NY Rangers – Chicago 0:1 (kon.) | Edmonton – Columbus 3:4 (1:2 po s.n.) | Anaheim – Los Angeles 3:2 (po pr.)
po s.n. (1:2)
Edmonton Oilers
3:4 (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)
Columbus Blue Jackets
Čtvrtek 19.03.2015, 03:00 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Columbus Blue Jackets.
    Autorem vítězné branky je ALEXANDER WENNBERG.
     
    59:23
    Fantastická práce mladého slovenského forvarda Marka Daňa, který se krásně dostal kličkami přes soupeře a byl dokonce sám před Benem Scrivensem! Toho také překonal, ale puk trefil pravou tyčku Scrivensovy klece! Mohlo být hotovo.
     
    53:06
    Dnes to je festival nastřelených tyček! Snad pátá tyčka v tomto zápase, tentokráte se o ní střelou od modré čáry postaral švédský bek Oscar Klefbom!
    Mark LETESTU - 3:3
     
    50:09
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tak to je něco! Vedení Olejářům moc dlouho nevydrželo, Columbus totiž necelou minutu po brance Edmontonu na 3:2 vyrovnává. Scrivens měl při střele MARKA LETESTUA zcela zakrytý výhled a tak puk zachytit nedokázal, je to 3:3! Asistence: Jack Johnson.
    Nail JAKUPOV - 3:2
     
    49:15
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři dokonali obrat a poté, co prohrávali 0:2, už vedou! Krátce po vhazování se na modré čáře ke střele dostal Oscar Klefbom, který ale branku Curtise McElhinneyho minul. Po odrazu puku od zadního mantinelu se k němu dostal NAIL JAKUPOV, který ho doklepl do sítě a dal tak na 3:2! Asistence: Oscar Klefbom a Andrew Ference.
     
    45:58
    Další přesilová hra pro Edmonton! Marko Daňo (CBJ) inkasuje dvě trestné minuty za hákování. Jedná se již o sedmý trest hostů, zatímco domácí byli vyloučeni pouze dvakrát.
     
    45:23
    Tak tohle byla obrovská šance Edmontonu, který tak mohl dokonat svůj obrat! Ryan Hamilton se zjevil sám před McElhinneym, kterého si parádně vymíchal, do odkryté branky ale puk zasunout nedokázal, neboť mu malý černý neposeda sjel z hole!
    Ryan NUGENT-HOPKINS - 2:2
     
    41:28
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Nedáš-dostaneš! Toto staré známé pravidlo se opět potvrdilo a máme vyrovnáno! Blue Jackets své šance nevyužili a tak se toho chopili domácí. Obrana Columbusu úplně zapomněla na dvojici Jordan Eberle – RYAN NUGENT-HOPKINS. Druhý jmenovaný z této dvojice dostal přihrávku před odkrytou branku a bez potíží dopravil puk do sítě soupeře. Asistence: Jordan Eberle.
     
    40:55
    A nyní se Cam Atkinson dostal do ještě větší šance, kdy šel společně s jediným obráncem soupeře blíže a blíže Scrivensovi. Nakonec se dostal ke střele, ale trefil tyč!
     
    32:45
    Po komerční přestávce začneme další přesilovou hrou edmontonských Olejářů. Vyloučen totiž byl Nick Foligno (CBJ) za podražení.
    Derek ROY - 1:2
     
    31:00
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Početní výhoda se Olejářům sice moc nedařila, nakonec jí 13 sekund před jejím koncem využít dokázali! DEREK ROY dostal perfektní přihrávku před odkrytou branku od Beonita Pouliota, a tak pro něj nebyl problém dopravit puk do sítě! Asistence: Benoit Pouliot a Nail Jakupov.
     
    29:13
    René Bourque (CBJ) za brankou velmi nepříjemně srazil Boyda Gordona. Útočník Columbusu tak inkasuje dvouminutový trest, i když domácí fanoušci by si pochopitelně přáli větší.
     
    26:29
    Arťom Anisimov se dostal přes obránce do samostatného úniku při vlastním oslabení, ale trefil tyčku Scrivensovy branky! To bylo velké štěstí domácího celku.
     
    25:17
    Curtis McElhinney vytáhl perfektní zákrok lapačkou proti pokusu Benoita Pouliota! Útočník Oilers dostal nabito před branku, ale trefil právě nastavenou část výstroje brankáře hostí, který si tento "save" pořádně vychutnal.
     
    24:39
    Kevin Connauton (CBJ) je vyloučen na dvě minuty za hákování. Oilers tak mají šanci snížit na rozdíl jediné branky.
    Ryan JOHANSEN - 0:2
     
    23:50
    Columbus právě vstřelil branku!
    A máme tu druhou branku, Blue Jackets se dostávají do vedení 2:0! Hosté se drželi v útočném pásmu a obránce Ryan Murray předal puk na RYANA JOHANSENA, který se otočil do lepší střelecké pozice a využil toho, že Scrivens měl zacloněný výhled! Brankář Oilers neměl nárok. Asistence: Ryan Murray a Cam Atkinson.
     
    21:45
    Kevin Connauton nabil na Hartnella, který si položil Scrivense, ale branku následně přestřelil! O chvíli později dostal přihrávku do dobré pozice právě obránce Blue Jackets (Connauton), tentokráte se Scrivens ovšem skvěle přesunul a puk chytil! To byly dobré šance Columbusu.
     
    19:54
    Před koncem první třetiny tu ještě máme vyloučení. Dvě minuty za hákování inkasuje Benoit Pouliot (EDM).
     
    14:08
    Po pokusu Nikity Nikitina se z pravé strany dostal k dorážce jeden z útočníků Oilers, po jehož střele ovšem zacinkala tyčka McElhinneyho branky!
     
    12:12
    Ryan Johansen (CBJ) srazil protihráče u mantinelu a je vyloučen na dvě minuty za krosček.
     
    06:00
    Další vyloučení. Dvě minuty za hákování inkasuje Cam Atkinson (CBJ). Díky tomu tak Oilers budou hrát přesilovku 4 na 3, která se později změní v klasickou početní výhodu.
    David SAVARD - 0:1
     
    05:35
    Columbus právě vstřelil branku!
    A máme tu úvodní branku, hned první střelecký pokus Columbusu končí gólem! Alexander Wennberg odvedl v útočném pásmu dobrou práci a bekhendem poslal puk na DAVIDA SAVARDA, který si vybruslil před branku a střelou o tyč překonal Scrivense! Asistence: Alexander Wennberg a Scott Hartnell.
     
    05:08
    Parádní akce v podání mladého obránce Oscara Klefboma! Ten se prokličkoval hned mezi třemi hráči až před brankáře, na kterého už si ovšem nepřišel.
     
    04:23
    Dvě minuty za sekání inkasuje Derek Roy (EDM), současně je vylouen i Kevin Connauton (CBJ) za držení hole)

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 31. Roy (Pouliot, Jakupov), 42. Nugent-Hopkins (Eberle), 50. Jakupov (Klefbom, Ference) – 6. Savard (Wennberg, Hartnell), 24. Johansen (Murray, Atkinson), 51. Letestu (Johnson), rozh. náj. Wennberg

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Letestu (CBJ)
    0:0   Nugent-Hopkins (EDM)
    2. série:
    0:1   Johansen (CBJ)
    1:1   Eberle (EDM)
    3. série:
    1:2   Wennberg (CBJ)
    1:2   Roy (EDM)


    Edmonton Oilers: Scrivens (Bachman) – Klefbom, Schultz, Marinčin, Fayne "A", Nikitin, Ference "C" – Pouliot, Nugent-Hopkins, Eberle "A" – Purcell, Roy, Jakupov – Hamilton, Lander, Miller – Hendricks, Gordon, Klinkhammer
    Columbus Blue Jackets: McElhinney (Bobrovskij) – Johnson "A", Savard, Murray, Ťjutin "A", Connauton, Prout – Bourque, Johansen, Atkinson – Foligno, Anisimov, Tropp – Hartnell, Wennberg, Daňo – Craig, Letestu "A", Boll

    Rozhodčí: Nicholson, Watson – Wheler, Cormier

    Diváci: 16839
    bahis siteleri