Česko – Švédsko 2:9 (kon.)
konec
Česko
2:9 (1:5, 1:4, 0:0)
Švédsko
Sobota 07.02.2015, 13:00 • Hämeenlinna • Turnaj čtyř (U16)
Partner:
     
    Pro dnešek je to vše, přeji příjemný zbytek dne. (15:12:59)
     
    V neděli čeká český tým poslední utkání na turnaji, kdy vyzvou Rusko. A Češi mají, co zlepšovat.
     
    Ve svém druhém turnajovém zápase čeští mladíci na stejně starý výběr Švédska nestačili. Tým ze severu Evropy si už po první třetině vytvořil pohodlný čtyřbrankový náskok (1:5). Téměř hororových čtrnáct minut navíc donutilo střídat Tomáše Vomáčku, ani Jakub Škarek ale po čtyřech inkasovaných gólech spokojený být nemohl. Hráči s dvouocasým lvem na dresu se na švédský tým postupně střelecky dotahovali, zradila je však koncovka, a tak vysoké manko dohnat nedokázali.
     
    Střely po třetí třetině: 16:13
    Střely celkem: 50:50
     
    Třetí třetina už další gól nepřinesla. To ale nemění nic na vysokém vítězství Švédů, kteří si jej ale především po první třetině také zasloužili.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Oznámena poslední minuta utkání.
     
    54:31
    Českému výběru se ale přesilovou hru využít nepodařilo. O výsledku zápasu je tak pravděpodobně rozhodnuto.
     
    52:31
    Švédové jdou na minutu a dvacet šest vteřin do tří! Za sekání si půjde odsedět dvouminutový trest Anton Björkman.
     
    51:57
    Síly na ledě se téměř na dvě minuty vyrovnají. Philip Ekberg putuje na trestnou lavici za držení hole.
     
    47:49
    Stejně jako včera v utkání Švédka a Ruska, i v zápase švédského výběru s Čechy padl vysoký trest. Za nedovolené bránění byl na pět minut a do konce utkání vyloučen Jan Bednář. Menší trest odpyká Jan Kern.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely po druhé třetině: 21:14
    Střely celkem: 34:37
     
    Tentokrát to byli čeští hokejisté, kteří Švédsko přestříleli, příliš platné jim to ale nebylo. Hráčům ve žluto-modré kombinaci stačilo na další čtyři branky pouhých čtrnáct střel. To výběr Česka se z 21 pokusů trefil jednou. Švédsko se během druhé třetiny nebezpečně přiblížilo zakulacení počtu vstřelených branek, uvidíme ale, co do poslední periody vymyslí parta v barvách trikolory.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:25
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A právě hráč, který u předchozího gólu asistoval, si připsal další bod, tentokrát za branku. RICHARD HUGG dobruslil přesně mezi čárky pravého kruhu a svou střelou zvýšil švédské vedení. Filip Engarås, Max Wennlund.
     
    36:28
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jenže Švédsko poměrně rychle odpovídá, když střelou až nad vrcholem pravého kruhu přidal osmou branku Tre kronor PHILIP EKBERG. Asistence: Richard Hugg, Anton Björkman.
     
    35:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se nevzdávají a snižují. FILIP ZADINA střelou z mezikruží dokázal najít prostor, kudy dostat puk do brány a prostřelil Söderbloma. Asistence: Kryštof Hrabík, Radim Šalda.
     
    35:30
    I trenér švédského národního týmu se rozhodl vybrat si oddechový čas a trochu uklidnit hráče.
     
    30:22
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle už je pro český tým hodně zlé. MAX WENNLUND tentokrát změnil stranu a z levého kruhu prostřelil Škarka. Wennlund tak přidal už svůj druhý gól v utkání. Asistence: Philip Ekberg.
     
    28:02
    Na dvě minuty jde zchladit hlavu i Calle Själin, který se provinil hákováním.
     
    24:54
    Na trestnou lavici navíc usedá další český hráč, a to Jan Kern za vražení.
     
    24:21
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    I do druhé části vstoupili lépe švédští hráči. FILIP SVENINGSSON dokázal najít mezírku ve Škarkově výstroji a svou střelou z pravé strany vrátil Švédsku pětibrankové vedení. Asistence: Lucas Elvenes, Kalle Miketinac.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely po první třetině: 13:23
     
    Po první třetině to s českou „šestnáctkou“ nevypadá příliš dobře. Švédský tým byl mnohem aktivnější po střelecké stránce, z čehož také pramenily gólové šance. Už po čtrnácti minutách si Švédsko dokázalo vytvořit pětigólový náskok. Tým nosící lva na dresu ale prokázal právě lví bojovnost a nic nevzdal. V přesilové hře pak skončil první puk také ve švédské brance.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:51
    Druhou početní výhodu už ale český výběr v první třetině využít nedokázal. Švédsko je v plném počtu.
     
    17:51
    Ve stejném čase si vysloužil dvouminutový trest i Anton Andersson, který se provinil sekáním.
     
    17:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    I Češi dokazují, že ví, k čemu jsou přesilové hry dobré. ONDŘEJ MACHALA to zkusil velmi zblízka, a to z hranice levého kruhu a puk dostal až za brankovou čáru. Asistence: David Kvasnička, Filip Zadina.
     
    16:35
    A je tu také první přesilová hra pro Českou republiku! Na trestnou lavici odjel Anton Björkman za hákování.
     
    13:55
    Pět gólů bylo na Tomáše Vomáčku trochu moc, a tak přepustil své místo v bráně parťákovi, Jakubu Škarkovi.
     
    13:55
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Neuběhla ani půl minuta o toho, co si český tým vybral čas pro poradu a v jejich síti skončil další kotouč. MAX WENNLUND napodobil Lundeströma a pro svou střelu si také vybral dolní hranici pravého kruhu. A nemýlil se. Bez asistence.
     
    13:28
    Čtyři rychlé góly byly na českou partu moc, a tak si její trenéři vybírají oddechový čas.
     
    13:28
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Udeřila i druhá útočná formace žlutomodrého týmu. LUCAS ELVENES střílel sice téměř zpoza brány, přesto se jeho pokus dostal až za záda Vomáčky. Bez asistence.
     
    12:16
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové nakonec přesilovou hru přece jen využívají. Z mezikruží prostřelil brankáře s českým znakem na dresu kapitán švédského výběru ERIK BRÄNSTRÖM. Asistence: Fabian Zetterlund.
     
    11:00
    Za sekání je navíc potrestán dvouminutovým trestem gólman českého výběru Tomáš Vomáčka.
     
    10:33
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jen o patnáct vteřin později přidává Švédsko další gól. Z dolní hranice pravého kruhu zamířil přesně mezi tři tyče ISAC LUNDESTRÖM. Asistence: Fabian Zetterlund, Mikael Hedlund.
     
    10:18
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Chvíli po tom, co skončila druhá přesilová hra švédského týmu se Tre kronor přece jen prosazují. FILIP ENGARÅS svou střelou z mezikruží poprvé překonal Vomáčku. Asistence: Lucas Jidenius
     
    07:52
    Chvíli na to je tu ale další přesilová hra pro Švédy. Na trestnou lavici putuje s menším trestem za podražení centr třetí formace, Filip Zadina.
     
    06:13
    Týmu s třemi korunkami na dresech se ale nepodařilo první početní výhodu dnešního utkání využít. Češi jsou v plném počtu.
     
    04:13
    Jako první usedá na dvě minuty na lavici hanby zástupce české reprezentace, a to kapitán „šestnáctky“, Martin Nečas, za hákování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Vomáčka (Škarek) – Bednář, Galvas, Mikyska, Kvasnička, Šalda, Buchtela, Zelingr, Gaspar – Svoboda, Škvrně, Safin – Kern, Nečas (C), Kaut – Machala, Zadina, Hrabík – Jirásek, Burda, Dvořák.

    Švédsko: Söderblom (Ek Erikson) – Björkman, Brännström (C), Liljegren, Andersson, Markström, Själin, Ehrnberg – Hedlund, Lundeström, Zetterlund – Sveningsson, Miketinac, Elvenes – Wennlund, Hugg, Ekberg – Jidenius, Johansson, Engarås.

    Rozhodčí: Vuohtoniemi – Riiho, Mattlar.
     
    I Švédové mají za sebou první utkání na turnaji. S ruským výběrem se ale zápas proměnil spíše v přetahovanou. Švédové v polovině duelu vedli už 5:2, Rusové ale dokázali utkání pořádně zdramatizovat. Čtvrtý gól ruského celku padl dokonce v 59. minutě, na srovnání už ale čas nezbyl. Těsnou výhru 5:4 tak slavily Tre kronor.
     
    Obránce Jakub Galvas se vyjádřil právě k vysokému počtu střel českého výběru i čistému štítu v počtu trestných minut. „Hráli jsme velice disciplinovaně. Snažili jsme se nedělat zbytečné fauly a víc bruslit. Hlavně ale střílet ze všech pozic. Pokud chceme dát nějaké góly a naopak je nedostat, jsou to ta nejdůležitější kritéria, abychom zápas zvládli a zvítězili,“ hledal klíč k úspěchu bek s číslem osm na dresu.
     
    Češi tým domácích poměrně výrazně přestříleli, a to poměrem 28:44. Podařilo se jim také vyhnout trestné lavici.
     
    V pátek večer odehráli čeští reprezentanti do šestnácti let své první utkání na Turnaji čtyř zemí ve Finsku a slavili výhru. Po bezgólové první třetině se hráčům s lvíčkem na dresu podařilo během druhé dvacetiminutovky vstřelit branky rovnou dvě. Jednou z nich pak potrestali finské vyloučení. Poslední perioda pak přinesla další rychlou branku a o výsledku bylo téměř rozhodnuto. Čtvrtá střela, pečetící české vítězství, směřovala už jen do prázdné brány.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná ve 13:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.

    Zuzana Spurná

    Branky a nahrávky: 18. Machala (Kvasnička, Zadina), 36. Zadina (Hrabík, Šalda) – 11. Engarås (Jidenius), 11. Lundeström (Zetterlund, Hedlund), 13. Bränström (Zetterlund), 14. Elvenes, 14. Wennlund, 25. Sveningsson (Elvenes, Miketinac), 31. Wennlund (Ekberg), 37. Ekberg (Hugg, Björkman), 40. Hugg (Engarås, Wennlund)


    Česko: Vomáčka (Škarek) – Bednář, Galvas, Mikyska, Kvasnička, Šalda, Buchtela, Zelingr, Gaspar – Svoboda, Škvrně, Safin – Kern, Nečas (C), Kaut – Machala, Zadina, Hrabík – Jirásek, Burda, Dvořák.
    Švédsko: Söderblom (Ek Erikson) – Björkman, Brännström (C), Liljegren, Andersson, Markström, Själin, Ehrnberg – Hedlund, Lundeström, Zetterlund – Sveningsson, Miketinac, Elvenes – Wennlund, Hugg, Ekberg – Jidenius, Johansson, Engarås.

    Rozhodčí: Vuohtoniemi – Riiho, Mattlar
    bahis siteleri