Vsetín – Havířov 0:0 (kon.)
konec
FC Vsetín
0:0 (0:0)
MFK Havířov
Sobota 15.08.2015, 16:30Divize skupina E • 2. kolo
     
    90
    Konec zápasu. (18:26:52)
     
    75
    Vsetín tlačí svého soupeře, centry létají ze všech stran, avšak na branku stále čekáme.
     
    70
    Velká strkanice u branky Vsetína končí červenými kartami na obou stranách. Konkrétně se jedná o domácího Matůše a hostujícího Skoupého!
     
    48
    Vsetínští mají v úvodu druhého poločasu výrazně navrch, na soupeřovu branku se valí jeden útok za druhým.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    28
    Domácí se dočkali vstřelené branky, ale ta není uznána! V pokutovém území totiž rozhodčí píská faul, na trávníku leží zraněný hráč Havířova.
     
    25
    Hra se pomalu vyrovnává, Vsetínští začínají přebírat aktivitu na svoji stranu.
     
    4
    Havířov se prezentuje aktivní hrou po zemi a zatím přidělává domácím hráčům velké starosti.
     
    3
    Hosté zahrozili v samotném úvodu, ve třetí minutě dostali míč do sítě, jenže branka neplatí kvůli signalizovanému ofsajdu!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Vsetín: Eliáš – Dulík, Chuchma, Kovács, Mydlář, Surovec, Jaroš, Kučerňák (C), Matůš, Kašpar, Hořelica.

    MFK Havířov: Smětak – Trajkovski, Vagner, Skoupý K., Jaworek, Klejnot, Skoupý L. (C), Omasta, Gomola, Wojnar, Zupko.

    Rozhodčí: Dorušák – Lakomý, Polanský.
     
    Domácí Valaši se také nezahanbí co se týče ligových jmen. V zimní pauze přivedli do svých řad dva své odchovance, kteří promluvili i na ligové scéně. Roman Kučerňák oblékal v mládežnických letech dres Baníku Ostrava, odkud poté putoval na Slovensko a nejvíce se prosadil v dresu Rimavské Soboty, jeho kolega Lukáš Matúš si dokonce zahrál nejvyšší soutěž v dresu Bohemians Praha, poté následovaly štace v druholigovém Třinci a prvoligové slovenské Dunajské Stredě. Další oporou ve vsetínských řadách je brankář Jakub Eliáš, jenž se stejně jako Kučerňák probil přes Baník Ostrava až do sestavy vsetínského áčka.
     
    Co se týče skladby kádru, tak má Havířov ve svých řadách hodně mladých hráčů, z nichž můžeme například vypíchnout dvě letní posily. Do útoku přišli z Třince Tomasz Gomola a do zálohy makedonský středopolař Dino Trajkovski. Všechno se ovšem točí kolem jedné ikony, která za severomoravský klub nastupuje. Miroslav Matušovič oslavil v roce 2004 poslední titul Baníku Ostrava a poté odjel jako náhradník na EURO 2004 v Portugalsku. Po neúspěšných angažmá ovšem nakonec zakotvil právě v Havířově. Jeho start na stadionu v Tyršově ulici je spíše nereálný, protože v prvním kole na domácí půdě proti Dolnímu Benešovu (0:1) nedohrál. Důvodem byl střet s hostujícím hráčem, který mu pochroumal kotník. Někdejší šutér z baníkovské dvojice zabijáků, kterou tvořil společně s Markem Heinzem, byl odnesen na nosítkách.
     
    Zato Havířov je v divizním fotbale stálicí, postup vybojovali Indiáni v roce 2007, tudíž ve stejné sezoně jako jejich dnešní soupeři, ovšem od této doby působí v divizi nepřetržitě. MFK se pohybuje v konečných tabulkách vždy někde ve středu tabulky, ať už horším nebo lepším.
     
    Vítejte u onlajn přenosu fotbalové moravskoslezské Divize E mezi Vsetínem a Havířovem. Souboj dvou poražených v prvním kole znamená pro oba urputný boj o bodový zisk a lepší rozhled do dalšího průběhu soutěže. Pro domácí Valachy to také znamená obnovenou premiéru na domácím hřiště ve čtvrté nejvyšší soutěži. Naposledy tým působící na hřišti, kde kdysi hrála druholigová Zbrojovka, okusil divizi v ročníku 2007/08. Bohužel jako tehdejší nováček ihned putoval zpět do krajského přeboru, odkud loni znovu postoupil. Navíc o tři sezony nazpět vsetínský fotbal zažíval nepříliš zářné období a spadl až do šesté nejvyšší soutěže, tedy I.A třídy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
    Branky:

    Karty:   70. Matůš (VSE) – 70. Skoupý (HAV)


    FC Vsetín: Eliáš – Dulík, Chuchma, Kovács, Mydlář, Surovec, Jaroš, Kučerňák (C), Matůš, Kašpar, Hořelica
    Náhradníci: Obr, Kocurek, Cahlík, Maček

    MFK Havířov: Smětak – Trajkovski, Vagner, Skoupý K., Jaworek, Klejnot, Skoupý L. (C), Omasta, Gomola, Wojnar, Zupko
    Náhradníci: Přibyl, Babič, Rozsíval, Gistinger, Osvěčík, Michalčák, Trmal

    Rozhodčí: Dorušák – Lakomý, Polanský
    thejrc.org