Na druhé straně vymyslel kulišárnu nováček v sestavě sešívaných Deli. Ten se od levé lajny pokusil překvapit Šemrince centrovanou střelou. To se mu povedlo, ale gólman Trenčína stihl zareagovat včas a vytěsnil míč zpod břevna na roh.
     
    66
    Rohový kop se snesl až na zadní tyč, kde se ale jako muž činu projevil Šemrinec, který si zakřičel a následně stáhl balon do rukavic.
     
    68
    Jak byl Igor Šemrinec po prvním gólu Slavie za hlupáka, nyní je za hrdinu! Milan Škoda se v šestnáctce zjevil v dobré pozici, dostal míč přesně na nohu a z první vyslal ostrou ránu, kterou mu parádní robinsonádou zneškodnil brankář Trenčína.
     
    69
    Tentokrát se Šemrinec nemusel bát Škodova zakončení. Po rohovém kopu totiž hlavičkoval slávistický hráč pouze nad jeho klec.
     
    71
    A zase ten Škoda! Ten si dnes říká o titulní roli pana Kopfrkingla v díle "Spalovač mrtvol" od Ladislava Fukse. Slávistický útočník zatím zdařile trénuje na pálení šancí. Nyní se znovu ocitl volný ve velkém vápně a pravačkou vystřelil těsně vedle pravé tyče.
     
    73
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Škoda, přichází Červenka.
     
    75
    Zdá se, že se střelci obou celků na nějaký čas vyčerpali a dávají si – vojenskou terminologií řečeno – pohov. Hra je totiž plná nepřesností a míč odskakuje fotbalistům od kopaček.
     
    77
    Trenčín právě vstřelil branku!
    Trenčín se evidentně probudil zpět k
    útočnému životu. Slovenský celek otáčí vývoj duelu a dostává se třináct
    minut před koncem řádné hrací doby do vedení! Zásluhu na tom má bomber MATÚŠ BERO, který napřáhl na vrcholu velkého vápna a jeho rána
    zapadla přesně k pravé tyči slávistické sítě.
     
    79
    Za Slavii mohl odpovědět, nebo minimálně zahrozit, její jediný střelec Kenia. Ten se dostal k šanci po faulu na Mihajloviče, když z levého křídla zahrával přímý kop. Gruzínský záložník ale trefil jen dobře postaveného bránícího hráče Trenčína.
     
    81
    Na sešívaných je vidět velká snaha o vyrovnání zápasu. Obrana Trenčína ale přepla na režim "neprůchodný" a nepouští domácí družinu k ohrožení Šemrincovy svatyně.
     
    83
    Na červenobílých se již začíná lehce projevovat nervozita, až frustrace. Kenia předvedl necitlivý zákrok vůči jednomu z trenčínských hráčů a může být rád, že hlavní arbitr nakonec nevytáhl barevný kartonek.
     
    84
    Akce slovenského mužstva měla jepičí život. Peter Kleščík se snažil proklestit hustým lesem v podobě bránících hráčů Slavie. Když už to vypadalo, že se mu to povede, tak si pomohl faulem, což neuniklo pozornosti rozhodčího, který okamžitě odpískal faul a přiřkl balon na kopačky domácích.
     
    85
    Mikula se pokusil posadit některému ze svých spoluhráčů centrem na hlavu gól. To se mu sice nepovedlo, ale díky zásahu trenčínského hráče vybojoval alespoň roh.
     
    86
    Z tohoto mráčku ale nezapršelo. První kdo se k míči vyslanému od malého čtvrtkruhu umístěného přesně v rohu hrací plochy dostal byl brankář Igor Šemrinec, jenž jej vyboxoval mimo pokutové území.
     
    87
    Čiň druhým tak, jak chceš, aby bylo činěno tobě. Toto přísloví se opět projevilo jako platné. Kenia byl totiž zasažen a skončil na zemi, podobně jako jeden z jeho protihráčů po jeho zákroku. Slávistický záložník je na tom ale o poznání hůře, protože jej odvádí spoluhráči za postranní čáru.
     
    89
    Závěr duelu mohutnými kroky finišuje a hosté stále drží vedení. Díky dobře rozloženému obrannému bloku nepouští Slavii do žádného většího zakončení.
     
    90
    Mohlo být definitivně hotovo! Dávid Guba se ocitl volný ve velkém vápně a z první se opřel do milimetrového pasu. Jeho dělovka řádně vystrašila Mateje Rakovna, který ve skoku jen sledoval, kam si to míč naštráduje, ale ten nakonec zamířil jen vedle pravé tyče.
     
    90+1
    Je rozhodnuto. Trenčín je v tento moment aktivnější a nepouští Slavii k balonu. Hlavní arbitr již co chvíli sleduje svůj velitelský čas, aby mohl ukončit tento napínavý duel.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Střetnutí je za námi. Ve druhé půli se dostala Slavia po hrubici Šemrince do
    vedení, ale netrvalo dlouho a bylo srovnáno. Následně oba celky spálily
    několik šancí, až rozhodl krásnou střelou z hranice šestnáctky Bero.
    Sešívaní se i přes svoji snahu k vyrovnání už nedostali.

    Trenčín si tak napravil chuť po prohře s Libercem, Slavia ve svém
    úvodním duelu v rámci zimní přípravy padla. Pozitivem pro kabinu
    Miroslava Beránka může být fakt, že navzdory porážce byli Pražané svému
    soupeři více než vyrovnaným soupeřem.
     
    Děkuji Vám za sledování našeho onlajn přenosu. Vám, co se právě chystáte k obědu, přeji dobrou chuť. Mějte hezký zbytek dne a někdy opět na počtenou! (12:11:37)

    Alan Šrámek

    Branky: 51. Kenia – 53. Bero, 77. Bero


    SK Slavia Praha: Rakovan – Mikula, Latka, Fialka, Švec – Deli, Piták – Bazal, Kenia, Prošek – Škoda.
    Náhradníci: Berkovec – Červenka, Juhar, Mihajlovič.

    AS Trenčín: Šemrinec – Rundić, Rabiu, Jairo, Holúbek, Kingsley, Čögley, Guba, Bero, Lobotka, Kleščík.
    Náhradníci: Vozár – Bariš, Ranko, Mišák, Holiček, Frimmel, Mondek.

    Rozhodčí: Váňa – Štěrba, Vaňkát
    bahis siteleri