Ukrajina – Lucembursko 3:0 (kon.) | Estonsko – San Marino 2:0 (kon.) | Slovinsko – Anglie 2:3 (kon.)
Lichtenštejnsko – Moldavsko 1:1 (kon.) | Rusko – Rakousko 0:1 (kon.) | Bělorusko – Španělsko 0:1 (kon.)
Slovensko – S. Makedonie 2:1 (kon.) | Litva – Švýcarsko 1:2 (kon.) | Švédsko – Černá Hora 3:1 (kon.)
konec
Estonsko
2:0 (1:0)
San Marino
Neděle 14.06.2015, 18:00 • A. Le Coq Arena, Tallin • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Estonsko si připisuje nad San Marinem povinné tři body po výhře 2:0, když oba góly zařídil Sergei Zenjov, se s Vámi loučí a hezký nedělní večer přeje Tomáš Lysý. (20:11:53)
    Estonci vyhráli v kvalifikaci ME 2016 poprvé od prvního herního dne

     
    Estonsko se díky dnešní výhře posunulo na čtvrté místo se ziskem sedmi bodů v šesti zápasech a na třetí a zatím barážové místo držící Slovisko ztrácí dva body. Slovinci totiž dnes vedli po poločase nad Anglií 1:0 a v 84. minutě srovnali na 2:2, ale poté Wayne Rooney rozhodl zápas.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 2-0.
    Střely: 11-6.
    Střely na branku: 3-2.
    Zákroky gólmanů: 2-1.
    Střely mimo: 8-3.
    Zblokované střely: 0-1.
    Tyče: 2-0.
    Rohy: 8-3.
    Držení míče: 67% – 33%.
    Ofsajdy: 1-1.
    Žluté karty: 0-1.
    Červené karty: 0-0.
    Le Coq Arena v Tallinu, a spolu s ní i přímo na stadionu pár fanoušků San Marina, viděla výhru domácích

     
    Dnešní zápas je u konce a Estonci si po loňském remízovém klopýtnutí na hřišti San Marina připisují zasložené tři body. První velkou šanci měl sice v patnácté minutě Luca Tosi, jeho střelu do šibenice ale Aksalu vyškrábl a poté už úřadovali domácí. V pětětřicáté minutě totiž propadl k Sergeji Zenjovovi centrovaný míč a útočník Estonska prostřelil gólmana. Hned zkraje druhé půle měli domácí tři velké šance, ale po střele Kallasteho cinkaly obě tyče a Zenjov poté z pěti metrů nepochopitelně přestřelil. Vše si útočník Torpeda Moskva vynahradil v třiašedesáté minutě, když si něběhl na centr Kallasteho a z první propálil gólmana. Svým devátým gólem v reprezentaci tak Sergei Zenjov konečné skóre na 2:0.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Centr Kruglova směřoval na Teevera, který se provinil útočným faulem proti Alessandru Della Vallem.
     
    90+3
    Zřejmě poslední šance domácích na třetí gól. Ken Kallaste se krásně uvolnil mezi dvěma protihráči a Boninimu nezbylo nic jiného, než jej u levého rohového praporku faulovat.
     
    90+2
    Estonci to v závěru ještě zkouší. Antonov si povodil dva protihráče a přihrál na levou stranu Kallastemu, jehož centr zblokoval na aut Bonini.
     
    90+1
    První z nich končí nevydařený atakem Antonova, jenž před vápnem přihrál míč nikoliv Teeverovi, ale jen na nohy protihráčů.
     
    90
    Sudí ve druhém poločase nastaví tři minuty nad rámec hrací doby.
     
    90
    Poslední střídání vidíme také v týmu San Marina. Mateo Vitaioli přepustí místo v záloze Alessandru Bianchimu, jednomu ze tří legionářů v samnarinské sestavě. Bianchi hraje, stejně jako Cesarini a Benedettini, čtvrtou italskou ligu.
     
    89
    Sergei Zenjov, hrdina dnešního večera a dnešní dvougólový střelec, si užívá ovace tribun. Útočník Torpeda Moskva, který dnes vstřelil osmý a devátý gól, střídá a na jeho místo nastupuje Ingermar Teever.
     
    88
    Znovu od Aksalua. Tak by se daly nazvat dvě shodné akce Estonců, které začínaly u jejich svatyně. Krátce poté míč opět končí v zámezí, kam jej odkopl jeden z beků hostí.
     
    87
    Domácí začínají útok od své branky. Ten se jim sice příliš nevydařil, končí nepřesným nákopem, ale ani hosté se neprezentovali nijakou přesnější kombinací.
     
    86
    Mateo Vitaioli se s ničím nemazal a z pětatřiceti metrů prostě vypálil. Pro Mihkela Aksalua chytající finskou nejvyšší soutěž byla jeho střela lahůdkou, přesto si připisuje zákrok.
     
    85
    Něco málo přes pět minut zbývá do konce zápasu. Estonci znovu kombinují na půli soupeře, avšak proti centru Kallasteho vystoupil halvou Della Valle a hosté jdou do útoku.
     
    84
    Joel Lindpere rozhodně může být dnes se svým výkonem spokojen a sklízí potlesk publika. Záložníka nahrazuje středopolař Dmitri Kruglov.

    Tomáš Lysý

    Branky: 35. Zenjov (Lindpere), 63. Zenjov (Kallaste)

    Karty:   58. Battistini (SMA)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 8:3.
    Estonsko: Aksalu – Teniste, Mets, Klavan (C), Kallaste – Alliku, Lindpere (84. Kruglov), Dmitrijev, Vassiljev (78. Antonov), Zenjov (89. Teever) – Purje.
    Náhradníci: Pareiko, Meerits – Pikk, Kruglov, Jürgenson, Kams, Luts, Antonov, Gussev, Anier, Teever, Dmitrijev.

    San Marino: A. Simoncini – Bonini, Brolli, Ales. Della Valle (C), Palazzi, Battistini – J. Hirsch, Tosi (71. Cervellini), Gasperoni, M. Vitaioli (90. Bianchi) – Rinaldi (79. Stefanelli).
    Náhradníci: Benedettini, Muraccini – Berardi, Cesarini, Colonna, Alex Della Valle, C. Valentini, Berretti, Cervellini, Gasperoni, Bianchi, Stefanelli.

    Rozhodčí: Ivan Kružliak – Roman Slyško, Tomaš Mokoš – Martin Balko (vš. Slovensko)
    bahis siteleri