Toronto – San Jose 1:4 (kon.) | Montreal – Carolina 4:0 (kon.) | Ottawa – Boston 6:4 (kon.)
Florida – Detroit 3:1 (kon.) | Minnesota – Washington 2:3 (kon.) | Winnipeg – St. Louis 2:1 (2:1 po s.n.)
Dallas – Pittsburgh 2:1 (kon.) | Calgary – Philadelphia 4:1 (kon.) | Vancouver – Columbus 2:6 (kon.)
Arizona – Colorado 2:5 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
2:6 (0:0, 2:3, 0:3)
Columbus Blue Jackets
Pátek 20.03.2015, 03:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Marko Daňo (CBJ) (2 + 1)
    2. Ryan Johansen (CBJ) (0 + 1)
    3. Bo Horvat (VAN) (1 + 0) (05:41:45)
     
    Československá stopa v utkání

    Radim Vrbata (VAN) (0 + 0, čas na ledě 17:06, 6 střel)
    Marko Daňo (CJB) (2 + 1, čas na ledě 17:59, 3 střely)
     
    Více už se toho dnes nestane. Nakonec poměrně jasným výsledkem končí duel v Kanadě, Vancouveru nevyšlo domácí utkaní proti celku z Východní konference. Byly to sice právě Kosatky, kdo vedl rozdílem dvou gólů ještě ve druhé části. Jenže pak přišel velký obrat Modrokabátníků a skóre hostujícího kádru se zastavilo až na šestce. Šestý zásah Blue Jackets potom byl dopraven do odkryté sítě. To však rozhodně nesnižuje dnešní soustředěný výkon Columbusu, třeba také pochválit Slováka Daňa, ten se trefil hned dvakrát. Radostněji tedy z ledové plochy odjíždějí muži v bílých trikotech. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    58:58
    Sergej Bobrovskij měl nyní starosti s kotoučem na brankovišti, za několik okamžiků pryž ale dokázal uklidnit. Ještě alespoň jedno vhazování před gólmanem Columbus Blue Jackets.
     
    58:28
    Kus černé gumy létá ze strany na stranu, to je jasný důkaz toho, že ani jeden tým už nehodlá tvořit nějaký výrazný nátlak na branku. Jen menší šanci měl před chvílí Letestu.
     
    57:52
    Další rozehrávka hráčů v modrých trikotech. Když už se ale Canucks malém dostali do útočného pásma, jejich šanci zastavuje hvizd rozhodčího pro postavení mimo hru.
     
    56:39
    Už ani Kosatky nejeví takovou aktivitu směrem dopředu, přesto ještě Radim Vrbata alespoň zavezl kotouč do útočné třetiny. Tam už se o něj ale postarala defenzíva Jackets.
    WENNBERG - 2:6
     
    55:38
    Columbus právě vstřelil branku!
    Jenže risk se domácím velice brzy nevyplatil, stačilo se jen trochu pozapomenout na modré obranné čáře a hosté už měli velice snadnou situaci pro zakončení do odkrytého zařízení. ALEXANDER WENNBERG si uklidnil kotouč na hokejce a věděl, že nikam spěchat nemusí. Pak jen v pohodě pryž nahodil a touš se zatřepotal až v síti. O vítězi dnešního duelu je pravděpodobně úplně rozhodnuto. Bez asistence.
     
    55:02
    Canucks sice prohrávají o tři branky, přesto teď riskují s prázdnou brankou. Trenér Kosatek tak sází na jedinou kartu a chce ještě vykřesat naději.
     
    54:59
    Snadný zákrok pro brankáře Sergeje Bobrovského, ten si na střelu z dálky v pohodě a klidu počíhal svou rukavicí. Pokračujeme po komerční přestávce.
     
    54:17
    Edler a jeho pokus o rychlou rozehrávku, jenže útočníci už si před brankou tak dobře nevedli. Ryan Johansen na druhou stranu moc spěchat nechtěl, protože byl sám.
     
    53:31
    Gólman Modrokabátníků klidně mohl rozehrávat, ale raději přidržel puk, aby si nepřidělával zbytečné starosti s případnými dorážkami mužů v modrém.
     
    53:06
    Canucks by rádi do útočné třetiny, ale ani Hamhuis teď neměl lehký průchod ze středního pásma. Bonino jej zkusil napravit, ale ke střele nedošlo ani od něj.
     
    52:30
    Střela jednoho z domácích útočníků, ale obránci Jackets puk tečovali do ochranné sítě. Vhazovat by se mělo za moment po pravé ruce Sergeje Bobrovského.
     
    51:43
    Columbus sice pobývá v útočné třetině, ale tam se do velkého zakončení netlačí. Alex Edler naopak musel pozorně bránit, aby nepustil soka do šance.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 23. Horvat, 24. D. Sedin (H. Sedin, Burrows) – 28. Bourque (Johansen), 31. Daňo (Anisimov, Foligno), 39. Atkinson (Letestu, Johnson), 46. Daňo (Wennberg), 49. Hartnell (Daňo, Savard), 56. Wennberg


    Vancouver Canucks: Lack (50. Markström) – Tanev, Edler, Weber, Hamhuis, Bieksa, Sbisa – Burrows, H. Sedin, D. Sedin – Vrbata, Bonino, Matthias – Dorsett, Vey, Higgins – Hansen, Horvat, Kenins
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij – Savard, Johnson, Murray, Tjutin, Prout, Connauton – Atkinson, Johansen, Bourque – Foligno, Anisimov, Tropp – Daňo, Wennberg, Hartnell – Boll, Letestu, Craig

    Rozhodčí: Peel, Rehman – Cameron, Kovachik

    Diváci: 18 668
    bahis siteleri