Brazílie – Španělsko 1:0 (kon.) | Jižní Korea – Kostarika 2:2 (kon.)
konec
Jižní Korea
2:2 (2:1)
Kostarika
Neděle 14.06.2015, 01:00 • Olympijský stadion, Montreal (kapacita 32.792 diváků) • Mistrovství světa - ženy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Příjemný pozdní večer při sledování online přenosu z fotbalového Mistrovství světa žen, v jehož rámci pro Vás dnes budeme sledovat souboj Jižní Koreje a Kostariky.
     
    Kostarika

    Reprezentantky středoamerické země jsou v aktuálním světovém pořadí ženských týmů na 37. pozici, což je jejich nejlepší umístění v historii.

    Kostaričanky se dostaly na fotbalový šampionát žen vůbec poprvé ve svých dějinách. Pomohlo jim k tomu další historické umístění, a to na CONCACAF Mistrovství Severní a Střední Ameriky, kde se dostaly až do finále, tam však již nestačily na výběr USA a podlehly vysoko 0:6. Na účasti Kostariky na letošním MS žen to však již nic nezměnilo.

    První utkání na šampionátu Kostaričankám vyšlo a poměrně překvapivě uhrály remízu se 14. celkem světa, Španělkami. I proto lze vítěze dnešního utkání jen velmi těžko předvídat.
     
    Jižní Korea

    Reprezentantky Jižní Koreje jsou v aktuálním žebříčku FIFA reprezentačních týmů žen 18. pozici, čímž zaostávají jen o dvě příčky za svým historickým maximem, kterým bylo 16. místo z roku 2012.

    Jihokorejky se kvalifikovaly na šampionát jako čtvrtý tým Asijského poháru žen, který se konal před rokem a kde nakonec podlehly Číňankám v boji o třetí příčku. Radost z postupu na mistrovství to však hráčkám z jižní části korejského poloostrova vzít nemohlo.

    Hráčky asijského celku se na Mistrovství světa probojovaly podruhé v historii a navazují tím na svoji účast ze šampionátu v roce 2003, kde však skončily již po odehrání základních skupin s bilancí tří porážek.

    Svěřenkyně trenéra Deok-Yeo Yoon v první utkání na turnaji podlehli favorizovaným Brazilkám 0:2. Pokud tak chtějí pomýšlet na postup ze skupiny, potřebují v dnešním zápase nutně bodovat.
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy se dnes utkají vůbec poprvé. Bude proto velice zajímavé sledovat, jak dnešní měření sil mezi zástupkyněmi Asie a Střední Ameriky dopadne.
     
    Úvodní sestavy:

    Jižní Korea: Jung-Mi Kim – Hye-Ri Kim, Bo-Ram Hwang, Seo-Yeon Sim, Eun-Mi Lee – So-Hyun Cho, Hah-Nul Kwon – Yu-Mi Kang, So-Yeon Ji, Ga-Eul Jeon – Young-A Yoo.

    Kostarika: Diazová – Saenzová, Sanchezová C., Acostaová, Rodriguezová L. – Alvaradová – Herrerová, Rodriguezová R., Cruzová S., Barrantesová – Granadosová.

    Rozhodčí: Carina Vitulanová (Itálie) – Maria Roccová (Argentina), Tanja Paavolaová (Finsko).
     
    Oba týmy právě nastupují na trávník Olympijského stadionu v Montrealu.
     
    Nyní zazní hymny obou celků, nejprve ta jihokorejská, poté kostarická.
     
    Ještě než nám začne dnešní duel, pojďme si říct něco k barvám dresů dnešních soupeřek. Kostaričanky nastupují kompletně v bílém, jejich soupeřky z Asie v červených dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Korejky jsou od úvodního hvizdu Italky Vitulanové u míče, pomalu se s ním snaží prokousat vpřed.
     
    2
    Yu-Mi Kang se dobře uvolnila po pravé straně a pokusila se odcentrovat na bližší tyč, kam si nabíhala Young-A Yoo, která sice balon netrefila hlavou ideálně, následně se však ještě udržela u balonu a z otočky vypálila. K její smůle však přímo do rukavic dobře postavené gólmanky Diazové.
     
    3
    Asiatky jsou od počátku duelu hodně aktivní a svým soupeřkám ještě takřka nepůjčily balon.
     
    4
    Chvíli nyní sice hrály Kostaričanky, po jejich nepřesném pasu ale končí míč u kopaček Jung-Mi Kim.
     
    5
    Jihokorejské fotbalistky v poklidu kombinují na své půlce. Pak však přišla rychlá přihrávka až do vápna na nabíhající So-Yun Ji, k míči však měla o něco blíže brankářka Diazová.
     
    6
    Hráčky v červeném měly výhodu autového vhazování, které provedly tak dobře, že se z levé strany dostala do dobré šance opět So-Yun Ji, její ránu vnějším nártem ale nadvakrát přeci jen lapila Diazová.
    Šance Asiatek po dlouhém autu.
     
    8
    Hodně aktivní jsou Asiatky směrem vpřed. Napravo opět přišel centr z nohy kapitánky So-Hyun Cho, před nabíhající So-Yun Ji ale dobře zasáhla jedna z Kostaričanek. Korejka sice padla po souboji k zemi, penalta se ale nepíská.
     
    9
    Poprvé mohly zahrozit i středoameričanky, Herrerová si rovnala míč na střelu před pokutovým územím, její pokus ale srazila jihokorejská obrana mimo přímé nebezpečí, za odraženým balonem se však ještě hnala Granadosová, ale i s ní si nakonec Asiatky poradily.
     
    10
    Hraje se ve středu hřiště, ale ve hře je v posledních sekundách poměrně dost nepřesností.
     
    11
    Kostaričanky se po posledním náznaku akce přeci jen trochu osmělují a jejich další akci vedla Herrerová. Přišla však o balon ještě před pokutovým územím soupeřek.
     
    12
    No a z dalšího útoku se mohly Kostaričanky poměrně nečekaně dostat do vedení! Rodriguezová si před vápnem dobře obhodila So-Yun Ji a přendala si balon na levačku, její následný pokus jen těsně minul levou tyč!
     
    13
    Utkání se nám pěkně rozjelo a jihokorejské reprezentantky také měly dobrou šanci! Hah-Nul Kwon dostala míč před vápnem přímo proti své pravé noze a z první poslala míč pod břevno, tam však dobře zasáhla gólmanka Diazová a vytěsnila míč na rohový kop!
    Diazová vytěsnila pokus Kwon na roh!
     
    14
    Po rohovém kopu se opět dostává do hry Diazová, to když vyskočila nejvýše ze všech a stáhla míč do svých rukavic.
     
    15
    Středoameričanky ale dostaly chuť do hry po předchozích momentech a čím dál tím více se tlačí i na útočnou polovinu. Asiatky však brání vcelku s přehledem.
     
    16
    Jihokorejské fotbalistky se tentokrát s míčem daleko nedostaly.
     
    17
    Kostarika právě vstřelila branku!
    Kostaričanky zahrávaly standardní situaci z půlící čáry, na dlouhý nákop si však za obranu Jižní Koreje perfektně naběhla MELISSA HERREROVÁ, která přelobovala vyběhnuvší Jung-Mi Kim a i přes veškerou snahu bránící soupeřky míč přeci jen o kousek přešel brankovou linii!
    Melissa HERREROVÁ - 0:1
     
    18
    Tak po aktivním úvodu Asiatek přichází trochu nečekaná branka Kostariky. Uvidíme, jak na to soupeřky zareagují.
     
    19
    Granadosová sestřelila ve vápně Young-A Yoo, penalta!
    Penalta pro Jižní Koreu!
     
    21
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Pokutového kopu se ujala SO-YUN JI a poslala míč na k levé tyči kostarické branky, tedy přesně do opačných míst, než skákala Diazová!
    So-Yun JI - 1:1
     
    22
    Young-A Yoo obrala o míč jednu ze soupeřek a zpoza vápna vypálila, Diazová musela hodně rychle k zemi, aby chytila střelu mířící k pravé tyči. Povedlo se.
     
    23
    A teď se možná mohla kopat "desítka" i na druhé straně, kde Eun-Mi Lee přišla do kontaktu s Granadosovou. Anebo ne? Sudí Vitolanová byla blízko, aby správně posoudila předchozí moment.
     
    24
    Po centr z hloubi pole se k hlavičce dostala Young-A Yoo, mířila však přesně do připravených rukavic Diazové.
     
    25
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Obrat dokonán! na pravé straně využila volného prostoru k centru do vápna Yu-Mi Kang, na její přesnou přihrávku si naskočila nedobře hlídaná GA-EUL JEON, která hlavou uklidila míč přesně k pravé tyči!
    Ga-Eul JEON - 2:1
     
    27
    Kostaričanky se snaží o rychlou odpověď, to se jim však zatím nedaří.
     
    28
    Jihokorejské fotbalistky se po předchozí infarktové patnáctiminutovce snaží trochu uklidnit hru a drží míč na svých kopačkách,
     
    29
    Po krátkém intermezzu Asiatek na útočné polovině se míče ujímají fotbalistky v bílém, které se rychle tlačí vpřed.
     
    30
    Máme za sebou úvodních třicet minut tohoto utkání a nelze je nazvat jinak než strhujícími. Opravdu skvělý úvod této partie z obou stran.
     
    31
    Kostaričanky sice mají míč ve své moci poslední vteřiny hry, do zakončení se však nemohou dostat.
     
    32
    Ale ani jihokorejským fotbalistkám se teď nedaří vypracovat si nějakou vyloženější šanci. Držení míče se tak přelévá ze strany na stranu poměrně rovnoměrně.
     
    33
    A opět, krátká mezihra v podání Středoameričanek, ale míč už opět drží jejich soupeřky.
     
    34
    Jenže další nepřesnost a balon tak končí u gólmanky Diazové, která jej uvede do hry dlouhým výkopem.
     
    35
    Jenže na dlouhý balon od Diazové žádná z jejích soupeřek nedosáhla, Tak jako bych fotbalistky obou týmů před chvílí přechválil.
     
    35
    Tak až nyní jsme viděli trochu vzruchu před jednou z branek a to před tou kostarickou. Saenzová však ve vzduchu na poslední chvíli odvrátila před dotírající Cho.
     
    36
    Asiatky pomalu, ale jistě, opět získávají mírnou převahu. Povede se jim ji přetavit ve třetí branku a klidné vedení do zbytku první půle?
     
    37
    Nepovede. Nebo alespoň ne teď. To by totiž pokus jedné z Asiatek musel mít jinačí parametry, než měl.
     
    38
    Kostaričanky se nemohou dostat do hry v posledních minutách, jihokorejským hráčkám se ale nepovedl pokus o dlouhý nákop podél pravé postranní čáry a balon skončil v zámezí.
     
    39
    Odkop od branky Diazové ale opět k ničemu nevedl. Možná by to měly Kostaričanky zkusit rozehrát po zemi. I přes zdánlivou výškovou převahu nad Asiatkami totiž ve vzduchu zrovna nekralují.
     
    40
    Po faulu Jihokorejek rozehrávají jejich soupeřky z hloubi vlastní půle. Jenže jejich akce rychle končí, když Barrantesové nezpracovala míč u levé lajny zrovna ukázkově a ten tak skončil v autu.
     
    41
    Závěr první půle jednoznačně patří Asiatkám, tedy alespoň co se držení míče týče. Se střelbou už je to však nepoměrně horší.
     
    42
    Saenzová sundala jednu ze soupeřek asi 25 metrů od branky Diazové a bude to standardní situace. Z toho by mohlo něco být.
     
    43
    Ga-Eul Jeon se rozhodla rozehrát nakrátko, na nalevo nabíhající Eun-Mi Lee, ta měla hodně času i prostoru, z ostrého úhlu ale vůbec netrefila zařízení.
     
    44
    Kopat se bude i proti brance Jižní Koreje a bude to ještě o něco blíže než před malou chvílí. Na přímé ohrožení branky to ale asi nebude, ale nechme se překvapit, co Granadosová vymyslí.
     
    45
    No a neprovedla to Granadosová špatně. Její centr mířící směrem k bližší tyči zasáhla jedna z jejích spoluhráček hlavou, balon se však odrazil jen do klubka těl před brankou a následně jej Jihokorejky odkopávají mimo nebezpečí.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Skončila úvodní půle utkání fotbalového Mistrovství světa žen a opravdu se bylo na co koukat, a to se nejen lidské krásy týče, ale i té fotbalové. Ale pěkně popořádku. Lépe a aktivněji vstoupily do zápasu Asiatky, jenže své šance nevyužily a tak zničehonic udeřilo na druhé straně, když se po standardní situaci prosadila Mellissa Herrerová. Jejich soupeřky však na vyrovnání nečekaly dlouho, když se o čtyři minuty později prosadila z pokutového kopu So-Yun Ji. A za další čtyři minuty už jihokorejské fotbalistky vedly, když se hlavou po centru z pravé strany prosadila Ga-Eul Jeon. Do druhé půle tak jdou hráčky Jižní Koreje s vedením 2:1. Utkání je ale však i nadále otevřené a změnit se toho může ještě mnoho. Pokud chcete být u toho, sledujte i nadále náš online přenos!
     
    Statistiky utkání po první půli

    Držení míče: 57% – 43%
    Střely na branku: 7 – 1
    Střely celkem: 10 – 3
    Fouly: 5 – 3
    Rohové kopy: 1 – 0
    Ofsajdy: 1 – 0
     
    Druhý poločas začne přibližně v 02:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Koerejky sice měli možnost rozehrávky na úvod druhé půle, jenže o míč rychle přišly a tak hrají Kostaričanky. Ty se však záhy provinily útočným faulem o míč taktéž přichází.
     
    48
    Volný kop pro Korejky po faulu Saenzové.
     
    49
    Gae-Ul Jeon trefuje z přímého kopu branku, Diazová však její pokus kryje.
     
    50
    Další pokus asijských fotbalistek, ale tentokrát končí mimo klec. So-Hyun Cho posílá míč vedle, Diazová zůstává bez práce.
     
    52
    Roh pro Kostaričanky.
     
    53
    Po něm se však prosadit nedokázaly a hraje se na druhé straně hřiště. Rána Yu-Mi Kang je však zblokována obranou Kostaričanek.
     
    54
    Další volný kop pro Asiatky po faulu Saenzové. Zahrávat se bude ze 22 metrů nalevo od pokutového území Středoameričanek.
     
    55
    Jenže pokus od nohy Yu-Mi Kand opět končí zblokován. Diazová se teď v brance Kostariky trochu nudí.
     
    56
    Po delší době jsou u balonu Středoameričanky, tak uvidíme, co z toho bude.
     
    56
    Jenže jejich útočná akce končí přesně před pokutovým územím, kam se pokoušela míč procpat Cruzová, obrana soupeřek však byla proti a míč zadržela.
     
    57
    Asiatky rychle ztrácí míč a dopředu se snaží hráčky v bílém. Autorka první branky však nestihla u pravé lajny rychlý balon a ten skončil v autu. Rozehrávat bude Jung-Mi Kim od své branky.
     
    58
    Kostaričanky vysunuly svůj presing a s tím mají jejich soupeřky poměrně značné problémy a přichází již poněkolikáté o balon velice brzy.
     
    59
    Středoameričanky obléhají pokutové území fotbalistek z Asie, ke střele se však zatím dostat nemohou, proti je pozorná obrana jejich soupeřek.
     
    60
    A znovu rychlá ztráta balonu v podání jihokorejských fotbalistek. Vpřed se tlačila Saenzová, jenže balon před šestnáctkou špatně zpracovala a ten se odrazil přímo ke gólmance Jung-Mi Kim.
     
    61
    Předchozích deset minut se neslo ve znamení dobývání branky fotbalistek z Jižní Koreje, ty se ale zatím brání velice dobře a nepustily své soupeřky do zakončení.
     
    62
    Jihokorejky zatím chystají první střídání, kdy se tak stane, je však zatím ve hvězdách.
     
    63
    Tlak Kostaričanek roste, před Saenzovou raději odkopla balon do autu Eun-Mi Lee.
     
    63
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Yu-Mi Kang, přichází Hye-In Jung.
     
    64
    Po delší době se dostaly Asiatky s balonem až za půlící čáru, vepředu ale nikterak nebezpečné nejsou a spíš se snaží šetřit čas. Dvacet pět minut před koncem základní hrací doby se to jeví jako smrtelná taktika.
     
    65
    Ale nakonec se Jihokorejky dostávají k zahrávání rohového kopu.
     
    65
    Ga-Eul Jeon centrovala od rohového praporku, balon však dokázala přizvednout defenziva Kostaričanek a poslat jej mimo nebezpečí.
     
    66
    A posledně jmenovaná se na konci celé dlouhé akce Jihokorejek dostává i do zakončení, její přízemní rána zpoza šestnáctky ale končí vedle pravé tyče.
     
    67
    Asiatky pochopily, že bránit takto brzy by se jim nemuselo vyplatit a tak raději drží balon daleko od své branky a čím blíže ke svatyni soupeřek, tím lépe pro ně.
     
    68
    Kostaričanky to teď mají těžké. Útočí sice ve velkém počtu, ale v ještě větším množství fotbalistek jejich soupeřky brání. Marně jsem teď hledal nějakou hráčku v červeném mimo pokutové území Jižní Koreje.
     
    69
    Jihokorejky začínají zdržovat hru a na to teď doplatila Hye-Ri Kim (Jižní Korea), která hodně protahovala autové vhazování.
     
    70
    Navíc se Asiatkám nepovedlo následně udržet balon a tak vpřed opět míří hráčky ze Střední Ameriky.
     
    71
    Jejich útočné snažení na chvíli zastavila L. Rodriguezová, která sestřelila skluzem jednu ze soupeřek. Míč pro fotbalistky Jižní Koreje.
     
    72
    Na zemí leží další z asijských hráček, a je to Hye-Ri Kim, které trochu nešťastně přišlápla kotník L. Rodriguezová.
     
    73
    Asiatky zachybovaly v rozehrávce, čehož využila ke střele z nějakých dvaceti metrů Granadosová, její rána však končí vedle i nad zároveň.
     
    74
    No a mohlo být srovnáno! Cruzová předala míč před pokutovým územím nalevo na Lixy Rodriguezovou, která svou levačkou trefuje pravou tyč jihokorejské branky!
    Lixy Rodriguezová trefila pravou tyč!
     
    76
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Maria Barrantesová, přichází Karla Villalobosová.
     
    77
    Střídání v týmu Kostarika: ze hřiště odchází Young-A Yoo, přichází Geum-Min Lee.
     
    77
    Korejské reprezentantky trošku pozdržely míč na své útočné polovině, po chvíli ale opět vyklidily těžce vydobyté pozice a znovu se musí bránit.
     
    78
    Geum-Min se dostala za obranu svých soupeřek po dlouhém a vysokém nákopu od půlící čáry, veškeré vzrušení je ale zbytečné, byl to offside.
     
    Dnešní utkání sleduje 28.623 diváků! Perfektní divácká kulisa sleduje tento duel.
     
    79
    Alvaradová se pokouší překvapit Jung-Mi Kim v jihokorejské brance, to by však musela zamířit mezi tři tyče a to se nestalo.
     
    81
    Geum-Min Lee poslala z volného kopu míč před branku, na kroucený balon ale žádná z jejích soupeřek nedosáhla. Nechybělo však mnoho.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Geum-Min Lee (Jižní Korea).
     
    82
    Granadosová ochotně padala po souboji s Seo-Yeon Sim v pokutovém území, sudí Vitulanová však situace dobře posoudila a nechala pokračovat ve hře.
     
    83
    Kostaričankám se krátí čas a do krom tyče Rodriguezové se jim branku soupeřek ve druhé půli nepovedlo výrazněji ohrozit.
     
    84
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Hye-Ri Kim, přichází Seon-Joo Lim.
     
    85
    Asiatky poslední vteřiny dobře drží míč daleko od své branky a nepouští své soupeřky do tlaku.
     
    86
    Bo-Ram Hwang zatáhla za rameno unikající Cruzovou a poprávu spatřila z rukou hlavní sudí žlutý kartonek.
     
    87
    Další pád ve vápně, tentokrát před brankou Diazové. K zemi se poroučela Seol-Bin Jung, ale tentokrát to bylo jasné, o faul se nejednalo.
     
    88
    Hah-Nul Kwon vyslala ojedinělý střelecký pokus Korejek ve druhé půli, zamířila to však vedle levé tyče. Balon rozehraje Diazová.
     
    89
    Kostarika právě vstřelila branku!
    Kostaričankám se to přeci jen povedlo a zaslouženě vyrovnávají! KARLA VILLALOBOSOVÁ si naběhla za obranu jihokorejských fotbalistek na perfektní pas z půlky v podání Alvaradové, míč si zpracovala na prsou a poté jej pravačkou poslala nad padající Jung-Mi Kim do sítě!
    Karla VILLALOBOSOVÁ - 2:2
     
    90
    Začala poslední minuta základní hrací doby.
     
    90
    Nastavovat se budou ještě tři minuty nad rámec druhé půle.
     
    90+1
    Kostaričanky jsou na koni a ještě se tlačí vpřed. Jejich další gól visí ve vzduchu.
     
    90+2
    Středoameričanky mají k dispozici standardní situaci z nějakých 25 metrů.
     
    90+3
    Alvaradová poslala dobrý balon do vápna, který jím sice proletěl, avšak svůj cíl minul jen o kousek. Jung-Mi Kim se za ním jen ohlédla a následně si mohla oddychnout, když proletěl mimo branku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno a oba týmy si nakonec z dnešního utkání odnáší po jednomu bodu za remízu 2:2. O tu se nakonec zasloužila Karla Villalobosová, která se trefila krátce před vypršením základní hrací doby.
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 53% – 47%
    Střely na branku: 8 – 2
    Střely celkem: 16 – 11
    Fouly: 10 – 12
    Žluté karty: 3 – 0
    Rohové kopy: 2 – 1
    Ofsajdy: 2 – 0
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli již vše, přeji Vám krásný zbytek dnešního večera. Nashledanou. (02:54:24)

    Daniel Kubelka

    Branky: 21. So-Yun Ji (pen.), 25. Ga-Eul Jeon – 17. Herrerová, 89. Villalobosová K.

    Karty:   69. Hye-Ri Kim (KOR), 81. Geum-Min Lee (KOR), 86. Bo-Ram Hwang (KOR)


    Jižní Korea: Jung-Mi Kim – Hye-Ri Kim (84. Seon-Joo Lim), Bo-Ram Hwang, Seo-Yeon Sim, Eun-Mi Lee – So-Hyun Cho "C", Hah-Nul Kwon – Yu-Mi Kang (63. Hye-In Jung), So-Yeon Ji, Ga-Eul Jeon – Young-A Yoo (77. Geum-Min Lee).
    Náhradníci: Min-Kyung Jeon, Young-Geul Yoon – Seon-Joo Lim, Do-Yeon Kim, Eun-Sun Park, Hye-In Jung, Su-Ran Song, Hee-Young Park, Hye-Young Kim, Soo-Yun Kim, So-Dam Lee, Geum-Min Lee.

    Kostarika: Diazová – Saenzová, Sanchezová C., Acostaová, Rodriguezová L. – Alvaradová – Herrerová, Rodriguezová R., Cruzová S. "C", Barrantesová (76. K. Villalobosová) – Granadosová.
    Náhradníci: Bermúdezová, Arroyová – Guillenová, Valencianová, Benavídezová, Cruzová D., Venegasová C., Villalobosová K., Sanchezová F., Venegasová A., Cotová, Villalobosová G.

    Rozhodčí: Carina Vitulanová (Itálie) – Maria Roccová (Argentina), Tanja Paavolaová (Finsko)
    bahis siteleri