New Jersey – Toronto 4:1 (kon.) | Washington – Anaheim 3:2 (2:1 po s.n.) | Columbus – St. Louis 7:1 (kon.)
Winnipeg – Chicago 1:2 (po pr.) | Calgary – Pittsburgh 0:4 (kon.) | Nashville – NY Rangers 3:2 (kon.)
Tampa – Los Angeles 2:4 (kon.)
po prodl.
Winnipeg Jets
1:2 (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)
Chicago Blackhawks
Sobota 07.02.2015, 02:00 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    SAAD - 1:2
     
    63:01
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jenže jak už to tak bývá, z první vážnější šance se radují hosté. Kane to udělal vskutku skvěle, najel si po levé straně nejen do pásma, ale i před branku. Tělem naznačil pohyb před branku, jenže v tu ránu bleskově obkroužil svatyni a snažil se zasunout puk pod levý beton gólmana. Ten ještě puk nějak zázračně vyrazil, jenže poslal jej na BRANDONA SAADA, který nekompromisně prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Patrick Kane, Michal Rozsíval.
     
    57:40
    A mohlo být vymalováno, kdyby Chris Thorburn mířil o něco méně níže a jeho střela zaplula pod břevno, nikoliv do tyčky.
     
    52:19
    Pojďme tedy na to vyloučení: Adam Pardy a Blake Wheeler (oba WPG) dvě minuty za vyprovokování bitky, stejně tak jako Bryan Bickell a Andrew Shaw (oba CHI).

    Na vyloučení: 3-3.
     
    47:07
    Nicméně už to mohlo být s hosty špatné. Jacob Trouba nahazoval puk do modré na branku a halou to jen prohučelo, když jej před brankou tečoval pouze do pravého betonu gólmana právě Dustin Byfuglien.
     
    46:02
    Domácí gólman se musel vyznamenat. Kotouč propadl mezi kruhy, kde si jej vzal Ben Smith,udělal dva kroky k brance a vystřelil, jenže Hutchinson byl opět na svém místě!
     
    44:17
    Aktivita domácích nepřestává. U další akce byl znovu obrovsky aktivní Dustin Byfuglien, který na vrcholu pravého kruhu dostal zadovku od Schiefeleho, najel si mezi kruhy a tam jej vychytal připravený Crawford.
     
    43:47
    Parádní akce domácích. Byfuglien hledadal před brankou Perreaulta, který se k puku těsně nedostal, jinak by mohl střílet do prázdné klece.
     
    42:33
    Johnny Oduya zasáhl puk nahození z rohu na branku Chicaga tak nešťastně, že nechybělo moc a bek hostí mohl poslat kotouč do vlastní branky mezi nohy překvapeného Crawforda.
     
    37:58
    Chicago bylo ve dvou dobrých šancích. Nejprve se neprosadil dorážkou zblízka Jonathan Toews, poté od modré nepropálil val těl před sebou Michal Rozsíval. Kdyby jeho střela šla na branku, Hutchinson by se asi hodně divil.
     
    36:46
    To je nestutečné, co domácí nedají. Mark Stuart vystřelil, jenže puk minul branku, aby se hned vzápětí odrazil mezi kruhy přímo na hůl Pelusa, který z první golfákem málem připravil Crawforda o hruď. No, to muselo štípnout.
     
    33:38
    Také Patrick Kane zkoušel vzít odpovědnost na sebe, nicméne střelou z mezikruží neuspěl a Hutchinson již nyní může vřele aspirovat na nejlepšího hráče domácích, bez potíží vyrazil jeho nebezpečnou střelu.
     
    32:31
    Marián Hossa se před brankou dostal do střeleckého pokusu, a to velmi dobrého, Nicméně do jeho střely se vrhnul jeden z hráčů domácích a zblokoval jí. To je panečku bojovnost.
     
    26:26
    Ba naopak. Po chybičce v hostující rozehrávce dostal puk před branku Dustin Byfuglien a mířil na Crawforda. Ten jeho střelu chytil, stejně tak jako zneškodnil následnou dorážku. Domácí obránce či útočník samozřejmě chvíli šťoural pukem pod jeho betonem, což se tedy vůbec nelíbilo hráčům Blackhawks a před branou Chicaga vznikla pořádná mela.
     
    23:58
    A hosté již mohli vést. Opět u toho byl Patrik Sharp, který se mezi kruhy dostal k puku a vystřelil. Lapačka Hutchinsona zamáchla do prázdna a kotouč orazítkoval horní tyčku.
    KANE - 1:1
     
    22:49
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Nyní je už ale vyrovnáno. Domácí propadli ve středním pámu, ztratili puk a Richards jej bleskově poslal na PATRICKA KANE. Ten se s ničím nemazlil, dostal se za obranu hostí a v únuku si doslova vychutnal Hutchinsona, když na něj provedl precizní blafák do bekhendu. Asistence: Brad Richards, Patrick Sharp.
     
    22:09
    Neskutečné. Hosté byli blízko k vyrovnání. Marián Hossa se aktivním napadáním dostal k puku, který sebral Jonathan Toews a vzápětí z mezikruží vystřelil Keith, jehož střelu parádně vyráží Hutchinson!
     
    19:37
    Vyloučení i na straně hostí. Marián Hossa (CHI) si půjde odsedět dvě minuty za držení Schiefeleho.

    Na vyloučení: 1-1.
    Vyšší tresty: 1-1.
     
    18:31
    A vzápětí se Crawford vytáhl i proti dorážce Littla bekhendem. No tak Jets teď mají pořádný tlak!
     
    18:28
    K puku se už ale dostal Jacob Trouba a svým pokusem z vrcholu pravého kruhu donutil Crawforda k parádnímu zákroku. Gólman hostí proti tvrdé střele domácího beka nic moc neviděl.
     
    16:58
    V dobrém střeleckém pokusu byl Brad Richards, který však minul branku a může této své nepřesnosti hodně litovat. To rozhodně nebyla úplně špatná přiležitost hostí k vyrovnání.
     
    10:12
    Hned po ní si hosté zahrají první přesilovou hru zápasu, neboť Blake Wheeler (WPG) dostává dvě minuty za podražení.

    Na vyloučení: 1-0.
    Vyšší tresty: 1-1.
    SCHEIFELE - 1:0
     
    04:17
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tak tento gól si MARK SCHEIFELE vyloženě vybojoval. Nejprve v pravém rohu za brankou Crawforda parádně hitoval Rundblada a získal pro svůj tým puk, aby si vzápětí najel před branku pro nahození Perreaulta a pohodlně překonal gólmana Chicaga. Asistence: Mathieu Perreault.
     
    01:07
    Netrvalo to dlouho a je tu první bitka. Daniel Carcillo (CHI) si vyšlápl na Chrise Thorburna (WPG) a oba dva si půjdou na pět minut zchladit hlavy.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 5. Scheifele (Perreault) – 23. Kane (Richards, Sharp), 64. Saad (Kane, Rozsíval)


    Winnipeg Jets: Hutchinson (Pavelec) – Enstrom, Bogosian, Chiarot, Trouba, Stuart, Pardy – Ladd, Little, Wheeler – Perreault, Scheifele, Byfuglien – Frolík, Lowry, Thorburn – Galiardi, Slater, Peluso. Trenér: Paul Maurice
    Chicago Blackhawks: Crawford (Raanta) – Keith, Rundblad, Hjalmarsson, Seabrook, Rozsíval, Oduya – Saad, Toews, Hossa – Sharp, Richards, Kane – Bickell, Shaw, Teravainen – Carcillo, Kruger, Smith. Trenér: Joel Quenneville

    Rozhodčí: Tim Peel, Steve Kozari – Brad Lazarowich, Mike Cvik

    Diváci: 15016
    bahis siteleri