Banská Bystrica – Trenčín 4:2 (kon.) | Zvolen – Poprad 4:3 (po pr.)
po prodl.
HKM Zvolen
4:3 (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)
HK Poprad
sk Pondělí 09.03.2015, 17:00 • Zimný štadión Zvolen • Tipsport Liga (SR) play-off
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, prajeme vám príjemný večer a vítame vás pri sledovaní play-off 2015! V dnešnom desiatom hracom dni sa odohrajú dva štvrťfinálové zápasy. Banská Bystrica doma vyzve Trenčín a Zvolen za stavu 2:2 v sérii bude chcieť získať postupový mečbal proti Popradu.

    1. zápas: HKm Zvolen – HK Poprad 3:4 (1:1, 2:1, 0:2), stav série 0:1
    Góly a asistencie: 15. Michal Chovan (Obdržálek), 25. L. Jurík (Michal Chovan, F. Fekiač), 33. Škvaridlo (Juraško, Bortňák) – 12. Fabian, 31. Matis (Štrauch), 44. Kroták, 45. Gríger (T. Sýkora, S. Takáč)

    Úvodné stretnutie série medzi Zvolenom a Popradom prinieslo skvelé útočné predstavenie oboch mužstiev a 7 gólov. 
    Prvá tretina bola vyrovnaná ako herne, tak výsledkovo. Skóre duelu otvoril v 12. minúte Štefan Fabian, keď vybojoval puk v strednom pásme a ľahkou strelou švihom spoza obrancu Ťavodu prekonal gólmana Šimka. O tri minúty neskôr však už bolo vyrovnané. Puk do jazdy dostal Michal Chovan a pekným forhendovým blafákom nedal šancu na úspech Kostúrovi. 
    V úvode druhej tretiny prevzali do svojich rúk iniciatívu domáci, ktorí sa v 25. minúte zásluhou kapitána Lukáš Juríka dostali prvýkrát v zápase do vedenia. Po strelenom góle Zvolenčania ožili a vypracovali si viacero šancí na zvýšenie svojho náskoku, ale gólman Kostúr tlaku HKM odolával. Na opačnej strane sa však do jednej z mála šancí počas druhej časti hry dostali hostia a okamžite potrestali zmätky v defenzíve Zvolena, pred Šimkom sa najlepšie zorientoval Matúš Matis. Bryndziari však ešte raz do záveru druhej tretiny strhli vedenie opäť na svoju stranu. V 33. minúte nahodil puk na popradskú bránu Juraško a tesne pred Kostúrom ho tečoval Tomáš Škvaridlo. 
    Tretiu tretinu naplno ovládli Popradčania, ktorí otočili výsledok vo svoj prospech a víťazstvo už do konca stretnutia nepustili z rúk. O vyrovnávajúci gól sa postaral výkonmi stále "mladík" Arne Kroták, ktorý sa v 44. minúte pri vlastnom oslabení dostal do úniku a prekonal zvolenského brankára. Netrvalo dlho (presne 83 sekúnd) a po ďalších zmätkoch vo zvolenskej obrane dostal popradských kamzíkov do rozhodujúceho vedenia Dávid Gríger. Zvolenčania sa nezmohli v závere zápasu na žiadny výraznejší tlak a tak si hostia pohodlne postrážili síce tesné, ale o to dôležitejšie úvodné víťazstvo celej štvrťfinálovej série. 

    2. zápas: HKm Zvolen – HK Poprad 2:1 (1:0, 0:0, 1:1), stav série 1:1
    Góly a asistencie: 19. L. Jurík (Michal Chovan, Obdržálek), 53. Michal Chovan (Obdržálek, Hraško) – 46. Fabian (S. Takáč)

    Druhé stretnutie pod Pustým hradom už nebolo na góly bohaté, no zato sme boli svedkami kvalitného hokeja popretkávaného množstvom gólových šancí a pekných akcií.
    Videli sme iba tri presné zásahy, a to dva z hokejok Zvolenčanov a jeden od popradských hokejistov. Zápas sa začal v jemnom tempe, tímy nechceli opäť zo začiatku nič riskovať. Domácim hokejistom sa naskytla prvá väčšia šanca v priebehu 14. minúty, keď bol v možnosti strelenia čistého gólu Petr Obdržálek, ale jeden z Popradčanov ho fauloval, a tak mohol Obdržálek poslať svoj tím do vedenia formou samostatného nájazdu. Bránu však netrafil a stav ostal nezmenený. To však neplatilo dlho, keďže na konci predposlednej minúty prvej tretiny sa „bryndziari“ blysli ukážkovou kombináciou, v ktorej Chovan prihrával pred bránu Juríkovi a ten z prvej prekonal Kostúra.
    V priebehu druhej časti hry sa snažili hostia hneď v úvode vyrovnať, keď ukázal svoj pekný individuálny pohyb s pukom Arne Kroták, ale v blafáku skvelého Baroša neprekonal. Následne mali Popradčania možnosť na vyrovnanie v početnej prevahe o dvoch hráčov, no v nej zase Tomáš Sýkora triafal z tesnej blízkosti iba žŕdku zvolenskej svätyne. V závere dvadsaťminútovky ešte výrazne pohrozil aj Hvila, ale Baroš opäť šikovne vymrštil svoj betón a nedal šancu popradskému útočníkovi.
    Tretia tretina bola teda dokonalým rozuzlením zápasu, v ktorej padli dva góly. Hosťom sa podarilo vyrovnať v priebehu 46. minúty, keď Fabian nenápadnou strelou od modrej čiary prekvapil brankára Baroša. Po vyrovnávajúcom góle sa tempo hry upokojilo a znovu sa hralo rýchlo po vedúcom góle Zvolena, ktorý strelil v priebehu 53. minúty Michal Chovan, keď svojou hokejkou šikovne tečoval delovku z hokejky Petra Obdržálka. Kamzíci v závere poriadne tlačili a dusili domácich v pásme, no nenašli druhýkrát v zápase recept na bravúrneho brankára Samuela Baroša, ktorý bol v ten deň mužom Zvolena priamo pri čine. Poprad teda ani v power-play nevyrovnal, Zvolenčania neskórovali do prázdnej brány, a tak Zvolen po víťazstve 2:1 vyrovnal stav série na 1:1.

    3. zápas: HK Poprad – HKm Zvolen 2:3 s.n. (2:0, 0:2, 0:0 – 0:0 – 0:1), stav série 1:2
    Góly a asistencie: 8. Kroták, 18. Gríger (S. Takáč, Kasík) – 25. Brabenec (Puliš), Bortňák (Podkonický), rozh.náj. Michal Chovan

    Tretí zápas, ktorý sa odohral pod Tatrami, začal v dobrom tempe a skvelej atmosfére. Už od úvodu boli domáci častejšie pri puku a aj viackrát sa im podarilo ohrozovať brankára Baroša. V 8. minúte však už Arne Kroták dokonale prečítal rozohrávku súpera a v samostatnom zakončení nezaváhal. Už od úvodu stretnutia hráčom postupne viac a viac tiekli nervy a každú chvíľu sa odohrala nejaká menšia strkanica. Všetko sa však zaobišlo bez vysokých trestov. Skóre stretnutia sa následne menilo až v závere prvej tretiny, keď šikovnou prihrávkou našiel Takáč Grígera pri opačnej žrdi a ten strelou z prvej nedal šancu Barošovi.
    Na druhú tretinu tréner Josef Turek ako keby vymenil svojich hráčov, pretože na ľad naskočili bryndziari vo vysokom nasadení a tempe, čo vyústilo v prvý gól hostí. Ten strelil v priebehu 25. minúty Kamil Brabenec, ktorý unikol popradskej obrane a v blafáku sa nemýlil. Hostia následne pokračovali v tlaku a podarilo sa im vyrovnať už minútu nato. Bortňák sa šikovne natlačil z rohu klziska pred bránu a drzým spôsobom pretlačil puk poza chrbát brankára Matúša Kostúra. Pästných výmien bolo viac a viac, Zvolenčania sedeli častejšie na trestnej lavici, no domácim hokejistom sa v presilovkách nič zmysluplné nedarilo tvoriť, a tak sa išlo do šatní za stavu 2:2.
    V tretej časti hry sa hralo veľmi opatrne, Poprad vyvíjal bohapustý tlak na Zvolenčanov. V 47. minúte Sýkora trafil žrď a o minútu mal veľkú možnosť aj Boltun, no z blízkosti brány Baroša neprekonal. Kamzíci hrýzli stále čoraz intenzívnejšie, šance mal v priebehu 54. a 55. minúty Arne Kroták, ale nedokázal využiť svoje skúsenosti na to, aby sa presadil proti skvelému brankárovi Barošovi. V tretej tretine sa teda nerozhodlo a nasledovalo predĺženie.
    V ňom, ako poväčšine celý zápas, boli aktívni domáci hokejisti, ktorí začali v dobrom tempe, ale k výraznejším šanciam sa dostali až na konci tohto desaťminútového predĺženia, keď Bartečko v samostatnom zakončení trafil iba Barošov betón a v samotnom závere Hvila a Rapáč taktiež neboli úspešní.
    Rozuzlenie teda prišlo v samostatných nájazdoch, kde Podtatranci nestrelili ani jeden gól, hostia sa presadili raz, a to bolo rozhodujúce. O víťazstve Zvolena 2:3 po samostatných nájazdoch rozhodol Michal Chovan.

    4. zápas: HK Poprad – HKm Zvolen 3:1 (0:0, 2:1, 1:0), stav série 2:2
    Góly a asistencie: 23. Boltun (Kasík, Hvila), 36. R. Rapáč (Hvila, Boltun), 52. Kroták (Kasík, Fabian) – 28. Puliš (Brabenec).

    Aj druhý zápas, ktorý sa hral na popradskom zimnom zápase (celkovo štvrtý v sérii) začali lepšie domáci hokejisti. V prvej tretine hrali nátlakový hokej a dokázali si vypracovať množstvo gólových príležitostí, ktoré ale všetky pochytal skvelý gólman Baroš.
    V druhej časti hry sme konečne videli presné zásahy, presne tri. Skóre duelu otvoril v 23. minúte Boltun. Vedenie si však domáci neudržali dlho a najlepší kanonier základnej časti Radovan Puliš strelil v 28. minúte počas presilovej hry svoj premiérový gól v tohtoročnom play off – 1:1. Popradčania strhli opäť vedenie na svoju stranu v 36. minúte, keď učebnicovú kombináciu zakončil do zvolenskej svätyne Rapáč.
    V tretej tretine sa očakávam nápor HKM, ale hostia boli až príliš často vylučovaní, čo im bránilo vytvoriť si súvislejší tlak. Všetko korunoval trest pre najproduktívnejšieho hokejistu dlhodobej časti sezóny Kamila Brabenca 2+10 minút, počas ktorého sa domáci dostali do rozhodujúceho dvojgólového vedenia, keď sa v 52. minúte presadil skúsený Arne Kroták.

    Termíny série:
    2.3.2015 (ZŠ Zvolen): ZV – PP 
    3.3.2015 (ZŠ Zvolen): ZV – PP
    6.3.2015 (ZŠ Poprad): PP – ZV
    7.3.2015 (ZŠ Poprad): PP – ZV
    9.3.2015 (ZŠ Zvolen): ZV – PP
    11.3.2015 (ZŠ Poprad): PP – ZV
    13.3.2015 (ZŠ Zvolen): ZV – PP

    Všetky štatistiky zákldnej časti, pravidlá play-off, zaujímavosti z histórie a ešte oveľa viac si môžete prečítať TU.

    Z tohto zápasu vám v priamom prenose ponúkneme opis všetkého, čo sa udeje na ľadovej ploche i mimo nej, GIF-obrázky gólov a zaujímavých situácií, fotografie priamo zo štadióna a po skončení duelu aj ohlasy oboch trénerov.
     
    Cesta Zvolena do štvrťfinále:
    Zvolenskí "Bryndziari" zažili v porovnaní s predchádzajúcou sezónou oveľa vydarenejšiu základnú časť. Kým v ročníku 2013/14 obsadili hokejisti HKM až konečné siedme miesto, teraz sa im podarilo prebojovať do prvej štvorky, aj keď takmer až do posledného kola o ňu zvádzali boj predovšetkým so svojím štvrťfinálovým súperom – Popradom.
    Treba povedať, že Zvolenčania nemali počas dlhodobej časti sezóny výraznejšie výkonnostné výkyvy.
    Pozitívom je aj skutočnosť, že vedenie nemuselo pod Pustým hradom ani jedinýkrát meniť trénerov a počas celého ročníka koučoval Zvolenčanov tandem Josef Turek – Ivan Černý.
    Ako som už spomínal, zvolenskí rytieri obsadili s 99 bodmi na konte dobré 4. miesto a navyše, ovládli individuálne štatistiky celej ligy. Najproduktívnejším hráčom a zároveň najlepším nahrávačom sa stal Kamil Brabenec, kráľom strelcov Radovan Puliš a ligovým obrancom vládol Peter Hraško.
    Čo sa týka pohybov v kádri, viac sa hovorilo o odchodoch ako príchodoch. Smerom dnu prišla pred sezónou dvojica Petr Obdržálek a Martin Sloboda. Ku koncu sezóny prišiel do Zvolena Lukáš Popela (Prešov) a formou striedavých štartov brankár Samuel Baroš. Naopak, počas sezóny opustili Zvolen dvojica Slovincov – Andrej Hebar a Damjan Dervarič. Pod Pustým hradom dlho nepôsobili ani Slavomír Tomko, či Tomáš Varholík. Matej Síkela absolvoval krátkodobé hosťovanie v Žiline, ale na konci prestupového obdobia sa vrátil späť pod Pustý hrad.
    Zvolenčania sa vyznačovali svojou obrovskou ofenzívnou silou, veď strelili až 175 gólov, čo ich radí za Nitru a Banskú Bystricu na tretie miesto. Treba však dodať, že naopak, veľkou slabinou je obrana, čo dokumentuje až 161 inkasovaných gólov. Viackrát ťahali puk zo svojej siete iba brankári Piešťan, Skalice a Žiliny.
    Výhodou pre Zvolen môže byť, že minimálne v 1. kole play-off bude mať výhodu domáceho prostredia v prípadnom siedmom dueli.

    Cesta Popradu do štvrťfinále:
    Od prvej sezóny v extralige patria popradskí hokejisti ku každoročne postupujúcim tímom do vyraďovacej fázy. Nestalo sa tak iba jediný raz, a to v sezóne 2008/2009, keď kamzíci museli hájiť svoje pôsobenie v našej najvyššej súťaži formou baráže. Poprad však ešte nikdy nedvihol nad hlavu titul Majstra Slovenska v hokeji. Podarilo sa mu dvakrát dostať do finále, a to v sezónach 2005/06 a 2010/11, no vtedy ich dokázala poraziť Žilina, respektíve Košice. Podtatranci teda stále čakajú na svoj prvý triumf.
    Tento rok, rovnako ako predošlý, ukončili základnú časť na piatom mieste. Nazbierali dokopy 98 bodov. Pohybovali sa v tabuľke aj vyššie, dokonca v novembri sa na istý čas ocitli aj na prvom mieste, ktoré si delili s majstrovskými Košicami o skóre. Postupne však mierne upadala jesenná forma a Popradčania sa ocitli až na záverečnej piatej priečke. Najproduktívnejším hráčom základnej časti sa stal Tomáš Sýkora, ktorému sa podarilo nazbierať 47 bodov za 24 gólov a 23 asistencií. Medzi dôležitého muža v popradskom tíme sa považuje aj gólman Kostúr, ktorý patrí medzi najlepších v lige, aspoň v základnej časti tomu tak bolo. Podľa priemeru obdržaných gólov (2.11 na zápas) a úspešnosti zásahov (rovných 92%) sa ocitol na 5. pozícii, no napríklad podľa počtu shootoutov sa umiestnil na tretej priečke a najlepší bol v počte víťazných zápasov, keď ich v základnej časti nazbieral presne 26. Hokejisti spod Tatier sa nepovažujú za veľkého favorita na zisk pohára, ale so Zvolenom môžu odohrať zaujímavé a aj dobré zápasy.
     
    Úvodné zostavy:

    HKm Zvolen: Baroš (Šimko) – Bagin, Juraško ("A") – Hraško, Pokovič – Pichnarčík, Ťavoda – Popela, F. Fekiač– Sloboda, Brabenec, Puliš – Obdržálek, L. Jurík ("C"), Michal Chovan ("A") – Podkonický, Síkela, Škvaridlo – Martin Ďaloga, Kentoš, Jaroš

    HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), Makovský – Kasík, D. Brejčák – Malina, Dinda – Gríger, Paukovček, Bartečko ("A") – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Boltun, R. Rapáč – Sýkora, Stals, Matis

    Rozhodca: Juraj KONC, Peter STANO – Tomáš HOLIENKA, Peter ŠEFČÍK.
     
    Hokejisti oboch mužstiev práve vyšli na predzápasovú rozcvičku.

    Tréner hostí Milan Jančuška neurobil v porovnaní s predchádzajúcim stretnutím žiadne zmeny v zostave, ale kouč domácich áno a nie jednu. Do zostavy sa vrátil Ján Ťavoda, v prvom útoku nahradil Igora Jaroša (štvrtý útok) Martin Sloboda. Naopak, Zvolenčanom už túto sezónu nepomôže útočník Dalibor Bortňák, ktorý dohrával súboj v Poprade so zlomeným palcom na nohe. V tretej formácii ho nahradil Matej Síkela.
    Rozkorčuľovanie je v plnom prúde.
     
    Zvolenský "zimák" sa opäť len veľmi pomaly zapĺňa, snáď tu bude dnes aspoň cez 2000 divákov.
     
    Na ľadovú plochu nastupujú hokejisti oboch mužstiev.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Úvodné vhadzovanie patrilo domácemu mužstvu, ktoré sa hneď usadilo v obrannom pásme Popradu.
     
    00:33
    Dlho tam však Zvolenčania nevydržali a hra sa presunula na opačnú stranu.
     
    01:01
    Pri mantineli leží otrasený Matúš Paločko, ale vyzerá, že bude napokon v poriadku.
     
    01:33
    Bryndziari si nerozumeli v rozohrávke, píska sa zakázané uvoľnenie.
     
    02:08
    Aktívnejší sú v úvodných minútach hosťujúci hokejisti, ktorí zamestnávajú Samuela Baroša, ten je zatiaľ pozorný.
     
    02:51
    Šikovná strela z otočky od Jozefa Kentoša, akurát, že puk nemieril medzi tri žrde popradskej brány.
     
    03:40
    Domáci majú miestami obrovské problémy vôbec rozohrať puk z vlastnej tretiny.
     
    04:07
    Teraz ale zvolenský prvý útok zovrel na dlhší čas hostí v pásme, vážnejšia príležitosť z toho nevznikla.
     
    05:08
    Poprad dal gól!
    Neuveriteľná a školácka chyba Michala Pichnarčíka vo vlastnom obrannom pásme a hostia ju kruto trestajú! Samuel Takáč prihral MATÚŠOVI PALOČKOVI, ktorý poslal puk strelou švihom k pravej tyčke Barošovej brány. Asistencia: Samuel Takáč.
    PALOČKO - 0:1
     
    06:34
    Zvolenčania sú akýsi prispatí a hostia si s nimi robia, čo chcú.
     
    07:25
    Domáci kopia chybu za chybou, ešte, že majú v bráne Baroša.
     
    08:14
    Prvá strela na bránu Popradu prišla až teraz, v deviatej minúte duelu, aj to iba taká propagačná zo stredného pásma od Emila Bagina.
     
    09:04
    Juris Stals si spravil zo zvolenských hráčov kuželky, všetkých ich obišiel a pohodlne zakončil, opäť v permanencii Baroš.
     
    09:47
    Veľké boje v rohu ihriska, rozhodcovia hru napokon prerušujú.
     
    10:40
    Lukáš Jurík šikovne tečoval puk tesne pred Kostúrom a domáci mohli z ničoho nič vyrovnať.
     
    11:49
    Peter Boltun v stopercentnej príležitosti, Baroš vyráža betónmi! Obrovský tlak Popradu.
     
    12:20
    Piskot domácich tribún, ktorým sa nepáči prístup zvolenských hokejistov k tomuto stretnutiu.
     
    12:44
    Je až komické sledovať domácich hráčov ako nevedia, kam skôr skočiť. Naopak, hostia hrajú zatiaľ perfektne a neustále sú v tlaku. Len zásluhou Baroša neprehrávajú Zvolenčania výraznejším rozdielom.
     
    13:43
    Opäť famózny Samuel Baroš, ktorý vychytal v 101% príležitosti Arneho Krotáka!
     
    14:33
    Domáci sa konečne vymanili z vlastného pásma a aj to zapríčinili ofsajd.
     
    15:01
    Jozef Kentoš sa snažil natlačiť pred Kostúra a nebolo to vôbec márne.
     
    15:09
    Prvú presilovú hru dnešného stretnutia budú hrať Zvolenčania. Na trestnú lavicu odchádza Ľubomír Malina (2 min. – držanie).
     
    15:41
    Domáci už sú usadení v obrannom pásme Popradu.
     
    16:10
    Juraškova strela od modrej čiary bola tečovaná, ale puk skončil pod Kostúrovými betónmi.
     
    16:13
    Je po presilovke HKM. Na trestnú lavicu odchádza kapitán Lukáš Jurík (2 min. – nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou).
     
    17:09
    Poprad hrá v plnom počte.
     
    17:36
    Kamil Brabenec posiela puk cez všetky čiary.
     
    18:13
    Zvolen hrá v plnom počte.
     
    19:30
    Zvolen dal gól!
    Tak to je neuveriteľné a pre Popradčanov až príliš kruté! Zvolenčania teraz nie, že vyťažili z minima maximum, ale z ničoho maximum. Kopec príležitostí hostí ostalo nevyužitých a prišiel gól z hokejky TOMÁŠA ŠKVARIDLA, ktorý prepálil z prvej všetko, čo mu stálo v ceste! Asistencia: Emil Bagin.
    ŠKVARIDLO - 1:1
     
    Rozhodcovia ukončili prvú tretinu o 30 sekúnd skôr, pretože na plochu po góle domácich priletelo množstvo papierových konfiet. Zvyšok prvej časti hry sa tak dohrá po úprave ľadu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Oficiálne sa skončila prvá tretina. Mužstvá si len vymenia strany a pokračujeme druhou tretinou.
     
    Štatistiky po prvej tretine:
    Góly: 1:1
    Vylúčení na dve min.: 1:1
    Presilovky: 0:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 4:14
    Úspešnosť brankárov: 92.8%:75%
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:30
    Hneď v úvode druhej tretiny veľká chyba Petra Hraška, hostia ju ale nepotrestali.
     
    21:00
    Ján Ťavoda vyhodil puk mimo ľadovú plochu a odchádza tak na dve minúty na trestnú lavicu. Presilová hra pre Poprad.
     
    21:10
    Strelecký pokus Radoslava Suchého s pokojom kryje Samuel Baroš.
     
    21:16
    Poprad dal gól!
    Strela Radoslava Suchého, ktorú tečoval tesne pred Barošom RICHARD RAPÁČ a hostia sú opäť v tesnom vedení. Asistencia: Radoslav Suchý.
    R. RAPÁČ - 1:2
     
    22:06
    Popradčania sú naďalej aktívni a ohrozujú zvolenskú svätyňu.
     
    23:28
    Hostia sú jasne lepším mužstvom aj v týchto chvíľach.
     
    24:20
    Makovský teraz ani na dvakrát neprekonal spoľahlivého Baroša!
     
    24:35
    Kamzíci akoby hrali od začiatku tretiny presilovú hru, domáci sa len bránia, neskutočné.
     
    25:40
    Puk sa ocitol až hore na kocke, vhadzovať sa bude po ľavej ruke gólmana Matúša Kostúra.
     
    26:55
    Hostia opäť nasťahovaní v obrannom pásme HKM, zatiaľ to však hrajú len popri mantineli.
     
    27:53
    Baginova strela, opäť nezmyselne zo stredného pásma si cestu do popradskej brány nenašla.
     
    29:04
    Paukovček v dobrej pozícii prestreľuje Barošovu bránu.
     
    30:00
    Polovica zápasu za nami a Zvolenčania majú na konte úbohé štyri strely na bránu ešte z prvej tretiny. V tej druhej ešte Kostúra neohrozili ani raz!
     
    30:38
    Teraz prvý strelecký pokus od hokejistov HKM, ktorý sa prezentoval Radovan Puliš, Kostúr mal s touto prílžitosťou komlikácie.
     
    31:03
    Zvolen dal gól!
    Neskutočné...tréner hostí Milan Jančuška je v koncoch a nie je sa mu čo čudovať. Poprad hrá hokej a Zvolen strieľa góly. Tentokrát sa v skrumáži pred Kostúrom najlepšie zorientoval RADOVAN PULIŠ! Asistencia: Kamil Brabenec.
    PULIŠ - 2:2
     
    31:55
    A ďalšia šanca HKM, v ktorej sa ocitol Petr Obdržálek, ale netrafil dobre puk. Domáci teraz trošku pri chuti.
     
    33:06
    Útočnú snahu hostí zastavuje ofsajdový verdikt, atmosféra na štadióne je komornejšia, nie je tu ani dnes veľa divákov.
     
    34:00
    Peter Hraško (2 min. – hákovanie) spravil chybu a snažil sa ju napraviť len za cenu faulu, Poprad si zahrá presilovú hru!
     
    35:12
    Kuraliho bomba preletela tesne vedľa ľavej tyčky Barošovej brány!
     
    35:26
    Samuel Baroš čaruje na bránkovej čiare!
     
    36:00
    Zvolen hrá v plnom počte.
     
    36:30
    Kolotoč Zvolen a hádam 4 obrovské príležitosti, najväčšiu spálil Tomáš Škvaridlo, po ktorého strele zvonila tyčka Kostúrovej brány!
     
    37:33
    Zvolenčania teraz zvýšili obrátky a dokázali prvýkrát v stretnutí zatlačiť hostí v ich pásme.
     
    39:05
    Škvaridlova strela švihom, Kostúr vyrážačkou posiela puk do rohu ihriska.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina je minulosťou. Hostí poslal v 22. minúte do vedenia Richard Rapáč, ale v 32. minúte už bolo opäť vyrovnané, keď sa v skrumáži presadil Radovan Puliš. Pred treťou tretinou je tak všetko otvorené.

    Ďalšia tretina začne približne o 18:40.
     
    Štatistiky po druhej tretine:
    Góly: 2:2
    Vylúčení na dve min.: 3:1
    Presilovky: 0:1
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 13:24
    Úspešnosť brankárov: 91.6%:84.6%
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:29
    Domáci v úvode tretej tretiny nasťahovaní pred Kostúrom, ale popradského gólmana neohrozili.
     
    41:07
    Kostúr vyrazil ľahký puk pred seba a mal šťastie, že tam nebol nikto zo Zvolenčanov.
     
    42:40
    Hostia dobre forčekujú Bryndziarov, ktorí majú opäť problémy s rozohrávkou.
     
    43:06
    Tomáš Škvaridlo je dnes pri chutí a je najlepším hráčom svojho mužstva. Teraz preveril pozorosť Matúša Kostúra, popradský gólman skryl puk vo svojej lapačke.
     
    43:43
    Ani jedno mužstvo sa nikam nehrnie, každý gól môže rozhodnúť.
     
    44:58
    Škvaridlo sa dostal k puku v medzikruží, ale nedokázal si ho dobre spracovať.
     
    45:39
    Na ľadovej ploche ostáva ležať Dávid Gríger, rozhodcovia dlho mlčali, až kým sa k nim nerozbehol Arne Kroták a nevysvetlil im ako sa veci majú. Ani jeden z rozhodcov situáciu vôbec nevidel a tak ani nevedia, koho poslať na trestnú lavicu. Napokon je to Michal Juraško (2 min. – podrazenie).
     
    45:58
    Domáci sa bránia a posielajú puk cez všetky čiary.
     
    46:25
    Výborný forčeking Petra Obdržálka, ktorý perfektne narušuje rozohrávku hostí.
     
    47:10
    Potlesk na otvorenej scéne pre Michala Chovana, ktorý získal dosť cenných sekúnd.
     
    47:39
    Výborne zahrané oslabenie HKM sa končí.
     
    48:45
    V tretej tretine sú lepším mužstvom prekvapujúco Zvolenčania a domáci diváci to náležite oceňujú.
     
    49:08
    Čiarový rozhodca sa teraz trošku upískol, keď nesprávne posúdil zakázané uvoľnenie.
     
    49:48
    Dnešné stretnutie sleduje 2 482 divákov. Zatiaľ najvyššia návšteva pod Pustým hradom počas tohtoročného play off, ale stále to nie je ono.
     
    50:44
    Zvolenčania teraz hrajú pomerne dobre a nezaostávajú za hosťami v žiadnej z činností.
     
    52:40
    Dávid Gríger ešte predchvíľou vyzeral ako ťažko zranený, ale už lieta po ľade ako víchor.
     
    53:31
    Ján Ťavoda teraz namiesto toho, aby vystrelil, skúšal nahrávať, ale úplne zbytočne.
     
    54:06
    Poprad dal gól!
    Hostia idú do vedenia a opäť po obrovskej chybe zvolenskej defenzívy. Tentokrát to celé pokazil Michal Juraško, ktorému zobral puk LUKÁŠ HVILA a po ľade pomedzi betóny prekonal bezmocného Samuela Baroša. Bez asistencie.
    HVILA - 2:3
     
    55:03
    Domácim už neostáva príliš veľa času na vyrovnanie a vynútenie si predĺženia.
     
    55:49
    Obrovská príležitosť pre HKM. Domáci si zahrajú presilovú hru, po tom, čo Daniel Brejčák vyhodil puk do hľadiska z vlastného obranného pásma.
     
    55:55
    Pokovičova propagačná strela nemohla Kostúra ohroziť.
     
    56:52
    Brabenec pálil z pravého kruhu, ale nepresne.
     
    57:19
    Zvolen dal gól!
    Tak toto je neuveriteľná dráma priatelia! RADOVAN PULIŠ strieľa svoj druhý gól v dnešnom zápase a je vyrovnané! Navyše bol strelec zvolenského gólu hneď po góle atakovaný a bude sa vylučovať na popradskej strane. Asistencia: Bez asistencie.
    PULIŠ - 3:3
     
    57:19
    Matúš Paločko si posedí na trestnej lavici dve minúty a ťažké chvíle budú prežívať teraz hostia! Treba ale dodať, že trest inkasoval gólman Kostúr, Paločko si ten trest odsedí za svojho spoluhráča.
     
    58:29
    Konečne výborná atmosféra na štadióne vo Zvolene a tlak domácich!
     
    59:09
    Popradčania vyvážajú puk a už sa ubránia.
     
    59:19
    Poprad hrá v plnom počte.
     
    59:47
    Kostúr chytá vyrážačkou strelecký pokus Chovana!
     
    59:52
    Zrejme posledné vhadzovanie v obrannom pásme Popradu.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Páni a dámy, toto bol veru kvalitný a dramatický záver tretej tretiny. Po úprave ľadu budeme pokračovať predĺžením a možno uvidíme aj samostatné nájazdy!
     
    Štatistiky po trete tretine:
    Góly: 3:3
    Vylúčení na dve min.: 4:3
    Presilovky: 1:1
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 22:30
    Úspešnosť brankárov: 90%:86.3%
     
    Všetko je pripravené na predĺženie.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:07
    Hneď v úvode predĺženia sa predviedol prvým zákrokom Samuel Baroš.
     
    60:14
    Mário Kurali vypálil bombu od modrej čiary, Baroš chytá do lapačky.
     
    61:49
    Podkonický stratil puk v strednom pásme, našťastie pre domácich sa Popradčania do väčšej príležitosti nedostali.
     
    62:21
    Útočnú snahu hostí zastavuje ofsajdový verdikt.
     
    63:09
    Paukovček v snahe vyhodiť puk z vlastného obranného pásma trafil iba svojich spoluhráčov na striedačke.
     
    64:16
    V predĺžení sú jasne aktívnejší hostia, ktorí ohrozili Baroša už päťkrát. Naopak, domáci Kostúra ani raz.
     
    64:43
    A mohlo byť rozhodnuté!! Zvolenčania mali v krátkom časovom slede hádam tri obrovské príležitosti, ale skvelý Kostúr výrazne podržal svoje mužstvo!
     
    65:20
    Zvolen dal gól!
    Explózia radosti na Zimnom štadióne vo Zvolene vážení športoví priatelia! MICHAL CHOVAN si nakorčuľoval do útočného pásma, obkorčuľoval Kostúrovu bránu a po ľade popod betóny popradského gólmana rozhodol dnešný dôležitý duel! Bez asistencie.
    CHOVAN - 4:3
     
    Koniec zápasu.
     
    Stretnutie je na konci a Michal Chovan rozhodol o tom, že Bryndziari budú v stredu pod Tatry cestovať s postupovým mečbalom na konte!

    Ostaňte ešte s nami, onedlho vám prinesieme exkluzívne ako prví hlasy oboch trénerov!
     
    Hlasy trénerov:

    Milan Jančuška (HK Poprad):
    "Veľmi dobre sme začali dnešný zápas, mali sme aktivitu, mali sme väčšiu početnosť streľby. Škoda prvej tretiny, lebo tam boli tri – štyri čisté šance. Keby sme ich boli premenili, mohlo byť po zápase. Následne nedôslednosťou v našej obrannej tretine sme zbytočne inkasovali. V závere nešťastne vyhodený puk nás stal víťazstvo, keď Zvolen v presilovke vyrovnal na 3:3. Je to škoda, mali sme dnes na to, aby sme vyhrali. Chlapci bojovali, podali dobrý výkon, ale to športové šťastie sa od nás odvrátilo. Prehrali sme bitku, nie však vojnu. Hráme doma a urobíme všetko preto, aby sme sa vrátili do Zvolena. "

    Josef Turek (HKM Zvolen): "Pre nás to bol taký ťažký zápas, upracovaný výkon. Som rád, že všetci hráči dreli. Samozrejme, po celý zápas sme doťahovali, stálo nás to mnoho fyzických aj psychických síl. V závere sme išli "hladově" za tou remízou. V predĺžení veľmi dobrú akciu predviedol Mišo Chovan a rozhodol zápas. Bol to ťažká zápas z našej strany, na pohľad možno nie tak pekný, dôležité je však, že sme ho doviedli do víťazného konca. (20:10:42)

    Jakub Bartko

    Branky a nahrávky: 20. Škvaridlo (Bagin), 32. Puliš (Brabenec), 58. Puliš, 66. Chovan – 6. Paločko (Takáč), 22. Rapáč (Suchý), 55. Hvila


    HKM Zvolen: Baroš (Šimko) – Bagin, Juraško ("A") – Hraško, Pokovič – Pichnarčík, Ťavoda – Popela, F. Fekiač– Sloboda, Brabenec, Puliš – Obdržálek, L. Jurík ("C"), Michal Chovan ("A") – Podkonický, Síkela, Škvaridlo – Martin Ďaloga, Kentoš, Jaroš
    HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), Makovský – Kasík, D. Brejčák – Malina, Dinda – Gríger, Paukovček, Bartečko ("A") – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Boltun, R. Rapáč – Sýkora, Stals, Matis

    Rozhodčí: Juraj KONC, Peter STANO – Tomáš HOLIENKA, Peter ŠEFČÍK

    Diváci: 2 482
    bahis siteleri