Česko – Švédsko 2:9 (kon.)
konec
Česko
2:9 (1:5, 1:4, 0:0)
Švédsko
Sobota 07.02.2015, 13:00 • Hämeenlinna • Turnaj čtyř (U16)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná ve 13:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.
     
    V pátek večer odehráli čeští reprezentanti do šestnácti let své první utkání na Turnaji čtyř zemí ve Finsku a slavili výhru. Po bezgólové první třetině se hráčům s lvíčkem na dresu podařilo během druhé dvacetiminutovky vstřelit branky rovnou dvě. Jednou z nich pak potrestali finské vyloučení. Poslední perioda pak přinesla další rychlou branku a o výsledku bylo téměř rozhodnuto. Čtvrtá střela, pečetící české vítězství, směřovala už jen do prázdné brány.
     
    Češi tým domácích poměrně výrazně přestříleli, a to poměrem 28:44. Podařilo se jim také vyhnout trestné lavici.
     
    Obránce Jakub Galvas se vyjádřil právě k vysokému počtu střel českého výběru i čistému štítu v počtu trestných minut. „Hráli jsme velice disciplinovaně. Snažili jsme se nedělat zbytečné fauly a víc bruslit. Hlavně ale střílet ze všech pozic. Pokud chceme dát nějaké góly a naopak je nedostat, jsou to ta nejdůležitější kritéria, abychom zápas zvládli a zvítězili,“ hledal klíč k úspěchu bek s číslem osm na dresu.
     
    I Švédové mají za sebou první utkání na turnaji. S ruským výběrem se ale zápas proměnil spíše v přetahovanou. Švédové v polovině duelu vedli už 5:2, Rusové ale dokázali utkání pořádně zdramatizovat. Čtvrtý gól ruského celku padl dokonce v 59. minutě, na srovnání už ale čas nezbyl. Těsnou výhru 5:4 tak slavily Tre kronor.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Vomáčka (Škarek) – Bednář, Galvas, Mikyska, Kvasnička, Šalda, Buchtela, Zelingr, Gaspar – Svoboda, Škvrně, Safin – Kern, Nečas (C), Kaut – Machala, Zadina, Hrabík – Jirásek, Burda, Dvořák.

    Švédsko: Söderblom (Ek Erikson) – Björkman, Brännström (C), Liljegren, Andersson, Markström, Själin, Ehrnberg – Hedlund, Lundeström, Zetterlund – Sveningsson, Miketinac, Elvenes – Wennlund, Hugg, Ekberg – Jidenius, Johansson, Engarås.

    Rozhodčí: Vuohtoniemi – Riiho, Mattlar.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    04:13
    Jako první usedá na dvě minuty na lavici hanby zástupce české reprezentace, a to kapitán „šestnáctky“, Martin Nečas, za hákování.
     
    06:13
    Týmu s třemi korunkami na dresech se ale nepodařilo první početní výhodu dnešního utkání využít. Češi jsou v plném počtu.
     
    07:52
    Chvíli na to je tu ale další přesilová hra pro Švédy. Na trestnou lavici putuje s menším trestem za podražení centr třetí formace, Filip Zadina.
     
    10:18
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Chvíli po tom, co skončila druhá přesilová hra švédského týmu se Tre kronor přece jen prosazují. FILIP ENGARÅS svou střelou z mezikruží poprvé překonal Vomáčku. Asistence: Lucas Jidenius
     
    10:33
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jen o patnáct vteřin později přidává Švédsko další gól. Z dolní hranice pravého kruhu zamířil přesně mezi tři tyče ISAC LUNDESTRÖM. Asistence: Fabian Zetterlund, Mikael Hedlund.
     
    11:00
    Za sekání je navíc potrestán dvouminutovým trestem gólman českého výběru Tomáš Vomáčka.
     
    12:16
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové nakonec přesilovou hru přece jen využívají. Z mezikruží prostřelil brankáře s českým znakem na dresu kapitán švédského výběru ERIK BRÄNSTRÖM. Asistence: Fabian Zetterlund.
     
    13:28
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Udeřila i druhá útočná formace žlutomodrého týmu. LUCAS ELVENES střílel sice téměř zpoza brány, přesto se jeho pokus dostal až za záda Vomáčky. Bez asistence.
     
    13:28
    Čtyři rychlé góly byly na českou partu moc, a tak si její trenéři vybírají oddechový čas.
     
    13:55
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Neuběhla ani půl minuta o toho, co si český tým vybral čas pro poradu a v jejich síti skončil další kotouč. MAX WENNLUND napodobil Lundeströma a pro svou střelu si také vybral dolní hranici pravého kruhu. A nemýlil se. Bez asistence.
     
    13:55
    Pět gólů bylo na Tomáše Vomáčku trochu moc, a tak přepustil své místo v bráně parťákovi, Jakubu Škarkovi.
     
    16:35
    A je tu také první přesilová hra pro Českou republiku! Na trestnou lavici odjel Anton Björkman za hákování.
     
    17:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    I Češi dokazují, že ví, k čemu jsou přesilové hry dobré. ONDŘEJ MACHALA to zkusil velmi zblízka, a to z hranice levého kruhu a puk dostal až za brankovou čáru. Asistence: David Kvasnička, Filip Zadina.
     
    17:51
    Ve stejném čase si vysloužil dvouminutový trest i Anton Andersson, který se provinil sekáním.
     
    19:51
    Druhou početní výhodu už ale český výběr v první třetině využít nedokázal. Švédsko je v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině to s českou „šestnáctkou“ nevypadá příliš dobře. Švédský tým byl mnohem aktivnější po střelecké stránce, z čehož také pramenily gólové šance. Už po čtrnácti minutách si Švédsko dokázalo vytvořit pětigólový náskok. Tým nosící lva na dresu ale prokázal právě lví bojovnost a nic nevzdal. V přesilové hře pak skončil první puk také ve švédské brance.
     
    Střely po první třetině: 13:23
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    24:21
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    I do druhé části vstoupili lépe švédští hráči. FILIP SVENINGSSON dokázal najít mezírku ve Škarkově výstroji a svou střelou z pravé strany vrátil Švédsku pětibrankové vedení. Asistence: Lucas Elvenes, Kalle Miketinac.
     
    24:54
    Na trestnou lavici navíc usedá další český hráč, a to Jan Kern za vražení.
     
    28:02
    Na dvě minuty jde zchladit hlavu i Calle Själin, který se provinil hákováním.
     
    30:22
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle už je pro český tým hodně zlé. MAX WENNLUND tentokrát změnil stranu a z levého kruhu prostřelil Škarka. Wennlund tak přidal už svůj druhý gól v utkání. Asistence: Philip Ekberg.
     
    35:30
    I trenér švédského národního týmu se rozhodl vybrat si oddechový čas a trochu uklidnit hráče.
     
    35:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se nevzdávají a snižují. FILIP ZADINA střelou z mezikruží dokázal najít prostor, kudy dostat puk do brány a prostřelil Söderbloma. Asistence: Kryštof Hrabík, Radim Šalda.
     
    36:28
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jenže Švédsko poměrně rychle odpovídá, když střelou až nad vrcholem pravého kruhu přidal osmou branku Tre kronor PHILIP EKBERG. Asistence: Richard Hugg, Anton Björkman.
     
    39:25
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A právě hráč, který u předchozího gólu asistoval, si připsal další bod, tentokrát za branku. RICHARD HUGG dobruslil přesně mezi čárky pravého kruhu a svou střelou zvýšil švédské vedení. Filip Engarås, Max Wennlund.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Tentokrát to byli čeští hokejisté, kteří Švédsko přestříleli, příliš platné jim to ale nebylo. Hráčům ve žluto-modré kombinaci stačilo na další čtyři branky pouhých čtrnáct střel. To výběr Česka se z 21 pokusů trefil jednou. Švédsko se během druhé třetiny nebezpečně přiblížilo zakulacení počtu vstřelených branek, uvidíme ale, co do poslední periody vymyslí parta v barvách trikolory.
     
    Střely po druhé třetině: 21:14
    Střely celkem: 34:37
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    47:49
    Stejně jako včera v utkání Švédka a Ruska, i v zápase švédského výběru s Čechy padl vysoký trest. Za nedovolené bránění byl na pět minut a do konce utkání vyloučen Jan Bednář. Menší trest odpyká Jan Kern.
     
    51:57
    Síly na ledě se téměř na dvě minuty vyrovnají. Philip Ekberg putuje na trestnou lavici za držení hole.
     
    52:31
    Švédové jdou na minutu a dvacet šest vteřin do tří! Za sekání si půjde odsedět dvouminutový trest Anton Björkman.
     
    54:31
    Českému výběru se ale přesilovou hru využít nepodařilo. O výsledku zápasu je tak pravděpodobně rozhodnuto.
     
    59:00
    Oznámena poslední minuta utkání.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina už další gól nepřinesla. To ale nemění nic na vysokém vítězství Švédů, kteří si jej ale především po první třetině také zasloužili.
     
    Střely po třetí třetině: 16:13
    Střely celkem: 50:50
     
    Ve svém druhém turnajovém zápase čeští mladíci na stejně starý výběr Švédska nestačili. Tým ze severu Evropy si už po první třetině vytvořil pohodlný čtyřbrankový náskok (1:5). Téměř hororových čtrnáct minut navíc donutilo střídat Tomáše Vomáčku, ani Jakub Škarek ale po čtyřech inkasovaných gólech spokojený být nemohl. Hráči s dvouocasým lvem na dresu se na švédský tým postupně střelecky dotahovali, zradila je však koncovka, a tak vysoké manko dohnat nedokázali.
     
    V neděli čeká český tým poslední utkání na turnaji, kdy vyzvou Rusko. A Češi mají, co zlepšovat.
     
    Pro dnešek je to vše, přeji příjemný zbytek dne. (15:12:59)

    Zuzana Spurná

    Branky a nahrávky: 18. Machala (Kvasnička, Zadina), 36. Zadina (Hrabík, Šalda) – 11. Engarås (Jidenius), 11. Lundeström (Zetterlund, Hedlund), 13. Bränström (Zetterlund), 14. Elvenes, 14. Wennlund, 25. Sveningsson (Elvenes, Miketinac), 31. Wennlund (Ekberg), 37. Ekberg (Hugg, Björkman), 40. Hugg (Engarås, Wennlund)


    Česko: Vomáčka (Škarek) – Bednář, Galvas, Mikyska, Kvasnička, Šalda, Buchtela, Zelingr, Gaspar – Svoboda, Škvrně, Safin – Kern, Nečas (C), Kaut – Machala, Zadina, Hrabík – Jirásek, Burda, Dvořák.
    Švédsko: Söderblom (Ek Erikson) – Björkman, Brännström (C), Liljegren, Andersson, Markström, Själin, Ehrnberg – Hedlund, Lundeström, Zetterlund – Sveningsson, Miketinac, Elvenes – Wennlund, Hugg, Ekberg – Jidenius, Johansson, Engarås.

    Rozhodčí: Vuohtoniemi – Riiho, Mattlar
    bahis siteleri