Poprad – Košice 1:3 (kon.)
konec
HK Poprad
1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
HC Košice
sk Pátek 20.03.2015, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipsport Liga (SR) play-off
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je od nás nadnes všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. (19:26:00)
     
    Milan Jančuška (tréner HK Poprad): "Škoda, že sme tento dôležitý zápas nezvládli, Košice neboli lepšie, ale šťastnejšie a efektívnejšie v koncovke. Chalani dreli a bojovali, dali sme do toho však menej než oni. Zregenerujeme a zajtra sa pokúsime bojovať."

    Peter Oremus (tréner HC Košice): "Všetky tri zápasy hráme proti veľmi dobrému mužstvu, som veľmi rád, že sa dokážeme presadiť a podarilo sa nám to aj dnes tromi gólmi. Zápasy s Popradom sú dobré a fanúšikovia sa vždy majú na čo tešiť."
     
    V tretej časti hry, ktorá napokon bola aj poslednou, sa domácim hokejistom nepodarilo už zvrátiť a vyrovnať. Gólom z 59. minúty Spilar potvrdil víťazstvo Košíc a tí budú mať zajtra prvý mečbol na ceste do finále.

    Ak sa chcete dozvedieť vyjadrenia trénerov z tlačovky, zanechajte nám na ďalších niekoľko minút našu priazeň.
     
    Štatistiky po zápase:
    Góly: 1:3
    Vylúčení na dve min.: 2:5
    Presilovky: 1:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 28:25
    Úspešnosť brankárov: 88%:96.4%
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:49
    Vhadzuje sa v strednom pásme, na dva góly to už rozhodne stačiť nebude.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 3724 divákov.
     
    59:35
    Popradčania síce majú puk v útočnej tretine, ale nedarí sa im dostať do zakončenia a pravdepodobne už ani nepodarí.
     
    58:55
    Popradčania to skúšajú v šestici, Kostúr odišiel na striedačku!
    SPILAR - 1:3
     
    58:36
    Košice dali gól!
    Košičania pravdepodobne pečatia svoju výhru, keďže strieľajú tretí gól! Bartoš sa s pukom bezpečne dostal po pravom krídle do útočného pásma, prihral na opačnú stranu, kde bol GABRIEL SPILAR a ten šikovným zakončením švihom premiestnil puk cez Kostúra až do brány!
    Asistencia: Peter Bartoš.
     
    58:07
    Čiarový rozhodca poznamenal, že po odpískanom zakázanom uvoľnení sa musel Suchý vrátiť na ľad, pretože v momente icingu korčuľoval na striedačku a striedal Malinu.
     
    57:42
    Richard Rapáč jednoducho z ľavého kruhu nahodil na Hyláka, ktorý s takouto koncovkou nemal problém a bezpečne ju vyrazil smerom do rohu klziska.
     
    56:46
    Poprad mal možnosť na vyrovnanie! Arne Kroták sa skúsene dostal do útočného pásma, keď využil svoje kľučky. V tesnej blízkosti brány prihrával Matisovi, ktorý spätne vracal Krotákovi, ale popradský kapitán už následne neprekonal Hyláka!
     
    55:45
    Už to vyzeralo tak, že Marek Bartánus sa dostane do samostatného úniku, ale v poslednej chvíli mu v tomto čine zabránil popradský obranca Daniel Brejčák vypichnutím puku.
     
    55:07
    Po vhadzovaní v obrannom pásme Popradu sa puku zmocnili Košičania, dostali sa však iba von z útočnej tretiny. Následne chceli útočiť znovu, ale ich nahodený puk Kostúr bezpečne prikryl pod svoju lapačku.
     
    54:41
    Už po celý zápas sledujeme skvelú atmosféru na popradskom zimnom štadióne, o ktorú sa tu stará vypredaná aréna pod Tatrami a taktiež oba fanúšikovské tábory.
     
    54:12
    Spilar mierne pohrozil na opačnej strane, keď sa dostal s pukom na pravý kruh, ale zakončoval iba do obrancu Malinu. Poprad má puk a môže útočiť.
     
    53:40
    Po nedobrej Rapáčovej prihrávke ešte strieľal od modrej čiary Mário Kurali, jeho príklep však skončil na Hylákovej výstroji. Košice už následne hrajú v plnom počte.
     
    52:53
    Suchý s Kuralim za bránou Popradu rozvíjajú akciu pre svoj tím, ktorou sa budú snažiť domáci usídliť v útočnom pásme.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 25. Kroták (Hvila) – 10. Spilar (TS), 40. Bicek (Suja, Drgoň), 59. Spilar (Bartoš)


    HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Suchý, Kurali, D. Brejčák, Malina, Kasík, Dinda, Gáborčík, Makovský – Gríger, Paukovček, Bartečko ("A") – Matis, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Boltun, R. Rapáč – Štrauch, Stals, Toma
    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Drgoň, Štrbák ("C"), Jánošík, Philipp, Cebák, Macejko, Šeda – Jenčík, Bartoš, Spilar ("A") – Sojčík, Hrnka, Kutálek – Bartánus, Suja, Bicek ("A") – Bondra, Matúš Chovan, Lapšanský, Hinďoš

    Rozhodčí: Jonák, Müllner – Šefčík, Výleta

    Diváci: 3724
    bahis siteleri