Katar – Portugalsko 0:4 (kon.) | Mexiko – Uruguay 2:1 (kon.) | Senegal – Kolumbie 1:1 (kon.)
Srbsko – Mali 2:0 (kon.)
konec
Senegal
1:1 (1:1)
Kolumbie A
Středa 03.06.2015, 09:00 • Waikato Stadium, Hamilton • Mistrovství světa U20 • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! Senegal neudržel vedení a s Kolumbií remízoval 1:1!

    První poločas na Waikato Stadium nabídl velmi zajímavou podívanou. Od úvodních minut byl daleko aktivnější Senegal, který se také zaslouženě dočkal úvodní branky. Krásnou individuální akci předvedl Mamdou Thiam, který prošel kolem trojice hráčů a vystřelil přesně k tyči! Kolumbie však následně ožila a hrála aktivně. V závěru poločasu podnikl průnik do vápna Alexis Zapata, který byl faulován a byla nařízena penalta. Sám faulovaný vystříhl krásný "dloubáček" a srovnal na 1:1!

    Hned na úvod druhého poločasu zahrozila dvakrát Kolumbie. Nejdříve trefil Rodríguez z centru tyč a následně nebezpečně pálil z volného přímého kopu Zapata. Jasnou gólovou příležitost měl na kopačce Joao Rodríguez, který však ve skluzu nedokázal dostat míč do sítě. V samotném závěru ještě střílel Villarreal po závaru v pokutovém území Senegalu. Ani on však nerozhodl!

    Senegal si tak remízou připisuje první bod na šampionátu a ještě je ve hře o postup do vyřazovací části. V posledním utkání s Katarem však bude muset střelit více branek a doufat, že Kolumbie prohraje s Portugalskem větším brankovým rozdílem.

    To je z mé strany vše a u dalšího (nejen) fotbalového textového přenosu se těším brzy nashledanou! (10:56:09)
    "Dloubáček" Alexise Zapaty bude jistě patřit k nejhezčím gólům celého šampionátu!

     
    90+3
    Konec zápasu.
    Závěrečná situace ve vápně Senegalu
     
    90+3
    Kolumbie mohla v samotném závěru udeřit! I rohový kop rozehrála na krátko a Zapatovo centr směřoval na malé vápno. Sy sice míč lapil, nicméně mu vypadl z rukavic a ke střele se dostal Villarreal. Jeho střela však mířila mimo!
     
    90+2
    Jihoameričané rozerháli standardní situaci na krátko a z levé strany vypálil Gutiérrez. Jeho rána byla sražena Saném na rohový kop!
     
    90+1
    Kapitán Senegalu Roger Gomis teď ve středu pole ostře zajel pod nohy Barrery a může být rád, že neuviděl druhou žlutou kartu! Kolumbie má navíc k dispozici zajímavou standardní situaci.
     
    90
    Maďarský sudí nastavil celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    89
    Poslední střídání v dnešním zápase provádí i Senegal. Se svým výkonem dnes nemůže být spokojen Moussa Koné, který je stažen až v samotném závěru. Na trávník se na posledních pár minut podívá Andelinou Correa.
     
    88
    Poslední dvě minuty základní hrací doby! Oběma týmům již nezbývá příliš času na vstřelení rozhodující branky.
     
    87
    Jeison Angulo se teď sám dostal do tísně při rozehrávce a následně i ztratil míč po dobrém napadání Koného. Zdálo se, že Koné byl následně faulován, nicméně maďarský rozhodčí situaci pustil.
     
    86
    Na levé straně se pokoušel něco vymyslet aktivní Wagué, který měl však proti sobě Tella, a ten mu nedovolil odcentrovat. Senegal bude alespoň vhazovat.
     
    85
    Kolumbie kombinovala na útočné polovině, ale k přímému ohrožení branky Senegalu se nedostala. Zapata se pokoušel uvolnit na hranici vápna střídající Ibargüena, na toho byla však přihrávka příliš dlouhá.
     
    84
    Kolumbie střídá i potřetí a všechny své možnosti již vyčerpala. Ze hřiště odešel aktivní Rafael Borré, kterého na trávníku nahrazuje Carlos Ibargüen.
     
    83
    Do tísně se dostal Elimane Cissé, který se pokoušel situaci vyřešit zpáteční přihrávkou ke gólmanovi. Ta však nebyla příliš rychle, ale Sy si dokázal poradit.
     
    82
    Do konce utkání nám zbývá necelých deset minut! Podaří se ještě jednomu z týmů vstřelit branku a získat tak tři důležité body do tabulky skupiny C?
     
    81
    Na hranici vápna se pokoušel něco vymyslet Alexis Zapata, jenže obránci Senegalu si již na něj dávají pozor a Zapata se ocitl v obležení tří protihráčů.
     
    80
    Ve středu pole zachytil špatnou rozehrávku Kolumbie Niang, který předal míč Ndionemu, a ten se pokoušel uvolnit na pravé straně Ndiayeho. Na toho byl však míč příliš rychlý.
     
    79
    Kolumbie kombinovala na útočné polovině. Poté se však k míči dostal Andrés Tello, který byl napadán a míč mu uskočil do zámezí.
     
    77
    Právě Joao Rodríguez dnes končí své působení v tomto zápase. Na jeho místo přijde Jarlan Barrera.
    Neproměněná šance Rodrígueze
     
    76
    Tak Rodríguez teď neproměnil stoprocentní šanci! Z pravé strany poslal krásný centr do vápna střídající Ferney Otero. Do jeho centru se ve skluzu položil právě Joao Rodríguez, nicméně poslal míč mimo!
     
    75
    Trenér Kolumbie Carlos Restrepo má již u postranní čáry připravené další střídání. Na trávník by měl naskočit Jarlan Barrera.
     
    74
    Angulo poslal střílenou přihrávku do středu hřiště, kde ji tečoval Borré a míč byl rázem za obranou u střídajícího Otera. Bohužel pro Kolumbii se Otero nacházel v době přihrávky v ofsajdovém postavení.
     
    73
    První střídání provádí také Kolumbie, která by potřebovala lehce "okysličit". V zápase dnes dohrál Steven Lucumí, kterého nahrazuje Ferney Otero.
     
    72
    Mamadou Ndiaye teď našel pěkným centrem na hranici vápna Moussu Koného, který se nám snad poprvé představil v akci s míčem. Jeho "parádička" proti Sánchezovi mu však nevyšla a Afričané přicházejí o míč.
     
    70
    Senegal se nyní velmi rychle přesunul na útočnou polovinu. To samé však můžeme říci i o hráči Kolumbie. Sledujeme zkrátka územní bitvu.
     
    69
    Na pravé straně dostal příliš mnoho prostoru Andrés Tello, kterému se podařilo odcentrovat. Od nohy Cissého se míč odrazil k Alexisu Zapatovi, který udělal dva tři kroky a vypálil. Jeho technická rána však mířila nad branku Senegalu.
     
    68
    Joao Rodríguez dostal ve středu pole výhodu a postupoval směrem k vápnu. Následně si všiml na pravé straně naběhnutého Lucimího. Ten si míč zpracoval, avšak přes Waguého neprošel.
     
    66
    Je to však právě Senegal, který střídá již po druhé! Svou "práci" na trávníku dnes ukončil Mamadou Thiam, kterého na zeleném pažitu nahradí Andpiůaye Ndione.
     
    65
    Na pravé straně se pokoušel něco kloudného vymyslet Mamadou Ndiaye, který měl však proti sobě dvojici protihráčů a jeho centr skončil rovnou v zámezí.
     
    64
    V posledních minutách bohužel aktivita obou týmu lehce upadla. Sledujeme hlavně tuhý boj o území ve středu pole. Lze očekávat, že Kolumbie brzo sáhne k prvnímu střídání.
     
    63
    Akci Kolumbie zastavil odmávaný ofsajd, ve kterém se nacházel útočník Rafael Borré.
     
    62
    První rohový kop druhého poločasu rozehrál sám Borré, jehož centr se snášel do vápna. Obrana Senegalu však dokázala centr odvrátit.
     
    61
    U rohového praporku svedl souboj Sylla a Borré. Úspěšnější byl kolumbijský hráč, který vybojoval rohový kop.
     
    60
    Na levé straně to nyní provedl výborně Niang, který obešel dvojici hráčů a navíc přihrál do zajímavé příležitosti Thiamovi. Střelec první branky však váhal se střelou a nakonec byl o míč obrán.
     
    58
    Standardní situaci měl k dispozici na druhé straně i Senegal. Nadýchaný centr Rogera Gomise se snášel na hranici malého vápna, kde číhal Elimane Cissé. Ten se však k hlavičce nedostal, neboť těsně před ním míč odhlavičkoval Sánchez.
    Povedená standardní sitauce Alexise Zapaty
     
    57
    Exekuce standardní situace se ujal střelec první branky Alexis Zapata, který se opřel do míče a nevypálil vůbec špatně. Sy však trefil stranu a míč lapil!
     
    56
    Teď už ale Roger Gomis žlutou kartu vidí. Ve středu pole poslal k zemi Rodrígueze a žlutá karta je oprávněná. Kolumbie má navíc k dispozici zajímavou standardní sitauci!
     
    55
    Kapitán Senegalu Roger Gomis teď velmi nevybíravým zákrokem poslal k zemi Víctora Gutíereze. Může být rád, že neuviděl žlutou kartu.
     
    53
    Sérii nepřeností jsme sledovali ve středu hřiště. Nejdříve ztratil míč Rodríguez, hned po něm i Sarr. Senegalský záložník však poté ostře zajel pod nohy Zapaty a může být rád, že vyvázl bez žlutého napomenutí.
    Centr Rodrígueze skončil na tyči
     
    52
    Z levé strany dokázal odcentrovat Joao Rodríguez, který lehce zaskočil gólaman Syho. Jeho centr totiž skončil na tyči!
     
    51
    Rafael Borré dokázal udržet míč na hrací ploše a předal míč na pravou stranu Lucimímu, který však nedokázal obejít stopera Saného.
     
    50
    Hodně nešikovně napadal Víctor Gutiérrez, který poslal k zemi Mamadou Thiama. Nemohlo následovat nic jiného, než odpískání nedovoleného zákroku.
     
    49
    Senegal provedl první střídání v dnešním zápase. Ze hřiště putoval nevýrazný Ibrahima Wadji, kterého nahradil Serigne Niang.
     
    48
    Alexis Zapata se pokoušel prostrčit míč do vápna na Borrého. Jeho záměr mu málem vyšel, avšak těsně před útočníkem hostů míč odkopl Sané.
     
    47
    První střelu druhého poločasu vyslal Kolumbijec Gutiérrez. Jeho ránu však zablokovala pozorná obrana Senegalu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas na Waikato Stadium nabídl velmi zajímavou podívanou. Od úvodních minut byl daleko aktivnější Senegal, který se také zaslouženě dočkal úvodní branky. Krásnou individuální akci předvedl Mamdou Thiam, který prošel kolem trojice hráčů a vystřelil přesně k tyči! Kolumbie však následně ožila a hrála aktivně. V závěru poločasu podnikl průnik do vápna Alexis Zapata, který byl faulován a byla nařízena penalta. Sám faulovaný vystříhl krásný "dloubáček" a srovnal na 1:1!

    Druhý poločas začne na Waikato Stadium přibližně v 10:02.
    Momentka z prvního poločasu

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Maďarský rozhodčí István Vad nastavuje jednu minutu nad rámec základní hrací doby!
     
    44
    Senegal se však hned po rozehrání dostal na útočnou polovinu a vybojoval rohový kop. Ten se však Sidy Sarrovi příliš nepovedl, Montero šel ven z branky a míč vyboxoval.
    Alexis ZAPATA - 1:1
     
    43
    Kolumbie právě vstřelila branku!
    Hmm! K penaltě se postavil sám faulovaný ALEXIS ZAPATA, který ukázal, že sebevědomí mu rozhodně nechybí! Zapata vystřihl krásný "dloubáček" a Sy se pouze ohlédl! Zdravíme do Vršovic!
    Penaltový zákrok na Zapatu
     
    42
    Mouhameth Sané teď hodně nešikovně zajel pod nohy Alexise Zapaty a je nařízena penalta!
     
    41
    Velkou chybu ve středu hřiště udělal Mamadou Ndiaye, který namazal Borrému, ten předal míč na levou stranu, kde se nacházel Rodríguez. Mladý Kolumbijec byl nakonec u postranní čáry faulován.
     
    39
    K rozehrávce se postavil Joao Rodríguez, jehož pěkný centr se snášel na malé vápno. Zde se málem k hlavičce dostal Lucumí, nicméně míč nezasáhl. Překvapený Sy poté míč i s trochou štěstí lapil!
     
    38
    Kolumbie je v posledních minutách aktivnější a bude mít další příležitost na skórování. Na pravé straně fauloval Ndiaye Borrého a je z toho další standardka.
    Správně neuznaný gól Kolumbie
     
    36
    Rozehrávky standardní se ujal Gutiérrez, kterému se přízemní centr příliš nepovedl. Míč však proskákal obranou až k volnému Borrému, který doklepl míč do sítě. Pomezní avšak hned signalizoval, že se jednalo o ofsajd!
     
    35
    Výborně to teď udělal Alexis Zapata, který se dostal přd Gomise a postupoval vpřed. Gomis však zabral, nicméně musel faulovat a je z toho standardní sitauce!
     
    34
    Teď jsem to však zakřikl! Rafael Borré vymyslel krásný pas za obranu, kam si nabíhal Tello. Zaprvé si míč špatně zpracoval a zadruhé se nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    33
    Senegal je dnes opravdu výborný v obranné fázi. Ibrahima Sy zatím neměl žádnou práci. Kolumbie se nemůže dostat ani na dostřel brance Senegalu!
     
    32
    Ve středu pole výborně zapracoval Thiam, který se vyhnul Zapatovi a předal míč na pravou stranu Wadjimu, ten se pokoušel odcentrovat, avšak jeho pokus zablokoval Angulo.
     
    30
    Rodríguez vymýšlel pas za obranu, kam si nabíhala dvojice Borré – Gutiérrez. Jejich myšlenku však výborně přečetl Cissé, který se zodpovědně vrátil a míč odhlavičkoval.
     
    29
    Andrés Tello dnes zatím nehraje příliš povedený zápas. Před malou chvilku zcela zbytečně fauloval na útočné polovině Sidy Sarra.
     
    28
    Teď se Kolumbie dostala konečně na útočnou polovinu. Její akci táhl po pravé straně Lucumí, který měl však proti sobě Waguého, ten mu nedal ani metr trávníku zadarmo a nakonec míč vybojoval.
     
    27
    Kolumbie je viditelně zaskončená úvodní brankou a v posledních minutách je na hřišti pouze jeden kreativní tým – Senegal!
     
    26
    Velké problémy nyní měla kolumbijská obrana při rozehrávce. Vše začalo pomalou přihrávkou Sáncheze Angulovi. Levý obránce následně musel volit zpáteční přihrávku k Monterovi, který vše vyřešit razantním odkopem.
     
    25
    Senegal zahrával další standardní situaci, kterou si vzal na starost Sidy Sarr. Jeho nadýchaný centr však dokázala odvrátit obrana hostů.
    Mamadou THIAM - 1:0
     
    23
    Senegal právě vstřelil branku!
    Tak to nečekalo! Senegal je od prvních minut aktivnějším týmem a jde do zaslouženého vedení! Před vápnem se k míči dostal MAMADOU THIAM, který obešel celkem tři hráče a následně vypálil přesně k tyči! Krásná fotbalová akce!
     
    23
    Mamadou Ndiaye našel svým centrem hlavu Saného, který nebyl v ideálním postavení a míč vrátil. Ndiaye byl však v ofsajdu.
     
    22
    Zajímavou standardní situaci Senegalu rozerhál opět Sidy Sarr. Tentokrát jeho zakončení nebylo tak přesné, neboť trefil hned prvního hráče soupeře, který míč odhlavičkoval na roh.
     
    21
    Davinson Sánchez poslal na pravé straně k zemi Ibrahimu Wadjiho a vidí první žlutou kartu tohoto utkání.
     
    19
    Kolumbie se nyní dostala po pravé straně do vápna a Andrés Tello i s trochou štěstí přiťuknul míč Rodríguezovi, který mohl pálit. Maďarský rozhodčí však situaci zastavil, neboť se domníval, že André zasáhl míč rukou. Opakované záběry ukázaly opak!
    Nebezpečná střela Waguého
     
    18
    Moussa Wagué se nyní vydal na útočný výlet a udělal dobře. Levý obránce si totiž navedl míč dopředu a velmi prudce vypálil. Jenže jeho střela mířila pouze doprostřed branky, kde stál připravený Montero.
     
    17
    Tello se pokoušel vysunout Lucumího do úniku. To se mu povedlo, nicméně kolumbijský křídelník se v souboji s Waguém provinil faulem.
     
    16
    To se také stalo! Rychlý protiútoku šel přes pravou stranu, Lucumí však míč ztratil a následně fauloval. Postupný útok si nyní vyzkouší i fotbalisté Senegalu.
     
    15
    Kolumbie má nyní míč na vlastní polovině a Gutiérrez má volné pole působnosti. Lze očekávat, že jihoameričané půjdou do rychlého protiútoku.
     
    14
    Pěkný centr do vápna poslal z levé strany Angulo. Míč se snesl na zadní tyči na kopačku Lucumího, tomu však zakončení nesedlo a střela nešla vůbec na branku.
     
    13
    Do vápna dostal zajímavou přihrávku Steven Lucumi, u kterého byl však velmi rychle stoper Sané, který míč odkopl do bezpečí.
     
    12
    Senegalci opět rozehráli velmi rychle a míč šel na pravou stranu, kde se nacházel Mouhameth Sané, který chtěl původně centrovat, nicméně se opřel do míče a jeho "střela" skončila mimo branku.
     
    12
    Útočný faul byl nyní odpískán Rafaelu Borrému, který poslal k zemi Thiama.
     
    10
    Krásnou individuální akci předvedl na levé straně Joao Rodríguez. Jmenovec slavného Kolumbijce z Realu Madrid obešel dvojici protihráčů a postupoval dále. Následně byl však zdvojen a musel zařadit zpátečku.
    Volný přímý kop Sarra
     
    9
    Exekuce standardní situace se ujal Sidy Sarr, který se opřel do míče a nevypálil vůbec špatně. Montero se natahoval marně, nicméně naštěstí pro Kolumbii míč skončil na horní síti branky!
     
    8
    Teď z toho bude první zajímavá šance pro Senegal! Ve středu pole byl podražen Mamadou Thiam a domácí mají k dispozici zajímavou standardní situaci.
     
    7
    Velmi aktivní byl v napadání Roger Gomis, který obral o míč Zapatu a vyslal na pravé straně Ibrahimu Wadjiho. Jeho střílený centr však přeletěl i branku Montera a zamířil do zámezí.
     
    6
    První střelu zápasu vyslal Senegalec Mamadou Thiam z pravé strany. Jeho rána však obětavě zablokoval Juan Quintero a Kolumbie může jít do protiútoku.
     
    5
    Dlouhý nákop Mamadou Ndiayeho měl směřovat na Koného, nicméně realita byla úplně jiná. Míč má momentálně gólman Álvaro Montero.
     
    4
    Stoper Sánchez "namazal" Gomisovi, který založil rychlý protiútoku Senegalu. Jeho přihrávka směřovala k Thiamovi, tomu se však nevydařilo zpracování a míč mu unikl do zámezí.
     
    3
    Lucumi dostal od Zapaty možnost na nápravu, nicméně byl zdvojen a musel zvolit zpáteční přihrávku.
     
    2
    Stoper Davinson Sánchez nádherně přenesl hru na pravou stranu, kde se nacházel Lucumi. Ten však s míček nenaložil dobře.
     
    1
    Utkání právě začalo! Úvodní výkop měli k dispozici fotbalisté Senegalu. Hned ze středového kruhu to zkusil na branku Moussa Koné. Jeho rána však byla hodně nepřesná.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Senegal: I.Sy, Wagué, Cissé, Sané, Sylla – Gomis, Ndiaye – Wadji, Sarr, Thiam – Koné
    Náhradníci: Ndiaye, Ndione, Correa, Faye, S.Niang, E.Niang, S.Sy, Sow, Nassalan

    Kolumbie: Montero – Angulo, Sánchez, Juan Quintero, Tello Zapata, Gutiérrez, Villarreal, Lucumí – Borré, Rodríguez
    Náhradníci: Hernández, Londono, D.Quinónez, Vásquez, R.Quinóns, Barrera, Otero, Ibargüen, Chávez

    Rozhodčí: Vad – Albert, Toth (vš. HUN).
     
    Příjemné fotbalové ráno všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Vítám vás u přenosu z Mistrovství světa U20, které se pro letošní rok koná na Novém Zélandu. My se společně zaměříme na utkání Senegalu s Kolumbií . Úvodní výkop je naplánován na Waikato Stadium v 9:00 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    SENEGAL
    Mladí fotbalisté Senegalu rozhodně nepatří mezi favority na postup ve skupině C. Výběr trenéra Josepha Kota však hned na úvod turnaje čekal velmi těžký soupeř. Na Waikato Stadium se střetl s favoritem skupiny C Portugalskem. Senegal kapituloval již v prvním minutě a čekal se velký debakl. Africký tým se však dokázal z úvodní branky oklepat a s favoritem hrál vyrovnanou partii. Až v nastavené čase gólman Ibrahima Sy prospustil dva míče za svá záda a utkání skončilo 0:3.

    Do dnešního utkání půjde Senegal rovněž v roli mírného outsidera, nicméně lze očekávat, že s Kolumbií bude hrát vyrovnanou partii.
     
    KOLUMBIE
    Jihoamerický tým zvolil před tímto šampionátem velmi pestrou a náročnou přípravu. V devíti dnech totiž odehrál celkem čtyři přípravné zápasy. Přípravu začali mladí fotbalisté Kolumbie zápasem s Fiji, které ovládli poměrem 2:1. I další zápas se konal na kolumbijské půdě. Ve velmi vyhroceném duelu porazila Kolumbie Mexiko 3:1. Třetí utkání však pro svěřence Carlose Restrepa nedopadlo dobře. Mladý tým Ghany nasázel obraně Kolumbie dvě branky a vyhrál 2:0. Poslední test před MS však vyšel! Kolumbie porazila KLDR 1:0.

    V prvním utkání se Kolumbie představila v zápase s Katarem a vstupovala do něj v roli mírného favorita. Již ve 23. minutě se prosadil Joao Rodríguez, který tak zajistil vítězství jihoamerického celku v poměru 1:0. Kolumbie je tak po úvodních zápasech na druhé příčce skupiny C.

    Jan Havlovic

    Branky: 23. Thiam – 43. Zapata (pen.)

    Karty:   56. Gomis (SNG) – 21. Sánchez (CLM)


    Senegal: I.Sy – Wagué, Cissé, Sané, Sylla – Gomis (C), Ndiaye – Wadji (49.Niang), Sarr, Thiam (66.Ndione) – Koné (89.Correa)
    Náhradníci: Ndiaye, Ndione, Correa, Faye, S.Niang, E.Niang, S.Sy, Sow, Nassalan

    Kolumbie A: Montero – Angulo, Sánchez, Juan Quintero (C), Tello – Zapata, Gutiérrez, Villarreal, Lucumí (73. Otero) – Borré (84.Ibargüen), Rodríguez (77.Barrera)
    Náhradníci: Hernández, Londono, D.Quinónez, Vásquez, R.Quinóns, Barrera, Otero, Ibargüen, Chávez

    Rozhodčí: Vad – Albert, Toth (vš. HUN)
    bahis siteleri