Skalica – Nitra 2:4 (kon.) | Banská Bystrica – Poprad 3:1 (kon.) | Košice – Žilina 5:3 (kon.)
Piešťany – Zvolen 5:4 (4:3 po s.n.) | Martin – Trenčín 2:1 (kon.)
konec
HC Košice
5:3 (2:2, 2:0, 1:1)
MsHK Žilina
sk Neděle 22.02.2015, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas sa skončil, tri body získavajú domáci Košičania, ktorí svoju víťaznú sériu natiahli na 11 zápasov. Žilina si už s určitosťou zahrá baráž o udržanie extraligy. (19:36:03)
     
    55:19
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná. Na trestnú lavicu smeruje za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Martin Štrbák.
     
    54:21
    Žilina sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje za hákovanie Jaroslav Niník.
     
    53:36
    Domáci hokejisti napokon ešte v pásme ostali a bola z toho ďalšia dobrá príležitosť pre Oceliarov. Priamo pred bránku dostal prihrávku Hrnka, ale v rýchlosti bránku prepálil.
     
    53:12
    Košičania získali puk na svoje hokejky a presunuli sa do pásma. Tam spoza bránky Kutálek poslal puk na Hrnku, ale ani on, ani Chovan nedokázali zakončiť.
     
    52:05
    Na trestnú lavicu odchádza hosťujúci Štěpán Novotný, ktorý inkasuje desaťminútový osobný trest za nešportové správanie.
    Jiří BICEK - 5:3
     
    45:41
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti ale svojmu súperovi nedávajú žiadnu šancu na vyrovnanie. Spoza bránky poslal puk Rachůnek a priamo v nanebezpečnejšom priestore sa do neho oprel JIŘÍ BICEK. Križanovi puk prešiel pomedzi betóny. Asistencie: Ivan Rachůnek a Richard Jenčík.
     
    45:21
    Košičania sa zásluhou technickej parády Spilara dostali do pásma. Tam následne puk dostal Bartoš, ale jeho prudkú strelu Križan vyrazil pravou rukou.
    Jaroslav JABROCKÝ - 4:3
     
    43:50
    Žilina dala gól!

    Žilina je späť v hre! Košičania nedokázali dostatočne dobre pokryť priestor pred svojou bránkou, natlačil sa im tam JAROSLAV JABROCKÝ a svojím druhým gólom v zápase puk predral do siete. Asistencia: Michal Velecký.
     
    35:01
    Košice sa budú brániť! Domáci tím inkasuje dvojminútový trest pre hráčsku lavicu za príliš veľa hráčov na ľade. Odpyká si ho Tibor Kutálek.
     
    34:11
    Žilinčania ponúknutý priestor takmer využili! Priamo pred bránkou ostal osamotený Jabrocký, ale po prihrávke od zadného mantinelu sa Melicherčík rýchlo presunul a jeho strelecký pokus zrazil hruďou.
     
    31:21
    Domáci hokejisti mohli vyhrávať už o tri góly, ale zabránila im v tom žilinská obrana! Z pravej strany chcel z hranice kruhu zakončovať Jánošík, no do jeho rany vopchal súper v poslednej sekunde hokejku a zo strely napokon nič nebolo.
    Matej ČEŠÍK - 4:2
     
    29:50
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti zvyšujú svoj náskok. Po prudkej Šedovej strele sa puk ocitol pred bránkou a za čiaru sa ho pokúšal doraziť Kutálek, lenže tomu gólman odolal. Bezmocný bol až pri dorážke MATEJA ČEŠÍKA. Asistencie: Tibor Kutálek a Michal Šeda.
    Gabriel SPILAR - 3:2
     
    27:33
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti sa druhýkrát v zápase dostávajú do vedenia. Postaral sa o to druhým gólom GABRIEL SPILAR, ktorý sa zbavil obrany v pravom kruhu, potiahol si puk do lepšej pozície a pálil. Asistencia: Peter Bartoš.
     
    26:45
    Hostia sa dostali do skvelej pozície! Spoza bránky to skúšal Novotný, ale Melicherčík jeho puk iba vyrazil. Tam po dorážke siahal Kanko, no napokon v rýchlosti nestihol vypáliť.
     
    23:27
    Domáci tím teraz spálil obrovskú šancu! Jenčík z pravej strany nahrával na Bartoša, ktorý mal pred sebou iba odkrytú sieť, ale skúsený útočník v rýchlosti puk nedokázal spracovať a vystreliť.
     
    20:14
    Druhá tretina sa začala výherným buly hostí, ktorí sa ihneď presunuli do pásma. Z pravej strany z uhla puk na Melicherčíka nahadzoval Kanko a domáci gólman tento pokus iba vyrazil pred seba, no tam mu už pomohla defenzíva.
    Štěpán NOVOTNÝ - 2:2
     
    19:39
    Žilina dala gól!

    Opäť je vyrovnané! Hosťujúci hokejisti sa nenápadne natlačili do pásma, spoza bránky prišla prihrávka priamo do nebezpečného priestoru a odtiaľ bleskovo zakončil ŠTĚPÁN NOVOTNÝ, na čo Melicherčík nestačil zareagovať. Asistencie: Jakub Drábek a Petr Kanko.
    Peter BARTOŠ - 2:1
     
    13:50
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti otáčajú zápas vo svoj prospech! Spilar sa s pukom pohral pri žilinskej striedačke, naprieč celým pásmom ho poslal na hranicu ľavého kruhu a odtiaľ v páde presne zakončil PETER BARTOŠ. Asistencie: Gabriel Spilar a Erik Černák.
    Gabriel SPILAR - 1:1
     
    11:24
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti napokon využívajú presilovú hru a vyrovnávajú stav na 1:1. Postaral sa o to GABRIEL SPILAR ktorý sa z pravej strany natlačil priamo pred bránku a puk poslal k nepokrytej žrdi Križana. Asistencie: Peter Bartoš a Martin Štrbák.
     
    10:51
    Žilina sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje za seknutie Juraj Ďurkech.
    Jaroslav JABROCKÝ - 0:1
     
    05:45
    Žilina dala gól!

    Hostia podnikli rýchly protiútok a ujímajú sa vedenia! Po prečíslení troch proti dvom dostal puk k ľavej žrdi JAROSLAV JABROCKÝ, vôbec nezaváhal a rýchlo vypálil, na čo už Melicherčík nestihol zareagovať. Asistencie: Michal Velecký a Matej Valášek.
     
    03:49
    Domáci hokejisti si prevzali puk za vlastnou bránkou a nahrnuli sa do útoku. Tam sa priamo pred Kriťana natlačil Macejko, ale ani na dvakrát puk do siete nedostal. Hosťujúca obrana ho čistým spôsobom odstavila.
     
    02:23
    Košičania si podržali puk v útoku a takmer sa im podarilo otvoriť skóre! Po krížnej prihrávke popred bránku ho na hokejku dostal Bartoš, ale v rýchlosti nedokázal zakončiť.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 12. Spilar (Bartoš, Štrbák), 14. Bartoš (Spilar, Černák), 28. Spilar (Bartoš), 30. Češík (Kutálek, Šeda), 46. Bicek (Rachůnek, Jenčík) – 6. Jabrocký (Velecký, Valášek), 20. Novotný (Drábek, Kanko), 44. Jabrocký (Velecký)


    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Štrbák (C), Černák, Philipp, Jánošík, Macejko, Cebák, Šeda, Drgoň – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Bicek (A), Rachůnek, Lapšanský – Hrnka, Chovan, Kutálek – Sojčík, Češík, Bondra
    MsHK Žilina: Križan – Nádašdi, Bobček, Grman, Krčula, Hudec, Ďurkech, Niník, Šeliga – Procházka, Novotný, Kanko – Valášek, Jabrocký, Velecký – Staněk, Drábek, Schroner – Bezák, Holešinský, Lipovský

    Rozhodčí: J. Konc – Gavalier, Rovenský
    bahis siteleri