SP v severské kombinaci - skoky HS134, Sapporo Vítěz: J. Watabe (JPN) (kon.) | SP v severské kombinaci - běh 10 km, Sapporo Vítěz: E. Frenzel (GER) (kon.)
SP v běhu na lyžích - ženy 10 km volně, Rybinsk Vítěz: A. Jacobsenová (NOR) (kon.) | SP v běhu na lyžích - muži 15 km volně, Rybinsk Vítěz: D. Cologna (SUI) (kon.)
konec
SP v severské kombinaci - běh 10 km, Sapporo

Vítěz: E. Frenzel (GER)

Pátek 23.01.2015, 05:30Klasické lyžování
     
    Stupně vítězů
    1. Eric Frenzel (GER)
    2. Jan Schmid (NOR)
    3. Haavard Klemetsen (NOR)
     
    FINISH
    A Eric Frenzel nakonec vítězí! Vedoucí muž Světového poháru nastoupil v závěru Janu Schmidovi a v cíli mu nadělil pět vteřin! Nor je tedy druhý a pro třetí místo si dojel Haavard Klemetsen, který se dokázal odpoutat od skupiny pronásledovatelů.
     
    8,8 km
    Pozor! Přišel atak Jana Schmida s Ericem Frenzelem a právě tato dvojice se osamostatňuje na čele závodu! Třetí Fletcher ztratil během 1300 metrů 14 vteřin!
     
    6,3 km
    A je to tady! Máme nového vedoucího závodníka, kterým je Američan Bryan Fletcher! Hned za ním se drží Eric Frenzel a Lukas Klapfer se startovním číslem 13. Mnoho závodníků z původní Frenzelovy skupiny odpadlo a začíná ztrácet. Bohužel toto se týká i Tomáše Portyka.
     
    3,8 km
    Fantasticky jede šestice, Frenzel, Fletcher, Kato, Gruber, Nagaj, Schmid, která již dokázala pohltit trio Bieler, Klemetsen, Portyk a táhne menší vlak od druhého po jedenácté místo. Náš Tomáš Portyk právě uzavírá celou skupinu, která ztrácí na Watabeho zhruba 14 sekund.
     
    START
    Právě se tak událo a závod je tímto odstartován! Na trať už se vydal i Christoph Bieler a krátce po něm Haavard Klemetsen.

    Lukáš Podleśny

    bahis siteleri