Novosibirsk – Magnitogorsk 3:1 (kon.) | Kazaň – Omsk 2:0 (kon.) | CSKA Moskva – Jokerit 4:2 (kon.)
konec
Ak Bars Kazaň
2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Avangard Omsk
Čtvrtek 19.03.2015, 17:30 • TatNeft Arena • Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno! Ak Bars Kazaň dnes vyhrála nad Avangardem Omsk 2:0 a postupuje do finále Východní konference KHL! V tom se střetne s Sibirem Novosibirsk!

    V první třetině jsme viděli velmi opatrný hokej, oba týmy vědí, o co hrají a dle toho také hra vypadá. Více šancí měla Kazaň, ale žádná brankou neskončila. Na konci třetiny velmi nebezpečně pálil Azevedo, ani jeho střela se ale neujala.

    Druhá třetina nabídla jasnou dominanci Kazaně! Omsk hraje ze zajištěné obrany a do útoku se příliš nedostává. Kazaň udeřila ve 34. minutě, kdy se z mezikruží trefil Oscar Moller. Ještě větší ránu dostal Avangard o minutu později, když se prosadil po nádherné individuální akci Alexandr Brumistrov. Bars měl ke konci třetiny i další šance, ty ale zůstaly nevyužity.

    Ve třetí třetině jsme viděli velmi dobrý výkon domácího týmu, který hrát velmi takticky a Omsk prakticky k ničemu nepustil. V závěru jsem také neviděli žádný tlak Avangardu a Kazaň si vítězství pohlídala!

    Kazaň si tak zajistila postup do konferenčního finále, kde se střetne s Novosibirskem! Sibir dnes porazil 3:1 Magnitogorsk a sérii ovládl v poměru 4:1! Pro Omsk sezóna končí. V play-off tak už neuvidíme českou dvojici Miroslav Blaťák – Vladimír Sobotka!

    STATISTIKY ZÁPASU
    Střely na branku – 28 – 21
    Zablokované střely – 15 – 20
    Vyhraná vhazování – 36 – 29
    Hity – 12 – 8
    Trestné minuty – 2 – 4
    Využití přesilovek – 0/2 – 0/1

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Petr Vrána (KZN) – 0+0, 2 střely, čas na ledě 14:20

    To je z mé strany vše a u dalších přenosů z KHL se těším brzy nashledanou! (19:56:01)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Poslední sekundu před koncem se ještě bude vhazovat před Barulinem, neboť Azevedo prázndou branku netrefil a je pískáno zakázané uvolnění.
     
    59:44
    Avangard sice kombinuje v útočném pásmu, nicméně do konce zápasu již mnoho času nezbývá!
     
    59:26
    Avangard už to zkouší v šesti! Barulin na střídačce!
     
    59:04
    Kolcov udělal to nejlepší, co mohl. Zavezl kotouč do útočné třetiny, vystřelil a jeho ránu navíc tečoval do ochranné sítě Gončarov. Necelou minutu před koncem se bude vhazovat před Barulinem!
     
    58:34
    Po levé straně si do útočné třetiny najel Pěrežogin, který vypálil z hranice levého kruhu zápěstím. Jeho rána ale prolétla nad brankou Nilssona.
     
    58:03
    Situace Omsku začíná být, čím dál tím horší! Na modré čáře byl příliš nedočkavý Semjonov a čárový správně odpískal postavení mimo hru.
     
    57:36
    Kotouč v pásmu Avangardu, Gustafsson rozjíždí útočnou akci.
     
    57:06
    Justin Azevedo si dle názoru rozhodčích pomohl při zpracování puku rukou a hra je přerušena. Kanaďan ve službách Barsu se rozhodnutí hodně smál.
     
    56:51
    Do konce zápasu zbývají tři minuty a vhazovat se bude před Barulinem po zakázaném uvolnění Avangardu.
     
    56:13
    Zacharčuk předal puk Svitovovi, ten ale udělal ve středním pásmu otočku a raději se s pukem vrátil do vlastního pásma.
     
    55:35
    Do konce základní hrací doby zbývá necelých pět minut a čas se Avangardu krátí! Za vlastní brankou má momentálně puk Gustafsson, který čeká na dostřídání svých spoluhráčů.
     
    54:57
    Střelec druhé branky Alexandr Burmistrov se dostal ke střele z pravé strany. Jeho rána ale letěla mimo a Barulin zasahovat nemusel.
     
    54:24
    Na druhé straně ujel Kolcov se Svitovem. Prvně jmenovaný se chystal přihrávat, před tím byl ale atakován Ljaminem a o puk přišel.
     
    53:58
    Rána Semjonova od modré čáry byla zablokována, nicméně Avamgard pokračuje v kombinaci v útočné třetině.
     
    53:37
    Kazaň se již ani nesnaží nic vymyslet v útočné třetině. Azevedo zavezl kotouč do středního pásma a puk pouze nahodil.

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 34. Moller (Mirnov), 35. Burmistrov


    Ak Bars Kazaň: Nilsson (Garipov) – Nikulin, Kornějev, Zacharčuk, Rylov, Denisov, Medveděv, Musin – Mirnov, Azevedo, Miller – Kolcov, Svitov, Lukojanov – Gluchov, Vrána, Kostitsyn – Petrov, Burmistrov, Archipov
    Avangard Omsk: Barulin (Šilin) – Kuljaš, Gustafsson, Gončarov, Kulik, Ljamin, Gluchov, Dervuk – Pěrežogin, Popov, Kolarik – Širokov, Fisčenko, Semjonov – Berdnikov, Schutz, Rasskazov – Musatov, Michejev, Pervušin

    Rozhodčí: Bělov, Bulanov – Gorděnko, Tomilov

    Diváci: 8204
    bahis siteleri