Ukrajina – Lucembursko 3:0 (kon.) | Estonsko – San Marino 2:0 (kon.) | Slovinsko – Anglie 2:3 (kon.)
Lichtenštejnsko – Moldavsko 1:1 (kon.) | Rusko – Rakousko 0:1 (kon.) | Bělorusko – Španělsko 0:1 (kon.)
Slovensko – S. Makedonie 2:1 (kon.) | Litva – Švýcarsko 1:2 (kon.) | Švédsko – Černá Hora 3:1 (kon.)
konec
Estonsko
2:0 (1:0)
San Marino
Neděle 14.06.2015, 18:00 • A. Le Coq Arena, Tallin • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    90
    Poslední střídání vidíme také v týmu San Marina. Mateo Vitaioli přepustí místo v záloze Alessandru Bianchimu, jednomu ze tří legionářů v samnarinské sestavě. Bianchi hraje, stejně jako Cesarini a Benedettini, čtvrtou italskou ligu.
     
    89
    Sergei Zenjov, hrdina dnešního večera a dnešní dvougólový střelec, si užívá ovace tribun. Útočník Torpeda Moskva, který dnes vstřelil osmý a devátý gól, střídá a na jeho místo nastupuje Ingermar Teever.
     
    84
    Joel Lindpere rozhodně může být dnes se svým výkonem spokojen a sklízí potlesk publika. Záložníka nahrazuje středopolař Dmitri Kruglov.
     
    79
    Hosté podruhé střídají. Útočník Danilo Rinaldi přepustí místo na placu svému spoluhráči z útoku Mattiovi Stefanellimu.
     
    78
    Vidíme první změnu také v estonské sestavě. Z placu odchází dnes výborně hrající záložník Konstantin Vassiljev, kterého nahrazuje středopolař Ilja Antonov.
    José Hirsch zblízka netrefil poloprázdnou svatyni
     
    74
    Jenže míč se vrátil znovu na levou stranu, kde Bonini poslal míč znovu do ohně. Jeho přízemní pas ještě lehce tečoval Taijo Teniste a míč doputoval k opuštěnému Josému Hirschovi. Ten však z jasné gólové šance zblízka vůbec netrefil branku, zamířil vedle levé tyče.
     
    71
    Vidíme první střídání celého zápasu. Záložník Luca Tosi přepouští místo sanmarinskému středopolaři Michele Cervellinimu.
     
    70
    Konstantin Vassiljev rozdává centry jedna radost. A nejen je. Nyní se pokusil o střelu a z pětadvaceti metrů zamířil jen těsně nad branku Simonciniho.
    Sergei ZENJOV - 2:0
     
    63
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    SERGEI ZENJOV je muž dnešního podvečeru. Naběhl si na přízemní centrovaný míč Kallasteho z levé strany a z hranice vápna prostřeluje levačkou z první bezmocného Simonciniho. Jde o Zenjovův devátý gól za seniorskou reprezentaci Estonska. Asistence: Ken Kallaste.
     
    58
    První žlutá karta zápasu. Na půlce už se dostával Konstantin Vassiljev přes Manuela Battistiniho, čímž by postupoval do rychlého kontru, tak jej záložník hostí fauloval a vidí žlutý kartonek.
     
    56
    Domácí byli opět ve velké šanci. Alliku po parádním uvolnění našel na hranici vápna volného Konstantina Vassiljeva, který z první mířil těsně vedle pravé tyče branky.
    Velká šance domácích - střela Kallasteho a dorážka Zenjova.
     
    53
    Obrovská šance domácích. Vassiljevův roh odvrátil Bonini kousek za vápno, kde ke střele napřáhl Ken Kallaste. Jeho dělovka orazítkovala z pohledu gólmana nejprve levou tyč, poté pravou tyč a odrazila se před branku. Tam míč doběhl Sergei Zenjov, jenže místo míření napálil merunu na téměř volnou branku a vysoko jí překopl.
     
    49
    Sergei Zenjov krásně prošel po pravé straně až před branku, kde se snažil poslat míč na spoluhráče, ale Simoncini jeho úmysl vystihl a srazil míč na roh.
    Sergei ZENJOV - 1:0
     
    35
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Deset minut před poločasem se domácí ujímají zaslouženě vedení. Lindpere z pravé strany centroval do vápna. Protože Purje na balon nedosáhl, propadl míč na zadní tyč k SERGEJI ZENJOVOVI a estonský legionář z moskevského Torpeda střílí osmý reprezentační gól. Asistence: Joel Lindpere.
     
    32
    Vassiljev znovu přihrál Zenjovovi, tentokrát do mnohem lepší pozice, když ho uličkou našel na hranici vápna. Útočník Torpeda Moskva si z levé strany posunul balon blíže k brance a křížem vystřelil, ale vylámal si zuby na výborném zákroku Simonciniho, který vyráží míč. Jedná se o první střelecký pokus mířící mezi tři sanmarinské tyče.
     
    19
    Joel Lindpere ukázal výborný roh. Ještě lepší náběh na míč jsme viděli od Rauna Allikua, jenž hlavičkoval z hranice vápna těsně nad břevno sanmarinské branky.
     
    15
    Velká šance San Marina. Z pětadvaceti metrů napřáhl Luca Tosi a jeho ránu mířící do levé šibenice musel zneškodnit výborným zákrokem Mihkel Aksalu – rohový kop.

    Tomáš Lysý

    Branky: 35. Zenjov (Lindpere), 63. Zenjov (Kallaste)

    Karty:   58. Battistini (SMA)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 8:3.
    Estonsko: Aksalu – Teniste, Mets, Klavan (C), Kallaste – Alliku, Lindpere (84. Kruglov), Dmitrijev, Vassiljev (78. Antonov), Zenjov (89. Teever) – Purje.
    Náhradníci: Pareiko, Meerits – Pikk, Kruglov, Jürgenson, Kams, Luts, Antonov, Gussev, Anier, Teever, Dmitrijev.

    San Marino: A. Simoncini – Bonini, Brolli, Ales. Della Valle (C), Palazzi, Battistini – J. Hirsch, Tosi (71. Cervellini), Gasperoni, M. Vitaioli (90. Bianchi) – Rinaldi (79. Stefanelli).
    Náhradníci: Benedettini, Muraccini – Berardi, Cesarini, Colonna, Alex Della Valle, C. Valentini, Berretti, Cervellini, Gasperoni, Bianchi, Stefanelli.

    Rozhodčí: Ivan Kružliak – Roman Slyško, Tomaš Mokoš – Martin Balko (vš. Slovensko)
    bahis siteleri