Japonsko – Itálie 3:2 (kon.) | Ukrajina – Maďarsko 2:4 (kon.) | Kazachstán – Polsko 3:2 (kon.)
konec
Ukrajina
2:4 (0:0, 2:1, 0:3)
Maďarsko
Čtvrtek 23.04.2015, 16:30 • Krakow Arena • Mistrovství světa - I. A Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek všechno, večerní program světového šampionátu Divize 1 ovšem slibuje zajímavou podívanou, domácí Polsko se střetne se zatím suverénním Kazachstánem, který se dnes může stát prvním postupujícím týmem do elitní skupiny. (18:52:20)
     
    Maďaři se tedy po dnešní výhře posouvají alespoň do večerního zápasu mezi Polskem a Kazachstánem na druhé místo tabulky zaručující postup. O ten si zahrají v sobotním večerním duelu s domácím Polskem. Naproti tomu Ukrajinu dnešní ztráta bodů může ještě hodně mrzet. V sobotu sehraje zápas o přežití s Japonskem.
     
    Maďarům se ve třetí třetině povedlo utkání strhnout na svou stranu a po výhře 4:2 dál živí velmi reálné šance na postup do elitní skupiny světového šampionátu. Vyrovnání obstaral v 52. minutě Koger, o pět minut později dostal poprvé v zápase Maďarsko do vedení pohotový Sarauer. Ukrajincům se sice povedlo ještě v téže minutě vyrovnat, jenomže rozhodčí gól neuznal, protože Gniděnko, který tečoval kotouč před Rajnou, měl hokejku nad úrovní břevna. Výhru hokejistů z Uher zpečetil o minutu později Sofron.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Maďaři se sice osvobodili z tlaku soupeře ale jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    59:23
    Zacharčenko zůstal na střídačce a to znamená, že Ukrajinci to zkusí se šesti bruslaři.
     
    59:23
    Zakázané uvolnění Maďarska, trenér Ukrajiny neváhal a vzal si oddechový čas.
     
    58:50
    Ukrajinci ještě neskládají zbraně, ale Gniděnka při pokusu o proniknutí do útočné třetiny zastavil ofsajd.
     
    58:00
    Probíhají závěrečné dvě minuty třetí třetiny.
    SOFRON - 2:4
     
    57:15
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Chvíli poté, co rozhodčí neuznal Ukrajině branku, se Maďaři rozhodným způsobem přibližují výhře. ISTVÁN SOFRON vypálil při svém brejku z levého kruhu a kotouč propadl Zacharčenkovi mezi vyrážečkou a tělem. Asistence: Daniel Kiss.
    Neuznaná trefa Gniděnka
     
    56:50
    Ukrajinci se už radovali z vyrovnávací branky poté, co Pobjednostcev vypálil od modré čáry a jeho vysoký projektil tečoval do brány Gniděnko. Radost reprezentantů z východní Evropy ovšem netrvala dlouho. Videorozhodčí totiž po dlouhém zkoumání záznamu usoudil, že Gniděnko tečoval kotouč vysokou holi. Rozhodčí tedy gól neuznal.
     
    56:30
    Ukrajinci mají vzápětí dobrou příležitost k vyrovnání. Zahrají si totiž přesilovou hru, dvě minuty za sekání dostal Frank Banham. To bude ještě dramatická koncovka.
    SARAUER - 2:3
     
    56:05
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Maďaři dokonávají obrat v utkání. Koger se dostal do přečíslení dva na jednoho a i když před Zacharčenkem ztratil stabilitu, dílo dokonal ANDREW SARAUER, který kotouč nekompromisně doklepl mezi Zacharčenkovými betony. Branku Maďarska musel posvětit ještě videorozhodčí. Asistence: Daniel Koger, István Sofron.
     
    55:32
    I po skončení přesilovky měli Ukrajinci tlak, k další střele na Rajnu už se ovšem nepropracovali.
     
    55:21
    Maďaři hrají v plném počtu.
     
    55:05
    Alexjuk svou tvrdou ránu mezi tři tyče nevměstnal.

    Václav Petrů

    Branky a nahrávky: 25. Blagy (Michnov, Kugut), 35. Gniděnko (Michnov, Blagy) – 37. Sarauer (Banham, Gőz), 52. Koger (Sarauer, Hári), 57. Sarauer (Koger, Sofron), 58. Sofron (Kiss)


    Ukrajina: Zacharčenko (Napněnko) – Kugut, Pobjedonostcev, Ladygin, Skrypec, Navarenko, Aleksjuk – Michnov, Gniděnko, Blagy – Zacharov, Ljalka, Bondarjev – Nimenko, Gavrik, Kuzmik – Rjabenko, Zabludovskij, Donika, Petrangovskij.
    Maďarsko: Rajna (Bálizs) – Metcalfe, Szirányi B.,Gőz, Vas M., Orbán A., Pozsgai, Kiss D., Benk, – Sarauer, Kóger, Sofron – Sebők, Banham, Hári J. – Kovács Cs., Erdély, Vas J. – Nagy K., Vincze P., Magosi B.

    Rozhodčí: Linde, Trilar – Jensen, Moszczynski
    bahis siteleri