Skalica – Nitra 2:4 (kon.) | Banská Bystrica – Poprad 3:1 (kon.) | Košice – Žilina 5:3 (kon.)
Piešťany – Zvolen 5:4 (4:3 po s.n.) | Martin – Trenčín 2:1 (kon.)
konec
HC Košice
5:3 (2:2, 2:0, 1:1)
MsHK Žilina
sk Neděle 22.02.2015, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas sa skončil, tri body získavajú domáci Košičania, ktorí svoju víťaznú sériu natiahli na 11 zápasov. Žilina si už s určitosťou zahrá baráž o udržanie extraligy. (19:36:03)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:18
    Kižan je na svojom mieste a Žilina sa do útoku vôbec nehrnie. Zápas sa už iba dohráva.
     
    58:06
    Do konca riadnej hracej doby už ostávajú iba necelé dve minúty. Košičania majú puk plne pod kontrolou a zdá sa, že Žilina sa už smerom dopredu nepohrnie.
     
    57:19
    Domáci v plnom počte.
     
    56:49
    Košičania sa vo vlastnom skrátenom oslabení bránia bez akýchkoľvek problémov a súpera do zakončenia nepúšťajú.
     
    56:21
    Hostia v plnom počte.
     
    55:46
    V hre štyroch proti štyrom sa na ľadovej ploche nedeje nič zaujímavejšie. Puk majú pod kontrolou Košičania.
     
    55:19
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná. Na trestnú lavicu smeruje za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Martin Štrbák.
     
    54:41
    Spilar je hladný po hetriku. Domáci útočník si opäť technicky hodil puk do dobrej pozície, ale hostia ho dokonale ustrážili a odzbrojili.
     
    54:21
    Žilina sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje za hákovanie Jaroslav Niník.
     
    53:36
    Domáci hokejisti napokon ešte v pásme ostali a bola z toho ďalšia dobrá príležitosť pre Oceliarov. Priamo pred bránku dostal prihrávku Hrnka, ale v rýchlosti bránku prepálil.
     
    53:12
    Košičania získali puk na svoje hokejky a presunuli sa do pásma. Tam spoza bránky Kutálek poslal puk na Hrnku, ale ani on, ani Chovan nedokázali zakončiť.
     
    52:46
    Žilina hrá v plnom počte, ale aj tak sa jej veľmi nedarí. Hostí teraz na modrej čiare zastavil ofsajd.
     
    52:05
    Na trestnú lavicu odchádza hosťujúci Štěpán Novotný, ktorý inkasuje desaťminútový osobný trest za nešportové správanie.
     
    50:49
    Košičania útočné pásmo dlho neudržali, ale mrzieť ich to nemusí. Na svojom konte majú pohodlné vedenie a hostia by sa už najradšej videli v autobuse na ceste domov.
     
    50:10
    Do útoku sa opäť dostal domáci tím. Od modrej čiary puk nahodil Šeda, no nikoho zo svojich spoluhráčov nenašiel.
     
    49:11
    Žilinčania to skúšajú, ale márne. Od ľavého mantinelu si puk potiahol Schroner, no jeho pokus bol zblokovaný a napokon ani neskončil u Melicherčíka.
     
    48:35
    Domáci Jenčík dostal puk do pásma a spätnou prihrávkou tam hľadal Spilara. Ten bol ale dobre pokrytý a páliť nemohol.
     
    48:00
    Domáci hokejisti súpera do zakončenia vôbec nepúšťajú a nikam sa nemusia ponáhľať. Vlci sú už s barážou zrejme zmierení a nedokážu sa presadiť.
     
    46:52
    Opäť sa zdá, že v Steel aréne je o všetkom rozhodnuté. Domáci hokejisti majú hru pod kontrolou a aj naďalej sa držia v útočnej tretine.
    Jiří BICEK - 5:3
     
    45:41
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti ale svojmu súperovi nedávajú žiadnu šancu na vyrovnanie. Spoza bránky poslal puk Rachůnek a priamo v nanebezpečnejšom priestore sa do neho oprel JIŘÍ BICEK. Križanovi puk prešiel pomedzi betóny. Asistencie: Ivan Rachůnek a Richard Jenčík.
     
    45:21
    Košičania sa zásluhou technickej parády Spilara dostali do pásma. Tam následne puk dostal Bartoš, ale jeho prudkú strelu Križan vyrazil pravou rukou.
     
    44:52
    Hra v Steel aréne sa nám poriadne dramatizuje! Hosťujúci hokejisti sa stále tlačia do zakončenia, pretože vyrovnanie z ich pohľadu vôbec nie je v nedohľadne.
    Jaroslav JABROCKÝ - 4:3
     
    43:50
    Žilina dala gól!

    Žilina je späť v hre! Košičania nedokázali dostatočne dobre pokryť priestor pred svojou bránkou, natlačil sa im tam JAROSLAV JABROCKÝ a svojím druhým gólom v zápase puk predral do siete. Asistencia: Michal Velecký.
     
    42:50
    Hosťujúci hokejisti sa všemožne pokúšajú natlačiť do pásma, ale puk tam teraz iba nahodili a domáci brankár ho pre istotu prikryl.
     
    41:55
    Žilina sa stále nevzdáva a bojuje. V pravom kruhu si puk vypýtal Drábek a po prihrávke ak pálil, ale iba do brankára.
     
    41:39
    Žilinčania sa stiahli k vlastnej bránke a chceli rozohrávať, ale dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    40:56
    Hosiai sa ale takisto predrali do útoku. Priamo pred bránku sa natlačil Jabrocký a chcel zakončiť, ale Košičania na neho puk nepustili.
     
    40:26
    Košičania sa v úvode tretiny natlačili do útoku. Z ľavej strany spoza obrany pálil Jenčík, ale Križan jeho pokus vyrazil.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:24
    Spilar nahodil puk na zadný mantinel, ale tam si ho prevzali iba hostia. Žilinčania ihneď vpálili do tretiny, odkiaľ Jabrocký prihrával naprieč celým pásmom, no žiadneho strelca nenašiel.
     
    39:06
    Domáci hokejisti napokon ešte skúsia založiť útočnú akciu od vlastnej bránky. Puk si berie Spilara a bude rozohrávať.
     
    38:58
    Žilina sa opäť natlačila do pásma, ale nič sa jej tam nepodarilo vymyslieť. Spoza obrancu chcel páliť Velecký, no zbytočne, pretože Melicherčíkova bránka ostala posunutá.
     
    37:46
    Žilinčania sa do pásma natlačili aj proti plnému počtu hráčov súpera, no nič tam nevymysleli. Na strely je to aktuálne 33:20.
     
    37:01
    Domáci v plnom počte.
     
    36:46
    Košičania následne puk pohodlne vyhadzujú z pásma a s prehľadom sa bránia.
     
    36:41
    Žilinčania napokon pozbierali puk a opäť sa dostali do tretiny. Tam sa pred bránku natlačil Jabrocký, no v poslednej chvíli ho pred zakončením odstavil urastený Cebák.
     
    35:57
    Vlci mali veľký problém dostať sa späť do pásma, ale napokon sa im to podarilo. To im však k ničomu nepomohlo a ich ľahké nahodenie od modrej čiary zrazila domáca obrana.
     
    35:21
    Košičania sa začali brániť veľmi dobre a puk ihneď vytlačili z vlastnej obrannej tretiny. Žilina musí založiť novú akciu.
     
    35:01
    Košice sa budú brániť! Domáci tím inkasuje dvojminútový trest pre hráčsku lavicu za príliš veľa hráčov na ľade. Odpyká si ho Tibor Kutálek.
     
    34:11
    Žilinčania ponúknutý priestor takmer využili! Priamo pred bránkou ostal osamotený Jabrocký, ale po prihrávke od zadného mantinelu sa Melicherčík rýchlo presunul a jeho strelecký pokus zrazil hruďou.
     
    33:41
    Domáci hokejisti ale boli z pásma opäť vytlačení a Černákovi na modrej čiare nevyšla rozohráva. Puk tak ponúkol súperovi a Oceliari sa budú brániť.
     
    33:00
    Žilina sa musela brániť a svoje problémy v defenzíve vyriešila napokon iba zakázaným uvoľnením.
     
    32:47
    Košičania sú stále aktívnejší a presunuli sa do útočnej tretiny. Tam si puk spoza bránky potiahol mladík Bondra a napokon aj vypálil, ale švihom poslal puk iba mimo bránky.
     
    31:21
    Domáci hokejisti mohli vyhrávať už o tri góly, ale zabránila im v tom žilinská obrana! Z pravej strany chcel z hranice kruhu zakončovať Jánošík, no do jeho rany vopchal súper v poslednej sekunde hokejku a zo strely napokon nič nebolo.
     
    30:24
    Nuž zdá sa, že domáci tím svojmu súperovi riadne odskočil po všetkých herných stránkach. Žilinčania sa na ľadovej ploche iba hľadajú a nedokážu sa presadiť.
    Matej ČEŠÍK - 4:2
     
    29:50
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti zvyšujú svoj náskok. Po prudkej Šedovej strele sa puk ocitol pred bránkou a za čiaru sa ho pokúšal doraziť Kutálek, lenže tomu gólman odolal. Bezmocný bol až pri dorážke MATEJA ČEŠÍKA. Asistencie: Tibor Kutálek a Michal Šeda.
     
    28:59
    Hostia majú pred sebou skutočne náročnú úlohu. Snaha síce žilinským hokejistom nechýba, ale Melicherčík ich pokusom zatiaľ odoláva.
     
    28:06
    Hostia sa ihneď natlačili do pásma a pokúšajú sa o vyrovnanie. Priamo pred bránku sa natlačil Drábek, ale v rýchlosti napokon nezakončil presne.
    Gabriel SPILAR - 3:2
     
    27:33
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti sa druhýkrát v zápase dostávajú do vedenia. Postaral sa o to druhým gólom GABRIEL SPILAR, ktorý sa zbavil obrany v pravom kruhu, potiahol si puk do lepšej pozície a pálil. Asistencia: Peter Bartoš.
     
    26:45
    Hostia sa dostali do skvelej pozície! Spoza bránky to skúšal Novotný, ale Melicherčík jeho puk iba vyrazil. Tam po dorážke siahal Kanko, no napokon v rýchlosti nestihol vypáliť.
     
    25:56
    Hostia sa napokon po buly museli ešte brániť, ale zvládli to dobre a puk vysunuli zo svojej obrannej tretiny.
     
    25:14
    Košičania sa ešte udržali v pásme, ale nie nadlho. Hostia sa napokon oslobodzujú iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    24:46
    Oceliari vo svojom útočení pokračovali aj naďalej. Z pravej strany sa do zakončenia natlačil Rachůnek, ale jeho rana brankára neprekvapila.
     
    23:56
    Košičania sa opäť dostali do veľmi zaujímavej pozície. Od modrej čiary prudko pálil Jánošík, no Križan sa predviedol dobrou pozornosťou a puk zachytil.
     
    23:27
    Domáci tím teraz spálil obrovskú šancu! Jenčík z pravej strany nahrával na Bartoša, ktorý mal pred sebou iba odkrytú sieť, ale skúsený útočník v rýchlosti puk nedokázal spracovať a vystreliť.
     
    22:24
    Hosita vyhodili puk spred vlastnej bránky a hra sa aspoň na moment upokojí. Domáci hokejisti sú v úvode tretiny podstatne aktívnejší ako ich súper.
     
    21:55
    Rovnako si teraz žilinský brankár počínal aj pri pokuse Hrnku. Ten sa natlačil k pravej žrdi a takisto sa pokúšal puk prepasírovať do siete, ale žilinský gólman bol úspešnejší ako on.
     
    21:24
    Domáci hokejisti sa napokon do pásma dostali. Priamo pred bránku sa tam natlačil Chovan a chcel dorážať, ale Križan si dal pozor a puk zachytil a podržal.
     
    20:29
    Košičania chceli bleskovo podniknúť rýchly protiútok, ale zastavil ich iba ofsajd na modrej čiare.
     
    20:14
    Druhá tretina sa začala výherným buly hostí, ktorí sa ihneď presunuli do pásma. Z pravej strany z uhla puk na Melicherčíka nahadzoval Kanko a domáci gólman tento pokus iba vyrazil pred seba, no tam mu už pomohla defenzíva.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina je za nami. Videli sme v nej zaujímavý hokeja veľkú bojovnosť na oboch stranách, o čom svedčí aj jej výsledné nerozhodné skóre 2:2. Strelecky aktívnejší sú doposiaľ Košičania, ktorí v tomto ukazovateli vyhrávajú pomerom 17:9.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:46.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
    Štěpán NOVOTNÝ - 2:2
     
    19:39
    Žilina dala gól!

    Opäť je vyrovnané! Hosťujúci hokejisti sa nenápadne natlačili do pásma, spoza bránky prišla prihrávka priamo do nebezpečného priestoru a odtiaľ bleskovo zakončil ŠTĚPÁN NOVOTNÝ, na čo Melicherčík nestačil zareagovať. Asistencie: Jakub Drábek a Petr Kanko.
     
    18:56
    Po buly v strednom pásme si puk prevzali Košičania a presunuli sa do útoku. Odtiaľ sa spred bránky pokúšal zakončiť Hrnka, ale bol veľmi dobre pokrytý.
     
    18:31
    Do útoku sa chceli presunúť aj hosťujúci hokejisti, ale zastavil ich iba ofsajd na modrej čiare.
     
    17:24
    Košičania sa aj naďalej pokúšajú navýšiť svoje vedenie. V Steel aréne to teraz len tak zahučalo po prudkej rane Lapšanského, ale tá skončila vedľa bránky.
     
    16:45
    Hosťom sa to ale veľmi nepodarilo a Žilina sa teraz musí stále brániť. Domáci tím ostáva v pásme a páli z každej pozície.
     
    16:04
    Domáci sa napokon opäť natlačili do zakončenia. Skúšal to tam Hrnka, ale spoza bránky sa mu puk nepodarilo prepasírovať do siete. Žilina bude môcť hru upokojiť.
     
    15:12
    Domáci hokejisti ešte v pásme ostali, ale nič zaujímavejšie sa im tam nepodarilo vymyslieť. Priamo pred Križana sa natlačil Hrnka, ho Žilinčania ho odtiaľ rýchlo vytlačili.
     
    15:03
    Domáci hokejisti aj naďalej pokračujú v tlaku na žilinskú bránku,, hostia sa teda oslobodili iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
    Peter BARTOŠ - 2:1
     
    13:50
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti otáčajú zápas vo svoj prospech! Spilar sa s pukom pohral pri žilinskej striedačke, naprieč celým pásmom ho poslal na hranicu ľavého kruhu a odtiaľ v páde presne zakončil PETER BARTOŠ. Asistencie: Gabriel Spilar a Erik Černák.
     
    13:21
    Košičania buly pred svojou bránkou vyhrali a presunuli sa do útoku. Tam sa priamo pred bránkou ocitol Češík, ale napokon napálil iba nohy dobre postaveného obrancu.
     
    12:56
    Košičania chceli puk rozohrať od vlastnej bránky, ale nepodarilo sa im to podľa ich predstáv a vyhodili ho iba na zakázané uvoľnenie.
     
    11:56
    Košičania pokračujú aktívne aj proti plnému počtu hráčov súpera. Domáci Sojčík pálil spred pravej žrde, no jeho pokus bol hosťujúcou obranou zblokovaný iba na ochrannú sieť.
     
    11:24
    Hostia v plnom počte.
    Gabriel SPILAR - 1:1
     
    11:24
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti napokon využívajú presilovú hru a vyrovnávajú stav na 1:1. Postaral sa o to GABRIEL SPILAR ktorý sa z pravej strany natlačil priamo pred bránku a puk poslal k nepokrytej žrdi Križana. Asistencie: Peter Bartoš a Martin Štrbák.
     
    11:09
    Následne však Žilinčania dokázali puk vyhodiť cez všetky čiary a Procházka dokonca vysoko forčekuje. Vlci sa zatiaľ bránia dobre.
     
    11:02
    Domáci hokejisti začali presilovku výherným buly a okamžitou strelou. Žilina sa ale bráni s veľkým prehľadom a puk skončil iba u gólmana.
     
    10:51
    Žilina sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje za seknutie Juraj Ďurkech.
     
    09:31
    Domáci hokejisti pokračovali v útočení aj naďalej. Spoza bránky sa puk pokúšal do siete pretlačil Hrnka, ale nepodarilo sa mu to, pretože Križan skvele zakročil betónom.
     
    08:46
    Košičania pridávajú na aktivite smerom dopredu, no hostia veľmi dobre odolávajú a bránia svojho gólmana.
     
    08:21
    Na opačnú polovicu ľadovej plochy sa rýchlo presunuli hosťujúci hokejisti. Žilina ihneď vypálila z pravej strany z uhla, ale Melicherčík si dal pozor.
     
    07:58
    Košickí hokejisti sú po inkasovanom góle aktívni, ale v zakončení sa im nedarí. Puk priamo do medzikružia hodil Bartoš, no Jenčík tam mal iba zblokovanú hokejku a páliť nemohol.
     
    07:47
    Košičania boli z pásma vytlačení, ale po chvíli sa doň opäť vrátili, Od mantinelu hádzal puk pred bránku Spilar, no našiel tam iba hostí.
     
    06:29
    Oceliari následne vyhrali buly priamo pred Križanom a ihneď vypálili, ale žilinský brankár sa predviedol veľkým prehľadom a strelu chytil.
     
    06:26
    Košičania sa okamžite vrhli do útoku s cieľom vyrovnať, ale hostia sa dobre bránia a puk vyhodili od svojej bránky aspoň za cenu zakázaného uvoľnenia.
    Jaroslav JABROCKÝ - 0:1
     
    05:45
    Žilina dala gól!

    Hostia podnikli rýchly protiútok a ujímajú sa vedenia! Po prečíslení troch proti dvom dostal puk k ľavej žrdi JAROSLAV JABROCKÝ, vôbec nezaváhal a rýchlo vypálil, na čo už Melicherčík nestihol zareagovať. Asistencie: Michal Velecký a Matej Valášek.
     
    05:34
    Domáci hokejisti sa už v ukazovateli striel dostali do vedenia 6:5. Oceliari sa opäť usadili v pásme, z ľavej strany puk nahadzoval Štrbák, ale žilinský gólman si veľmi dobre poradil.
     
    04:55
    Košičania ešte ostali v pásme a pokúsili sa hostí vyšachovať. Puk opäť hodili pred bránku, ale Križan je tam veľmi pozorný a zatiaľ drží svoj tím nad vodou.
     
    03:49
    Domáci hokejisti si prevzali puk za vlastnou bránkou a nahrnuli sa do útoku. Tam sa priamo pred Kriťana natlačil Macejko, ale ani na dvakrát puk do siete nedostal. Hosťujúca obrana ho čistým spôsobom odstavila.
     
    03:15
    V útočnej tretine sa Žilina s pukom vôbec nehrá a okamžite ho na Melicherčíka páli z každej pozície. Na strely je to aktuálne 3:5.
     
    02:47
    Žilinčania zvládajú začiatok zápasu na ľade veľkého favorita bez akýchkoľvek komplikácií. Hostia si puk pozbierali pri vlastnej bránke a pustia sa do útoku.
     
    02:23
    Košičania si podržali puk v útoku a takmer sa im podarilo otvoriť skóre! Po krížnej prihrávke popred bránku ho na hokejku dostal Bartoš, ale v rýchlosti nedokázal zakončiť.
     
    01:01
    Žilina vyhrala buly pred svojou bránkou a rýchlo sa presunula do pásma. Hostia začali aktívne, ale jednoduché nahodenie nemôže pre brankára znamenať problém.
     
    00:43
    Hosťujúci hokejisti dokázali puk natlačiť až pred Melicherčíka, ktorý ho radšej pokryl. Podobne reagoval aj gólman Križan na opačnej polovici po tom, čo sa na neho vyrútil Rachůnek.
     
    00:17
    Zápas sa začal výherným buly pre domácich hokejistov. Tí sa síce ihneď pokúsili od vlastnej bránky rozohrať, ale Jenčík vpálil do pásma bez puku. Do útoku pôjdu v úvode hostia.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
    Začíname!
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Domáci Košičania nastúpia v tmavomodrých dresoch, hokejisti zo Žiliny v žltej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Štrbák (C), Černák, Philipp, Jánošík, Macejko, Cebák, Šeda, Drgoň – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Bicek (A), Rachůnek, Lapšanský – Hrnka, Chovan, Kutálek – Sojčík, Češík, Bondra

    MsHK DOXXbet Žilina: Križan – Nádašdi, Bobček, Grman, Krčula, Hudec, Ďurkech, Niník, Šeliga – Procházka, Novotný, Kanko – Valášek, Jabrocký, Velecký – Staněk, Drábek, Schroner – Bezák, Holešinský, Lipovský

    Rozhodca: J. Konc – Gavalier, Rovneský.
     
    Posledné extraligové zápasy:

    HC Košice:
    Košice – Poprad 6:2
    Košice – Skalica 5:2
    B. Bystrica – Košice 2:3 sn
    Košice – Nitra 7:0
    Košice – Piešťany 4:1

    MsHK DOXXbet Žilina:
    Žilina – Piešťany 3:4
    Martin – Žilina 1:0
    Žilina – Trenčín 4:5 sn
    Zvolen – Žilina 3:2 sn
    Nitra – Žilina 7:1
    --------------------------------------------------------------------------

    Najproduktívnejší hráči:

    HC Košice:
    Tibor Kutálek – 44 bodov (23+21)
    Richard Jenčík – 36 bodov (20+16)
    Peter Bartoš – 35 bodov (7+28)
    Gabriel Spilar – 34 bodov (15+19)
    Adam Lapšanský – 33 bodov (23+10)

    MsHK DOXXbet Žilina:
    Milan Procházka – 30 bodov (10+20)
    Milan Drevenák – 22 bodov (12+10)
    Štěpán Novotný – 21 bodov (13+8)
    Petr Kanko – 20 bodov (9+11)
    Tomáš Nádašdi – 20 bodov (3+17)
    --------------------------------------------------------------------------

    Brankári:

    HC Košice:
    Marcel Melicherčík – 1992 minút a 14 sekúnd, 851 striel, 58 gólov, úspešnosť 93.18%
    Alexandr Hylák – 1289 minút a 3 sekundy, 579 striel, 40 gólov, úspešnosť 93.09%

    MsHK DOXXbet Žilina:
    Karol Križan – 1518 minút a 13 sekúnd, 699 striel, 74 gólov, úspešnosť 89.41%
    Igor Cibuľa – 1162 minút a 39 sekúnd, 561 striel, 60 gólov, úspešnosť 89.3%
    --------------------------------------------------------------------------

    Vzájomné zápasy v tejto sezóne:
    8. kolo Žilina – Košice 0:4
    17. Kolo Žilina – Košice 1:3
    26. kolo Žilina – Košice 2:0
    35. kolo Košice – Žilina 4:2
    44. kolo Košice – Žilina 4:0
    --------------------------------------------------------------------------

    Tréneri a asistenti:

    HC Košice:
    Hlavný tréner: Peter Oremus
    Asistent trénera: Roman Šimíček

    MsHK DOXXbet Žilina:
    Hlavný tréner: Peter Mikula
    Asistent trénera: Martin Groma
    --------------------------------------------------------------------------

    Aktuálna tabuľka:
    1. HC Košice – 117 bodov (157:101)
    2. HK Nitra – 104 bodov (192:137)
    3. HC '05 B. Bystrica – 101 bodov (180:137)
    4. HKm Zvolen – 98 bodov (170:152)
    5. HK Poprad – 95 bodov (161:120)
    6. Dukla Trenčín – 85 bodov (136:117)
    7. MHC Martin – 70 bodov (136:151)
    8. ŠHK 37 Piešťany – 65 bodov (142:193)
    9. HK 36 Skalica – 52 bodov (133:207)
    10. MsHK DOXXbet Žilina – 46 bodov (121:174)
    --------------------------------------------------------------------------

    Kurzová ponuka:
    Výhra domácich: 1.45
    Remíza po 60 minútach: 6.4
    Výhra hostí: 6.46
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. V rámci predposledného 53. kola základnej časti je na programe aj súboj v metropole východu, v ktorom si sily zmerajú domáce Košice a hosťujúca Žilina.

    Čaká nás súboj tímov z opačných polovíc tabuľky. Košičania už s istotou skončia na prvej priečke, ktorá im okrem najvýhodnejšej pozície v play-off prináša aj miestenku v Champions Hockey League v sezóne 2015/2016. Oceliari neprehrali posledných 10 zápasov v rade a sú v skvelej forme. Na svojom konte majú 117 bodov, ktoré získali za 33 riadnych triumfov, 6 výhier po predĺžení (resp. samostatných nájazdoch) a 6 prehier mimo riadnej hracej doby. V 9 prípadoch východniari nebodovali vôbec. Ich celkové skóre je 157:101, pričom ich defenzíva inkasovala vôbec najnižší počet gólov v celej súťaži.

    Hostia zo Žiliny riešia úplne iné problémy. Ak sme vraveli, že Košičania už určite skončia na prvom mieste, Žilinčania budú s najväčšou pravdepodobnosťou poslední. Ak by sa Vlci chceli vyhnúť baráži, museli by vo zvyšných dvoch stretnutiach naplno bodovať a spoliehať sa na dve prehry HK 36 Skalica. Hokejisti spod Dubňa majú na poslednej priečke v tabuľke aktuálne iba 46 bodov a v posledných 10 zápasoch nevyhrali. Body získali za 12 riadnych triumfov, 2 výhry po predĺžení (resp. samostatných nájazdoch) a 6 duelov, v ktorých mimo riadnej hracej doby prehrali. Až v 34 prípadoch Žilinčania nebodovali vôbec a ich celkové skóre je 121:174, pričom ich ofenzíva vsietila vôbec najmenej gólov v rámci celej súťaže.

    Zápas sa v Steel aréne začína o 17.00. My vám z neho prostredníctvom podrobného textového prenosu prinesieme všetky informácie o dianí na ľade a prostredníctvom GIF-obrázkov sa pozrieme aj na góly a zaujímavé situácie.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 12. Spilar (Bartoš, Štrbák), 14. Bartoš (Spilar, Černák), 28. Spilar (Bartoš), 30. Češík (Kutálek, Šeda), 46. Bicek (Rachůnek, Jenčík) – 6. Jabrocký (Velecký, Valášek), 20. Novotný (Drábek, Kanko), 44. Jabrocký (Velecký)


    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Štrbák (C), Černák, Philipp, Jánošík, Macejko, Cebák, Šeda, Drgoň – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Bicek (A), Rachůnek, Lapšanský – Hrnka, Chovan, Kutálek – Sojčík, Češík, Bondra
    MsHK Žilina: Križan – Nádašdi, Bobček, Grman, Krčula, Hudec, Ďurkech, Niník, Šeliga – Procházka, Novotný, Kanko – Valášek, Jabrocký, Velecký – Staněk, Drábek, Schroner – Bezák, Holešinský, Lipovský

    Rozhodčí: J. Konc – Gavalier, Rovenský
    bahis siteleri