Arouca – Nacional 3:3 (kon.) | Setúbal – Coimbra 0:0 (kon.) | Guimarães – Belenenses 0:1 (kon.)
Marítimo – Gil Vicente 1:2 (kon.) | FC Ferreira – Penafiel 2:1 (kon.) | Estoril – Braga 0:2 (kon.)
Sporting – Benfica 1:1 (kon.)
konec
Sporting Lisabon
1:1 (0:0)
Benfica Lisabon
Neděle 08.02.2015, 21:00 • Estádio José Alvalade • Portugalská Primeira Liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Benfica Lisabon

    Benfica je jako každoročně největším aspirantem na titul. Momentálně je na první pozici se ziskem 49 bodů. Druhé Porto ztrácí dva body, ale Benfica má zápas k dobru. Tým Jorge Jesuse se může chlubit hlavně vynikající obranou, za 19 zápasů obdržela Benfika pouze osm branek! Benfika první tři zápasy v novém roce vyhrála, postupně porazila Aroucu (4:0), Maritímo (4:0) a Moreirense (0:2). Poté ale narazila na půdě Ferreiry, kdy dostala rozhodující branku v 90. minutě a prohrála 0:1. V posledním utkání si ale zase s chuťí zastřílela, když porazila Boavistu 3:0. Nejlepším střelcem Benficy je Brazilec Talisca, který přišel v létě za 4 milióny Euro a má na kontě už devět přesných zásahů.
     
    Sporting Lisabon

    Sporting jako každoročně okupuje přední příčky tabulky. Momentálně je na třetím místě se ziskem 42 bodů. Na Benficu ztrácí 7 bodů, na čtvrtý Guimaraes má ale náskok šesti bodů. Sporting nepředvádí tak vyrovnané výkony jako Benfica, nejdřív prohraje na půdě Belenensesu 2:3, poté doma porazí Academicu. V dalším zápase doma jen remízoval se Setubalem a v posledním zápase prohrával na půdě Aroucy 0:1, ale dokázal skóre otočit a zvítězil 3:1. Sporting má hodně mladý tým a je v něm hodně hvězd budoucnosti, například Fredy Montero, který má na svém kontě už sedm zásahů a společně s Islamem Slimanim je nejlepším střelcem Sportingu v této sezoně.
     
    Hezký nedělní večer! Portugalská nejvyšší soutěž Primeira Liga má o tomto víkendu na programu 20. kolo. My se společně zaměříme na velké derby dvou týmů z Lisabonu mezi Sportingem Lisabon a Benficou Lisabon. Tento zápase jistě bude hodně sledován a Estádio Josého Alvaladeho bude jistě vyprodáno. Úvodní výkop je naplánován na 21:00 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Míč zasáhl rukou ve středu hřiště domácí Cédric, u míče zůstane Benfica.
     
    2
    Jefferson našel na levé straně naběhnutého Naniho, který pohotově odcentroval do vápna. Tam byl ale připravený Luisao, který míč ve skluzu odkopl do zámezí.
     
    3
    Salvio teď u lajny postrčil domácího Jeffersona, vhazovat bude Benfica. Hlavní arbitr faul neodpískal.
     
    4
    Útok Benficy je teď zastaven, neboť Jonas stál v ofsajdovém postavení.
     
    4
    Na míč Adriena si naběhl na levou stranu Nani, který odcentroval přímo do rukavic Artura. Tomu lehce bránil Montero, gólman Benficy ale situaci zvládl.
     
    5
    Salvio se teď již podruhé střetl v souboji s Jeffersonem a tentokrát už hlavní arbitr odpískal faul.
     
    6
    Cédric teď běžel za odraženým míčem, ten nechával doběhnout do zámezí Eliseu. Při sprintu strčil Cédrica, rozhodčí ale faul neodpískal a bude následovat odkop od branky Artura.
     
    7
    Nani se pokoušel něco vymyslet na levé straně společně s Máriem, toho ale velmi dobře bránil Samaris.
     
    8
    Na pravou stranu dostal ideální míč Salvio, kterého ale křižoval Jefferson. Záložník Benficy se ke střele dostal, ta byla ale tečována právě Jeffersonem a Patrício míč spolehlivě lapil.
     
    10
    U vápna teď spadl domácí Carrillo, domácí fanoušci se dožadovali odpískání faulu. Dle opakovaných záběrů bylo vidět, že Carrillo zakopl o svoji nohu.
     
    11
    Montero teď vyslal do úniku Carrilla, rychlejší byl ale Eliseu. Útočník domácích jej postrčil a je odpískán útočný faul Carrilla.
     
    12
    Montero teď na polovině chtěl přistrčit míč hlavou na Cédrica, přihrávka mu ale nevyšla a míč skončil v zámezí.
     
    13
    Na levé straně teď operoval John s Eliseem, prvně jmenovaný dokázal odcentrovat přes Cédrica. Jeho centr ale skončil v zámezí.
     
    14
    Carrillo s Monterem dobře zakombinovali na pravé straně a míč se dostal do středu hřiště k Adrienu Silvovi, ten ale lehce zaváhal a Luisao jej o míč obral.
     
    15
    Eliseu teď posílal centr z levé strany, ve skluzu jej ale odklidil do zámezí Paulo Oliveira.
     
    16
    Na zemi teď zůstal ležet Jonas, který se zdá být otřesený po jednom ze soubojů s hráči Sportingu. Měl by být ale schopen pokračovat ve hře.
     
    17
    Carrillo teď dostal ideální míč do běhu na pravě straně, dokázal odcentrovat. Míč do zámezí srazil Luisao a uvidíme první rohový kop zápasu.
     
    18
    Jefferson se ujal rozehrávky rohové kopu, jeho centr se snášel do vápna. Hlavou jej ale odklidil Jardel. Druhý rohový kop Jeffersona už hostující obrana odvrátila.
     
    20
    Po špatné přihrávce Elisea se dostal k míči Montero, který vysunul Carrilla. Jeho střela ale mířila přímo doprostřed branky, kde stál připravený Artur.
    Střela Carrilla mířila jen doprostřed branky
     
    21
    Adrein Silva si teď na levé straně nepřišel na Pereiru a Benfica bude vhazovat.
     
    22
    John si na levé straně k centru netroufl a hra pokračovala, ve středu hřiště byl podražen Salvio. Hra pokračovala a Jonas vypálil z dobrých 25 metrů. Jeho rána ale mířila vysoko nad.
     
    24
    Hra je teď přerušena po faulu na Adriena Silvu, provinil se hostující Almeida. Rozehrávky se ujme brankář Patrício.
     
    25
    Nani teď krásně před celou šířku přenesl hru na Carrilla, který po chvilce váhání předal míč na Cédrica, který odcentroval. Pereira, ačkoliv okolo sebe nikoho neměl, zahrál míč na rohový kop.
     
    26
    Exekuce rohového kopu se ujal Nani, jehož centr se kroutil na malé vápno. Hostující obrana ale míč dokázala odvrátit.
     
    28
    Jefferson se teď pokoušel vybídnout ke sprintu Naniho, míč byl ale hodně nepřesný a skončil v zámezí. Vhazovat bude Benfica.
     
    29
    Ve středu hřiště byl teď tvrdě atakován Jefferson, hra ale pokračovala a míč se dostal na levou stranu k Nanimu, ten odcentroval. Jeho centr ale zamířil pouze do rukavic Patrícia.
     
    30
    William teď vysunul Adriena Silvu, u toho byl ale Jardel, který se dostal k míči a navíc při odkopu mč otřel o Silvu a vhazovat bude Benfica.
     
    31
    Carrillo teď táhl útok Sportingu po pravé straně, poté předal míč Monterovi, který si chtěl narazit s Nanim. Ten byl ale obsazený Jardelem.
     
    32
    Montero teď dobrým napadáním vybojoval míč pro Naniho, který se opřel do míče a jeho ránu zablokoval hlavou Pereira. Ten je evidentně hodně otřesený, ale už je na nohou.
     
    33
    Nani se ujal exekuce rohového kopu, jeho centr ale odvrátila domácí obrana, hra ale pokračovala a z pravé strany přílétl další centr, tentorkát z kopačky Cédrica. Pereira míč raději zahrál na roh.
     
    34
    Už čtvrtého rohu v řadě se ujal Nani, který ale svým centrem žádného spoluhráče ve vápně nanašel.
     
    35
    Nani teď kouzlil na levé straně, Pereira na jeho tanečky nereagoval a nenechal se obehrát, Benfica navíc bude vhazovat.
     
    36
    Aktivní Nani teď vypích míč Pereirovi a postupoval do vápna, posílal pas na hranici vápna, kde stál Montero. Před ním ale míč zpracoval a odehrál Jardel.
     
    Držení míče – 60% – 40%
     
    38
    Benfica teď hodně ležérně rozehrávala a napadajícímu Monterovi nechybělo příliš, aby se k míči dostal. Luisao ale nakonec situaci zvládl.
     
    38
    Salvio se teď prodíral po pravé straně, tam jej ale zastavil velmi dobrým obranným zákrokem Jefferson.
     
    39
    Benfica se zatím vůbec nemůže dostat do zápasu, Sporting má daleko lepší pohyb a hlavně výborně napadá, čímž nedává svému soupeři prostor k rozehrávce.
     
    40
    Nani teď stál v ofsajdovém postavení, ale dával jasně najevo, že se do hry zapojit nechce. Hrát tak mohl Montero, který byl ale u brankové čáry tísněn Jardelem a jeho centr skončil pouze v rukavicích Patrícia.
     
    41
    Benfica se teď dostává do postupné kombinace na své polovině, Sporting ji ale kompaktním blokem nepouští dál.
     
    42
    Na levé straně teď zvládl Eliseu ubránit dobíhajícího Carrilla a bude následovat odkop od branky Patrícia.
     
    43
    Benfica se teď po dlouhé době objevila u vápna Sportingu, Pereira prostrkával míč do vápna na Limu, na toho byl ale míč příliš dlouhý.
     
    44
    Na pravé straně dostal prostor Carrillo, který odcentroval. Jeho centr ale zahrál na roh Jardel.
     
    44
    Roh z pravé strany rozehrál Jefferson, jehož centr se kroutil na malé vápno a míč odehrál do zámezí Luisao. Z televizního záběru to ale vypadalo všelijak a fanouškům Benficy jistě zatrnulo.
    Luisao míč hlavou odvrátil na roh
     
    45
    Další roh rozehrál Nani, tento centr již tak povedený nebyl a obrana Benficy míč odvrátila.
     
    45
    Ke střele ze střední vzdálenosti teď natáhl Montero, jeho rána ale mířila hodně vysoko nad branku.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45+1
    Montero chtěl vysunout Carrilla, ten ale na míč vůbec nereagoval a bude následovat odkop od branky.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Zatím velké zklamání. Derby dvou klubů z Lisabonu zatím příliš fotbalové krásy nenabídlo. Aktivnější byl domácí Sporting, který měl územní převahu, nic z toho ale nevytěžil. Benfica se zatím nemůže dostat do hry a spíše se brání. Doufejme, že ve druhém poločase už uvidíme nějaké branky.

    Statistiky prvního poločasu

    Držení míče – 59% – 41%
    Střely na branku – 1 – 1
    Střely mimo branku – 2 – 1
    Rphové kopy – 7 – 0
    Zásahy gólmanů – 1 – 1

    Druhý poločas začně přibližně v 22:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Jonas si hned v úvodu nabíhal na pas od Salvia, byl ale dobře pohlídán Figueiredem.
     
    47
    Z pravé strany teď odcentroval Salvio, na jeho centr si naskočil Luisao, jeho hlavička ale mířila mimo branku.
     
    48
    Nani teď měl proti sobě Pereiru a Salvia, tak raději otřel míč o Pereiru a domácí budou zahrávat rohový kop.
     
    49
    Nani rozehrál rohový kop velmi rychle nakrátko na Silvu, pro jeho centr si ale vyběhl Artur.
     
    50
    Opět vidíme stejný obrázek jako v prvním poločase, míč mají na kopačkách hráči Sportingu a Benfica je zatážená a vyčkává v obranné bloku.
     
    51
    Útok Sportingu teď zastavil pomezní rozhodčí, neboť Adrien Silva se nacházel v ofsajdu.
     
    52
    Na pravé straně teď zakombinovali Carrillo a Cédric, prvně jmenovaný se dostal k centru. Artur sice vyběhl, ale míč nezáshl příliš přesvědčivě. Naštěstí pro hosty míč přeletěl nabíhajícího Mária. Míč poté do ohně poslal z levé strany Jefferson, Montero i Carrillo ale stáli v ofsajdu.
    Nejistý zákrok Artura
     
    53
    Mário byl podražen Maxi Pereirou těsně před vápněm a vidí první žlutou kartu tohoto utkání. Domácí tak mají výbornou příležitost ke skórování.
     
    54
    K rozehrávce standardní situace se staví Nani.
     
    55
    Přímý kop nakonec rozehrál Carrillo, který ale napálil pouze Andrého Almeidu ve zdi. Promarněná příležitost Sportingu!
     
    57
    Mário teď vysunul na pravou stranu Cédrica, který při centru podklouzl. Míč z jeho kopačky tak doletěl pouze do rukavic Artura.
     
    58
    Samaris teď našel dlouhým míče ve vápně Jonas, který sklepl míč na Salvia. Ten byl povalen při zpracování, rozhodčí ale stál blízko a situaci pustil.
     
    59
    William teď uspěchal centr, do toho mu navíc vložil nohu Almeida a míč doputoval opět do rukou Artura.
     
    60
    Eliseu teď u postranní čáry ostře fauloval Mária a vidí žlutou kartu!
     
    61
    Na pravé straně šli do souboje Cédric s Eliseem, obránce hostů byl v souboji dříve a Cédric jej fauloval. Artur bude vykopávat.
     
    62
    Na pravé straně se teď dožadoval rohového kopu Carrillo po souboji s Eliseem. Pomezní rozhodčí ale přisoudil míč Benfice.
     
    64
    Na pravé straně teď odvedl dobrou práci Figueiredo, který svůj odkop otřel o Carrilla a Sporting bude vhazovat.
     
    64
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází John, přichází Talisca.
     
    65
    Lima teď odcentroval z pravé strany, jeho centr ale obětavě zablokoval Jardel.
     
    66
    Salvio se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti, jeho rána ale mířila hodně mimo.
     
    66
    Podobně dopadl i o pár vteřin později spoluhráč Jonas.
     
    67
    Výbornou obrannou práci teď odvedl William, který dokázal čistě obrat o míč Taliscu v pokutovém území.
     
    68
    Za faul na Mária u postranní čáry dostává žlutou kartu hostující Almeida.
     
    69
    Standardní situaci rozehrál Jefferson, jehož centr byl hodně přetažený a Artur raději zahrál míč na rohový kop.
     
    70
    Artur si zřejmě nějak ublížil při dopadu a jsou u něj lékaři. Zdá se ale v pořádku.
     
    71
    Nani rozehrál rohový kop na krátko s Jeffersonem, ten poslal do vápna centr. Výborně vyskočil Carrillo, který protáhl Artura!
    Výborný zákrok Artura
     
    72
    Další rohový kop rozehrál opět Nani, tentokrát už si ale obrana Benficy veděla rady.
     
    73
    Útočným faulem se teď provnil Jonas, rozehrávat bude Sporting.
     
    74
    Na zemi teď zůstal ležet po souboji s Pereirou Nani. Hlavnímu arbitrovi dlouho trvalo, než hru přerušil. Nani by ale měl být v pořádku.
     
    76
    Adrien Silva se teď prodíral středem pole, kde byl proti přesile. Hra je přerušena po faulu Luisaa.
     
    77
    Krásný fotbalový moment! Carrillo si teď narazil s Adrienem Silvou, který mu ale přihrával do těsného ofsajdu! Carrillo ale zakončení stejně nezvládl. Přihrávka Silvy ale opravdu stála zato!
    Carrillo stál v těsném ofsajdu
     
    78
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Carrillo, přichází Carlos Mané.
     
    79
    Na levé straně se teď dostával k centru Jonas, který měl proti sobě Cédrica. Nakonec odcentroval, ale míč skončil v zámezí.
     
    80
    Jonas teď pěkně vysunul Pereiru, který spěchal vpřed. Jeho centr ale srazil na rohový kop Oliveira, Benfica bude kopat první rohový kop v zápase!
     
    81
    Rozehrávky rohového kopu se ujal Talisca, jeho centr ale domácí obrana dokázala odvrátit do bezpečí.
     
    82
    Mário teď nepovedeným centrem zahnal Carlose Maného až k rohovému praporku, ten ale míč sithl a posunul jej na Jeffersona. Jeho centr ale skončil pouze v rukavicích Artura.
     
    83
    Na pravé straně teď neuspěl v souboji s Eliseem Nani, Benfica tak může zamířit vpřed.
     
    84
    Do Maného teď velmi ostře zajel Samaris a po právu vidí žlutou kartu!
     
    84
    Jeffersonovi rozehrávka přímého kopu hrubě nevyšla a jeho centr přeletěl celé vápna, na pravé straně ale zahrál míč do autu Eliseu.
     
    85
    Silva teď našel na pravé straně naběhnutého Montera, který velmi pohotově odcentroval. Míč z jeho kopačky ale pouze proletěl vápnem.
     
    86
    U postranní čáry už je připraveno střídání, ještě před tím ale vhodí míč do hry Eliseu.
     
    87
    Sporting Lisabon právě vstřelil branku!
    Obrovská euforie na Estádiu Josého Alvaladeho! Do samostatného úniku se nejdříve dostal José Mário, kterého ale vychytal Artur, míč se ale odrazil přímo na kopačku JEFFERSONA NASCIMENTA, který i s trochou štěstí dopravil míč do sítě!
    JEFFERSON - 1:0
     
    88
    Jefferson si při oslavě gólu svlékl dres a vidí žlutou kartu!
     
    89
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Almeida, přichází Pizzi.
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Montero, přichází Tanaka.
     
    90
    Budou se nastavovat čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+1
    Dopředu mířil Carrillo, jeho střela ale skončil v rukavicích Artura.
     
    90+2
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Samaris, přichází Derley.
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Nani, přichází Capel.
     
    90+3
    Hosté teď měli k dispozici ještě volný přímý kop, k rozehrávce se postavil Pizzi, jeho centr ale odvrátil Jefferson.
     
    90+4
    Benfica právě vstřelila branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Benfica po celý zápas neměla pořádnou příležitost, ale v nastavení vyrovnává! Jonas vybojoval míč ve vápně pro JARDELA, který tvrdou ranou nedal Arturovi šanci. Na stadionu Sportingu to okamžitě ztichlo!
    JARDEL - 1:1
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Tak tento zápas opět ukázal jak je fotbal krásný! Sporting po celý zápas tlačil Benficu, ta se po většinu zápasu bránila a hrozila jen z rychlých protiútoků. V 87. minutě jsem se dočkali první branky. Jefferson doklepl střelu Mária a domácí už pomalu slavili vítězství. Jenže v nastavení Benfica dokázala vyrovnat, Jardel se zorientoval ve vápně a vyrovnal na 1:1! Průběh utkání toho příliš nenabídl, ale to co jsme viděli v posledních deseti minutách bylo krásné!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (23:01:03)

    Jan Havlovic

    Branky: 87. Jefferson – 90+4. Jardel

    Karty:   88. Jefferson (SPL) – 53. Pereira (BNF), 60. Eliseu (BNF), 68. Almeida (BNF), 84. Samaris (BNF)


    Sporting Lisabon: Patrício – Jefferson, Figueiredo, Oliveira, Cédric – Silva, William, Mário – Nani (90+2. Capel), Montero (89. Tanaka), Carrillo (78. Carlos Mané)
    Náhradníci: André Martins, Capel, Tanaka, Marcelo Boeck, Oriol Rosell, Sarr, Carlos Mané

    Benfica Lisabon: Artur – Eliseu, Jardel, Luisao, Pereira – John (64. Talisca), Samaris (90+2. Capel), Almeida (89. Pizzi), Salvio – Jonas, Lima
    Náhradníci: López, Derley, Paulo Lopes, Pizzi, Cristante, Talisca, Goncalo Guedes

    Rozhodčí: Sousa – Miranda, Mesquita (vš. POR)
    bahis siteleri