New Jersey – Calgary 1:3 (kon.) | Washington – Pittsburgh 3:4 (kon.) | Anaheim – Ottawa 0:3 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Ottawa Senators
Čtvrtek 26.02.2015, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    OTTAWA SENATORS

    Hokejisté z hlavního města Kanady by si určitě v tabulce Východní konference rádi přilepšili, ani tahle sezóna zatím nevychází podle jejich představ. Ztráta na postup do play-off pro Senátory rozhodně není malá, na druhou stranu stále není nemožné vykřestat naději pro vtěsnání se mezi nejlepší kluby v konferenci. Ottawa by ale musela vskutku zabrat a pravidelně bodovat. Z posledních čtyř zápasů Senators dohromady tři vyhráli, takže mohou pokračovat v dobře neačaté sérii. Minule odnesli tažení Ottawských Florida Panthers, ti na kluzištiě Senators podlehli celkovým skóre 1:4. Každý hrací den teď může být pro kanadskou metropoli klíčový, dnes určitě nečeká stejné mužstvo jednoduchá výzva.
     
    ANAHEIM DUCKS

    Nikoho po předchozích měsících a letech asi nepřekvapí, že muže z Anaheim Ducks najdeme na vrcholku Západní konference. Aktuálně na západě figuruje s větším počtem nasbíraných bodíků pouze rozjetá organizace Nashville Predators, hned za nimi postávají právě Kaliforňané z Anaheimu. Kačeři všechny tři předchozí bitvy ovládli, naposledy do jejich Honda Center zavítali herně nepříjemní Detroit Red Wings. Dlouhou vřavu rozsekly až nájezdy, ve kterých zvítězili díky trefě Jakoba Silfverberga Ducks 4:3. Navíc Anaheim přivítal včera do svých řad posilu, výměnou za Smitha-Pellyho připutoval do kádru český útočník a šikula Jiří Sekáč.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Oba týmy se spolu naposledy utkaly v prosinci loňského kalendářního roku, tenkrát se hrálo v kanadském městě. Ottawa Senators vyhráli poměrně vysokým skóre 6:2.
     
    Československá stopa v utkání

    Milan Michálek (OTT) (11 + 13)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, střetnou se týmy z opačných konferencí. Podruhé v rámci sezóny 2014/2015 proti sobě vyrukují Anaheim Ducks a Ottawa Senators. Ducks chtějí sokovi splatit prohru z prvního vzájemného duelu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: Gibson – Lovejoy, Fowler, Beauchemin, Lindholm, Manson, Brewer – Palmieri, Getzlaf, Maroon – Perry, Kesler, Etem – Silfverberg, Rakell, Cogliano – Jackman, Thompson, Bourque

    Ottawa Senators: Hammond – Karlsson, Methot, Ceci, Wiercioch, Gryba, Borowiecki – Ryan, Zibanejad, Hoffman – Stone, Turris, Michálek – Chiasson, Legwand, Puempel – Lazar, Pageau, Condra.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Jako první na vyhazování vyhráli domácí a hned se zkoušeli tlačit před branku, Perry se ale netrefil přesně na zařízení.
     
    01:15
    Stále se ještě Ottawa nedostala ke kotouči na delší časový úsek, Anaheim ale pro změnu neměl větší střelecké zakončení.
     
    02:05
    Poprvé kotouč v blízkosti Gibsona, jenže nikdo ze třetí útočné formace Senators se k němu nedostal tak dobře, aby se jej mohl pokusit nějak propracovat na svatyni.
     
    02:32
    Až teď má domácí ochránce svatyně první zákrok, ale nešlo o těžkou práci pro Gibsona.
     
    02:51
    Bude se poprvé v zápase vylučovat, přestože nejde o trest za faul. Alex Chiasson (OTT) totiž musí pykat dvě minuty za zdržování hry, vyhodil puk mimo hrací plochu.
     
    03:08
    Ale Senators okamžitě po první vhazování v oslabení vyhazují kotouč přes všechny čáry a šetří drahocenné vteřinky bez kotouče u svého brankáře.
     
    03:52
    Teď už ale měli hosté taky dostatečnou porci štěstí, když střílel z dálky Fowler, zazvonila jedna z tyček na Hammondově kleci. Pak už se Ottawa opět osvobodila
     
    04:45
    Další přechod Ducks do útočné periody znamená postavení mimo hru, do návratu Alexe Chiassona na ledovou plochu zbývá už jen několik vteřinek.
     
    05:08
    Senátoři hrají znovu v plném počtu. Když se ale pokusili o útočnou akci, také ztroskotali na technické nepřesnosti – ofsajd.
     
    05:39
    Přesilovou hru si vyzkouší také Ottawa, do boxu trestoměřičů už zamířiil jeden z domácích hokejistů. Josh Manson (ANA) byl rozhodčím nucen pykat dvě minuty za vysokou hokejku.
     
    05:59
    Vhazovat se muselo ve středovém kruhu, protože kotouč skončil v hledišti. Už se ovšem znovu pokračuje a hosté dělaji vše proto, aby se v přesilovce dostali zpátky do pásma.
     
    06:38
    Málem se Ducks povedlo soupeře přečíslit i ve vlastním oslabení, ale Ottawa celou situaci nakonec zvládla. Anaheim ale trable s bráněním nemá.
     
    07:25
    Další vyhození a tohle už bude pro mančaft z Kalifornie dobré, góly v přesilovkách zatím dnes neuvidíme a minimálně na další vyloučení si budeme muset počkat.
     
    08:01
    Sotva se domácí dostali do plného počtu, už tvoří nebezpečí v útočné periodě. Dvojice útočníků v černém dresu pronikla až za klec Hammonda a tam se snažila vypracovat možnost.
     
    08:45
    Senators sice vyhodili přes všechny čáry, ale o zakázané uvolnění se nejednalo. A tak mohl celek z Východní konference v klidu vystřídat a poslat na led čerstvé síly.
     
    09:35
    Tak tohle byla obrovská šance, kterou spálili domácí muži. Jeden z útočníků Ducks měl šanci si Hammonda položit a zavěsit pod víko, ale nakonec se trefil pouze do výstroje brankáře Ottawy.
     
    09:51
    Domácí zůstávají před brankou Hammonda, i když teď už nemají tolik dobré protlačení se až před soupeřova gólmana. Zatím tropí Kačeři spoustu starostí Senators.
     
    10:26
    John Gibson si zahrál s kotoučem a poslal jej na spoluhráče, ti ale pomalu střídali a už neměli tolik sil proo útočení. Alespon z toho nebyly pro Kaliforňany problémy.
     
    10:57
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Sice to byli domácí Kačeři, kdo měl doposud více šancí a ohrožoval Hammondovo zařízení, ale Senators stačilo i opravdové málo k tomu, aby se dostali ještě v zahajovací dvacetiminutovce do vedení. Zdánlivě málo nebezpečná akce končí v síti Johna Gibsona, jelikož se na modré čáře výborně napřáhl Eric Gryba, jehož pecka prosvištěla přes veškeré hráče před zařízením až za gólmana Ducks, autorem zásahu je ERIK CONDRA, který touš tečoval. Gibson neměl moc možností puk chytit, jednalo se opravdu o tvrdou a přesnou pumelici. Asistence: Eric Gryba, Jean-Gabriel Pageau.
    CONDRA - 0:1
     
    11:17
    Ottawa dobře ví, že nesmí přestat být aktivní směrem dopředu, pokud chce udržet i nadále své naděje na dobrý výsledek. Proto hosté neustávají.
     
    11:30
    Nové nepříjemnosti pro domácí mužstvo, Anaheim se bude muset dnes už podruhé bránit v oslabení. Kyle Palmieri (ANA) inkasuje dvě minuty za podražení a už sedí v boxu.
     
    12:05
    Ani tuhle přesilovku ale Ottawa nezačíná úplně podle představ, kotouč sice hosté chvíli udrželi v pásmu, ale zanedlouho o něj přišli a Ducks se osvobozují.
     
    12:44
    Nová práce pro Johna Gibsona, hned dva hráči v bílém trikotu se tlačili do jeho brankoviště, s cílem došťouchat puk do klece. Ale nestalo se tak.
     
    13:21
    Přesilovka Ottawy se blíží ke svému konci, ani tahle početní výhoda nepatřila do škatulky nejlepších. Senators to ale mrzet nemusí, nadále vedou v Anaheimu o jeden gól.
     
    13:58
    Getzlafova nahrávka na Perryho byla velice přesná, jeho pravidelný spoluhráč ale pálil z první, takže sice tvrdě napálil Hammonda, ale pokus nebyl moc přesný.
     
    14:20
    Zakázané uvolnění Ottawa Senators, hosté nenašli jiné řešení než vyhození na icing.
     
    14:25
    O chvíli později hra přerušena znovu, čárový rozhodčí se drží za obličej a nejspíš dostal zásah nějakou z hokejek nebo pukem. Už jej ošetřuje asistenční lékař, snad bude vše brzy v pořádku.
     
    14:25
    Rozhodčí byl nakonec odveden do domácí kabiny, pravděpodobně na šití. Dostal totiž omylem zásah hokejkou Davida Legwanda na vhazování.
     
    14:34
    Už se ale znovu hraje, přestože hra brzy přerušna. Druhý čárový rozhodčí byl nucen zopakovat vhazování, jelikož kotouč přeletěl pexisklo.
     
    15:08
    Po menší časové odmlce se o posun do útočné třetiny pokusili také Ducks, ale Anaheim dnes zatím není tolik důrazný. Uvidíme, co se zlepší od druhé třetiny.
     
    15:42
    Naopak na druhé straně hrací plochy šance pro Ryana a John Gibson raději puk přikryl svou rukavicí, aby nemusel řešit další trable.
     
    16:02
    Keslerova střela přes obránce mos úspěchu nesklidila, alespoň ještě zařídila setrvání mužů v černých v dresech v útočném pásmu. Pak už ale žádná domácí střela.
     
    16:45
    Ducks potřebovali vystřídat, takže vyhodili přes všechny čáry tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění. A povedlo, čerstvé kačeří síly na ledě.
     
    17:20
    Na ledové ploše nejaktivnější trojice Anaheimu, Corey Perry posunoval na Getzlafa, ale ani druhý jmenovaný forvard neprotlačil na brankovišti kus černé gumy až za připraveného Hammonda.
     
    17:57
    Condra nahodil bekhendem puk alespoň do střední pásma, přílišná aktivita domácích pak způsobila, že puk kus černé pryže skončil na střídačce Kačerů.
     
    18:34
    Vhazování v útočném pásmu kalifornského klubu zvládla lépe Ottawa. I proto Senators neotáleli a okamžitě se vrhli zkusit útočit na druhou stranu kluziště.
     
    19:32
    Už běží poslední minuta první třetiny, probíhá v blízkosti brankáře Hammonda. Ale na velké šance to už v této periodě nevypadá.
     
    19:51
    Ještě jedno vyloučení před první sirénou. Dvě minuty za podražení dostává od hlavního rozhodčího zápasu domácí bojovník Ryan Kesler (ANA). Jeho tým čeká oslabení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina utkání mezi Anaheimem a Ottawou nabídla jedinou branku, tu dali po střele od modré čáry a následné teči hosté. Uvidíme, jestli následující perioda přinese více zásahů.
     
    Střely na branku v první třetině

    Anaheim Ducks: 10

    Ottawa Senators: 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Také ve druhé třetině byli lepší na úvodním vhazování periody Ducks, ale útočnícici se nedostali až k vyhození kotouče. Ottawa chce co nejdřívě do pásma.
     
    20:29
    Ještě skoro půl minuty zbývá z přesilové hry Senators, která začala už v úvodní dvacetiminutovce. Teď ale hra přerušna ve střední třetině, blíže brance Hammonda.
     
    20:53
    Karlsson se dobře napřáhl na modré čáře a vyslal pokus na zařízení Gibsona. Ale gólman Ducks zasahovat nemusel, puk jen těsně nakonec minul klec.
     
    21:31
    A znovu Karlssonova střela z dálky, teď už ale neměla ani tolik důrazu. Už jen pár vteřinek a vyloučení hokejista Anaheimu se bude moci vrátit na ledovou plochu.
     
    22:02
    Jediná střela Ottawy v přesilovce na branku, po jejím skončení se ale hosté dále činí. Gibson musel před svou klecí zalehnout kotouč, aby zabránil jeho průchodu za čáru.
     
    22:18
    Nebezpečná střela z prostoru před brankou, následně i dorážka. Ale trio mužů v bílém trikotu nakonec nedopravilo druhý puk za Gibsona.
     
    22:54
    Na druhé straně kluziště se snažil do šance propracovat Ryan Getzlaf, jenže neměl dostatečnou podporu spoluhráčů. O kotouč brzy přišel.
     
    23:23
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Teď už se ale hosté prosazují podruhé v zápase, když využili hbité práce na brankovišti, hlavně také zmatku a nepřehlednosti domácí obrany, která se nestačila vrátit na svá místa. Sice ještě zůstal u zakončujícího hráče jménem MIKA ZIBANEJAD jeden z bránících Kačerů, ale jmenovaný Senátor precizně zasunul kotouč po ledě k tyči a Gibson nestihl zasáhnout svým betonem, přestože se snažil velkou měrou. Anaheim má zase důvod se o něco více snažit. Asistence: Mike Hoffman, Bobby Ryan.
    ZIBANEJAD - 0:2
     
    24:57
    Jiří Sekáč a jeho pokus na pravé straně se střelecky prosadit, pak se ale český útočník musel vracet i do obrany, aby vypomohl bekům s jejich prací.
     
    25:46
    Jsou to překvapivě právě Ducks, kdo se i po druhém inkasovaném gólu zdržují pravidelně s pukem okolo svatyně Hammonda. Ale musejí si vypracovat také střely.
     
    26:35
    Už se docela dlouho nepřerušuje, hra plyne a to může sedět Ottawě, která v případě potřeby alespoň nahodí puk do střední třetiny a poctivě brání.
     
    27:00
    První komerční přestávka ve druhé třetiny, pokračovat budeme hned po jejím skončení.
     
    27:11
    Další nedovolený zákrok Ducks a bude se znovu vylučovat na domácí straně, ještě ponechaná výhoda pro Ottawa Senators, kteří tak poslali gólmana na střídačku.
     
    27:36
    Tady nebylo co řešit, jasné podražení, Jiří Sekáč (ANA) nechal hokejku pod nohama soupeře a musí jít odsedět dvě minuty za podražení. Český fovard bude doufat, že jeho spoluhráči neinkasují.
     
    28:01
    Stoner ale v pohodě vyhodil a Anaheim se dokonce málem dostal v oslabení k zakončení. Přesilovky Ottawy zatím nejsou nebezpečné.
     
    28:45
    Senators zpátky před klecí Gibsona, ale tam si vůbec nerozumějí s nahrávkami a následným zakončením. Gólman Ducks ještě v nevýhodě zasahovat nemusel.
     
    29:18
    Už jen nějakých dvacet vteřinek, pak se vyloučený Jiří Sekáč vrátí zpátky do hry a doplní neúplný počet Kaliforňanů. Ottawa ještě na malou chvíli v pásmu.
     
    29:50
    Znovu se stala přesilovka mužstva z Východní konference neúspěšnou, Sekáč zpátky na ledové ploše a hned Ducks hledají cestu k soupeřově svatyni.
     
    30:50
    Střelu z pravého kruhu brankář John Gibson raději s klidem ukryl do lapačky a přerušil. Pokračujeme až po malé přestávce.
     
    31:03
    Ryan Kesler si sjížděl před branku, aby tam případně mohl tečovat nahozený kotouč. Ale nestalo se tak, jelikož obránci Ottawy zavčas zastavil útočnou akci soupeře.
     
    31:28
    Lindholm se hned po vyhraném buly svého týmu vrhl do útočného pásma a co nejdříve vypálil kus černé pryže za branku. Díky němu teď mají Ducks vhazování v pásmu Senators.
     
    31:53
    Chvíli to vypadalo, jako by domácí hráli přesilovku, rozestavě se poctivě kolem branky. Jiří Sekáč toužil zakončovat z otočky, ale o chvíli později končí Hammondova klec mimo správné postavení.
     
    32:17
    Kotouč ve středním pásmu, tam už se také nějakou chvilku zdržuje. Hned ale zase práce pro gólmana Hammonda, jenž se teď pracovně činí daleko více než Gibson na druhé straně.
     
    32:44
    Obránci Ottawy dostřídali a okamžitě se snaží nahodit puk na hokejky útočníků, aby zkusili po delší době útočit. Ale nestalo se tak, Anaheim a jeho obrana připravena.
     
    33:07
    Až nyní Ceci alespoň nahodil kotouč od modré čáry na branku, nakonec puk zaplachtil až do výstroje brankáře kalifornského celku.
     
    33:30
    Dá se celkově říci, že od druhé branky kanadské organizace se hra mezi mantinely uklidnila a nevidíme tolik šancí. Brankáři dnes nemají tolik nesnadné práce.
     
    33:58
    Poprvé ve druhé třetině vyloučení také na straně Ottawy. Dvě minuty za nedovolené bránění je nucen odpykat v boxu trestoměřičů Kyle Turris (OTT). Děj se bude odehrávat před Hammondem.
     
    34:18
    Domácí vyhráli buly a hned se snaží rozestavět pověstný přesilovkový deštník. První střela skončila na zadním mantinelu, pak se Ottawa osvobodila.
     
    34:43
    Dokonce jeden hostující pokus o střelu v oslabení, ale tahle pecka šla až z příliš velké dálky. Ducks vystřídali a otáčejí hru zpátky k Hammondovi.
     
    35:18
    Ryan Getzlaf vyzkoušel nahodit puk lehkou střelou na teč. Ale nikdo puk dále nezasáhl, takže brankář Senators mohl zůstat poměrně v klidu.
     
    35:41
    Vhazování ve středním pásmu, Ducks se až moc snažili a na modré útočné čáře je zastavil technický přestupek v podobě postavení mimo hru.
     
    36:03
    Ottawa už sice je kompletní, ale Kačeři si přesto ještě tvoří tlak. Paradoxně až po skončení početní výhody padá na zařízení Hammonda nejvíce kotoučů.
     
    36:46
    Na druhé straně hrací plochy si do šance sjížděl Zibanejad, aby mohl dnes podruhé skórovat. Ale ten nedostal puk na hokejku podle představ.
     
    37:22
    Stonerovo nahození z dálky nikdo nepřesměroval, tajže gólman Ottawa Senators neměl vůbec žádné problémy s jeho zastavením.
     
    37:29
    Ještě jedna komerční přestávka během druhé periody, za okamžik pokračujeme.
     
    37:57
    Domácí vyhráli buly před brankou soupeře a chvíli se drželi s pukem na hokejkách v útočné třetině. Maroon dokonec hodlal vystřelit, ale trefil pouze prvního hráče před sebou.
     
    38:24
    Ottawa vyhodila přes všechny čáry, ale o zakázané uvolnění se nejednalo, Sens se mohou přesunou za branku a zkusit s pukem něco vymyslet.
     
    39:17
    Poslední minuta druhé třetiny začala rozehrávkou Anaheimu, Ducks se ale už nikterak výrazně až k Hammondově zařízení netlačí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Stejně jako v první části, také ve druhé třetině viděli diváci v Honda Center jedinou branku. K jejich nelibosti ji znovu vstřelila Ottawa, takže Ducks budou muset ve třetí periodě dohánět ztrátu dvou branek. Uvidíme, co závěrečná pasáž přivane.
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    Anaheim Ducks: 8

    Ottawa Senators: 13
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    I ve třetí třetině se na prvním buly lépe prosadili domácí, kteří se ale stále nemohou dostat dopředu. Teď mají příležitost.
     
    40:33
    Ducks bude pochopitelně čas hodně rychle utíkat, podobný výsledek se Anaheim snažil dotáhnout předevčírem proti Detroit Red Wings. Zákrok Gibsona ve složité poloze.
     
    41:03
    Kačeři dostřídali celou formaci a už už hledají cestu kupředu. Zatím ale obrana Ottawy nemá skoro žádné starosti, naopak Zibanejad v pásmu s pukem u mantinelu.
     
    41:30
    Senators v blízkosti Gibsonovy klece, jenže tam nikdo nestál na teč, aby mohla projít případná střela od modré čáry. K té ale nakonec vůbec nedošlo a hraje Anaheim.
     
    42:08
    Znovu stejný obrázek. Hosté jen nahodili kotouč na domácí hokejky, Palmieri se pak pokusil založit útok. Ale neúspěšnou formou.
     
    42:39
    Maroon se prodral až do zakončení před brankou a Karlsson následně dorážel jeho šanci. Ale ani jeden puk neskončil za čárou, jen těsně touš minul dvě červené tyče.
     
    43:20
    Zatím se ve třetí třetině ani moc nepřerušuje, tohle tempo určitě vyhovuje daleko více Ottawě.
     
    43:53
    Zibanejad a Bobby Ryan spolu kombinovali za brankou Anaheim Ducks. Ale k zakončení se nedostali oni, ani nikdo další z hokejistů v bílých trikotech.
     
    45:12
    Nahození od modré čáry od obránce Senators, sami hosté potom stačili puk dojet. Ale šance z toho nebyla, zase samotný hráče Ottawy bez pomoci spoluhráčů.
     
    45:18
    Jiří Sekáč dostává prostor na ledě, teď na levé straně posílal puk na Lindholma. Ten asi původně plánoval střílet od modré čáry, ale stejně tak neučinil.
     
    46:21
    Vhazovat se bude u branky Hammonda, ale až po skončení komerční přestávky. Gólman Ottawy jen s klidem na srdci vzal puk do lapačky a přidržel jej.
     
    46:36
    Ducks vyhráli buly v útočném pásmu a zatím tahají puk po mantinelu. K zakončení se ale pravděpodobně nedostanou, protože obránci Ottawy byli zavčas připraveni.
     
    47:24
    Getzlaf a Maroon se vzájemně hledali kolem branky, potom kotouč dostal Corey Perry. Poslední jmenovaný trefil pouze připravenou výstroj brankáře Hammonda.
     
    47:50
    Aneheim už několik momentů v pásmu Ottawy, ale domácí by se potřebovali daleko důrazněji protlačit do lepšího zakončení, jestliže touží udělat něco s výsledkem.
     
    48:17
    Až teď se Senators dokázali propracovat přes modrou útočnou čáru, tam ale také jejich veškeré počínání skončilo. Ducks dostřídali a hned vrací puk zpátky.
     
    48:47
    Zakázané uvolnění Anaheimu, teď si domácí družina vůbec nerozuměla při možná až zbytečně rychlé rozehrávce přes celé kluziště.
     
    48:58
    Znovu přerušení, tentokráte už doplněno o zákrok Johna Gibsona. Gólman Kaliforňanů jen v pohodě vytáhl svou lapačku a očekává další vhazování po levé ruce.
     
    49:24
    Zibanejad dnes na ledě velice aktivní, také teď s ním měla obrana Ducks problémy. Ale zmiňovaný jedinec se do zakončení vůbec nedostal.
     
    49:52
    Ve třetí třetině se nám strhla dokonce bitka. Hostující Mark Borowiecki (OTT) se pořádně pustil se vší silou do Francoise Beauchemina (ANA). Oba dostávají pětiminutové tresty za rvačku a budou svým trenérům chybět.
     
    50:06
    Pokračuje se samozřejmě ale v pěti hráčích na obou stranách, takže při počtu hráčů na ledě nebude předchozí vyloučení vůbec znát. Anaheim má na srovnání jen necelých deset minut.
     
    50:50
    Kyle Turris se natahoval po kotouč na hranici útočného a středního pásma, ale měl to moc na dlouhou hokejku. A tak druhá formace Ducks zkouší odpovědět.
     
    51:29
    Dobře se sice vrhli dva muži v černých trikotech po kotouči u mantinelu, jenže stejně kvalitní byla také práce obránců Sens. Pak vyhodili hosté na zakázané uvolnění.
     
    51:57
    Lindholm si zkoušel zpracovat puk na hokejce na modré čáře, pak poslal před branku na Cogliana. Druhý zmiňovaný nepřekonal v dobré šanci u pravé tyče Hammonda.
     
    52:30
    Další akce bude pokračovat u klece Senators, ti vyhodili na icing. Ale až po skončení reklamní přestávky.
     
    52:46
    Ducks na chvíli zase zpátky v pásmu, ale hned o něj přišli. A málem z toho hned byly trable pro domácí, Gibson si musel proti šanci Ryana hodně povyjet z klece. Ryanovi se parádní kličkou nakonec nepovedlo trefit část odkryté branky.
     
    53:12
    Zakázané uvolnění Anaheim Ducks, vhazování s hra se přesunuje před brankáře Johna Gibsona.
     
    53:30
    Kotouč na hokejkách hostujících obránců, důrazní forvardi Ducks se snaží u mantinelu vystrnadit touš z jejich moci. Ale Ottawa dnes hraje opravdu s klidem na duši.
     
    54:06
    Bobby Ryan ve třetí třetine po ledě doslova létá. Už zase zůstal úplně samotný před Gibsonem, nyní zkoušel prostrčit puk mezi jeho betony. Ale neuspěl.
     
    54:59
    Milan Michálek zůstal uvolněný na levém křídle a toužil zakončit, jenže měl to dobrý metr k puku. Alespoň však zatlačil soupeře do jeho pásma.
     
    55:22
    Lehounké nahození Stonera od modré čáry Hammond raději zadržel v lapačce, nechce zbytečně riskovat. Ještě jedna komerční přestávka.
     
    55:34
    Hned se Ducks pokusili o další střelu, jenže musejí hned z pásma ven. Kotouč byl totiž na brankovišti některým z hráčů Anaheimu zasažen vysokou hokejkou.
     
    55:53
    Kesler musí pro kotouč zpátky až k brance Johna Gibsona, rychlý pohyb Ducks na ledě je znát. Ale obrana Senators i nadále pevná před koncem základní hrací doby.
     
    56:20
    Hosté ale budou muset dávat pozor, vyhodili na zakázané uvolnění a děj se bude opět odehrávat poblíž jejich svatyně.
     
    56:45
    Ottawa sází na poctivou obrannou práci. Hráči v bílých trikotech rozhodně nevypadají, že by se ještě chtěli nějak tlačit dopředu a občas jen vyhazují.
     
    57:16
    Přerušení u branka Hammonda, tomu kotouč nejdříve trefil po střele z úhlu betony, teď bude muset stejný muž dávat po své levé ruce dávat pozor na nové vhazování.
     
    57:49
    Anaheim se nyní nemůže dostat na polovinu kluziště soupeře. Dokonce kvůli své nepřesnosti Ducks vyhodili kotouč až na zakázané uvolnění.
     
    58:17
    Už běží poslední dvě minuty třetí třetiny, dost možná Ducks za několik okamžiů sáhnou k odvolání brankáře, Gibson se pomalu chystá na střídačku.
     
    58:35
    John Gibson je pryč z branky a Anaheim Ducks zkoušejí hru v šesti mužích a s prázdnou klecí, sázka na jednu kartu.
     
    59:05
    Domácí se sice dostali necelou minutu před koncem do útočné třetině, ale také zůstali v postavení mimo hru. Takže buly proběhne na modré čáře ve středním pásmu.
     
    59:05
    Anaheim Ducks si vybírají oddechový čas na poradu a trenéři ještě zkoušejí něco vymyslet.
     
    59:54
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Už je jasné, že dnešní utkání ovládnou hokejisté z Východní konference, svou dnešní povedenou bitvu Senators jen potvrzují třetí trefou do odkryté svatyně Kačerů. Autorem branky je KYLE TURRIS, jenž už neměl tolik složitou úlohu, když naprosto přesně trefil nechráněné zařízení skoro přes celé kluziště. Radost Ottawy oprávněná, ještě se ale bude samozřejmě znovu vhazovat. Asistence: Milan Michálek.
    TURRIS - 0:3
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec utkání mezi týmy z opačných konferencí. Ducks se sice dlouho střelecky snažili a také si vytvořili ve třetí periodě mnoho šancí, nestačilo jim takové počínání ovšem ani na jediný zásah. Naopak radost může mít brankář Ottawy Andrew Hammond, který nepustil za svá záda v Kalifornii ani jediný kotouč. Senators budou z Anaheimu odjíždět spokojeni, klid na hokejky jim dodal po třetí trefě do prázdné branky Kyle Turris. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký čtvrtek.
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Sekáč (ANA) (0 + 0, čas na ledě 14:35, 2 střely)
    Milan Michálek (OTT) (0 + 1, čas na ledě 20:12, 1 střela)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Mika Zibanejad (OTT) (1 + 0)
    2. John Gibson (ANA) (33 zásahů)
    3. Erik Karlsson (OTT) (0 + 0) (06:43:16)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 11. Condra (Gryba, Pageau), 24. Zibanejad (Hoffman, Ryan), 60. Turris (Michálek)


    Anaheim Ducks: Gibson – Stoner, Fowler, Beauchemin, Lindholm, Manson, Brewer – Palmieri, Getzlaf, Maroon – Perry, Kesler, Etem – Silfverberg, Rakell, Cogliano – Sekáč, Karlsson, Bourque
    Ottawa Senators: Hammond – Karlsson, Methot, Ceci, Wiercioch, Gryba, Borowiecki – Ryan, Zibanejad, Hoffman – Stone, Turris, Michálek – Chiasson, Legwand, Puempel – Lazar, Pageau, Condra

    Rozhodčí: Rehman, O'Halloran – Miller, Knorr

    Diváci: 16 673
    bahis siteleri